۲۹ شهریور ۱۴۰۱، ۷:۵۵
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 84887996
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اقدام جهادی دولت برای رفع عطش مرزنشینان خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- دولت سیزدهم در راستای رفع محرومیت زدایی، اعتبارات ویژه ای برای بخش آب رازوجرگلان خراسان شمالی اختصاص داده است که بی تردید مسیر را برای خروج روستاهای این شهرستان مرزی از بن بست بی آبی و بهره مندی از آب شرب پایدار و بهداشتی هموار می کند.

به گزارش ایرنا، هر روز با دبه‌های خالی در ورودی روستا منتظر آب هستند و با مشقت زیادی سعی دارند تا در نوبت ایستاده و چند سطل از آب شرب نصیبشان شود و در این گیر و دار نیز آب به برخی از افراد نمی رسد.

این روایت برخی روستاییان مرزنشین در رازوجرگلان است که چندین سال تشنگی خود را با صف انتظار در رسیدن تانکرهای آب می‌گذرانند و دبه‌هایی که همیشه همراهشان است به یکی از کارهای روزمره آنها تبدیل شده است.

بررسی میدانی خبرنگار ایرنا نشان می دهد که برخی از روستاهای این شهرستان مرزی با کمبود، افت شدید آب و ساعت ها قطعی مواجه است و بسیاری از اهالی را در مصرف آب برای رفع نیازی های روزانه کلافه و زحمت آنان را دو چندان می کند.  

یکی از اهالی روستاهای جرگلان در این خصوص به خبرنگار ایرنا می گوید: مردم این روستاها سال هاست که با مشکلی به نام کمبود آب آشنا هستند و از شیوه های مختلف این کمبود را جبران می کنند به گونه ای که برخی روزها هشت ساعت با قطعی آب مواجه هستیم.

بایرام افروز می افزاید: همچنین به علت کاهش افت فشار آب بسیاری از خانه هایی که در ارتفاعات و بالای کوه ساخته شده اند از آب لوله کشی محروم اند.

اقدام جهادی دولت برای رفع عطش مرزنشینان خراسان شمالی

یکی دیگر از اهالی روستای کلاته بهار می گوید: جدای از زیان هایی که خشکسالی به کشاورزی زده است، این روزها با کمبود شدید آب آشامیدنی نیز مواجه ایم به گونه ای که در زمان برگزاری مراسم ها که نیاز شدیدی به آب است متاسفانه با قطعی آب مواجه می شویم.

کریم محمدی می افزاید: اکنون نیز برای رفع این مشکلات روزانه با تانکر به بسیاری از روستاهای همجوار آبرسانی می شود و اهالی همیشه با در دست داشتن بطری های ۲۰ لیتری یا ۱۰ لیتری منتظر تانکرهای حمل آب شرب هستند تا مبادا از این آب تانکرها نیز جا بمانند.

عدم ایجاد شبکه‌های آبرسانی، خشکسالی چشمه‌ها،  مشکلات کیفی آب در رازوجرگلان موجب شده تا به ۱۲ روستای این شهرستان مرزی با تانکر آبرسانی شود، روستاهایی که از رودخانه فصلی و چشمه‌ تامین آب می‌ شدند که عدم بارش نزولات جوی در سال های اخیر باعث شد تا منابع آبی پایدار خود را از دست بدهند و اکنون دست به دامن تانکرهای آبرسانی شوند.

شاید آبرسانی با تانکر در حال حاضر تنها عامل برای تأمین آب شرب این مرزنشینان باشد، اما امور روزانه روستاها به ویژه در حوزه بهداشت که این روزها رعایت آن ضروری‌تر از گذشته شده، مغفول مانده است به گونه ای که رفع این مشکل در بلندمدت نیاز به اقدامات زیرساختی و ایجاد شبکه های آبرسانی دارد، اقدامی که از نگاه محرومیت زدایی دولت دور نماند و با شروع احداث مجتمع آبرسانی در «پرسه سو» و شبکه آبرسانی در روستای «گز» وارد فاز اجرایی شد.

اقدام جهادی دولت برای رفع عطش مرزنشینان خراسان شمالی

آبرسانی به ۱۲ روستای مرزنشین با تانکر

معاون برنامه ریزی فرماندار رازوجرگلان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: حدود ۲۰ روستا در رازوجرگلان با تنش آبی مواجه است که از این تعداد به ۱۲ روستا با تانکر آبرسانی می شود.

احمدی وحیدی افزود: همچنین به بخش هایی از روستاهای شهرک کرپشلی، اسمی دولان، کلاته میرزا و بخشی از شهر یکه صعود که تحت پوشش اداره آب و فاضلاب شهرستان نیست به طور روزانه با تانکر آبرسانی می شود.

وی با بیان اینکه افزون بر ۵۰ درصد شبکه های توزیع آب این شهرستان فرسوده است، می گوید: ۳۰ درصد از شبکه های توزیع در بخش های مرکزی، غلامان و جرگلان فرسوده است و به دلیل رسوب گذاری شدید نیازمند اصلاح فوری است.

تخصیص ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای شبکه توزیع آب 

فرماندار رازوجرگلان نیز می گوید: ۱۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی در یکسال عملکرد دولت سیزدهم برای اصلاح شبکه توزیع آب این شهرستان مرزی اختصاص یافت،  این در حالی است که سال ۹۹ تنها ۱۲ میلیارد ریال اعتبار برای اصلاح شبکه های توزیع آب این شهرستان اختصاص یافت که با این میزان اعتبار تنها چهار درصد از شبکه های آبرسانی بازسازی شد.

مصطفی حسن زاده با اشاره به کاهش بارش باران در شهرستان راز و جرگلان، می افزاید: بروز خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها در سال جاری موجب شده است تا مردم این منطقه در تامین آب با چالش مواجه باشند اما با نگاه دولت و اجرایی شدن پروژه های جدید آبرسانی در شهرستان بسیاری از روستاییان از آب شرب پایدار بهره مند خواهند شد.

اقدام جهادی دولت برای رفع عطش مرزنشینان خراسان شمالی

اجرای پروژه آبرسانی پرسه سو با ۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال

پروژه آبرسانی در قالب مجتمع ۵۵ روستایی در روستای «پرسه سو» از طرح هایی است که دولت در یکسال اخیر با نگاه محرومیت زدایی از این مناطق و رفع عطش مرزنشینان در دستور کار قرار داده و اینک نیز در حال اجرا است.

فرماندار رازوجرگلان در این خصوص می گوید: یکی از پروژه آبرسانی که در یکسال اخیر وارد فاز اجرایی شده، مجتمع ۵۵ روستایی در روستای «پرسه سو» با هدف بهره مندی از آب های مرزی در رفع عطش مرزنشینان است.

حسن زاده می افزاید: با نگاه ویژه دولت برای اجرای این پروژه آبرسانی ۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است و با بهره برداری از آن ۸۰ درصد مرزنشینان از آب شرب بهداشتی پایدار بهره مند خواهند شد.

اقدام جهادی دولت برای رفع عطش مرزنشینان خراسان شمالی

وی با اشاره به گلنگ زنی مخزن تعادلی آب در روستای «گز» نیز می گوید: این پروژه نیز از اقدامات اساسی دولت برای رفع عطش مرزنشینان است که با اجرای آن در ۱۸۰ کیلومتر شبکه آبرسانی، ۳۸ روستای مرزنشین از آن بهره مند خواهد شد.

راز، مرکز شهرستان مرزی راز و جرگلان در ۱۲۰ کیلومتری مرکز خراسان شمالی قرار دارد و بیشترین تمرکز جمعیتی قوم ترکمن  استان در این شهرستان است.

براساس آمار رسمی شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی؛ حدود ۲۵۶ روستای در این خطه شمال شرق کشور با تنش آبی مواجه هستند که برای رفع آن به ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است و این میزان اعتبار برای آبرسانی و یا مرمت شبکه انتقال و چشمه ها باید هزینه شود.

 در استان خراسان شمالی حدود یک میلیون و پانصد هزار متر خطوط انتقال و شبکه توزیع آب وجود دارد که ۴۰ درصد از آن عمر بالای ۳۰ سال دارد و ۳۵۰ کیلومتر از این مقدار که حدود ۲۰ درصد را تشکیل می دهد، فرسوده و نیاز به اصلاح و بازسازی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha