.به گزارش خبرنگار ایرنا، خورشید گزدرازی روز پنجشنبه در نشست مشترک مدیران اقتصادی استان بوشهر با تجار، مالکان شناورها، و شرکت های کشتیرانی اظهار کرد: برای نمونه جدا شدن ۶۹ قلم کالا از مستثنیات سود بازرگانی منجر به رکود گمرک و بندر بوشهر شده و این رویه بندر بوشهر را از گردونه رقابت با بنادر استان همجوار خارج کرده است.
وی بیان کرد: این موضوع مطالبه عمومی است که مدیران اقتصادی استان بوشهر باید در نشست با وزیران مربوطه این مهم را پیگیری کنند.
گزدرازی ادامه داد: امیدواریم با تمهیدات ویژه مدیران و مسئولان مرتبط با حوزه تجارت دریایی شاهد تعدیل و حل و فصل مشکلات فعالان این بخش باشیم.
وی اظهار کرد: در حوزه بندری نیز با توجه به نیاز فوری باید با لایروبی کانال دسترسی بندر بوشهر شرایط برای تردد کشتیهای ۵۰ هزار تنی فراهم شود.
گزدرازی بیان کرد: با توجه به اهمیت این موضوع نیاز است پروژه یاد شده به صورت جدی در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی قرار گیرد.
وی یادآور شد: تخفیف هزینه بندری و انبارداری بوشهر از الزامات رونق این بندر است که باید رایزنیهای لازم در این زمینه انجام شود تا به جذابیت آن برای تجار و بازرگانان کمک کند.
گزدرازی تاکید کرد: نظارت کامل و جامع بر عملکرد شرکتهای کشتیرانی از دیگر مطالبات فعالان عرصه تجارت دریایی استان بوشهر است که باید بخوبی محقق شود.
وی عنوان کرد: همچنین محاسبه نرخ عوارض بندری کشتیهای فلزی فعال در بندر بوشهر بواسطه شرایط تحریمی و تغییر پرچم بر مبنای دلار انجام میشود که انتظار میرود با توجه به داخلی بودن شناورها محاسبه نرخ آنها برمبنای ریال باشد.
گزدرازی ادامه داد: برای ساعت کاری بندر دیر باید از سوی اداره کل بنادر و دریانوردی و گمرک بوشهر هماهنگی لازم ایجاد شود تا روند صادرات کالاها آن هم در آستانه جام جهانی ۲۰۲۲ فوتبال در کشور قطر شتاب بیشتری به خود بگیرد.
وی افزود: ایجاد دایره گذرنامه در بندر دیر از جمله مطالبات تجار فعال در جنوب استان بوشهر است که باید در این زمینه تلاش جدی صورت گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر گفت: در حوزه گمرک نیز با توجه به حجم کالاهای صادراتی در بندر دیر توصیه می شود که کارکنان گمرک و بندر حضور بیشتری برای صادرات داشته باشند.
وی افزود: همچنین با اعلام نرخ ETS و اجرای آن تجار با انبوهی از کسری دریافتی ها مواجه شدند که با توجه به اینکه تجار کالای خود را با نرخ روز به فروش رساندند باید برای جلوگیری از کسری دریافتی آنها نگاه ویژهای برای حل مشکل صورت گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر تاکید کرد: اصلاح ارزش های صادراتی با هماهنگی سازمان صنعت و معدن و تجارت و اتاق بازرگانی باید به طور جدی پیگیری شود چراکه اکنون پایه ارزش صادراتی بسیار بالا بوده و این موضوع انگیزه صادرکنندگان برای صادرات را کاهش داده است.
گزدرازی افزود: در حوزه صنعت نیز رتبهبندی کارت بازرگانی باعث شده بسیاری از فعالان اقتصادی با وجود در دست داشتن ثبت سفارش امکان اظهار کالا برای آنها وجود نداشته باشد که انتظار میرود در این زمینه نیز تدبیر لازم صورت گیرد.
وی یادآور شد: همچنین کالاهایی که پس از اظهار با تغییر تعرفه فرعی مواجه میشود امکان ویرایش برای آنها وجود ندارد که باید در این زمینه نیز اقدام لازم صورت گیرد.
گزدرازی بیان کرد: عدم امکان پاسخگویی سامانه ثبت سفارش به فعالان اقتصادی موجب سردرگمی آنها شده است که باید برای آن تدبیر اساسی شود.
وی افزود: امکان ثبت سفارش کالایی با عنوان تولید داخل که اکنون در برخی استانها امکان پذیر است اما این گزینه در بوشهر وجود ندارد که باید برای تحقق این مهم نیز پیگیری مجدانه صورت گیرد.
نظر شما