به گزارش خبرنگار ایرنا، یعقوبعلی نظری روز یکشنبه در کارگروه حمل و نقل قرارگاه خدمت رسانی به زائران دهه آخر صفر افزود: ظرفیت اصلی برای بازگشت این زائران بیشتر مربوط به زائران پیاده در روزهای پایانی ماه صفر است.
وی بیان کرد: ناوگان مورد نیاز شامل اتوبوسهای مازاد، علاوه بر سرویسهای جاده ای بین استانی کنونی است که پیگیری برای تامین این ناوگان جهت بازگشت زائران دهه پایانی صفر آغاز شده است.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: برای جلوگیری از نارضایتی مردم در تاخیر در حمل و نقل باید برنامهریزی دقیق انجام شود و در صورت تاخیر، اطلاع رسانی دقیق به مسافران صورت گیرد، تاخیرها نباید منجر به نارضایتی مردم شود.
نظری افزود: برخی از شرکتهای مسافربری به بهانه های مختلف از سوار کردن مسافران ممانعت به عمل میآورند که این حق الناس است و نباید در حق مسافر اجحاف شود، با شرکتهای متخلف در این خصوص برخورد قانونی صورت می گیرد.
وی همچنین گفت: نیاز است برای جابهجایی درون استانی زائران دهه پایانی صفر از ظرفیت اتوبوسرانی شهری و سرویس ریلی بهره گیری شود.
بر اساس اعلام معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی، ظرفیت اسکان رسمی زائران در مشهد ۱۲۸ هزار نفر شب است که طبق هدفگذاریها در دهه پایانی ماه صفر، در هر شب تا ۶۰۰ هزار نفر اسکان داده میشوند.
طبق برنامه ریزی ها، این میزان ظرفیت اسکان زائران با بهره گیری از توانمندی اسکان ادارات و سازمان ها از جمله مدارس و حسینیهها تامین شود.
مطابق اعلام استانداری خراسان رضوی پیش بینی میشود این استان و شهر مشهد طی دهه پایانی ماه صفر امسال میزبان ۶ تا هشت میلیون زائر باشد که دستکم ۶۰۰ هزار نفر از این تعداد زائر پیاده هستند.
در سال ۱۳۹۸ مشهد میزبان پنج میلیون زائر در دهه پایانی ماه صفر بود.
دهه آخر ماه صفر با اربعین حسینی آغاز می شود. در این دهه و در روز ۲۸ ماه صفر رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) قرار دارد و سرانجام با شهادت امام رضا (ع) در روز ۳۰ صفر به پایان می رسد.
اوج عزاداریها و سوگواریهای حسینی در خراسان و بسیاری از نواحی دیگر ایران در همین دهه است که در آن هیاتهای عزاداری از سراسر کشور به مشهد الرضا آمده و آیین های سوگواری را در کنار حرم امام علی بن موسی الرضا (ع) به جا میآورند.
نظر شما