۲۷ شهریور ۱۴۰۱، ۱۸:۲۴
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 84890476
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

حمایت مالی و معنوی از موزه‌های خصوصی استان اصفهان ضروریست

اصفهان-ایرنا- رییس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان لنجان گفت: حمایت مالی و معنوی از موزه‌(گنجینه)های بخش خصوصی در شهرستان‌های مختلف استان اصفهان ضروریست زیرا این کار به رونق صنعت گردشگری در این مناطق مُنجر می‌شود.

احمد فتحی، روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از مهمترین الزامات برای ایجاد و توسعه گنجینه‌ها از سوی فعالان بخش خصوصی، حمایت معنوی است تا زمینه لازم برای معرفی هرچه بیشتر آنها در مجامع داخلی و خارجی و اخذ مجوزها و طی فرایندهای مختلف اداری برای آنها تسهیل شود.

وی با اشاره به اینکه علاقه‌مندان به تاسیس موزه، مبالغ زیادی را صرف راه‌اندازی، حفاظت و مدیریت آنها می‌کنند، اظهار داشت: ارگان های مختلف از جمله دستگاه‌های دولتی باید موزه‌های بخش خصوصی را به سازمان‌های ملی و بین‌المللی معرفی کنند، خواسته‌های آنها را بشنوند و هر نوع حمایت معنوی را از آنها بعمل آورند.

فتحی گفت: از جمله حمایت‌هایی را که می‌توان از موزه‌های بخش خصوصی انجام داد معرفی آنها به نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و تورهای گردشگری و برخورداری آنها از معافیت‌های مالیاتی است .

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه موزه‌ها جزو زیرمجموعه‌های فرهنگی بشمار می‌آیند می‌توانند از معافیت‌های مالیاتی برخوردار شوند یا اینکه هزینه برق برای آنها با تعرفه دولتی حساب شود.

وی با تاکید بر ضرورت گسترش گنجینه‌ها در شهرستان‌های مختلف گفت: ایجاد موزه در زمینه‌های مختلف مانند مردم شناسی، نُسخه‌های خطی و لباس اقوام، به هویت بخشی، رونق و توسعه صنعت گردشگری شهرستان‌ها، کمک بسیاری می‌کند.

فتحی با بیان اینکه ظرفیت بسیاری در شهرستان‌ها برای ایجاد موزه توسط فعالان بخش خصوصی وجود دارد، خاطرنشان کرد: وجود موزه‌ها کمک می کند تا ما گذشته خود را بهتر بشناسیم و با اتکا به آن، وضعیت کنونی خود را بازتعریف کنیم.

وی تاکید کرد: جامعه‌ای که گذشته خود را نشناسد نمی‌تواند خود را بخوبی بشناسد بنابراین وجود موزه‌ها(گنجینه‌ها) به ایجاد چنین شناختی و هویت بخشی به جوامع، کمک بسیاری می‌کند.

رییس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لنجان با اشاره به فعالیت موزه خصوصی کُتب و نُسخه‌های خطی"پبده" در "فولادشهر" از توابع این شهرستان تصریح کرد: این گنجینه با ابتکار یکی از علاقه‌مندان به بخش فرهنگی و تاریخی در سال ۸۹ در این شهر راه‌اندازی شد و یکی از نمونه‌های موفق موزه‌های خصوصی در کشور محسوب می شود.

فتحی با بیان اینکه این گنجینه در چند سال اخیر توسط نمایندگی کمیته بین‌المللی موزه‌ها(ایکوم) در ایران بعنوان یکی از موزه‌های برتر کشور در زمینه‌های مختلف مانند حفاظت، مرمت و جذب گردشگران خارجی معرفی شده است، افزود: این گنجینه در زمان حاضر در یک ساختمان موقت و اجاره‌ای مستقر است اما با حمایت‌ انجام شده از سوی نهادهای مختلف مقرر است زمینی با کاربری فرهنگی و به قیمت دولتی برای احداث ساختمان آن در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به تشکیل جلسه‌ای با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان بر حمایت از این موزه تاکید کرد و گفت: چند پیشنهاد برای توسعه این گنجینه مطرح شده که یکی از آنها این است که آثار منقول فاخر و تاریخی آن به ثبت ملی برسد.

فتحی با بیان اینکه در شهرستان لنجان تاکنون فقط یک اثر منقول(قرآن سعیدآباد) به ثبت ملی رسیده است، گفت: پیشنهاد دیگر برای توسعه موزه یاد شده ناظر به جایگاه برتر آن در زمینه جذب گردشگر خارجی، ایجاد "خانه مسافر" برای اقامت مُحققان علاقه‌مند به بازدید از این گنجینه در کنار بنای آن است.

به گزارش ایرنا، حدود سه هزار نُسخه خطی در موزه پبده فولادشهر در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد که یکی از قدیمی‌ترین آثار آن قرآنی با حدود ۷۰۰ سال قدمت است.

شهرستان لنجان واقع در جنوب غربی اصفهان دارای سه بخش مرکزی، باغبهادران و فولادشهر است.

حدود ۵۰ موزه وابسته به میراث فرهنگی، بخش خصوصی و سایر نهادها در استان اصفهان وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha