یکی از بهره برداران در روستای چاه نهر لارستان گفت: فروش کودهای عرضه اجباری و اینکه باید به همراه خرید کود اوره کیسه های پتاس و فسفات را هم بر دوش بگیریم و به مزارع ببریم، چالش اساسی برای کشاورزان است.
او گفت: هم اینک فصل کشت محصولات زراعی و فصل استمرار تولید سیب زمینی در روستای چاه نهر است و ما نیازمند خرید کود اوره هستیم اما همین خریدهای تحمیلی پتاسه و فسفات، سبب بی انگیزگی کشاورزان شده است.
این کشاورز بیان کرد: کشاورز حاضر است که مزرعه اش به امان خدا رها شود و هیچ کودی در طول سال به او ندهند اما این شیوه تحمیل خرید کودهای پتاسه برداشته شود.
او البته مدعی بود که این کودهای پتاسه و فسفات در لارستان کیفیت لازم را نداشته و مزیت چندانی هم برای مزرعه شان ندارد.
این کشاورز اظهارداشت: البته کشاورزان منطقه چاه نهر لارستان مشکلات دیگری هم دارند که نبود جاده دسترسی و افزایش میزان کرایه حمل و نقل از جمله این مشکلات است.
این کشاورز گفت: احداث یک جاده دسترسی که هم می تواند روستای چاه نهر را به منطقه عشایری چغدویه وصل کند و هم در حقیقت یک جاده بین مزارع برای کشاورزان ایجاد می شود که مشکل عدم رونق و فروش محصولات زراعی و صیفی در این روستا را برای همیشه حل کند.
وی گفت: با رفع این مشکل ما هم توانیم محصولات خود از جمله سیب زمینی طرح استمرار را به مناطق مختلف کشور و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس صادر کنیم.
یک کشاورز هم در شهرستان جویم به شدت از فروش تحمیلی کودهای پتاسه و فسفات بهمراه کود اوره گلایه داشت و گفت: این شیوه انگیزه کشاورزان برای خرید کود اوره را هم گرفته است.
او معتقد است که کود اوره نیاز مزرعه و زمین های کشاورزی است و ما می توانیم به جای کودهای پتاس و یا سولفات از کودهای حیوانی برای تقویت و بالا بردن راندمان و عملکرد زمین های کشاورزی استفاده کنیم.
خرید کودهای پتاسه به نفع کشاورز است؛ باید توجیه شوند
مسئول زراعت جهاد کشاورزی لارستان هم این اظهارنظر کشاورزان لارستانی مبنی بر خریدهای تحمیلی کودهای پتاسه و فسفات را تایید کرد و معتقد است که استفاده از این کودها به نفع کشاورز و مزارع است.
اسما جوکار ادامه داد: کشاورزان باید توجیه شوند و بپذیرند که وزارت متبوع و متولیان امر کشاورزی هیچگاه ضرر کشاورز و بهره بردار را نمی خواهند و به طور حتم توزیع این کودها که با نصف قیمت هم به دست کشاورزان می رسد می تواند برای تقویت و بالا رفتن کیفیت و عملکرد مزرعه آنها مفید باشد.
مسئول زراعت جهاد کشاورزی لارستان تصریح کرد: البته این یک موضوع کشوری است و تنها مختص این شهرستان نیست.
جوکار گفت: من همچنان پیشنهاد می کنم که کشاورزان لارستانی نسبت به خرید کودهای پتاسه و فسفات به همراه کود اوره اقدم کنند چون به نفع زمین های کشاورزی منطقه است.
وی گفت: کشت های پی در پی در برخی اراضی کشاورزی شهرستان قدرت و بنیه زمین ها رابرای افزایش راندمان تولید محصولات کاهش داده و توزیع این کودها بدون شک در بهبود کیفیت این مزارع بسیار کارساز است.
او گفت: قیمت هر کیسه کود پتاسه و سوپر فسفات تریپل (کود سیاه) حدود ۲۰۰ هزار تومان و با قیمت مصوب است که برای کشاورز به نسبت میزان تولیدات و درآمدهای حاصل از محصولات زراعی نمی تواند رقم زیادی باشد.
وی بیان کرد: این در حالی است که هر کیسه کود سوپر فسفات تریپل سال گذشته تا مبلغ ۵۰۰ هزار تومان هم به فروش می رسید.
شهرستان لارستان دارای ۵۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان ۳۲ هزار هکتار دیم و ۲۳ هزار هکتار نیز آبی است.
این شهرستان به مرکزیت لار در فاصله حدود ۳۸۰ کیلومتری جنوب شیراز واقع شده است.
نظر شما