به گزارش خبرنگار محیط زیست ایرنا، نورالله مرادی روز سهشنبه در مراسم امضای تفاهمنامه میان سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت آموزش و پرورش افزود: تمدن ایرانی - اسلامی یکی از محیط زیستی ترین تمدن های دنیا است که نگاه دقیق و وجوه دینی جامعه ما به این مقوله بر تولید دانش در این حوزه تاکید دارد.
وی اظهارداشت: تمدن ایرانی- اسلامی در تعامل با محیط اطراف و طبیعت بسیار موفق بود از این رو دانش و نوآوری زیادی را در این زمینه ارائه کرده است.
مرادی گفت: از سوی دیگر جامعه قرآنی یک جامعه دینی است در چنین جامعه ای عناصر طبیعت همواره مقدس بوده بر این زمینه برای حفظ منابع طبیعی تلاش شده است.
وی اظهارداشت: مسائل دیگر نگاه دیگرخواهانه تمدن های دینی به حوزه محیط زیست است که زمینه نگاه خردمندانه به محیطزیست را موجب میشود.
معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیطزیست تاکید کرد: آموزش مسیر فکری دانش آموزان و پرورش بر رفتار و عواطف دانش آموزان اثر می گذارد بر این اساس باید راهکار هایی را برای اثر گذاری بیشتر فراهم شود و با شناسایی نیازهای دانش آموزان گام های موثری در این زمینه برداشته شود.
وی گفت: جهان امروز مبتنی بر رسانه و ارتباط است باید با شیوه های نوین نیازهای دانش آموزان را شناسایی کنیم و آنها را به سمت اثرگذاری بیشتر در راستای حفظ محیط زیست هدایت کنیم تا محیط زیستی سالم داشته باشیم.
وی تاکید کرد: یکی از کارهایی که کمتر مورد توجه قرار گرفت " افزایش هوش محیط زیستی " است اگر این هوش در دانش آموزان تقویت شود نسبت به محیط زیست و مولفه های زیستی موجود در طبیعت رفتار خردمندانه تری خواهند داشت بر این اساس انتظار داریم تا رشته های محیط زیست را در دانشگاه فرهنگیان ایجاد و تدریس شود. همچنین دروس محیط زیستی جزو ضریب کنکور مد نظر قرار گیرد.البته اگر دروس محیط زیست از مقطع پایین تر در مدارس آغاز شود قطعا اثرگذاری بیشتری خواهد داشت ، کانون های پرورش فکری هم در این زمینه می توانند موثر باشند.
معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: چندی پیش بحث چاقی دانش آموزان به علت کم تحرکی مطرح بود اما به نظر من بحث ناآگاهی نسبت به محیط زیست از چاقی دانش آموزان خطرناک تر است که با آموزش از پایه می توان آنرا ساماندهی کرد.
مرادی با اشاره به اینکه این تفاهم نامه که میان رییس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر آموزش و پرورش به امضا رسید گفت: یکی از اهداف مهم و راهبردی این تفاهمنامه نهادینهسازی و تحقق اهداف ساحت تربیت زیستی- بدنی سند تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران با هدف گسترش سرمایههای اجتماعی برای حفاظت خردمندانه از محیط زیست، رشد، پرورش و شکوفایی نسلی آگاه، علاقمند و مسئولیتپذیر در زمینه محیطزیست است.
نظر شما