سرپرست معاونت علمی و فناوری رییس جمهور: توسعه اکوسیستم دانش بنیان وابسته به گسترش بازار و فروش است

یزد - ایرنا - سرپرست معاونت علمی و فناوری رییس جمهور گفت: اکوسیستم دانش بنیان در کشورمان توسعه نخواهد یافت مگر آنکه بستر برای گسترش بازار و فروش محصولات شرکت‌های فعال در این زمینه فراهم شود.

به گزارش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی روز سه‌شنبه در نشست ستاد نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان استان یزد  با تشریح اهمیت توسعه دانش بنیان ها اظهار کرد: اکنون دیگر دوران افتتاح و ایجاد زیرساخت‌های علم  و فناوری گذشته است و هرچند توسعه این زیرساخت‌ها از ضروربات است ولی باید با تولید محوری از ظرفیت‌های این بخش برای رفع نیازهای جامعه و کشور استفاده شود و در این مسیر اهتمام و حمایت دولتمردان به شدت مورد نیاز است. 

وی  در خصوص تحول در فرایندهای دانش بنیان گفت: در گذشته بیشتر فعالیت شرکت های دانش بنیان در مسیر دریافت مزیت‌ها یا برند شدن متمرکز شده بود ، اکنون باید بخشی از درآمدهای همه شرکت ها صرف بکارگیری اصول دانش بنیان در کارها شود در این زمینه  مفاهیم جدیدی برای دانش بنیان ها تعریف شود. 

دهقانی فیروز آبادی افزود: امروز مجموعه های دانش بنیان باید برای دانشگاه، طرح و کار تعریف کنند و حلقه واسط بین دانشگاه، صنعت و دیگر حوزه های اقتصادی باشند، با توجه به اینکه بخش بزرگی از اقتصاد کشور، دولتی است، در این زمینه دولت می تواند متناسب با مسائل جامعه بین دانش‌بنیان ها تقسیم کار داشته باشد.

دهقانی فیروز آبادی افزود: برای این که اقتصاد دانش بنیان سهمی از تولید ناخالص ملی (GDP) کشور را به خود اختصاص دهد باید دولتمردان به دانش‌بنیانها و هلدینگ‌های دانش بنیان فرصت داده و از آنها حمایت  کنند.

رییس جهاددانشگاهی کشور اضافه کرد: از یک سو موضوع دانش‌بنیان در کشور مطرح می‌شود و از سوی دیگر توسعه صنایع با فناوری بالا (های تک) مورد توجه قرار گرفته است که در این میان اولویت با دانش‌بنیان هاست و در این میان باید به این مسئله توجه شود که هر شرکت و کارخانه‌ای به راحتی دانش‌بنیان نمی‌شود.

وی ادامه داد: در ازای اهتمام صنایع به دانش بنیان ها برای رفع نیازهای آنها، صندوق های پژوهش و فناوری، از خطرپذیری (ریسک) سرمایه‌گذاری آنها در این زمینه حمایت می کنند.

دهقانی فیروزآبادی گفت: سهم اقتصاد دانش بنیان از تولید ناخالص ملی باید برای افق چهار سال آینده روی پنج درصد هدف‌گذاری شود و برای تحقق این سهم همه بخش ها باید تلاش کنند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه ارتباط بین دانشگاه و صنعت باید یک ارتباط زنجیره ای باشد، تصریح کرد: دانشگاه مرکز است و اطراف دانشگاه را دانش بنیان‌ها تشکیل می‌دهد و دانش‌بنیان‌ها مراکز نوآوری و اطراف آنها باید صنعت شکل بگیرد و صنعت وقتی پویاست که فناورانه باشد و باید در این زمینه مفاهیم جدیدی تعریف کنیم.

دهقانی فیروزآبادی در ادامه در خصوص نقش جهاددانشگاهی در شبکه‌سازی دانش بنیان ها برای رفع مشکلات جامعه و صنعت ، اظهار داشت: جهاددانشگاهی باید رفع مسائل بزرگ و دشوار ملی را برعهده بگیرد و در این زمینه تقسیم کار مناسب بر عهده دانش‌بنیانها بگذارد و ضمانت اجرایی نیز داشته باشد.

وی تصریح کرد: جهاددانشگاهی یک نهاد ارزشمند است چرا که زمانی که سخن از ارتباط علم و صنعت در مراکز علمی کشور نبود، در کنار دانشگاه‌ها برای تحقق این هدف فعالیت کرد و دستاوردهای قابل توجهی نیز در این زمینه کسب شد.

وی افزود: بزرگترین مسئله امروز کشور در حوزه علم و فناوری موضوع توجه به نخبگان است، جهاددانشگاهی می‌تواند به عنوان زیست بوم فناوری نخبگان کشور به جایگاه شایسته خود نیز دست یابد.

استاندار یزد نیز از خدمات دکتر ستاری معاون سابق فناوری و علمی رئیس جمهوری در بسط و توسعه حوزه دانش بنیان کشور، گفت: در دوره جدید که سکان این مجموعه به دست فردی جوان و نخبه قرار گرفته، لازم است تا ماهیت ستادی این معاونت از وضعیت صرف کمک مالی به فعالان این حوزه خارج شود و بخشی از امور مربوطه به دانشگاه‌ها و پارک ها تفویض شود.

مهران فاطمی افزود: سطح فعالان کسب و کارهای حوزه علم و فناوری و فعالیت های دانش بنیان در استان یزد متفاوت و بالاتر از بسیاری از استان‌های کشور است. 

استاندار یزد یادآور شد: در سفر اخیر دکتر ستاری به یزد مقرر شد تا یزد به عنوان پایلوت اجرای قانون جهش تولید دانش بنیاد در کشور لحاظ شود که امیدواریم در این باره نیز حمایت‌های لازم صورت گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha