غلامحسین ساربان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیشبینی می شود ۶۶ هزار تن محصول از این سطح برداشت شود.
وی ادامه داد: میزان برداشت پسته از هر هکتار ۷۵۰ کیلوگرم است و این محصول در کنار زعفران، جزء محصولات صادراتی و ارزشمند خراسان رضوی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: براساس آمار موجود از مجموع کل سطح زیرکشت پسته استان، ۶۸ درصد بارور و ۳۲درصد غیر بارور است و سالیانه بین پنج تا هشت درصد به سطح زیر کشت این محصول در استان افزوده میشود.
ساربان افزود: این محصول در اکثر شهرستانهای خراسان رضوی به ویژه در مهولات، خوشاب، بردسکن، رشتخوار و گناباد کشت می شود که به ترتیب رتبه های اول تا پنجم تولید پسته در خراسان رضوی را دارا هستند و سطح زیر کشت در سایر شهرستانها نظیر بجستان، سبزوار، خلیلآباد، تربتحیدریه، تربتجام، تایباد و مشهد نیز هر سال رو به گسترش است.
وی ادامه داد:مهمترین ارقام پسته رایج در استان خراسان رضوی فندقی، کله قوچی، احمد آقایی، اکبری، بادامی سفید و قرمز و عباسعلی است.
۲ میلیون و ۱۳۸ هزار هکتار عرصه مستعد کشاورزی در خراسان رضوی وجود دارد که سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار آن زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود که در ۹۰۰ هزار هکتار از این سطح، زراعت و در ۳۰۰ هزار هکتار آن باغداری میشود.
۳۶۳ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در استان خراسان رضوی فعالیت میکنند که حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی آنها هشت میلیون تن است.
بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
نظر شما