به گزارش ایرنا به نقل از شبکه المسیره، هشام شرف وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن در این پیام خطاب به روسای هیئتها و وزرای خارجه کشورهای شرکت کننده در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرد: تلاش کشورهای متجاوز برای تضعیف آتشبس فعلی و فرار از اجرای آن و معلق نگه داشتن یمن در وضعیت میان جنگ و صلح، کاملا مردود و غیرقابل قبول است.
هشام شرف در این پیام افزود: موضع صنعاء روشن و صریح است و بر لزوم پایان یافتن تجاوز نظامی علیه یمن، رفع محاصره همه جانبه این کشور و دستیابی به یک راه حل سیاسی مسالمت آمیز برای بحران و نیز برقراری صلحی پایدار و روابطی خوب و حسنه با کشورهای همسایه براساس اصل عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر تاکید دارد.
وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن بر اهمیت رعایت الزامات آتشبس تاکید کرد که به گفته وی، شامل "عدم ممانعت از ورود کشتیهای حامل مشتقات نفتی و کالا به بندر «الحدیده» یمن و باز کردن مقاصد جدیدی برای ورود و خروج هواپیماهای تجاری و غیرنظامی از فرودگاه صنعا میشود".
در بخش دیگری از این پیام آمده است: برای هشتمین سال متوالی رهبران جهان در سازمان ملل متحد گردهم می آیند تا در مورد بسیاری از موضوعات مورد توجه بشریت گفت وگو کنند و این درحالی است که ملت یمن همچنان از تهاجم نظامی وحشیانه و محاصره همه جانبه رنج میبرند؛ تجاوز و محاصرهای که بدترین فاجعه انسانی را از زمان تأسیس سازمان ملل تا کنون در پی داشته است.
وزیر امور خارجه در پیام خود خاطرنشان کرد که کشورهای متجاوز از گروههای تروریستی «القاعده» و «داعش» حمایت میکنند و آنها را با تشکیلات نظامی خود ترکیب میکنند تا وحدت یمن و صلح و امنیت بینالمللی را در منطقه باب المندب و جنوب دریای سرخ تهدید کنند.
وی ادامه داد: کشورهای متجاوز همچنین در حال دامن زدن به درگیریهای فرقه ای و طایفهای در میان جامعه یمن هستند تا این کشور را از نظر جغرافیایی از بین ببرند. آنها همچنین جنگ اقتصادی برنامهریزی شده ای را علیه یمن به راه انداختهاند.
در سال ۲۰۱۴ ( ۱۳۹۳)، مردم یمن به دلیل بی کفایتی دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری مستعفی یمن در اداره امور کشور، دست به یک سلسله اعتراضات زدند که در نهایت در تاریخ ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ (۳۰ شهریور ۹۳)، جنبش انصار الله وارد شهر صنعا شد و با در دست گرفتن قدرت منصور هادی را برکنار کرد.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن- فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند ولی در سایه مقاومت دلاورانه مردم و نیروهای مسلح یمن و عملیات موشکی و پهپادی ویژه آنها در رسیدن به این اهداف شکست خورد و مجبور به قبول آتش بس شد.
آتش بس یمن به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد.
پیشتر «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتشبس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.
نظر شما