کشت پاییزه مازندران با کلزاکاری در ۲۵ هزار هکتار

ساری- ایرنا- سهمیه امسال کشت دانه روغنی کلزا در مازندران با یکهزار هکتار بیشتر نسبت به سال قبل ،۲۵هزار هکتار ابلاغ شد ،کشت پاییزه ای که با بارندگی مناسب در نخستین هفته مهر سبب خوشحالی و امیدواری کشاورزان نیز شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ؛بارندگی بموقع مبنای کشت و کار محصولات پاییزه به خصوص در زمین های دیمزاری استان مازندران است، وضعیتی که به دلیل کاهش بارندگی در مهر ماه سه سال گذشته همواره سبب شد تا سطح کشت کلزا به عنوان مهمترین محصول دانه روغنی استان با کاهش محسوسی نسبت به سطح ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی مواجه شود.

کشت کلزا در مازندران به طور معمول از نیمه دوم شهریور در مناطق میان بند و ارتفاعات آغاز می شود و در مهر ماه پیک کشت این محصول در جلگه و دشت است. البته کلزا کاری را  می توان در زمین های شالیزاری تا پایان آبان ماه هم انجام داد.

بر اساس آمار رسمی مدیریت زراعت جهادکشاورزی ابلاغ پارسال وزارت جهاد کشاورزی برای کشت کلزا در مازندران ۲۴هزار هکتار بوده است که به دلیل نباریدن باران در مهر ماه به ۹ هزار هکتار کاهش یافت ، سال ۱۳۹۹ نیز حدود ۹ هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان زیر کشت پائیزه دانه روغنی کلزا رفت ، وسعتی که یک سوم برنامه مصوب و تعهد همان سال را پوشش داد.آمار کشت پاییزه کلزا مربو ط به سال ۹۸ در مازندران  نیز ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار بود که نسبت به  تعهد همان سال که ۴۰ هزار هکتار بوده ، کاهش محسوسی را رقم زد.

به نظر می رسد با توجه با توجه به بارندگی  اخیر و صد البته حمایت ها و تشویق دولت سیزدهم به خصوص در افزایش قیمت خرید تضمینی کلزا  عاملی شود تا کشاورزان امسال به کشت این محصول بیشتر توجه کنند.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران تامین ۱۳۰ تن بذر یارانه ای کلزا ، پرداخت تسهیلات برای خرید دستگاه دنباله‌بند و خطی‌کار  و تامین سم علف کش با ۵۰ درصد یارانه را از حمایت های دولت به کلزاکاران اعلام کرده است. 

خلیل حقیقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، به بارش بهنگام ۲ روز گذشته در مازندران اشاره کرد و افزود: کشت محصولات پاییزی با محوریت دانه روغنی کلزا با بارندگی به موقع شروع شد، امیدواریم امسال بر خلاف سال های گذشته سطح زیر کشت کلزا به آمار ۲۵هزار هکتار ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی برسد.

وی با توضیح این که طی سه سال اخیر همواره نسبت به آمار تعهدی کشت کلزا تا ۴۰ درصد عقب بودیم و تنها دلیل نرسیدن به تعهد نیز خشکسالی و نباریدن بموقع باران پاییزی بوده است. ادامه داد:  ابلاغ امسال کشت کلزا  نسبت به سال قبل یکهزار هکتار بیشتر شده است.

وی بر لزوم توجه شالیکاران به کشت کلزا به عنوان محصول دوم شالیزاری تاکید کرد و گفت : شالیکاران فرصت کشت دانه روغنی کلزا را باید جدی بگیرند چون هم تا پایان آبان ماه فرصت کشت در اختیارشان است و هم از حمایت های دولت در تامین بذر یارانه ای ، علف کش ها ، کشت مکانیزه و قیمت مناسب خرید تضمینی برخوردار هستند.

این کارشناس زراعت با بیان این که خاک بیشتر زمین های دیمزاری استان در مناطق میانبد و بالا دست « رسی » است ، افزود : این زمین ها برای کشت مکانیزه خطی کاری نیاز به زهکشی دارند و از سوی دیگر با توجه به شرایط فنی دنباله بند اگر زمین شرایط خوبی به لحاظ غلظت خاک نداشته باشد، نمی توان از این دستگاه بهره برد.

وی با توضیح این که جا به جایی کشت کلزا ، گندم ، سویا و علوفه دامی بویژه شبدر در اراضی شرق مازندران که عمده کشت پائیزه استان در این مناطق انجام می شود ، یک امری طبیعی است ، افزود: هر ساله حدود ۱۸۰ هزار هکتار از زمین های خشکه زاری و شالیزارهای استان زیر کشت انواع محصولات پاییزه از جمله گندم، جو، گیاهان علوفه ای، صیفی و سبزیجات می رود که در این میان جا به جایی بین کشت دانه روغنی کلزا ، گندم و شبدر در سطح  ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار هکتار که محور توسعه کشت پاییزه استان محسوب می شوند ، انجام می گیرد.

امسال خرید تضمینی هر کیلو گرم کلزا ۲۳ هزار تومان بوده است که نسبت به سال گذشته که ۱۵هزار تومان بود افزایش ۵۴درصدی را داشت .امسال حدود ۹ هزار تن دانه روغنی کلزا در مازندران خریداری شد. 

کلزا از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی ۴۰ تا ۴۵ درصد روغن و ۲۵ تا ۳۵ درصد پروتئین است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha