به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی دامپزشکی کردستان، دکتر مجتبی ورمقانی اظهار داشت: صادرات این میزان فراورده خام دامی، با هدف ارز آوری و افزایش صادرات محصولات غیر نفتی و با وجود مشکلات و تحریمها انجام شده است.
وی افزود: این میزان صادرات شامل ۸ محموله ماهی خوراکی تازه و منجمد به میزان ۱۲۵ هزار و ۲۸۶ کیلو گرم و ۴ محموله خوراک آبزیان به مقدار ۲۹۹ هزار کیلو گرم و ۱۹ مورد دام همراه مسافر بوده است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان اضافه کرد: کشورهای روسیه، ارمنستان، عراق، کانادا، نروژ و ترکیه وارد کننده های این محصولات بوده اند.
کردستان با دارا بودن منابع آبی گسترده دارای ظرفیت مناسبی در تولید و پرورش ماهی است، در حال حاضر ۶ تعاونی صیادی در استان فعال است و ۴۲۰ نفر به طور ثابت در این تعاونیها مشغول بکار هستند.
صید ماهی توسط تعاونیهای صیادان از دهه اول شهریور آغاز و تا اسفند ادامه دارد، براساس پیش بینی انجام شده بیش از ۶ هزار تن ماهی در این دوره صید خواهد شد.
در حال حاضر شیلات استان کردستان در بخش تکثیر و تولید ماهیان سردابی، صید و صیادی در منابع آبی(دریاچه های طبیعی و پشت سدها)، تکثیر و پرورش ماهیان زینتی، تکثیر و پرورش زالو فعالیت دارد.
تولید آبزیان در این استان به ۲ صورت گرم آبی و سردآبی است که تولید ماهیان گرم آبی در ۶ منبع آبی در قالب ۶ تعاونی صیادی برای بیش از ۴۰۰ نفر به طور مستقیم ایجاد اشتغال کرده است.
نظر شما