به گزارش ایرنا از المیادین، یک منبع لبنانی گفت: در پیشنهاد کتبی که از آمریکاییها دریافت کردیم، به همه مطالبات خود رسیدهایم.
این منبع همچنین تأکید کرد که لبنان به هیچ وجه هیچ منطقه امنیتی را که رژیم صهیونیستی پیشتر خواستار آن بود، به این رژیم نخواهد داد.
پیش از این نیز شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که کادر مذاکره کننده رژیم اشغالگر در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی میان این رژیم و لبنان طی روزهای آتی توافق پیشنهادی را امضا خواهد کرد.
پیشنهادهای «آموس هوکشتاین» میانجی آمریکایی روز شنبه توسط «دورُتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت به طور جداگانه تسلیم میشل عون رئیس جمهور و نبیه بری رئیس پارلمان لبنان شد.
در این پیوند، پایگاه خبری المرکزی لبنان گزارش داد که پس از دریافت این پیشنهادها، «میشل عون» با «نبیه بری» رئیس مجلس و «نجیب میقاتی» نخست وزیر لبنان تماس گرفته و درباره چگونگی پاسخ لبنان به این پیشنهاها در اسرع وقت با آنها تبادل نظر کرده است.
شبکه «الجدید» لبنان نیز گزارش داد که پیشنهادهای «آموس هوکشتاین» درباره تعیین مرزهای دریایی شامل جدایی کامل ترسیم بین مرزهای دریایی و زمینی است و توافقی برای خارج نشدن هیچ نقطه دریایی از هیچ نقطه زمینی که بر تعیین مرزهای بعدی تأثیر بگذارد، است.
روزنامه الاخبار روز شنبه گزارش داد: رئیس جمهور لبنان هیاتی را برای بررسی پیشنهادهای میانجی آمریکایی درخصوص ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی که امروز تسلیم مقامات لبنانی شد، تشکیل خواهد داد.
این درحالی است که روزنامه "هاارتص" رژیم صهیونیستی روز جمعه در این باره نوشت که آمریکا پیشنهاد جدیدی در مورد ترسیم مرزهای دریایی میان رژیم اسرائیل و لبنان ارائه کرده است که این رژیم با آن موافقت میکند.
برپایه این گزارش، در این پیشنهاد آمده است که توافق احتمالی شامل ترسیم خط ساحلی قبلی نمیشود بلکه این خط را در چند ده متر به سمت غرب ترسیم میکند.
این روزنامه نوشت: جدول زمانی برای توافق احتمالی میان رژیم اسرائیل و لبنان کوتاهتر و کوتاهتر شده است و شرکت «انرجین» (شرکت صاحب امتیاز حفاری در میدان کاریش) میخواهد حفاری را در اواسط اکتبر آغاز کند و در حال حاضر برای آزمایش جریان معکوس گاز از ساحل به سکو، آماده میشود.
هاآرتص همچنین دیروز نوشته بود: آموس هوکشتاین میانجی آمریکایی پس از آنکه چند هفته پیش آخرین ایدههای خود را به صورت شفاهی به دو طرف ارائه کرد، قرار است طی چند روز آینده پیشنهاد کتبی را به دو طرف ارائه کند.
بیش از یک دهه قبل اعلام شده بود که بخشهای شرقی دریای مدیترانه دارای منابع گازی به نسبت بزرگی هستند. در پی این گزارشها اعلام شد که از دو سال قبل رژیم اسرائیل تلاشهای اکتشافی خود را در این منطقه آغاز کرده است.
پس از آن بود که تنش مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی بر سر مالکیت دو میدان گازی «قانا» و «کاریش» بالا گرفت و ایالات متحده به بهانه میانجیگری مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف وارد عمل شد تا بتواند موانع بر سر اکتشاف و استفاده از انرژی در شرق دریای مدیترانه را رفع کند.
از ابتدای جولای، به دنبال ورود یک کشتی استخراج و ذخیرهسازی اجاره شده توسط کابینه رژیم اسرائیل به نزدیکی میدان گازی کاریش، میانجیگری آمریکا در پرونده ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی شدت یافت.
در این میان حزب الله لبنان به شدت با زیادهخواهی رژیم صهیونیستی مخالفت کرده و به شکلهای مختلف هشدار داده است تا زمانی که مرز آبی لبنان و منطقه اقتصادی آن در دریای مدیترانه و تکلیف میدانهای گازی به ویژه «قانا» و «کاریش» مشخص نشود، با هر اقدامی از جمله اشغال پهنه دریایی، اکتشاف و استخراج به شکلهای مختلف مقابله میکند.
نظر شما