«نذر آب»؛ پویشی که به انتقال آب در مناطق گرفتار خشکسالی محدود نیست

تهران - ایرنا - برخی تصور می‌کنند نذر آب مختص ارسال بطری‌های آب معدنی به مناطق دچار خشکسالی شده، کشور است،‌ اما این تمام اهداف این پویش نیست؛ در این طرح، به جز ایجاد طرح‌های آب رسانی پایدار،‌ کمک‌های معیشتی و بهداشتی نیز از سوی خیران به نیازمندان اعطا می‌شود.

به گزارش گروه جامعه ایرنا، تغییرات اقلیمی و به تبع آن خشکسالی در جهان و منطقه‌ای که کشور ما در آن واقع شده  برهمگان روشن است و بحران آب هر روز جدی‌تر خود را نشان می دهد، در این میان هلال‌احمر ایران برای پنجمین سال متوالی، طرح ملی نذر آب را در تمام روستاها و مناطقی که با بحران کم آبی مواجه هستند آغاز کرد.

 ابتدا طرح نذر آب محدود به استان‌های هرمزگان، جنوب کرمان و خراسان جنوبی بود؛ اما امسال با توجه به گسترش تنش آبی در دیگر شهرها این طرح به تمام استان‌ها افزایش یافته است.

طرح «نذر آب» تنها برای مناطقی که با بحران کم آبی مواجه‌اند نیست، «نذر آب» امسال با تمرکز بر طرح‌های اقتصادی کم آب‌بر و زودبازده اجرا می‌شود. در نذر آب هلال احمر قرار نیست، بطری‌های آب معدنی را به مناطقی که دچار خشکسالی شدند، ارسال کند بلکه اجرایی کردن طرح‌های پروژه های آب رسانی پایدار، از جمله برنامه‌های این طرح است.

از سوی دیگر  سازمان داوطلبان هلال احمر که مجری اصلی این طرح است کاروان‌های سلامت را همراه این طرح کرده است؛ پزشکان و متخصصان سلامت علاقمند به حضور در مناطق محروم در این طرح حضور دارند. همچنین اعطای کمک‌های معیشتی، بهداشتی و سلامت به افراد ساکن در مناطق محروم از جمله دیگر برنامه‌ها در نذر آب است.
 

«نذر آب»؛ پویشی که به انتقال آب در مناطق گرفتار خشکسالی محدود نیست


وحید سلیمی رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با اشاره به اهمیت تحرک بخشی در زیرساخت‌های مناطق متاثر از خشکسالی کشور، گفت: طبق رایزنی ها و توافقات صورت گرفته با اتاق بازرگانی، اصناف، معادن و کشاورزی ایران، امسال کارآفرینی و ارتقای تاب آوری در این مناطق با تاکید بیشتری بر طرح‌های اقتصادی کم آب‌بر و زودبازده در اولویت های اهداف برنامه ملی نذر آب ۵ قرار می گیرد.

وی با بیان این که در برنامه نذر آب قرار نیست تنها بطری‌های آب به مناطق درگیر خشکسالی ارسال شود، گفت: احیای پروژه‌های آب رسانی پایدار، تاسیس تصفیه خانه ،‌احیای قنوات از جمله این برنامه ها است؛ هدف اجرای پروژه‌های آب رسانی پایدار به کمک شرکت‌های دانش بنیان  و متخصصان داخلی این حوزه است؛‌ امسال با توجه به خشکسالی سراسری در کشور ،‌۱۰۰ روستا از ۳۱ استان کشور هدف طرح هستند.

سلیمی درباره حضور پزشکان و متخصصان در این طرح گفت: پزشکان و متخصصان داوطلب هلال احمر با توجه به بیماری‌های شایع در مقصد حضور پیدا می‌کنند؛‌ از جمله پزشکان اطفال،‌زنان، عفونی به این مناطق اعزام می‌شوند و تمام مراحل ویزیت و درمان کاملا رایگان خواهد بود.

وی با بیان اینکه پس از خشکسالی‌های متعدد و طولانی طی سال‌های گوناگون، شرایط اشتغال در منطقه متاثر از خشکسالی در استان های جنوبی و جنوب شرقی کشور از کشاورزی، دامپروری و صیادی فاصله‌های زیادی گرفته است ، توضیح داد: نبود اشتغال، اصلی‌ترین عامل مهاجرت‌های گسترده از استان های مذکور است که  نتیجه‌اش، حاشیه‌نشینی، سطح زندگی روبه پایین و روی آوردن به شغل‌هایی با رهآورد مالی اندک است.
 

«نذر آب»؛ پویشی که به انتقال آب در مناطق گرفتار خشکسالی محدود نیست


وی آسیب اجتماعی را از دیگر تبعات آن دانست و افزود: در این راستا، سازمان داوطلبان در قالب اجرای برنامه ملی نذر آب۵ در صدد است تا با هم افزایی و به اشتراک گذاری منابع ملی و فکری اتاق بازرگانی، اصناف، معادن و کشاورزی ایران و به خصوص  جامعه نیکوکاری ابرار، با ایجاد شغل‌هایی  برای نگهداشت جمعیت فعال و جویای کار در این مناطق و همچنین  اجرای طرح‌های اقتصادی کم آب‌بر و زودبازده ، اقدامات گسترده ای را انجام دهد.

سلیمی اضافه کرد: تمام هزینه‌ها این طرح از سوی خیران و نیکوکاران محقق می‌شود و این طرح هیچ بودجه دولتی ندارد و در پایان طرح میزان هزینه‌های این نذر آب اعلام می‌شود.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، پویش ملی نذر آب را از سال ۱۳۹۷ به منظور ارتقای سطح سلامت آب شرب و رفع مشکلات زیستی خانوارهای مناطق محروم که با خشکسالی مواجه هستند، آغاز کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha