به گزارش ایرنا، اجلاس بیرمنگام که قرار بود تور پیروزی محافظهکاران و فرصتی برای نمایش اعتبار حزب حاکم برای افکار عمومی باشد، تنها ۲۵ روز پس از انتخاب رهبر جدید به میتینگ مدیریت بحران و کاهش انتقادها علیه دولت تبدیل شده است.
«لیز تراس» با علم به این که دستکم نیمی از هم حزبیهای او طرفدارش نیستند و برای برکناری وی از مسند قدرت نقشه میکشند، در اجلاس امسال حاضر شده است. اوضاع چنان آشفته است که «چارلز واکر» یکی از بزرگان حزب محافظهکار میگوید این حزب باید حتی از فکر پیروزی در انتخابات بعدی دست بکشد و فقط بر تلاش برای بازگرداندن کشور به جایگاهی مناسب تمرکز کند.او در گفتوگو با شبکه رادیویی تایمز هشدار داد که پیروزی در انتخابات آتی دیگر مهم نیست، بلکه میزان باخت تعیین کننده است.
نتایج تازهترین افکارسنجی صورت گرفته در انگلیس نشان میدهد که میزان محبوبیت حزب حاکم درنتیجه ارائه برنامه جدید اقتصادی دولت که منجر به کاهش شدید ارزش پوند شده و زلزلهای را در اقتصاد جزیره به راهانداخته، سقوط کرده است.
یافتههای نظرسنجی موسسه "یوگاو" که به سفارش روزنامه تایمز چاپ لندن صورت گرفت حاکیست که محبوبیت حزب لیز تراس ۷ واحد کاهش یافته و در افکار عمومی به ۲۱ درصد رسیده است. این درحالیست که محبوبیت حزب رقیب دولت (کارگر) به رهبری آقای «کییر استارمر» با ۹ واحد افزایش به ۵۴ درصد رسیده است. این برتری ۳۳ درصدی بالاترین اختلاف در محبوبیت دو حزب از سال ۱۹۹۰ میلادی بشمار میرود.
«کییر استارمر» رهبر حزب مخالف دولت انگلیس سهشنبه گذشتهدر کنفرانس سالانه حزب کارگر گفت که نخست وزیر کنترل اوضاع اقتصادی را از دست داده است. وی تنها راه نجات کشور را برگزاری انتخابات سراسری و روی کار آمدن دولت حزب کارگر معرفی کرد.
دولت انگلیس قصد دارد تا با سیاست کاهش مالیاتها به اوضاع اقتصادی کشور ساماندهی کند. در برنامه جدید اقتصادی دولت که جمعه گذشته توسط وزیر دارایی در مجلس عوام ارائه شد، بزرگترین بسته کاهش مالیات در ۵۰ سال اخیر رونمایی شد. کواسی کوارننگ اعلام کرد که به عنوان بخشی از برنامه دولت برای «عصر جدید انگلیس»، ۴۵ میلیارد پوند درآمد از محل مالیاتها حذف خواهد شد. این تصمیم در کنار بسته حمایتی مقابله با بحران انرژی، حدود ۷۲ میلیارد پوند بدهی دولت را افزایش میدهد. به همین خاطر ساعاتی پس از سخنرانی وزیر دارایی، ارزش پوند بهسرعت کاهش پیدا کرد و بانک مرکزی انگلیس هم از احتمال جهش نرخ بهرهبینبانکی خبر داد.
ارز رایج انگلیس طی یک هفته گذشته ۵ درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده و به این ترتیب از ابتدای سال جاری ۲۱ درصد ضعیفتر شده است. برخی کارشناسان اقتصادی این شرایط را تاریخی ارزیابی کرده و پیشبینی میکنند که نرخ مبادله پوند و دلار در هفتههای آینده برابری خواهد کرد.
هم زمان بانک مرکزی انگلیس که هفته پیش نرخ بهرهبین بانکی را از ۱.۷۵ درصد به ۲.۲۵ درصد افزایش داد با صدور بیانیهای اعلام کرد که اوضاع مالی کشور را بهدقت زیر نظر دارد و درصورت لزوم نرخ بهره را به ۶ درصد افزایش خواهد داد. جهش ناگهانی نرخ بهره برای میلیونها خانوار انگلیسی به معنای افزایش چند هزار پوندی اقساط وام مسکن و خطر بیخانمانی گسترده در جزیره است.
این درحالیست که شاخص نرخ تورم نیز بر اساس تازهترین گزارش اداره آمار ملی این کشور به ۹.۹ درصد رسیده است و پیشبینی میشود که تا ۲۲ درصد صعود کند.
نخست وزیر انگلیس روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه بیبیسی اعتراف کرد که دولت برای اجرای اصلاحات اقتصادی زمینهچینی لازم را صورت نداد. وی حتی به این نکته هم اشاره کرد که برنامه اقتصادی جدید در کابینه هم بحث نشد و به این ترتیب تقصیرات را بر گردن وزیر دارایی انداخت. نخست وزیر انگلیس با این حال تاکید کرد که از برنامه دولت عقب نشینی نخواهد کرد، با وصف اینکه مردم «روزهای سختی» را پیشرو خواهد داشت.
هم زمان گزارشها حاکیست که شماری از نمایندگان حزب محافظهکار نامه عدم اعتماد به نخست وزیر را تحویل فراکسیون حزب دادهاند. آنها نگرانند که ادامه رهبری تراس باعث نابودی کامل حزب در انتخابات بعدی شود.
نخست وزیر انگلیس قرار است روز چهارشنبه در کنفرانس سالانه حزب محافظهکار سخنرانی کند.
رسانههای انگلیسی میگویند که این یکی از مهمترین سخنرانی های حرفه ای او بشمار میرود؛ چرا که نامبرده یا باید از اصلاحات اقتصادی دولت عقب نشینی و به این ترتیب از قدرت کناره گیری کند یا تلاش کند اعتماد افکار را در بحبوحه آشفتگی مالی جلب نماید که از نظر ناظران شدنی نیست.
کنفرانس سالانه حزب محافظهکار از روز یکشنبه در بیرمنگام آغاز شد و تا روز چهارشنبه ادامه دارد. هم زمان هزاران نفر از مخالفان دولت روز یکشنبه مقابل ساختمان محل برگزاری اجلاس تجمع کرده و شعارهایی را علیه سیاستهای دولت سردادند.
نظر شما