جعفر وحدت روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره پیشبینی افزایش ۱۰ درصدی برداشت گردو در آذربایجانغربی، اظهار کرد: این استان در تولید گردو رتبه ششم کشوری را دارد.
به گفته وی، شش هزار و ۶۷۰ هکتار از باغات استان، باغ گردو است که پنج هزار و ۳۲۰ هکتار باغات بارور و مابقی به صورت نهال هستند.
وی میانگین عملکرد باغات گردو در هر هکتار را بیش از ۲ هزار کیلوگرم محصول خشک اعلام کرد و افزود: شهرستان ارومیه و سردشت بیشترین میزان تولید گردو در استان را به خود اختصاص دادهاند و بر اساس برآوردهای انجام شده میزان تولید این محصولات امسال ۱۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش خواهد داشت.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ارقام گردوی کشت شده عموما بذری و از ژنوتیپهای مختلف است البته در سالهای اخیر ارقام خارجی و درختان نخبه کشت بافتی و پیوندی نیز در سطح وسیع کشت و در حال توسعه است بطوریکه میتوان به رقم چندلر، فرنور، پدرو، فرنت و فرانکت و ارقام بومی و کاغذی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر کشت ارقام جدید خارجی دیربرگ و پربازده گردو در استان شروع شده است، ادامه داد: امسال هم به منظور افزایش تولید و بهبود کیفیت و کاهش هزینههای تولید، با همکاری کارشناسان باغبانی در سطح شهرستانها و کشاورزان، اقدام به تعویض تاج درختان گردو با عمل پیوند سرشاخه کاری به صورت الگویی با استفاده از ارقام جدید به تعداد حدود ۶ هزار شاخه در سطح استان شده است.
وحدت اضافه کرد: این استان از نظر تولید گردوی با کیفیت و مجهز بودن به تکنیکهای جدید تولید از جمله دستگاههای برداشت، تولید نهال گردوی پیوندی، سرشاخه کاری درختان و وجود کارشناسان صاحب نظر رتبه اول کشور را دارد.
مصرف گردو در تقویت حافظه، استحکام استخوانها و پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و برخی سرطان ها نقش بسزایی دارد.
نظر شما