هشدار علوم پزشکی به بی توجهی مازندرانی ها برای تزریق واکسن کرونا

ساری - ایرنا –کمتر از ۱۰ درصد جمعیت مازندران دُز چهارم کرونا را تزریق کرده اند و میزان توجه به تزریق دُز چهارم واکسن در این استان هنوز به نقطه مطلوب نرسیده و به تبع آن شاهد بی ثباتی رنگبندی کرونایی مناطق مختلف استان باشیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آمارهای کرونایی مازندران در هفته های اخیر نشان می دهد که به رغم  اینکه تعداد شهرستان های رنگ آبی کرونایی افزایش یافت و تصور به این سمت و سو است که از موج هفتم کرونا عبور کرده ایم اما این بیماری همچنان در جامعه به دنبال طعمه های خود است و افراد را مبتلا و یا به کشتن می دهد.

از ابتدای شهریورماه تاکنون هر چند که وضعیت کرونایی مازندران رو به بهبود بوده است و تعداد مناطق آبی کرونایی مازندران از ۲ شهرستان در نوزدهم شهریورماه اکنون به ۱۳ شهرستان افزایش یافته است اما آنچه که در این میان حائز اهمیت است ، عدم ثبات رنگ بندی کرونایی در بین شهرستان های استان است؛ به طوری که مدت زمان باقی ماندن رنگ آبی در برخی شهرستان ها از جمله ساری ، نکا و میاندورود فقط یک هفته است و رنگ آنها بعد از این مدت به رنگ پرخطر کرونایی زرد تغییر پیدا کرده است.  

در چنین وضعیتی کارشناسان و پزشکان تاکید می‌کنند که با وجود افزایش تعداد شهرستان های آبی کرونایی مازندران که بخش بیشتری از این مساله مدیون تزریق به موقع واکسن در ماه های گذشته است می تواند این وضعیت تحت الشعاع بی رغبتی های مردم این استان برای تزریق واکسن قرار بگیرد و افزایش احتمالی ابتلا را شاهد باشیم.

ضرورت رعایت نکات بهداشتی با توجه به مرموز بودن ویروس کرونا و احتمال تغییر رفتار آن الزامی و پراهمیت است. ضمن این که تزریق دُز چهارم واکسن نیز از سوی پزشکان و کارشناسان و مسئولان حوزه بهداشت و درمان به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری از همه‌گیری تاکید می‌شود.

تزریق واکسن کرونا از ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ در کشور آغاز شد و این روند به تناسب شیوع  بیماری در جامعه انجام دُزهای مختلف تزریق انجام شد و یا در حال انجام است.

داده های آماری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نشان می دهد که تزریق دُزهای مختلف واکسن کرونا در این استان سیر نزولی داشته است و این وضعیت در این مرحله که فاز دُز چهارم تزریق کرونا است نزولی تر شده است.

معاونت بهداشتی مازندران تعداد نفراتی که دُز اول واکسن کرونا را تزریق کردند ۲ میلیون و ۴۳۲ هزار و ۱۴۸ نفر اعلام کرد که شامل تمامی افراد از سنین ۱۲ سال به بالا است.

شیب نزولی استقبال مازندرانی ها برای تزریق دُز دوم واکسن تا حدودی اندک بود و با کاهش مراجعه ۱۵۳ هزار و ۵۴۳ نفری افراد به مراکز پایگاهای تزریق واکسن این تعداد به ۲ میلیون و ۲۷۸هزار و ۶۰۵ نفر رسید .

کاهش تعداد مراجعه مردم برای تزریق واکسن کرونا به همین جا ختم نمی شود و این میزان در مرحله بعدی یا همان تزریق دُز سوم واکسن فاصله معناداری با مرحله قبلی دارد به طوریکه جمعیتی فراتر از یک میلیون و یکصد هزار نفر به نسبت مرحله نخست به پایگاه های تزریق واکسن کمتر مراجعه کردند.

آمار تزریق دُز سوم تزریق واکسن یک میلیون و ۳۱۷ هزار و ۳۷ نفر از مردم مازندران است. اما در این مرحله و فاز چهارم تزریق واکسن کرونا شاهدیم که دیگر از آن جمعیت میلیونی مراجعه کننده به مراکز و پایگاهها برای تزریق واکسن خبری نیست و آمارها در حد و اندازه کمتر از نیم میلیون نفر ایستاده است.

در این مرحله تاکنون ۲۲۴ هزار و ۹۸۹ نفر دُز چهارم واکسن را تزریق کرده اند.

از ۱۸ تیرماه تزریق دُز چهارم واکسن کرونا برای افرادی که ۶ ماه از زمان دریافت دُز سوم واکسن‌شان گذشته باشد در مازندران آغاز شد اما هنوز استقبال از تزریق دُز چهارم واکسن در این استان با نقطه مطلوبی که مد نظر پزشکان و مسئولان استان است فاصله دارد.

در همین حال مازندران حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که آمار تزریق دُز چهارم واکسن کرونا نشان می دهد کمتر از ۱۰ درصد جامعه استان به انجام این کار رغبت نشان دادند.

هشدار علوم پزشکی به بی توجهی مازندرانی ها برای تزریق واکسن کرونا

تداوم مهار کرونا با تزریق واکسن

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به موفقیت های خوب در زمینه کنترل بیماری کرونا در این استان گفت: در مدت شیوع این بیماری شاهد بودیم که طی روزهای متوالی افراد زیادی جان خود را از دست دادند که آمار مبتلایان و فوتی ها براثر این بیماری در استان زیاد بود. 

عباس علیپور افزود: در هر موج کرونا مازندران به شدت درگیر این بیماری بود و افراد به این بیماری مبتلا شدند و افرادی نیز جان خود را از دست دادند.

وی تزریق واکسن را به عنوان اصلی ترین عامل در کنترل این بیماری نام برد و ادامه داد: همگام با برنامه کشوری طرح واکسیناسیون کرونا طی چهار دُز در مازندران نیز اجرا شد که در استقبال برای تزریق دُزهای اول و دوم زیاد بود و به گونه در هر مرحله بیش از ۲ میلیون نفر از مردم مازندران برای تزریق واکسن به مراکز مراجعه کردند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اضافه کرد: دُز سوم واکسن هم به بیش از یک میلیون نفر از مردم مازندران تزریق شد اما در دُز چهارم استقبال آنچنانی برای تزریق واکسن نداشته ایم .

وی گفت : در حالیکه براساس پروتکل های جامعه بهداشت جهانی مطرح می شود ۶ ماه بعد از گذشت تزریق واکسن می بایست برای تزریق دُز بعدی آن اقدام کنند تا به ایمنی لازم برسند.

به گفته علیپور اما آن چیزی که در جامعه شاهد هستیم افراد با این تصور که بیماری کرونا از بین رفته است یا در برابر این بیماری مصون هستند دُزهای بعدی واکسن خود را تزریق نمی کنند.

وی با تاکید بر ضرورت تزریق دُز یادآور واکسن کرونا برای مصونیت از اثرات بیماری، گفت: تمام افرادی که در موج هفتم فوت کرده اند ۶ ماه از تزریق واکسن آنها گذشته بود و تزریق دُز بعدی واکسن خود را جدی نگرفته بودند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: برخلاف ذهنیتی که در برخی افراد وجود دارد کرونا هنوز از بین نرفته است و این بیماری همچنان در جامعه وجود دارد و افراد را مبتلا می کند.

وی ادامه داد : شرایط این بیماری به گونه ای است که افراد دچار نقص ایمنی را بیشتر مورد آسیب قرار می دهد که سالمندان و بیماران زمینه ای از جمله افرادی هستند که دچار نقص ایمنی هستند و برای همین شاهد هستیم بیشتر مبتلایان و فوتی ها از میان همین افراد هستند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: در موج هفتم نیز شاهد بودیم که اکثر فوتی های استان را سالمندان و بیماران زمینه ای تشکیل می دهند که بیشتر آنها مراقبت های بهداشتی لازم که همان تزریق واکسن بود را انجام نداده بودند.

علیپور افزود: این در حالی است که به کرات در خصوص ضرورت تزریق واکسن مطالب و آموزش های لازم ارائه شد و افراد بخصوص این نوع بیماران و سالمندان پس از گذشت ۶ ماه از تزریق واکسن ، این تزریق را انجام دهند.

وی با تاکید بر اینکه مازندران هنوز به مرحله قبل از موج هفتم کرونا نرسیده است ، گفت : برای تداوم ایمنی و مهار این بیماری نیاز است که افراد در صورت گذشت ۶ ماه از تزریق واکسن ، دوباره برای تزریق واکسن اقدام کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha