سند راهبردی برای استفاده از فناوری هسته ای در بخش کشاورزی تدوین شد

اهواز - ایرنا - معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: سند راهبردی برای استفاده فناورانه از انرژی اتمی در بخش کشاورزی کشور با هدف بالا بردن ارزش افزوده و بهبود کیفی و کمی محصولات کشاورزی تدوین شده است.

به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، سیدپژمان شیرمردی در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری سازمان انرژی اتمی و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در شرکت الکل سازی و مایه خمیر رازی خوزستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:بر این اساس۱۲ منطقه مهم کشاورزی کشور برای پرتودهی محصولات کشاورزی در برنامه سازمان اتمی کشور تعریف شده است.

وی گفت: هم اکنون چهار سایت پرتودهی در آذربایجان غربی، تهران، قزوین و یزد راه اندازی شده تا محصولات کشاورزی و تجهیزات پزشکی پرتودهی شود.

شیرمردی با بیان اینکه خوزستان به عنوان قطب نخست کشاورزی کشور ظرفیت راه اندازی سایت پرتودهی برای بهبود محصولات کشاورزی را دارد، افزود: در نخستین گام تفاهم نامه فناورانه سازمان انرژی اتمی با شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی منعقد شد تا نقطه شروعی برای ورود فناوری صلح آمیز هسته ای در خوزستان باشد.

معاون سازمان انرژی ایران با اشاره به اینکه کاربرد فناوری هسته ای در نیشکر از حوزه تولید یک شکر سالم و بهبود خوراک دام صنعت نیشکر برای هضم بهتر غذای دام، گونه های مقاوم، ضدعفونی محصولات شکری قابل انبار برای دوام بیشتر با هدف کاهش ضایعات می تواند موتور محرکه دیگر صنایع کشاورزی شود افزود: خوزستان با تولید ۱۸میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی جایگاه مهمی در بکارگیری فناوری هسته ای دارد و در آینده شاهد بکارگیری بیشتر پرتودهی محصولات کشاورزی خواهیم بود.

امکان شیرین سازی آبهای شور در مناطق ساحلی خوزستان

شیرمردی با اشاره به ظرفیت مناسب خوزستان برای شیرین سازی آبهای شور در مناطق ساحلی آمادگی سازمان انرژی اتمی را برای شروع مطالعات طرح شیرین سازی آبهای شور با استفاده از فناوری هسته ای اعلام کرد.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به شروع طرح شیرین سازی آب در استان وشهر به ظرفیت ۷۰هزار متر مکعب در روز اظهار داشت: در کنار تولید ۱۰هزار مگاوات برق هسته ای ، صنعت هسته ای در دولت سیزدهم در بخش های صنعت ، کشاورزی و محیط زیست توسعه می یابد.

وی گفت: فناوری هسته ای هم اکنون در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار گرفته ولی جمهوری اسلامی ایران در استفاده از این صنعت پیشتاز است.

عبدعلی ناصری مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی نیز پس از امضای تفاهم نامه همکاری فناورانه سازمان انرژی اتمی ایران و  شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت:بکارگیری حس گرها ، بهبود تولیدات صنعت ام.دی.اف و کاهش ضایعات شکر، اصلاح نباتات و ضدعفونی محصولات نیشکری و شکرهای طعم دار از مفاد تفاهم نامه با سازمان انرژی اتمی است.

وی گفت:با امضای این تفاهم نامه، مسیر استفاده از فناوری نوین هسته‌ای در بخش صنعت و کشاورزی این شرکت مهیا خواهد شد.

ناصری گفت: چنانچه یک درصد از ضایعات شکر با استفاده از فناوری هسته‌ای کمتر شود معادل هفت هزار تن شکر است.

به گزارش ایرنا، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با هشت شرکت نیشکری هفت تپه، دهخدا، امام خمینی(ره) دعبل خزاعی، میرزاکوچک خان، سلمان فارسی، امیرکبیر و فارابی با حدود ۷۰۰ هزار تن شکر، حدود ۴۰درصد درصد نیاز کشور به شکر را تامین می‌کند.

عملیات اجرایی واحدهای نیشکری خوزستان بجز واحد نیشکر هفت تپه که ۱۸مهرماه پارسال به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی واگذار شد از ابتدای دهه ۷۰ شروع شد و یکی پس از دیگری به بهره برداری رسید.
شکر، الکل، تخته صنعتی (ام.دی .اف)، مایه خمیر و خوراک دام بخشی از تولیدات شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان است. 

معاون سازمان انرژی اتمی ایران در سفر به خوزستان از مجتمع های کشت و صنعت امام خمینی(ره)در شعیبیه شوشتر، دعبل خزاعی و شرکت الکل سازی و مایه خمیر رازی خوزستان بازدید کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha