ندا پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا سه شنبه شب به وقت محلی اعلام کرد بلینکن از گام های مثبتی که ارمنستان و جمهوری آذربایجان در جهت دستیابی به توافق صلح پایدار برداشته اند، استقبال کرده است.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، بلینکن بر تعهد آمریکا برای کمک به این دو کشور به منظور حل اختلافات از طریق دیپلماسی تاکید کرد.
وزیر خارجه آمریکا همچنین با قدردانی از تصمیم جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای تبادل اسیران جنگی، دیدار وزیران خارجه دو کشور را گامی مهم و رو به جلو در روند دستیابی به صلح دانست.
وزیران خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در دیداری دوجانبه در ژنو با تاکید بر مواضع پیشین کشورها در مرزبندی میان دو کشور بر اهمیت دستیابی بر توافق صلح تاکید کردند.
تارنمای خبرگزاری آذربایجانی آذرتاج از دیدار وزیران خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنساان با موضوع تنش و درگیریهای اخیر در مرزهای مشترک دو کشور، در ژنو سوئیس خبر داد.
"جیحون بایراموف" وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در این دیدار بر اهمیت عادی سازی روابط میان دولتهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان و امضای پیمان صلح پس از پایان درگیریها تاکید کرد.
طرف آذربایجانی همچنین با توجه به تنشهای اخیر در مرزهای مشترک دو کشور پیشنهاد داد که نشست بعدی کمیسیونهای دوجانبه تعیین حدود مرزی به جای نوامبر (آبان ماه)، یک ماه زودتر برگزار شود.
تارنمای خبری وزارت خارجه ارمنستان نیز درباره این دیدار نوشت: «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان در دیدار با همتای آذربایجانی با اشاره بر اهمیت ایجاد یک سازوکار بینالمللی برای کنترل شرایط مرزی میان دو کشور، بر مواضع ایروان برای خروج نیروهای جمهوری آذربایجان از خاک ارمنستان و آزادی اسرای جنگی تاکید کرد.
بر اساس این گزارش، طرفین در مورد پیمان صلح میان دوکشور و راهکاریهای تضمین حقوق و امنیت ارمنیهای ساکن قره باغ تبادل نظر کردند.
در دور جدید درگیریهای مرزی جدید بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان از ۱۲ تا ۱۴ سپتامبر (۲۱ تا ۲۳ شهریور)، ایروان اعلام کرده که ۱۳۵ سرباز خود را در این جنگ از دست داده و باکو تعداد کشته های خود را ۷۹ سرباز اعلام کرده است.
دو طرف در سال ۲۰۲۰ و در دهه ۱۹۹۰ بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی، منطقه ارامنهنشین جمهوری آذربایجان تجربه دو جنگ را داشتهاند.
نظر شما