نبود شرکت‌های حمل و نقل بزرگ حلقه گمشده صادرات استان مرکزی است

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: نبود شرکت‌های حمل و نقل بزرگ حلقه گمشده توسعه صادرات این استان است و برای رفع این مشکل باید برنامه‌ریزی کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا،« فرزاد مخلص الائمه » روز پنجشنبه در کارگروه توسعه صادرات استان مرکزی، افزود: یکی از مشکلات استان در حوزه توسعه صادرات، نبود شرکت‌های حمل و نقل بزرگ است که باید برای رفع آن از ظرفیت بخش‌های دیگر کمک گرفته شود.

وی اظهار داشت: کمبود انبار در حوزه گمرک نیز بخش دیگری از مشکلات زیرساختی استان مرکزی است که باید برای رفع آن تدابیر لازم اندیشیده شود.

استاندار مرکزی گفت: آزمایشگاه و تجهیزات مورد نیاز و نیز نیروی انسانی بخش دیگری از کمبودهای حوزه گمرکات استان است و برای رفع آن باید از ظرفیت‌های مختلف استفاده شود.

مخلص الائمه ادامه داد: براساس آمار موجود میزان صادرات غیرنفتی استان مرکزی در ۶ ماه نخست امسال روند افزایشی داشته و در صورت تداوم این شرایط بدون شک برنامه هدفگذاری شده در این خصوص عملیاتی می‌شود.

وی اظهار داشت: مبنای تحلیل صادرات استان نباید تنها براساس آمار و ارقام گمرک باشد بلکه باید جایگاه تولیدات صنایع، کشاورزی و سایر محصولات استان در این بخش مشخص شود.

استاندار مرکزی: گمرک استان باید مشکلات، چالش ها و موانع پیش رو در این مجموعه را به همراه راهکار ارایه کند زیرا برخی مشکلات مانند جذب نیروی انسانی مسئله ملی است و در حوزه وظایف استان قرار ندارد اما مشکلات استانی را می توان با همکاری دستگاه‌ها برطرف کرد.

وی درباره برگزاری نمایشگاه سنگ محلات نیز اظهار داشت: مشکلات گمرکی در خصوص برگزاری این نمایشگاه در استان به سرعت برطرف شود و بعد از اتمام نمایشگاه، نشستی در مرکز استان برگزار و به موانع آن رسیدگی خواهد شد.

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز گفت: ۶۰۰ میلیون دلار حجم صادرات استان در سال جاری بوده که نشان می دهد بخشی از  این کالاها مربوط به استان‌های دیگر است که صادرات آن از استان مرکزی عملیاتی شده است.

«حسن میرزاخانی» افزود: لازم است اداره کل صمت و گمرک استان آمار تفکیکی تولیدات استان را استخراج کنند تا ظرفیت شرکت‌های تولیدی استان مشخص و نقاط قوت و ضعف برای برنامه ریزی شناسایی شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: ۵۹۵ میلیون دلار انواع کالای غیرنفتی در ۶ ماه نخست امسال از این استان به نقاط مختلف جهان صادر شد.

«علی جودکی» افزود: میزان صادارت کشور در پنج ماه اول امسال ۲۱ میلیارد دلار بوده که در این بازه زمانی ۴۹۷ میلیون دلار در استان مرکزی صادرات انجام شده است.

وی اظهار داشت: متوسط قیمت هر تن کالا در سطح کشور ۴۷۲ دلار است و در این رقم در استان مرکزی ۷۸۰ دلار در هر تن بوده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی میزان واردات کشور از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه را ۲۲ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: در این بازه زمانی ۲۱۳ میلیون دلار انواع کالا به این استان وارد شد.

جودکی افزود: متوسط قیمت کالاهای وارداتی به استان مرکزی سه هزار ۶۱۰ دلار  در هر تن بوده که نشان دهنده واردات ماشین آلات خط تولید، مواد اولیه و تکنولوژی است.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی نیز گفت: کمبود نیروی انسانی در مرکز استان و شهرستان های ساوه و زرندیه، کمبود در زیرساخت ها از جمله آزمایشگاه، انبار، عدم تفویض اختیار سازمان‌ها به استان، تعدد قوانین و بخش نامه‌های متناقض، عدم فعالیت شرکت های حمل و نقل بین المللی در استان و عدم تمدید کارت بازرگانی از جمله چالش های پیش رو گمرکات استان مرکزی است.

«اسماعیل حسینی» افزود: در گمرک شهرستان زرندیه سه نیرو مشغول به کار هستند که با وجود کمبود شدید نیرو در هر ماه ۴۰ میلیون دلار صادرات ثبت می شود.

وی اظهار داشت: در ۲ گمرک نفت و منطقه ویژه اقتصادی ساوه نیز ۱۰ نیرو انسانی فعالیت دارند که باید کنترل موجودی ۲۲ انبار را مدیریت کنند.

مدیراجرایی نمایشگاه بین‌المللی سنگ محلات نیز گفت: چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ شهرستان محلات برای پنجمین دوره متوالی ۱۹ مهرماه جاری در این شهرستان گشایش می‌یابد. 

«محمد حلاجیان» با بیان اینکه حجم سرمایه‌گذاری در این نمایشگاه ۲۵۰ میلیارد تومان است، افزود: این نمایشگاه بزرگترین نمایشگاه سنگ در سطح کشور است.

وی اظهار داشت: این نمایشگاه امسال با ۳۰ درصد رشد نسبت به سال گذشته در ۹۰ هزار مترمربع وسعت بنا شده که ۳۲ هزار مترمربع فضای خالص نمایشگاهی برای آن پیش بینی شده است.

مدیر اجرایی نمایشگاه بین‌المللی سنگ محلات گفت: این نمایشگاه از نظر فضای واگذار شده رتبه پنجم را بعد از ایتالیا، چین، ترکیه، برزیل و هند دارد.

حلاجیان افزود: استان مرکزی از نظر تنوع سنگ رتبه اول کشور را دارد و از نظر ذخایر معدنی نیز در کشور چهارم است. 

وی اظهار داشت: در کنار برگزاری نمایشگاه سنگ، میز تخصصی سنگ در محلات برگزار می شود و ۱۶ دوره آموزشی با بهره گیری از ظرفیت استادان خارجی و داخلی استفاده می‌شود. 

بیش از۳۰۰ واحد صنعتی از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی استان مرکزی در حوزه صادرات فعالیت می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha