به گزارش خبرنگار ایرنا، سید سعید صفوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه از مجموع آثار ثبت شده ۲۰۷ اثر غیرمنقول به شهر زنجان اختصاص دارد، افزود: ۸۴ اثر در این بخش به ابهر، ۵۸ اثر سلطانیه،۵۷ اثر به ایجرود،۱۶۶ اثر به خدابنده ۱۳۹ اثر به ماهنشان ،۶۱ اثر به طارم و ۱۹ اثر دیگر به خرمدره اختصاص دارد.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت انجمن های میراث فرهنگی به عنوان ظرفیت هایی که از نیروهای مردمی و علاقهمندان تشکیل می شود، افزود: این انجمن ها به صورت یک شبکه گسترده آموزش های لازم را در خصوص حفاظت از آثار تاریخی می بینند و با همکاری آنها میراث گرانبهای این مرز و بوم حفظ و حراست می شوند.
این مسوول با اشاره به اینکه موضوعی که بر اهمیت انجمن های میراث فرهنگی می افزاید گستردگی و تنوع آثار تاریخی است که نیاز به حفاظت دارند، ادامه داد: تهدید این ذخایر گرانبها مجموعه های ارزشمند تاریخی از سوی عوامل مختلف و راهکارهایی برای تامین حفاظت از این محوطه ها از جمله مواردی است که در این انجمن ها پیگیری می شود.
وی اظهار داشت: هدف از تشکیل انجمن های میراث فرهنگی طبق اساسنامه جلب مشارکت، همکاری و همیاری تمامی دستگاههای اجرایی، نهادهای عمومی، غیردولتی و سازمانهای مردم نهاد و دیگر افراد جامعه برای حمایت، حفاظت، احیاء، پژوهش، معرفی، آموزش، فرهنگ سازی عمومی و کمک به پیشگیری از وقوع جرم علیه میراث فرهنگی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان خاطرنشان کرد: آگاهی بخشی و ترغیب مردم به حفظ ارزش های میراث فرهنگی و رعایت قوانین و مقررات ناظر بر آن با هدف پیشگیری از وقوع جرائم میراث فرهنگی، تهیه و اجرای برنامه های جلب مشارکت عمومی و جذب مساعدتهای مالی و معنوی مردم در تمامی مراحل شناسایی، ثبت، حفاظت، معرفی، پژوهش و آموزش میراث فرهنگی همچنین همکاری با مراجع مربوطه برای برخورد با متخلفان از ضوابط و مقررات میراث فرهنگی از وظایف و اختیارات این انجمن ها است.
زنجان - ایرنا - مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان گفت: حدود ۲ هزار اثر تاریخی، طبیعی، ناملموس و منقول در این استان شناسایی شد که ۹۱۴ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی و جهانی ثبت شده است.
نظر شما