به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی استانداری یزد، مهران فاطمی در نشست شورای توسعه گردشگری و اولین نشست انجمن میراث فرهنگی استان، برخورداری از منابع طبیعی، میراث فرهنگی و منابع انسانی باکیفیت را سه ثروت بزرگ و ویژه استان دانست و افزود: یکی از این ثروت های بزرگ، منابع طبیعی است که اصلی ترین بخش آن را معادن تشکیل می دهد و براساس گزارش های موجود یزد در زمره ۲ استان نخست معدنی و اولین استان کشور از نظر تنوع مواد معدنی است.
وی اظهار داشت: به منظور بهره برداری مناسب از ظرفیت های حوزه معدن و تکمیل زنجیره ارزش افزوده آن، راهبرد «از سنگ تا قطعه» تعریف شده و در استان دنبال می شود.
فاطمی، ثروتِ دیگر یزد را مواریث فرهنگی ملموس و ناملموس این استان عنوان و خاطرنشان کرد: به منظور تحقق اهداف توسعه ای استان در این حوزه، ایجاد یک فهم مشترک و برنامه ریزی اساسی رویکرد اصلی استان برای بهره وری هرچه بیشتر از این سرمایه است.
استانداریزد در ادامه از منابع انسانی به عنوان مهمترین ثروت استان یزد یاد کرد و افزود: استان یزد رتبه نخست کشور را به لحاظ ضریب نخبگی به جمعیت دارد و شاخص های استان در حوزه آموزش و پروش، دانشگاه ها و حوزه های علمیه از متوسط کشور بسیار بالاتر است، ربع قرن کسب رتبه برتر قبولی کنکور نشان دهنده توانمندی های استان در حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی است.
فاطمی با بیان اینکه زیربنای توسعه هر حوزه، فرهنگ است، گفت: فرهنگ حفاظت از مواریث فرهنگی باید از کودکی و از خانه ها و آموزش و پرورش آغاز و به جامعه تسری یابد ، با توجه به شعار«دولت مردمی، ایران قوی» در دولت سیزدهم در همه حوزه ها نیازمند مردمی سازی هستیم .
وی دلیل خسارت حداقلی بارش های اخیر در بافت تاریخی یزد را همکاری بسیار خوب بین گروه های مردمی، شهرداری و مجموعه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد و یادآور شد: باید برنامه ریزی های لازم برای افزایش مشارکت مردم در فعالیت های حوزه میراث فرهنگی انجام شود.
فاطمی با بیان اینکه گروه های جهادی در حوزه حفاظت از بافت های تاریخی ورود کرده اند، افزود: این امر اقدامی مبتکرانه است که هنوز در هیچ جای کشور انجام نشده است، می توان از ظرفیت های عظیم دانشجویان، دانش آموزان و افراد علاقمند و با انگیزه در این حوزه استفاده کرد.
استاندار یزد یکی از ابعاد شعار دولت را مشارکت مردم در تصمیم سازی ها دانست و گفت: بسته حمایتی برای مردمی سازی حوزه میراث فرهنگی تهیه شود تا پیگیری های لازم برای قرارگرفتن در فرآیندهای قانونی و اداری و دریافت مصوبه هیئت دولت در این زمینه صورت گیرد.
وی در ادامه به لزوم فعالیت بیش از پیش سازمان های مردم نهاد حوزه میراث فرهنگی، استفاده از ظرفیت واحدهای تولیدی در صیانت از بناهای تاریخی و ایجاد مشوق هایی در سطح دولت برای ورود و هزینه این واحدها در این حوزه را ضروری دانست و از اداره کل میراث فرهنگی استان خواست با توجه به اینکه بافت تاریخی یزد تنها بافت ثبتی کشور در فهرست میراث جهانی یونسکو است، بسته صیانتی با حمایت های خاص در این زمینه تعریف و پیگیری های لازم برای دریافت مصوبه هیات دولت انجام شود.
استاندار یزد همچنین از برنامه های شهرداری، شورای اسلامی شهر یزد و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد در حوزه گردشگری و رویکرد مناسب مدیریت شهری نسبت به گردشگری قدردانی کرد.
وی در پایان با گرامیداشت هفته وقف و قدردانی از فعالیت های مجموعه اوقاف و امور خیریه استان گفت: بسیاری از بناهای تاریخی استان موقوفه هستند لذا مسئولیت شرعی، عرفی و قانونی ما اجرای نیت واقفان است و باید نظرات اوقاف در صیانت از این گروه از بناهای تاریخی لحاظ شود.
در این نشست احکام اعضای انجمن میراث فرهنگی استان توسط استاندار یزد به آنان تحویل شد.
نظر شما