به گزارش ایرنا، وحید کردستانی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: پاندمی ویروس کووید ۱۹ زیان های زیادی را به کسب و کارها وارد کرده و مشاغل مختلف بنا به نوع کسب و کار خود از این بابت ضرر هایی متحمل شده اند. طبعاً دولت نیز بنا به وظیفه خود، بسته های حمایتی مختلفی بابت کاهش این آسیب ها تدارک دیده که یکی از آنها بخشودگی مالیاتی است.
کردستانی افزود: به موجب جزء (۲) بند (ق) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و رای شورای عالی مالیاتی مربوطه، به منظور حمایت از تولید و صاحبان کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در دو گروه واحدهای صنفی با درآمد مشمول مالیات کمتر از یک میلیارد ریال، واحدهای تولیدی و هم چنین صنوف اعلامی ستاد کرونا، علاوه بر معافیتهای قانونی و بخشودگی و مشوقهای مالیاتی موجود، از پنج واحد درصد بخشودگی نسبت به نرخ های مالیاتی موضوع مواد ۱۳۱ و ۱۰۵ قانون مالیات های مستقیم در صورت رعایت قوانین در عملکرد سال ۱۳۹۹ برخوردار میشوند.
وی گفت: اشخاصی که مشمول این معافیت می شوند، باید در زمان محاسبه هزینه مالیات (جاری و انتقالی) در صورتهای مالی خود و نیز مالیات قابل پرداخت در اظهارنامه ارسالی، این معافیت را اعمال کنند.
معاون مالیاتی استان خاطر نشان کرد: اگر در مرحله رسیدگی این معافیت در مورد مودیان محترم اعمال نشده باشد، این افراد می توانند در مرحله ماده ۲۳۸ قانون مالیات های مستقیم نسبت به اعمال این معافیت با درخواست از روسای امور مالیاتی نسبت به انجام آن اقدام نمایند.
وی به سایر مشوق های اعطایی به مودیان مالیاتی در ایام کرونا اشاره کرد و گفت: تقسیط بدهی، بخشودگی حداکثری جرایم مالیاتی، رعایت حال مودیان در مرحله تشخیص مالیات، توقف عملیات اجرایی، افزایش مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی، تعدیل نرخ های مالیاتی، افزایش مهلت اعتراض از جمله مواردی هستند که در جهت جلب رضایت مودیان در حال انجام است.
کردستانی گفت: مالیات عملکرد سال ۱۴۰۰ بخش عمده ای از اصناف استان نیز در سال جاری بر اساس تبصره ماده ١٠٠ قانون مالیاتها تعیین شد که رضایت عمومی مودیان را در بر داشته باشد.
نظر شما