مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فراخوان این جشنواره از مردادماه امسال آغاز و ۲۰۰ اثر به جشنواره ارسال شد و پس از داوری ۳۷ داستان برای اجرا به مرحله استانی این جشنواره راه یافت.
فرهاد آقابیگی تصریح کرد: ۱۴ داستان در چهار بخش آیینی سنتی نوجوانان، آیینی سنتی زنان و مردان، بخش قصه گویی ملی مادر بزرگ ها و پدر بزرگ ها و زبان اشاره در روز پایانی برگزیده شدند.
وی افزود: براساس اعلام هیات داوران؛ ریحانه وحدانی حصار با داستان "ببین و نپرس"، سحرناز مرادی با داستان "زرباف" و مهدیه زارعی با داستان "ماعوله ماعوله" از شهرستان بجنورد در بخش ملی نوجوانان برگزیده شدند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی ادامه داد: در بخش ملی زنان و مردان نیز فاطمه عطاءالهی با داستان "بالا پرونی های ننه قمر" از شهرستان بجنورد، علی نادری با داستان "فقط بگو هیچ" و افسانه رحمانی فضلی با داستان "ریزه میزه و زن جادوگر" از شهرستان شیروان انتخاب شدند.
وی یادآور شد: همچنین در بخش آیینی سنتی نوجوانان فاطمه حصاری با داستان "سهراب و گرد آفرید" از بجنورد، فاطمه رمضانی با داستان "نقل گرد آفرید" و ستایش آگاهی با داستان "کیومرث" از شهرستان بجنورد برگزیده این بخش شدند.
آقا بیگی اضافه کرد: در بخش آیینی سنتی مردان و زنان نیز سمیه بهرامی با قصه "رستم زاد" از بجنورد و محمد محذور با قصه "بچه راه" از شهرستان راز برگزیده این رقابت شدند.
وی بیان کرد: همچنین در بخش پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها، زبیده نصرتی با قصه "سنگ صبور" از شهرستان اسفراین و احمد کریمی با قصه "پلنگ و گربه دایی" از غلامان و رقیه نوروزی با قصه "مرد و نامرد" از اسفراین هستند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی ادامه داد: الهه مقصودی با قصه "پند پیر"، فاطمه نودهی "پرنده شهر حلبی" و حیدر قدرتی با قصه "اوستا محمد" شایسته تقدیرشدند گفت: نتایج بخش زبان اشاره نیز تا پایان مهرماه سال جاری اعلام خواهد شد.
وی عنوان کرد: مرحله منطقهای این جشنواره آبان ماه سالجاری در یکی از استان های منتخب و مرحله پایانی آن در شب یلدا برگزار می شود.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی با پیشینه ای تاریخی و مذهبی، با ترکیب قومیت های مختلف کرمانج، فارس، ترک، ترکمن و تات کانون وحدت قومیت ها و دارای گنجینه هایی است که قصه های بومی آن از جمله سرمایه های فرهنگی ارزشمند این دیار به شمار می رود.
در این استان ۱۰ مرکز ثابت و ۱۰ مرکز سیار برای خدمات رسانی به کودکان و نوجوانان دایر است که این مراکز ۱۱ هزار عضو دارد.
نظر شما