۲۰ مهر ۱۴۰۱، ۸:۰۴
کد خبرنگار: 3043
کد خبر: 84909602
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هفته وحدت، نماد همبستگی و همدلی جامعه اسلامی

۲۰ مهر ۱۴۰۱، ۸:۰۴
کد خبر: 84909602
هفته وحدت، نماد همبستگی و همدلی جامعه اسلامی

قزوین- ایرنا - هفته وحدت، نماد همبستگی و همدلی جامعه اسلامی، پیام آور برادری، اتحاد و یکپارچگی همه مسلمانان در سایه قرآن کریم، سنت و سیره رسول اکرم (ص) است.

به گزارش ایرنا، هفته وحدت از ۱۲ ربیع‌ الاول سالگرد میلاد پیامبر اسلام (ص) بنابر روایات اهل سنت تا ۱۷ ربیع‌ الاول ولادت حضرت محمد (ص) بنابر روایات شیعه است؛ پنج روزی که با تدبیر ویژه‌ به یکی از اثرگذارترین ایام در ایجاد وحدت و دوستی هرچه بیشتر بین مسلمانان جهان و به خصوص ایران تبدیل شده است.

اختلاف بین روایات اهل سنت و شیعیان درباره روز میلاد پیامبر اکرم (ص)، بهانه‌ای شد که حضرت امام خمینی(ره)، بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی فاصله بین این دو تاریخ را به عنوان "هفته وحدت" اعلام کنند.

کارشناسان مذهبی معتقدند، هفته وحدت بهترین فرصت برای تقویت اتحاد بین مسلمانان است و باید از این فرصت ارزشمند برای تقویت مبانی وحدت اسلامی استفاده کرد و بهانه‌ای به دشمنان برای نفوذ در میان صفوف متحد نداد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان قزوین همزمان با هفته وحدت و سالروز میلاد نبی مکرم اسلام با کارشناسان مذهبی استان پیرامون مهمترین پیام هفته وحدت گفت و گو کرده است.

هفته وحدت، نماد همبستگی و همدلی جامعه اسلامی

هفته وحدت بهترین فرصت برای همگرایی جامعه اسلامی است

استاد حوزه عملیه در قزوین هفته وحدت را فرصت مناسبی در جهت همگرایی مسلمانان دانست و گفت: همه باید رفتار، گفتار و کردار آن حضرت را نصب‌العین و سرلوحه زندگی مادی و معنوی خود قرار دهیم.

حجت الاسلام محمد حسن باریک بین با بیان اینکه تحقق وحدت در جامعه با همت و همدلی شهروندان میسر می‌شود، افزود: وحدت در جامعه اسلامی یکی از توصیه‌های پیامبر اسلام بوده و کشور ما نیز از نگاه دینی نیازمند وحدت اسلامی است.

وی اظهار داشت: تحقق وحدت در جامعه اسلامی، نیاز به هم‌افزایی آحاد جامعه دارد و آنچه که در این حوزه مهم بوده، توجه به اصل وحدت و بازخوانی آن است.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه وحدت به معنای تعارض نداشتن نیست، افزود: ممکن است در هر جامعه‌ای، افرادی دارای نقاط مشترک و در برخی زمینه‌ها دارای نظرات و دیدگاه‌های متفاوت باشند.

حجت الاسلام باریک بین تصریح کرد: وحدت به این معناست، افرادی که در یک جامعه زندگی می‌کنند بر اشتراکات خود تاکید داشته و نسبت به اختلافات جامعه تعارض نداشته باشند یا تعارضات را به حداقل برسانند.

وی ادامه داد: وحدت در جامعه زمانی معنا پیدا می‌کند که اقدامات عملی آن اجرایی شود به گونه‌ای که اشتراکات به رشد و تعالی برسد و تلاش برای کسب رضایت پرودگار در آن هویدا باشد.

حجت الاسلام باریک بین اضافه کرد: مهم‌ترین نقطه اشتراکی که در بین مسلمانان جهان وجود دارد و منجر به تحقق وحدت اسلامی شده، کسب رضای خداوند و بندگی خداوند متعال است و چنانچه افراد جامعه در مذاهب اسلامی نسبت به اشتراکات و شناخت دشمن و خطرات همگرایی داشته باشند، وحدت اسلامی حفظ و در نتیجه آرامش به جامعه تزریق می‌شود.

هفته وحدت، نماد همبستگی و همدلی جامعه اسلامی

حفظ وحدت بین ملت، حاکمیت و دولت در جامعه اسلامی ضروری است

این استاد حوزه علمیه در قزوین گفت: وحدت بین ملت، دولت و حاکمیت جنبه دیگر وحدت است و چنانچه ملت، با دولت و حاکمیت همراه نباشد، آن جامعه تضعیف خواهد شد، بنابراین حفظ وحدت بین ملت، حاکمیت و دولت در جامعه اسلامی امری مهم و غیرقابل انکار است.

حجت الاسلام باریک بین افزود: وحدت بین ملت، دولت و حاکمیت علاوه برآنکه وظیفه‌ای بر دوش آحاد جامعه می‌گذارد، همگرایی ملت و حاکمیت با مردم را به عنوان یک وظیفه برای مسوولان تبیین می‌کند، بنابراین لازم است مردم و مسوولان نسبت به همگرایی جامعه دغدغه‌مند باشند.

وی تصریح کرد: همچنین نقش ملت و دولت در ایجاد وحدت و همگرایی در جامعه بسیار پررنگ است و مسوولان باید تلاش کنند تا رضایت آحاد جامعه جلب شده و فاصله طبقه اجتماعی از نظر اقتصادی کمتر شود تا معیشت مردم موجب تعارض بین ملت و دولت نشود.

حجت الاسلام باریک بین ادامه داد: اگر حاکمیت و مدیریت جامعه با راهکارهای صحیح و اصولی به حفظ وحدت و تقویت وحدت بپردازد، بی شک ریشه‌ بسیاری از تعارضات مرتفع خواهد شد.

وی در ادامه به نقش مذهبیون در حفظ وحدت پرداخت و عنوان کرد: مذهبیون با رفتار و گفتار خود می‌توانند موجب وحدت بیشتر یا برعکس موجب تفرقه باشند، بنابراین توجه به گفتار و سخنرانی‌ها در تریبون‌های می‌تواند تأثیر بسزایی در حوزه وحدت داشته باشد.

حجت الاسلام باریک بین با اشاره به هیجانات و التهابات نسل جوان و همچنین اهمیت نسل جوان برای جامعه اسلامی و نقش آن در وحدت، خاطر نشان کرد: ممکن است، برخی جوانان به دلایل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد بی مهری و ناملایمتی قرار گیرند و به صورت هیجانی رفتاری متعارض از خود نشان دهند که در اینجا وحدت است که باید نقش خود را ایفا کند و با عنصر همگرایی جامعه هدف را آرام کند.

وی با بیان اینکه ائمه جمعه و امامان جماعت نقش خطیری در وحدت و همگرایی جامعه دارند، اظهار کرد: ائمه جمعه نیز باید به فکر تدابیری باشند تا فشارهایی که در ابعاد مختلف به نسل جوان وارد می‌شود، کم شود و مشکلات منجر به تعارض و کینه توزی در جامعه نگردد.

حجت الاسلام باریک بین یاد آور شد: در شرایط کنونی باید از هر گونه حرکت که منجر به افتراق و واگرایی در جامعه می‌شود، پرهیز کرد.

هفته وحدت، نماد همبستگی و همدلی جامعه اسلامی

هفته وحدت یادگار ماندگار رهبر کبیر انقلاب اسلامی است
مسوول بسیج طلاب و روحانیون استان قزوین هفته وحدت را یادگار ماندگار رهبر کبیر انقلاب اسلامی دانست و گفت: اختلاف بین روایات اهل سنت و شیعه درباره روز میلاد پیامبر (ص) به فرصت و نماد وحدت تبدیل شده است و حضرت امام خمینی (ره) با درایت، این هفته را به عنوان هفته وحدت نامگذاری کردند.

حجت الاسلام ابوالفضل مصفایی افزود: در شرایط کنونی دشمنان جهان اسلام در پی ضربه زدن به آرمان‌ها و اعتقادات مسلمانان هستند و از هر تلاشی برای رسیدن به اهداف شوم خود استفاده می‌کنند که وحدت راهگشای مشکلات جهان اسلام است.

وی با بیان اینکه کائنات به برکت وجود پیامبر اکرم (ص) آفریده شده است، تصریح کرد: وحدت مسلمانان زیر سایه دستورهای پیامبر گرامی اسلام تقویت شده و اتحاد و همدلی، پیروزی بر دشمنان را به دنبال دارد.

حجت الاسلام مصفایی با اشاره به اینکه استکبار جهانی از اتحاد شیعه و سنی در هراس هستند و زمینه تفرقه مسلمانان را فراهم می‌کنند، گفت: امروز مسلمانان جهان بیش از پیش به وحدت، همدلی و هماهنگی در اصول مشترک در مقابل توطئه‌های دشمنان نیاز دارند.

وی، وحدت بین امت اسلامی را موجب ناکامی دشمنان اسلام دانست و خاطرنشان کرد: حفظ وحدت و یکپارچگی بین مسلمانان بهترین شیوه برای مبارزه با تفرقه افکنی آنان است.

این مسوول بر وحدت و همدلی بین مسلمانان تاکید کرد و افزود: وحدت میان مسلمانان دستور اکید قرآن است و پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) نیز به این مهم توصیه‌های فراوان کرده‌اند.

حجت الاسلام مصفایی تصریح کرد: امروز با وجود هجمه‌ها و دشمنی‌های متعدد علیه اسلام و مسلمین، مسلمانان شیعه و سنی باید به اشتراکات و نکات وحدت آفرین تکیه کرده و از هرگونه اختلاف و تفرقه دوری کنند.

وی اضافه کرد: هفته وحدت فرصت بسیار خوبی برای تقویت همدلی امت اسلامی است و باید چهره واقعی اسلام و اهل بیت (ع) را به جهان معرفی کنیم.

حجت الاسلام مصفایی تصریح کرد: عزت و اقتدار ایران اسلامی در سایه وحدت و همدلی حاصل شده و باید همه مسوولان و آحاد جامعه برای حفظ آن تلاش کنند.

هفته وحدت، نماد همبستگی و همدلی جامعه اسلامی

هفته وحدت تحکیم‌بخش پیوند بین مسلمانان جهان است

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین گفت: هفته وحدت تحکیم بخشِ پیوند بین مسلمانان شیعه و سنی است که بزرگداشت آن توطئه‌های دشمنان را خنثی می‌کند.

حجت الاسلام غلامحسن شهسواری افزود: شاید امروز و در این برهه حساس کنونی که دشمن تمام توان خود را برای نابودی اسلام از مسیر تفرقه افکنی به کار گرفته است می‌طلبد که مسلمانان تمام مذاهب هوشیاری خود را در مقابل توطئه‌ها حفظ کنند و وحدت و یکپارچگی خودشان را به جهانیان اعلام کنند.

وی تصریح کرد: وحدت میان شیعه و سنی باعث می‌شود تا جهان اسلام مقابل قدرت‌های استکباری پیروز شود.

این مسوول تاکید کرد: هفته وحدت نماد همدلی، اخلاق محوری و عظمت مسلمانان و برادران شیعه و سنی است و به این معنا می باشد که شیعه و سنی در مشترکات با هم وحدت و انسجام داشته باشند و در جهت زدودن اختلافات و مقابله با دشمن مشترک تلاش کنند.

حجت الاسلام شهسواری اضافه کرد: وحدت و دوری از تفرقه یک وظیفه الهی است و باید در نظر داشته باشیم که دین خدا و کلام حق می‌تواند محور و مدار وحدت اسلامی در میان امت و مذاهب اسلامی باشد.

به گفته حجت الاسلام شهسواری وحدت به معنای واقعی کلمه یعنی همان اتحاد و همبستگی پیروان مذاهب مختلف اسلامی است و امیدواریم که همه مسلمانان جهان با وحدت، انسجام و یکپارچگی توطئه‌های پیش روی توسط دشمنان را یکی پس از دیگری خنثی کنند.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین افزود: پیروزی انقلاب اسلامی که در سایه وحدت افراد ملت و اقشار و طوایف آن در اسلام به تحقق پیوست، موجبات وحدت ملل مسلمان را فراهم کرد که به صورت حرکت و نهضت اسلامی علیه طاغوت و سلطه‌های اشغالگران و استعمار منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.

حجت الاسلام شهسواری تاکید کرد: در حال حاضر که دشمنان اسلام همه دسیسه‌ها و توطئه‌های خود علیه تفرقه افکنی بین مسلمانان به کار گرفته است و درصدد ایجاد رخنه و شکاف بین اعتقادات مذهبی مسلمانان در راستای نیل به اهداف شوم خود هستند حفظ وحدت و انسجام و یکپارچگی امری ضروری است و امیدواریم این بار هم ملت سربلند مسلمان، در فتنه و توطئه جدید دشمنان که همانا تجزیه و جدایی برخی کشورهای اسلامی است، سرافراز و سربلند بیرون بیایند.

کلام آخر:

وحدت عامل اصلی موفقیت در هر حرکتی است، هفته وحدت نماد گره خوردن و تحکیم پیوند مسلمانان با یکدیگر است و بزرگداشت آن توطئه‌های دشمنان را خنثی می‌کند، بنابراین با توجه به سفارش اکید ائمه معصومین (ع) اتحاد لازمه حرکت امت اسلامی در هر زمینه است که باید هر فرد مسلمانانی نسبت به آن حساسیت فراوانی به خرج دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha