بر اساس نتایج رای گیری انجام شده، کشورهای الجزایر، بنگلادش، بلژیک، شیلی، کاستاریکا، گرجستان، آلمان، قرقیزستان،مالدیو، مراکش، رومانی، آفریقای جنوبی، سودان و ویتنام اعضای جدید شورای حقوق بشر سازمان ملل هستند.
شورای حقوق بشر متشکل از نمایندگان ۴۷ کشور جهان است که از طریق رای گیری اعضای سازمان ملل متحد برای مدت سه سال انتخاب میشوند.
۱۴ عضو جدید شورای حقوق بشر سازمان ملل برای فعالیت در سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ میلادی انتخاب شدند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل مستقر در ژنو در سال ۲۰۰۶ تاسیس شده است، که ۱۸ فروردین ماه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، آمریکا با کمک متحدانش، عضویت روسیه را در این شورا با ۹۳ رای موافق در پی جنگ اوکراین و متهم کردن مسکو به نقض حقوق بشر به حالت تعلیق درآورد.
توزیع کرسیها در شورای حقوق بشر سازمان ملل براساس مناطق جغرافیایی است.
بر این اساس، ۱۳ کرسی برای گروه آفریقا، ۱۳ کرسی برای گروه آسیا، ۶ کرسی برای گروه اروپای شرقی، ۸ کرسی برای گروه آمریکای لاتین و کارائیب و ۷ کرسی برای گروه اروپای غربی و سایر کشورها در شورای حقوق بشر سازمان ملل وجود دارد.
در رای گیری روز سه شنبه به وقت محلی مجمع عمومی سازمان ملل ، برای ۴ کرسی در گروه آفریقا، ۴ کرسی در گروه آسیا، دو کرسی در گروه اروپای شرقی، دو کرسی در گروه آمریکای لاتین و کارائیب و دو کرسی در گروه اروپای غربی و سایر کشورها رای گیری صورت گرفت.
در گروه آفریقا برای ۴ کرسی، ۴ کشور الجزایر، مراکش ، آفریقای جنوبی و سودان کاندیدا شده بودند که هر چهار کشور رای لازم را بدست آوردند.
در گروه آسیا برای ۴ کرسی، کشورهای افغانستان، بنگلادش، قیرقیزستان، مالدیو، کره جنوبی، ویتنام کاندیدا شده بودند که فقط کشورهای بنگلادش ، قرقیزستان ، مالدیو و ویتنام توانستند رای لازم را بدست آوردند و افغانستان تنها ۱۲ رای به دست آورد.
همچنین به رغم آنکه اعلام شده بود، بحرین از نامزدی در این شورا انصراف داده است، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که این کشور و نیز مغولستان هر کدام تنها یک رای به دست آورده اند.
در گروه اروپای شرقی نیز برای دو کرسی، دو کشور گرجستان و رومانی کاندیدا شده بودند که هر دو کشور رای لازم را به دست آوردند.
در گروه آمریکای لاتین و کارائیب نیز برای دو کرسی سه کشور شیلی، کاستاریکا و ونزوئلا کاندیدا شده بودند که ونزوئلا تنها توانست ۸۸ رای کسب کند و از راهیابی به شورای حقوق بشر سازمان ملل بازماند.
و در گروه کشورهای اروپای غربی و سایر کشورها برای دو کرسی، سه کشور بلژیک و آلمان و سن مارینو کاندیدا شده بودند که سن مارینو تنها یک رای توانست کسب کند و از راهیابی به شورای حقوق بشر سازمان ملل بازماند.
نظر شما