به گزارش خبرنگار ایرنا، مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز چهارشنبه در مراسم افتتاح مرکز مراقبت معنوی این دانشگاه گفت: ثمره حضور مراقبان معنوی در بیمارستانها که اقدامات اولیه آن از سال ۱۳۹۵ آغاز شد، تاثیرپذیری قابل توجهی در درمان گروههای مختلفی از بیماران همچون بیماران سرطانی دارد.
حجت الاسلام سید محمود طباطبایی افزود: حضور مراقبان معنوی، موفقیت درمان بیماری سرطان را از ۴۰ به ۶۰ درصد افزایش داده است که این اثرپذیری در بیماران بستری مبتلا به کرونا نیز به خوبی دیده شده است.
وی تاکید کرد: مراقبان معنوی در حوزه تخصصی خود و بدون دخالت در امر درمان بر بالین بیمار حضور مییابند و در کنار آنان روانشناسان برجسته را هم داریم تا اقدامات تخصصی مورد نیاز به بیماران را ارائه کنند.
وی با بیان اینکه در آینده نزدیک شاهد جذب هیات علمی و پذیرش دانشجوی تخصصی رشته مراقبت معنوی در دانشگاهها خواهیم بود تا اثرپذیری این گروه متخصص در امر سلامت جامعه بیش از پیش دیده شود، ادامه داد: مشهد به واسطه وجود بارگاه منور رضوی پیشگام کشور در کسب افتخارات بسیار بوده و بسیاری از اقدامات صورت گرفته در این شهر به الگویی موفق برای دیگر نقاط کشور تبدیل شده است.
حضور مراقب معنوی برای بیماران بستری و سرپایی
مدیر واحد مراقبت معنوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم گفت: فعال شدن واحد مراقبت معنوی اقدامی ارزشمند بوده که هم به بیمار و هم به خانواده و اطرافیان وی کمک شایانی میکند.
حجت الاسلام احسان ایزدی پور افزود: در قالب فعالیت مراقبان معنوی در گام نخست، حضور بر بالین بیماران بستری را داریم، اما در ادامه خدمات ویژه به بیماران سرپایی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه معنویت به عنوان اساس هستی انسانی و تأثیر آن در التیام و شفا بخشی انسان در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است، ادامه داد: معتقدیم که مخاطب ما تنها بیمار نیست، بلکه باید این ارتباط مؤثر با خانواده و اطرافیان وی هم برقرار شود تا بیمار به واسطه عکسالعمل خانواده و اطرافیان خود دچار ضعف نشود و خودش را در برابر بیماری که گرفتار آن است تسلیم و شکست خورده نبیند.
به گفته وی، این آموزشها تنها به زمان بستری و حضور در بیمارستان خلاصه نمیشود و حتی پس از ترخیص هم آموزشهای خودمراقبتی معنوی را داریم.
حجتالاسلام ایزدیپور افزود: نمونه موفق حضور مراقب معنوی بر بالین بیمار در ایام بحران کرونا بهخصوص در موج پنجم که با بالاترین آمار بستری و فوتیهای ناشی از این بیماری مواجه بودیم را شاهد بودیم، در این ایام بیماران و خانوادههای زیادی که ناامید شده بودند را امیدوار به ادامه حیات کردیم و بسیاری از این بیماران توانستند بر کرونا غلبه کنند و به جمع کانون خانوادهشان بازگردند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون هشت مراقب معنوی شامل پزشک متخصص اخلاق پزشکی، پرستار آموزش دیده،روحانی و روانشناس بالینی در واحد مراقبت معنوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند، بیان کرد: این عدد تنها نیاز یک بیمارستان است و وجود هزار مراقب معنوی در مجموعههای مختلف مورد نیاز است، به طوریکه برای هر بخش که بین ۲۰ تا ۳۰ بیمار بستری دارد حداقل یک مراقب معنوی نیاز داریم، ضمن اینکه در حوزه پیشگیری هم حضور یک مراقب معنوی در هر خانه بهداشت و پایگاه سلامت نیاز است.
دانشگاه علوم پزکشی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و خدمات رسانی به بیش از پنج میلیون جمعیت، ۸۰ درصد از جمعیت استان خراسان رضوی را زیر پوشش دارد و بقیه این جمعیت توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت جام، تربت حیدریه و تایباد خدمات رسانی می شوند.
نظر شما