هشدار وزیر خارجه پیشین انگلیس به نخست وزیر: سفارت را از تل‌آویو به قدس منتقل نکنید

لندن – ایرنا – در ادامه روند اعتراض‌ها به تصمیم دولت انگلیس درباره انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به قدس، وزیر امور خارجه پیشین انگلیس درباره تبعات این اقدام هشدار داد و خطاب به نخست وزیر این کشور گفت که دست به این اقدام نزند. 

به گزارش ایرنا، ویلیام هیگ که در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ سکان دستگاه دیپلماسی انگلیس را برعهده داشت در یادداشتی برای نشریه تایمز نوشت: سفارت انگلیس در اسرائیل را از تل آویو به قدس منتقل نکنید. این امر نقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل توسط یکی از اعضای دائم آن خواهد بود و تعهد دیرینه ما را برای دست‌یابی به راه حل تشکیل دو کشور فلسطین و اسرائیل زیر پا می‌گذارد.
وی تصریح کرد که این اقدام همچنین سیاست انگلیس را در حوزه روابط خارجی با دونالد ترامپ همسو می‌شود.
نخست وزیر انگلیس اخیرا در دیدار با «یائیر لاپید» نخست وزیر رژیم صهیونیستی وعده انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به قدس را مطرح کرد. لاپید نیز در توییتی نوشت: از «لیز تراس» دوست عزیزم که اعلام کرد نظرش درباره انتقال سفارت این کشور به قدس مثبت است، تشکر می‌کنم.
در همین پیوند، تراس هفته پیش در حاشیه کنفرانس سالانه حزب حاکم محافظه‌کار در بیرمنگام با ایراد سخنانی در نشست گروه «محافظه‌کاران دوستار اسرائیل» خود را یک صهیونیست و حامی بزرگ اسرائیل معرفی کرد و گفت که انگلیس در کنار رژیم صهیونیستی ایستاده است.
وی ادامه داد: من اهمیت و حساسیت مکان سفارت بریتانیا در اسرائیل را درک می‌کنم و متعهد به بازنگری هستم تا اطمینان حاصل شود که ما روی قوی‌ترین مکان داخل اسرائیل فعالیت می‌کنیم.»
در این جلسه رابرت جنریک، وزیر بهداشت نیز به زمین‌های متعلق به دولت بریتانیا در فلسطین اشغالی اشاره کرد که می‌تواند برای سفارتخانه مورد بهره‌برداری قرار گیرد. جنریک ادعا کرد: «ما زمینی در قدس داریم که آماده بهره‌برداری است. زمان آن فرا رسیده است که مسئولانه رفتار کنیم، سفارت را بسازیم و در کنیم که پایتخت واقعی کشور اسرائیل آشکارا قدس است.»
ناظران می‌گویند چنانچه «تراس» به برنامه خود عمل کند، راه دونالد ترامپ  رئیس جمهور سابق آمریکا را دنبال خواهد کرد که در سال ۲۰۱۸ در اقدامی بحث برانگیز، تصمیم به انتقال سفارت کشورش از تل آویو به قدس گرفت.
این درحالیست که «ترزا می» نخست وزیر وقت انگلیس همان زمان اقدام ایالات متحده را با عباراتی صریح محکوم و با صدور بیانیه‌ای خاطرنشان کرد: «ما معتقدیم که این اقدام از نظر چشم انداز صلح در منطقه مفید نیست. در راستای قطعنامه های مربوطه شورای امنیت، قدس شرقی را بخشی از سرزمین های اشغالی فلسطین می دانیم.» موضع او مجددا در دسامبر 2021 توسط دولت تأیید شد.
اکثریت قریب به اتفاق کشورها نیز از انتقال سفارت‌های خود از تل آویو به قدس خودداری کرده‌اند زیرا آن‌ها اشغال بخش شرقی شهر قدس توسط رژیم اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسند و غیر قانونی می‌دانند. 
رژیم جنایتکار اسرائیل در سال ۱۹۶۷ قدس شرقی و کرانه باختری را اشغال و سپس اعلام کرد که بخش شرقی شهر قدس را به سرزمین‌های اشغالی الحاق کرده است، تصمیمی که توسط اکثریت جامعه بین المللی به رسمیت شناخته نشده است.
چندی پیش رهبر کاتولیک‌های انگلیس در نامه‌ای به نخست‌وزیر این کشور، خواستار خودداری لندن از انتقال سفارت این کشور از تل آویو به قدس شد. وی در این نامه هشدار داد که تصمیم دولت در این زمینه، به صلح در منطقه و اعتبار بین المللی انگلیس صدمه جدی می‌زند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha