سید عزت الله ضرغامی روز پنجشنبه در بازدید از این مکان گفت: این مجموعه باید توسط متولی با نظارت میراث فرهنگی مرمت و بازسازی شود.
او در این سفر در بازدید از "چشمه حضرت" گفت: مظهر قنات که به دلیل شرایط کرونایی تعطیل شده بود بازگشایی شود تا مردم از آب این چشمه استفاده کنند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین در حاشیه بازدید از ظرفیتها و پروژههای سرمایهگذاری گردشگری شهر قدمگاه گفت: از سرمایهگذاری در این شهر و شهرستان زبرخان به جد حمایت میکنیم.
ضرغامی افزود: این شهر ظرفیت خوبی برای سرمایهگذاری دارد و از اشخاصی که در این منطقه سرمایه گذاری کنند حمایت خواهیم کرد و از سرمایهداران این شهر دعوت می شود در سرمایهگذاری برای تامین زیرساختهای مورد نیاز زائران قدمگاه رضوی مشارکت کنند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سفر به خراسان رضوی از تعدادی جاذبه گردشگری و میراث فرهنگی در شهرهای قدمگاه، نیشابور و سبزوار بازدید و با فرمانداران شهرستانهای زبرخان، فیروزه، نیشابور، سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد دیدار می کند.
بازدید از بخشی از جاده ولایت و مسیر حرکت امام رضا (ع) از مدینه تا مرو که در استان خراسان رضوی قرار دارد و بازدید از تعدادی کاروانسرای در حال ثبت جهانی از دیگر برنامه های سفر سید عزت الله ضرغامی به خراسان رضوی است.
قدمگاه امام رضا (علیه السلام) در ۱۸ کیلومتری شهرستان نیشابور و در شهرستان تازه تاسیس زبرخان، در کنار چشمه متبرک حضرت در منطقه آب و هوایی بسیار مناسب و مطبوع واقع شده که از قرن یازدهم هجری قمری به یادگار مانده است.
این بقعه که به صورت هشتگوش با ایوانهای بلند و طاقنماهای ۲ طبقه، مزین به کاشیهای خشتِ هفت رنگ و قطار گچبری است در وسط باغ بزرگی در شهر قدمگاه قرار گرفته است.
از کتیبهٔ تاریخ آن چنین استنباط میشود که بنا به امر شاه سلیمان و در سال ۱۰۹۱ هجری قمری ساخته شده است و علت وجه تسمیهٔ آن به قدمگاه، به واسطهٔ وجود یک پارچه سنگ است که بر روی آن اثر دو ردِ پای بزرگ منسوب به جای پای حضرت رضا (علیه السلام) دیده میشود.
گفته می شود سال ۲۰۰ هـ . ق حضرت رضا علیه السلام که از مدینه عازم مرو بودند، در این مکان توقف کرده و چون خواستند با خاک تیمم کنند، آبی جاری پدید آمد. این واقعه این مکان را به مکانی مقدس و ایمن برای زایران در کنار مسیر مشهد تبدیل کرد که در دورههای مختلف مجموعهای میان راهی شامل: کاروانسرا، آبانبار، حمام و مکانهایی برای اتراق زائران و مسافران در حاشیه آن شکل گرفت.
با تصویب هیات وزیران در جلسه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، بخش زبرخان شهرستان نیشابور، با مرکزیت شهر قدمگاه به شهرستان ارتقا یافت و بر اساس مصوبه هیات دولت، شهر قدمگاه به عنوان مرکز بخش مرکزی و شهر اسحاقآباد مرکز بخش اسحاقآباد این شهرستان تعیین شد.
نظر شما