۵۸۸ مورد ابتلا به مالاریا در سراوان ثبت شد

زاهدان- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: بیشترین آمار ابتلا به مالاریا در محدوده این دانشگاه با ۵۸۸ مورد در شهرستان سراوان به ثبت رسید. 

دکتر مهدی زنگنه روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: امسال بدلیل بارندگی صورت گرفته و ترددهای غیر قانونی اتباع خارجی و قاچاق سوخت از مرزهای شرقی، موارد بروز بیماری مالاریا نسبت  به سال گذشته افزایش قابل توجهی یافته است.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۷۶٠ مورد مالاریا در محدوده شهرهای زیرپوشش این دانشگاه در سیستان و بلوچستان شناسایی شده که ۵۶۹ مورد آن ایرانی و ۱۹۱ مورد غیر ایرانی بوده است. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: با توجه به اندمیک بودن بیماری مالاریا در سیستان و بلوچستان در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت روستایی لام خون مالاریا و در برخی مراکز میکروسکوپیست‌های مالاریا و کیت تشخیص سریع این بیماری وجود دارد.

زنگنه گفت: افرادی که دارای تب لرز، ضعف بدن، سردرد و سابقه تردد در مناطق مرزی پاکستان را دارند حتما به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند زیرا تاخیر در شناسایی و عدم درمان بیماری مالاریا باعث مرگ فرد مبتلا می‌شود.

وی اظهارداشت: هم‌اینک در مراکز خدمات جامع سلامت در سیستان و بلوچستان کیت‌های تشخیص سریع بیماری مالاریا وجود دارد.
به گزارش ایرنا مالاریا مهمترین بیماری انگلی و یکی از مسائل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها بویژه کشورهای گرمسیری دنیاست.بیماری مالاریا با نام‌های دیگری چون پالودیسم، تب و لرز، تب نوبه و تب متناوب نیز نامیده می‌شود.

این بیماری به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگی‌های تب متناوب و لرز، کم خونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگی‌های ساده یا کشنده دیگر خودنمایی می‌کند.

اهمیت این بیماری به خاطر شیوع زیاد و مرگ و میر قابل توجه است.انگل مالاریا توسط یک تیره از پشه به نام آنوفل به انسان منتقل می‌شود که این تیره شامل چندین گونه است.

مالاریا یک کلمه ایتالیایی و به معنای هوای بد (Mal-Aria) است و منظور از آن تعریف بیماری با ویژگی‌های تب متناوب است که ایتالیایی‌ها در گذشته وجود آن را ناشی از هوای بد و مناطق باتلاقی می دانستند. همواره با گرم شدن زمین، شیوع این بیماری افزایش می‌یابد.

استان سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی، در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستان های شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل، شهرستانهای زاهدان، خاش، تفتان، میرجاوه، سراوان، سیب سوران، گلشن و مهرستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستانهای جنوبی استان شامل ایرانشهر، دلگان، سرباز، راسک، دشتیاری، فنوج، قصرقند، نیکشهر، زرآباد، کنارک و چابهار زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha