به گزارش حوزه دولت ایرنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی و الهام علیاف رئیس جمهور کشورمان و همتای آذربایجانی او در حاشیه ششمین اجلاس سران کشورهای عضو کنفرانس «سیکا» در آستانه دیدار و گفتوگو کردند.
محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور درباره جزئیات این نشست گفت: آیت الله رئیسی در مذاکره با الهام علیاف هرگونه تغییر در مرزهای تاریخی، ژئوپلتیک منطقه و مسیر ترانزیت ایران و ارمنستان را رد کردند و موجب پاسخ قاطع ایران دانستند و حضور نظامی اروپا در منطقه را نیز تحت هر پوششی رد کردند و تاکید داشتند مسائل داخلی حواسمان را از منافع راهبردی ملت ایران پرت نمیکند.
ششمین نشست سران کشورهای عضو کنفرانس «سیکا»، صبح امروز پنجشنبه به ریاست رئیس جمهور قزاقستان و با حضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی و ۱۰ تن دیگر از سران و روسای کشورهای عضو، آغاز به کار کرد.
آیت الله رئیسی علاوه بر الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان با تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر نیز به طور خصوصی دیدار و گفتوگو کرد.
در ششمین نشست سران کنفرانس سیکا، پیشنهاد تبدیل آن به یک سازمان بینالمللی از سوی قزاقستان مطرح و با توجه به توافقات صورت گرفته میان اعضا، به تصویب سران و نمایندگان کشورهای حاضر در اجلاس خواهد رسید.
به گزارش ایرنا، «کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی آسیا» (CICA) یک مجمع بین المللی برای تقویت همکاری با هدف تضمین صلح، امنیت و ثبات در آسیا است.
طرح ایجاد نشست سران تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا) در اکتبر ۱۹۹۲ میلادی در چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سوی «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهوری قزاقستان به منظور ارتقای روابط دو جانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه مطرح و این سازمان در سال ۱۹۹۶ به طور رسمی تشکیل شد. نشست سران سیکا هر ۴ سال یک بار و اجلاس وزرای خارجه هر ۲ سال یک بار برگزار میشود.
اکنون این سازمان ۲۲ عضو دارد و در برگیرنده ۱۲ عضو ناظر مشتمل بر سازمانهای بین المللی همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکا است.
نخستین و دومین اجلاس سران سیکا در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ در شهر آلماتی پایتخت قزاقستان و اجلاس چهارم در سال ۲۰۱۴ در شانگهای چین و پنجمین دور آن در خرداد ۱۳۹۸ در دوشنبه تاجیکستان برگزار شد.
ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سازمان سیکا هستند.
نظر شما