به گزارش ایرنا این روزها مراکز درمانی خصوصی، دولتی و اورژانسهای بیمارستانهای کرمان مملو از جمعیتی است که با علائم سرماخوردگی یا مشکلات گوارشی از جمله سردرد، تب، دل درد، بدن درد، تهوع و استفراغ به پزشک مراجعه کرده اند که در بیشتر موارد موفق به پیچیدن نسخه کامل تجویز شده نمی شوند زیرا برخی پزشکان حتی موقع نوشتن نسخه میگویند: سرم مینویسم اما بعید است گیرتان بیاید.
هرچند برخی مسئولان دولتی می گویند که در این فصل افزایش اینچنین مراجعاتی طبیعی است و بیشتر علائم هم مربوط به آنفلوآنزاست اما آنچه اهمیت دارد کمبود سرم است که گویا در برخی نقاط کشور از جمله کرمان مشاهده میشود و مسئولان استانی نیز براساس اولویتی صحیح و درست که با بیماران بستری است، کار توزیع را انجام می دهند.
شهروندی که اخیرا به یکی از بیمارستان های دولتی شهر کرمان با علائم مذکور مراجعه کرده بود می گوید نتوانسته سرم و یک آمپول ضد تهوع را از داروخانه ها حتی برخی داروخانه های شبانه روزی تهیه کند و این درحالی است که مسئولان علوم پزشکی کرمان معتقدند اولویت توزیع سرم که سهمیه آن با نظر وزارت بهداشت مشخص می شود با بیماران بستری در بیمارستان هاست.
بر اساس آنچه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کرمان می گویند، سرم ها بر اساس سرانه جمعیتی در کرمان توزیع می شود حال آنکه باید پیگیری و مشخص کرد آیا جمعیتی که روزانه از جنوبشرق و دیگر استان های کشور به منظور درمان وارد کرمان می شوند نیز در این محاسبات لحاظ شده است یا خیر؛ اما نکته ای که واقعیت دارد اینکه مسئولان علوم پزشکی تایید می کنند سهمیه موجود پاسخگو نیست.
محمد حسیبی مدیر دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به کمبود توزیع سرم در کرمان و اینکه توزیع سرم در استان براساس سقف جمعیتی و از سوی وزارت بهداشت انجام میشود افزود: این سهمیه سرم در این استان محدود است و مقداری با محدوده باز نیست که هر تعداد سرم که بخواهیم، دریافت کنیم.
وی توضیح داد: سرم جزو اقلام بیمارستانی است؛ از اینرو برای ما مهم و با اولویت تر بوده که این قلم دارو برای بیماری که روی تخت در مراکز درمانی خوابیده دچار کمبود نشود.
مشکلی در ذخایر راهبردی سرم بیمارستانها نداریم
حسیبی در ادامه با اشاره به اینکه در ذخایر راهبردی سرم در بیمارستانهای استان مشکلی وجود ندارد گفت: سرم هایی که وارد استان میشود با اولویت تحویل بیمارستانها و مراکز درمانی میشود.
مدیر دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه هیچ بیماری در بیمارستانهای این استان با کمبود سرم مواجه نیست تاکید کرد: ممکن است ذخایر انبار بیمارستانی بالا نرفته باشد اما تامین دارو برای بیماران در بیمارستانها با مشکلی مواجه نشده است.
وی بیان کرد: به دلیل اینکه ما میخواستیم برای تامین سرم در بیمارستانها مشکلی نداشته باشیم توزیع این قلم بیمارستانی را برای داروخانههای سطح شهر به میزان خیلی کمتر و محدود انجام دادیم.
حسیبی ضمن تایید کمبود سرم در خارج از بیمارستان ها و با اشاره به اینکه در داروخانههای شهری و خصوصی طبق نسخه اگر این داروی بیمارستانی(سرم)قرار باشد به مراجعه کنندگان تحویل شود یک مقداری با مشکل مواجه است، تصریح کرد: سهمیه کمی از این قلم دارویی به داروخانههای بخش خصوصی دادیم و عمده سرم وارد شده به استان تحویل بیمارستانها میشود.
وی اظهارداشت: ما همیشه در سطح استان این کمبود سرم را داشتهایم و هماینک یک مقداری این کمبود رفع شده و سهمیه بخش خصوصی در دریافت این قلم دارویی اخیرا افزایش پیدا کرده است.
مدیر دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه برای بیمارستانهایی که مرکز اصلی مصرف سرم هستند تا امروز محدودیتی نداشتهایم اظهارداشت: نبود محدودیت در بیمارستانها به دلیل مدیریت توزیع سرمها بوده و اگر این مقدار سهمیه مشخص استان را میدادیم به داروخانهها و بخش خصوصی آن موقع بیمارستانهایمان با مشکل مواجه میشدند.
افزایش تولید سرم در کشور
وی درعین حال با اشاره به برنامه های کشوری برای رفع محدودیتهای توزیع سرم در داروخانهها و بخش خصوصی گفت: برای این منظور ظرفیت تولید سرم در کشور افزایش پیدا کرده است.
این مسئول می گوید با وجود برنامه ها برای افزایش تولید سرم در داخل و به منظور حل مشکل کمبود، مقداری از سرم هایی که به ما تخصیص دادند سرمهای وارداتی است.
حسیبی خاطرنشان کرد: در عین حال تمامی تلاشمان را برای رفع محدودیتهای سرم در داروخانهها و بخش درمانی خصوصی استان کرمان به کار می گیریم.
نظر شما