**نیروهای صهیونیستی ۶۶ فلسطینی را در نابلس زخمی کردند
هلال احمر فلسطین جمعه شب اعلام کرد که در درگیریهای نظامیان رژیم صهیونیستی با فلسطینیان در نابلس، تا این لحظه ۶۶ فلسطینی زخمی شدند.
این افراد در شهرکهای بیت دجن، بیتا و حواره در نابلس زخمی شدند.
در همین راستا، امروز یک پزشک فلسطینی نیز به دست نظامیان صهیونیست به شهادت رسید.
وزارت بهداشت فلسطین روز جمعه از شهادت پزشک امدادگری که صبح جمعه بر اثر اصابت گلوله نظامیان صهیونیست به سرش در مقابل بیمارستان دولتی جنین، زخمی شده بود خبر داد.
شبکه تلویزیونی المیادین به نقل از منابع محلی گزارش دادند که نیروهای ویژه به شهر الخلیل و اردوگاه آن نفوذ کردند و از بالای پشت بام ساختمانها بالا رفتند و به دنبال آن خودروهای نظامی صهیونیستها به شهر یورش بردند که در نتیجه آن درگیری شدیدی میان آنان و مبارزان فلسطینی روی داد .
این درگیریها در نزدیکی بیمارستان دولتی شهید خلیل سلیمان تمرکز یافت و نیروهای اشغالگر در اردوگاه جنین از گلولههای جنگی استفاده کردند که در نتیجه آن یک شهروند فلسطینی به شهادت رسید.
منابع خبری تاکید کردند: نیروهای اشغالگر مانع از حرکت کادر پزشکی و آمبولانسها در جنین شدند.
منابع محلی و شاهدان عینی تاکید کردند که عبدالله ابوالتین پزشک در هنگام یاری رساندن به یکی از مجروحان در حیاط بیمارستان به شکل خطرناکی زخمی شد.
بر اساس آخرین اطلاعات رسیده نیروهای رژیم صهیونیستی در نتیجه قرار گرفتن در زیر بارش گلولههای نیروهای مقاومت فلسطینی وادار به عقب نشینی از اردوگاه جنین شدند.
در همین رابطه گردانهای قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در جنین با صدور بیانیهای اعلام کرد که جنایت امروز صهیونیست در این شهر را بی پاسخ نخواهد گذاشت.
رژیم صهیونیستی ظرف یک ماه گذشته به انجام عملیاتهای نظامی خود در کرانه باختری ادامه میدهد که در اثر آن تا کنون بیش از ۱۰۰ فلسطین طی سال جاری میلادی به شهادت رسیده اند که اکثرشان از اهالی دو شهر نابلس و جنین هستند و در همین رابطه بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که بیش از نیمی از نیروهای اسراییل هم اکنون در کرانه باختری مشغول فعالیت هستند.
**رژیم صهیونیستی سقوط پهپاد در نابلس را تایید کرد
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی جمعه شب تایید کرد که یکی از پهپادهای این رژیم در نابلس سرنگون شده است.
آویخای ادرعی ادعا کرد که این پهپاد در نتیجه نقص فنی سقوط کرده است.
وی مدعی شد که هیچ ترسی از درز اطلاعات این پهپاد وجود ندارد.
این دومین پهپاد رژیم صهیونیستی است که در ۷۲ ساعت گذشته ساقط میشود.
در همین راستا، رسانههای عبری زبان چهارشنبه شب نیز از سقوط یک فروند پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال الخلیل خبر داده بودند.
این پهپاد در جریان درگیری با جوانان فلسطینی در شهرک بیت امر در شمال الخلیل سرنگون شده است.
**شمار کشتههای انفجار معدن در ترکیه به ۴۰ تن رسید
رسانهها جمعه شب گزارش دادند که در انفجار در یک معدن در شمال ترکیه، تاکنون ۴۰نفر کشته شدند.
سلیمان سویلو وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد ۱۷ تن تحت درمان هستند.
پیش از این آخرین شمار کشتههای این معدن ۱۴ تن اعلام شده بود.
"نورتاچ ارسلان" فرمانده استان بارتین جمعه شب به خبرگزاری آناتولی گفت: در حال حاضر ۴۴ نفر ۳۰۰ متر (پایین تر از ورودی معدن) و پنج نفر در ۳۵۰ متر پایین تر در معدن گرفتار هستند.
ارسلان در ادامه افزود: هشت نفر توانستند با وسایل شخصی خود معدن را ترک کنند.
اداره مدیریت بلایای ترکیه اعلام کرد که انفجار ناشی از یک ترانسفورماتور در معدن زغال سنگ بوده است که متعلق به شرکت دولتی زغال سنگ ترکیه است.
دفتر فرماندار بارتین خاطر نشان کرد که انفجار در حدود ساعت ۱۵:۱۵ به وقت گرینویچ در ۳۰۰ متری زیر ورودی معدن روی داد.
**بایدن باز هم از آشوبها در ایران حمایت کرد
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در تداوم دخالتهای آشکار آمریکا در امور داخلی دیگر کشورها، بار دیگر از آشوبها در ایران حمایت کرد .
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا جمعه شب به وقت محلی در سخنانی با حمایت از تداوم ناآرامیها در ایران ادعا کرد: ما در کنار شهروندان و زنان شجاع ایرانی میایستیم.
رئیس جمهور آمریکا بار دیگر با دخالت آشکار در امور داخلی کشورمان گفت: ایران باید به خشونت علیه شهروندانش که از حقوق اساسی خود استفاده می کنند، پایان دهد.
بایدن با اشاره به مرگ "مهسا امینی" مدعی شد: آنچه در ایران بیدار شده، مرا متحیر کرده و فکر نمیکنم تا مدت زمان طولانی ساکت شود.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه ادعاهایش افزود: زنان باید بتوانند آنچه را میخواهند بپوشند.
دولتمردان آمریکایی که سالها است تحت لوای دفاع از دموکراسی و حقوق بشر در همه امور کشورهای غیرهمسو با خود مداخله می کنند ولی چشمانشان بر روی موارد متعدد جنایت و نقض حقوق بشر متحدان و همپیمانان بسته است، این بار نیز با داعیه دفاع از حقوق ایرانیان به ویژه زنان؛ سوار بر موج احساسات جوانان ایرانی شدهاند تا شاید از یک موضوع داخلی راهی برای تحقق اهداف پنهان خود بیابند.
رئیس جمهور دموکرات آمریکا که این روزها پایگاه سیاسی و محبوبیت خود و حزب متبوعش در آستانه انتخابات میاندورهای کنگره در پایینترین حد ممکن در برابر حزب رقیب جمهوریخواه قرار دارد، همزمان با ارسال پیام و دست و پا زدن برای مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی ایران، نه تنها تحریمهای جدید حقوق بشری را اعمال کرده بلکه با ادعای تسهیل ابزارهای مدرن دسترسی بیشتر ایرانیان به جریان آزاد اطلاعات؛ در پی تحقق بخشیدن به همان اهدافی است که واشنگتن بیش از چهار دهه است، همه راههای سنتی را در این زمینه آزموده است.
رئیس جمهور آمریکا ۱۱ مهرماه نیز با مداخله آشکار در امور داخلی ایران، گام در همان راهی نهاد که باراک اوباما رئیس جمهور اسبق دموکرات آمریکا در حوادث سال ۱۳۸۸ نهاده بود.
بایدن در بیانیهای مدعی شد: حکومت ایران برای دههها آزادی های اساسی را از مردم خود سلب کرده و با زور و خشونت، آرزوهای نسلهای متوالی را سرکوب کرده است. ایالات متحده در کنار زنان و شهروندان ایرانی که با شجاعت خود به جهان الهام میبخشند، میایستد.
رئیس جمهور دموکرات آمریکا با ادعای ابراز نگرانی از گزارشهای تشدید سرکوب خشونت آمیز معترضان در ایران ادعا کرد: ایالات متحده دسترسی ایرانیان به اینترنت را از طریق دسترسی بیشتر به سرویسهای ایمن و خارجی، تسهیل خواهد کرد.
وی همچنین گفت که ایالات متحده مقامات و نهادهای ایرانی، مانند پلیس امنیت اخلاقی را که به ادعای او مسئول اعمال خشونت و سرکوب جامعه مدنی هستند، پاسخگو میداند و هزینههای بیشتری را برای عاملان خشونت علیه معترضان مسالمتآمیز اعمال خواهد کرد.
بایدن وعده تحریم مقامهای ایران را به بهانه حقوق بشر بلافاصله محقق کرد و دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری (اوفک) ۱۴ مهرماه ، نام هفت مقام ارشد جمهوری اسلامی ایران را در فهرست تحریم ها قرار داد و گفت که این افراد به دلیل نقش داشتن در سرکوب اعتراضها و قطع دسترسی ایرانیان به اینترنت تحریم شدهاند.
وزارت خزانه داری آمریکا ٣١ شهریور نیز پلیس امنیت اخلاقی و چند مقام دیگر ایرانی را به بهانه دخالت در امور داخلی ایران در پی درگذشت دختر جوان ۲۲ ساله ایرانی به نام "مهسا (ژینا) امینی" تحریم کرده بود.
بر اساس اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، هفت مقام ایرانی که در فهرست تحریم ها قرار گرفته اند، عبارتند از: یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا ، حسین نجات فرمانده کل سپاه در قرارگاه ثارالله، حسن رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ، حسین ساجدینیا معاون عملیات فراجا، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و احمد وحیدی وزیر کشور.
**حمله تروریستی در جمهوری کنگو ۱۲ کشته برجای گذاشت
تروریستهای ناشناس در حمله به روستایی در شرق جمهوری دمکراتیک کنگو، ۱۲ تن را کشتند.
خبرگزاری "فرانسه" جمعه شب گزارش داد که این حمله در این کشور آفریقایی در روستای "ماسومی" در پنج کیلومتری مرکز "کوماندو" در استان ایرومو رخ داده است.
گوستاو کاکانی یک فعال مدنی در این باره گفت که برخی از اجساد بدون سر هستند و برخی دیگر نیز با طناب بسته شده بودند و قربانیان پیش از اعدام به شدت شکنجه شدند.
وی افزود که اجساد به یک مرکز بهداشتی منتقل شده و در انتظار کفن و دفن هستند.
منطقه ایرومو مدام شاهد حملات منتسب به شورشان "نیروهای دمکراتیک متحد" است که گروهک تروریستی داعش، آنها را شاخه خود در مرکز آفریقا اعلام کرده است.
کاکانی اما گفت که مسؤول این جنایت را نیروهای دمکراتیک متحد نمیداند، عاملان این جنایت به روشنی مشخص نیست، اما آنچه برای ما رخ داده، بسیار وحشتناک است.
در همین راستا، سرهنگ سیرو سیمبا مقام نظامی مسؤول استان ایرومو با تأیید این حمله تروریستی گفت که ۱۲ جسد پیدا شده است.
وی عاملان این حمله را راهزنانی دانست که نیروهای امنیتی جمهوری دمکراتیک کنگو به آنان اجازه هرگونه اقدام [دیگری] را نخواهند داد.
**واکنش پوتین به سخنان مکرون در مورد نقش روسیه در قره باغ
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه اظهارات همتای فرانسوی خود مبنی بر اینکه مسکو نقش مخربی در قرهباغ ایفا میکند را مورد انتقاد قرار داد.
رئیس جمهور روسیه جمعه شب در سخنانی در اجلاس کشورهای مستقل مشترک المنافع گفت که از خواندن برخی از نظرات امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه در روز پنجشنبه متعجب شده است.
پوتین افزود: ممکن است مکرون از مواضع طرفهای درگیر بیاطلاع باشد، بنابراین آنها (اظهارات رئیسجمهور فرانسه) نادرست بودند، میتوانم بگویم حتی تحریف شدهاند، به همین دلیل [این سخنان ] قابل اعتراض است.
پوتین خاطر نشان کرد در صورتی که رهبران دو کشور روسیه و فرانسه فرصت داشته باشند، این موضوع را با مکرون در میان خواهد گذاشت، روسیه همواره به دنبال حل و فصل هرگونه درگیری از جمله مسائل پیرامون قره باغ بوده است.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، روسیه را به تحریک عمدی درگیریهای اخیر میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای بی ثبات کردن منطقه قفقاز متهم کرد.
مکرون چهارشنبه شب در گفت وگو با تلویزیون ۲ فرانسه تصریح کرد که مسکو در ماههای اخیر تنشها را به نفع جمهوری آذربایجان دامن زده است.
**روسیه: با خرابکاری در خط لوله گاز، امنیت انرژی اروپا لغو شد
الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه گفت که خرابکاری در خط لوله گاز شمالی، امنیت انرژی اروپا را لغو و این کشورها را در زمینه انرژی فقیر و تهیدست کرد.
نواک که جمعه شب در جریان همایش "هفته انرژی روسیه" سخن میگفت، اظهار کرد: آنچه روی داد، امنیت اروپا را برهم زد و آنها را در زمینه انرژی فقیر کرد.
وی افزود: آنان که دست به این اقدام تروریستی زدند، با این کارشان اروپا را به راحتی دچار فقر انرژی کردند.
نواک در خصوص قانون موسوم به «نوبک» در آمریکا که به موجب آن اعضای اوپک در معرض شکاوی حقوقی در پروندههای مبارزه با احتکار قرار میگیرند، نیز گفت این فقط برای ترساندن اعضای اوپک است، این قضیه سالهاست مطرح شده اما هرگز به عمل تبدیل نشده است.
وی گفت که تصویب این قانون در آمریکا موجب درگیری با تولیدکنندگان نفت خواهد شد.
نواک تصریح کرد: این مسأله به صورت کلیدی مربوط به اعضای اوپک است، چرا که اوپک سازمانی است که دبیرخانه و قانون و مقررات و تعهدات خود را دارد.
گروه اوپک پلاس چهارشنبه گذشته اعلام کرد که تولید نفت خود را ۲ میلیون بشکه در روز کاهش میدهد و این اقدام که بزرگترین کاهش از زمان همه گیری کرونا محسوب میشود؛ با واکنش تند مقامهای آمریکایی مواجه شد که نگران افزایش قیمت بنزین در کشور خود هستند.
جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به این اقدام اعلام کرد، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حال ارزیابی مجدد مناسبات واشنگتن با ریاض درپی تصمیم اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت است.
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در گفت وگو با سی ان ان گفت که بایدن مایل به همکاری با کنگره در مورد آینده روابط با عربستان است.
وی تصریح کرد: تصور میکنم رئیس جمهور خیلی روشن و واضح اعلام کرده که این مناسبات نیاز به ارزیابی مجدد دارد و ما مایل به بازنگری آن هستیم. مطمئنا با توجه به تصمیم اوپک فکر میکنم که وی در این موقعیت قرار دارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد در بازنگری روابط با عربستان سعودی قطعا چشمان خود را نسبت به تهدیدهای ایران در منطقه و فراتر از آن، نخواهیم بست.
وزارت امورخارجه عربستان در واکنش به خشم آمریکا از همراهی دولت ریاض با روسیه برای کاهش تولید نفت در بیانیهای اعلام کرد: ریاض هیچ دیکته و رفتاری را نمیپذیرد که با هدف منحرف کردن تلاشها برای حمایت از اقتصاد جهانی انجام میشود.
رسانههای عربستان گزارش دادند، وزارت امورخارجه سعودی اعلام کرد، دولت ریاض سخنانی در قبال این کشور و پس از تصمیم اوپک پلاس دریافت کرده که گویا این تصمیم به عنوان جانبداری عربستان از درگیریهای جهانی و یک تصمیم با انگیزه سیاسی علیه ایالات متحده آمریکا بوده است.
این بیانیه تاکید کرد: دولت عربستان مخالفت کامل خود را با این اظهارات بی اساس اعلام میکند، این اظهارات به دنبال آن است که تصمیم اوپک پلاس را به خارج از چارچوب اقتصادی محض آن سوق دهد، این درحالی است که این تصمیم با اجماع کامل و توسط تمام کشورهای عضو اوپک پلاس گرفته شد.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی نیز خطاب به عربستان گفت: وزارت خارجه عربستان میتواند در جهت وارونه کردن مسائل تلاش کنند اما حقایق ساده هستند.
این مقام کاخ سفید اظهار داشت: در هفتههای اخیر عربستان سعودی به صورت ویژه و علنی پیام داد قصد دارد تولید نفت خود را کاهش دهد. کاری که میدانستند نفع روسیه را افزایش داده و تاثیر تحریمها را کاهش میدهد. این مسیری اشتباه است.
**طالبان از ایجاد کار گروه بین المللی در مورد افغانستان استقبال کرد
سهیل شاهین دفتر سیاسی طالبان در قطر از ایجاد گروه بینالمللی برای رسیدگی به مسائل افغانستان استقبال کرد.
شاهین مقام فعال طالبان در قطر جمعه شب گفت: تلاش کشورها برای برطرف شدن تحریمهای افغانستان با اهمیت است.
استقبال طالبان از ایجاد گروه بین المللی برای مسائل افغانستان پس از آن عنوان شد که شوکت میرضیایوف رییس جمهور ازبکستان در ششمین نشست "سیکا" پیشنهاد کرد که درمورد مسایل افغانستان یک گروه بینالمللی باید ایجاد شود.
سهیل شاهین در ادامه افزود: از تلاشهای هر کشور به ویژه صحبتهای آخر رییس جمهور ازبکستان استقبال میکنیم زیرا اگر تحریمها برطرف شوند افغانستان به مرکز تجارت منطقه تبدیل خواهد شد، اگر مشکلات افغانستان حل شود قابل ستایش است.
در نشست دو روزه "سیکا" در شهر آستانه قزاقستان شماری از کشورها از جمله روسیه، ایران، پاکستان و ازبکستان در باره افغانستان سخنرانی کردند.
سیکا یک مجمع بینالمللی برای تعامل و تقویت همکاری با هدف تضمین صلح، امنیت و ثبات در آسیا و اقدامات، راه کارها و شیوههای دستیابی به اعتمادسازی در این قاره است.
۲۷ عضو دایم این مجمع شامل جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، جمهوری آذربایجان، اردن، بحرین، بنگلادش، کامبوج، چین، مصر، هند، عراق، اسرائیل، قزاقستان، قرقیزستان، مغولستان، پاکستان، حکومت خودگردان فلسطین، قطر، کره جنوبی، روسیه، سریلانکا، تاجیکستان، تایلند، ترکیه، امارات متحده عربی، ازبکستان و ویتنام است.
**کمک ۴۰۰ میلیون دلاری عربستان به اوکراین
ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین جمعه شب از کمک بشردوستانه ۴۰۰ میلیون دلاری عربستان به کشورش خبر داد.
در تماس تلفنی محمد بن سلمان و زلنسکی، ولیعهد سعودی بار دیگر آمادگی کشورش را برای ادامه تلاشهای میانجیگرانه اعلام کرد و گفت که دولت ریاض حامی تمام اقداماتی است که به کاهش تنش میان دولت کییف و مسکو منجر شود.
زلنسکی نیز در این تماس تلفنی از کمکهای بشردوستانه عربستان به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار برای "کاهش درد و رنج مردم اوکراین" تشکر کرد.
وی گفت که با ولیعهد عربستان برای همکاری به منظور آزادی اسیران و نیز ارائه کمکهای مالی به توافق رسیده است.
وزارت امورخارجه عربستان یک ماه پیش نیز اعلام کرد: روسیه در چارچوب توافق تبادل اسیران جنگی با میانجیگری عربستان، ۱۰ اسیر خارجی از جمله دو تبعه انگلیس و سه سوئدی، یک کروات و یک شهروند مغربی را آزاد کرد.
براساس گزارش وزارتخانه عربستان، مقامات دولت ریاض اسیران را تحویل گرفتند و آنها را از روسیه به عربستان منتقل و برای تسهیل روند بازگشت آنها به کشورهایشان تلاش کردند.
این دومین تماس تلفنی رهبران دو کشور در یک ماه گذشته است، بن سلمان و زلنسکی ۳۱ شهریورماه نیز تلفنی گفت وگو کرده بودند.
تاکنون کشورهای زیادی آمادگی خود را برای میانجیگری میان اوکراین و روسیه برای پایان دادن به جنگ اعلام کردند، تلاشهایی که تاکنون راه به جایی نبرده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
**آمریکا مدت استقرار گردان تانکهای خود در لیتوانی را تمدید کرد
مقامات لیتوانی اعلام کردند، با توجه به کاهش نیافتن تهدیدات از طرف روسیه، آمریکا مدت استقرار گردان تانکهای سنگین خود در لیتوانی را تمدید کرد.
"آرویداس آنوسوسکاس" وزیر دفاع لیتوانی جمعه شب گفت که تانکهای سنگین آمریکا که از سال ۲۰۱۹ در شهر پابراده این کشور مستقر هستند، دستکم تا آغاز سال ۲۰۲۶ باقی خواهند ماند.
آنوسوسکاس پس از دیدار با لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در بروکسل در بیانیهای تصریح کرد: این تصمیم یکی از اساسیترین اهداف مطرح شده توسط دولت فعلی است، ما خواستار حضور نظامی مستمر ایالات متحده در لیتوانی هستیم.
لیتوانی به همراه لهستان و کشورهای همسایه بالتیک از جمله لیتونی و استونی، از زمان حمله روسیه در ۲۴ فوریه در خط مقدم حمایت از اوکراین بوده است.
کستوتیس بادریس مشاور امنیت ملی رئیس جمهور لیتوانی در مورد نیروهای روسی گفت: آنها هنوز توانایی حمله به کشورهای بالتیک را دارند، در ارزیابی ما آنها آنقدر ضعیف نیستند.
**بوصعب: اسرائیل دشمن لبنان است/ بدون عادی سازی روابط به توافق ترسیم مرز آبی دست یافتیم
نائب رئیس پارلمان لبنان گفت که لبنان توانست بدون هرگونه شراکت سیاسی یا عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به توافق درباره ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و فلسطن اشغالی دست یابد.
الیاس بوصعب نائب رئیس پارلمان لبنان در گفت وگو با شبکه تلویزیونی "یورو نیوز" درخصوص امضای توافق ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی تصریح کرد که بر اساس مکانیزم ایجاد شده قرار است نامه های امضا شده از سوی دو طرف در آخرین هفته از ماه اکتبر آینده تحویل داده شوند.
وی درخصوص تضمین های این توافق و احتمال بازگشت بنیامین نتانیاهو رئیس حزب لیکود رژیم صهیونیستی به قدرت و احتمال خروج او از توافق گفت: نمی خواهم که وارد مساله اختلافات در درون رژیم اسرائیل شوم اما آنها اکنون انتخابات زودهنگام پیش رو دارند و طبیعی از که نتانیاهو صدایش را بالا ببرد و از "یائیر لاپید" نخست وزیر کنونی این رژیم انتقاد کند زیرا هر یک از آنها خواهان کسب رای های بیشتری است.
وی گفت: چیزی که می خواهم بگویم این است که خود نتانیاهو زمانی که نخست وزیر بود نیز با لبنان مذاکره کرد و خوب می داند که لبنان پیش از این با کدام نکات مخالفت کرد و از آن ها کوتاه نمی آید. مساله جدید امروز این است که اسرائیل بعد از امضای توافق فرصت تولید گاز و انتقال آن به اروپا را دارد. صادرات گاز یک فرصت اقتصادی بسیار مهم برای تل آویو است؛ به ویژه اینکه اروپایی ها اکنون نیاز مبرم به این گاز دارند و قیمت آن بسیار افزایش یافته است.
بوصعب خاطرنشان کرد: برای اولین بار سخن در مورد حد ومرز میان دو طرف دشمن مطرح می شود. ما اسرائیل را دشمن خود می دانیم که خاک لبنان را غصب کرده است و همواره اخبار منتشر شده در خصوص اسرائیل و لبنان درمورد جنگ است. ما بدون شراکتی سیاسی و یا عادی سازی روابط به یک توافق رسیدیم؛ توافقی که دو طرف ثبات و آرامش می دهد. منفعت همه طرف ها امروز در این است که به این توافق احترام بگذارند و توافق اجرا شود زیرا جایگزین آن نابسامانی خواهد بود.
رئیس جمهور لبنان پنجشنبه شب از موافقت این کشور با نسخه نهایی توافق مرزبندی دریایی با رژیم صهیونیستی خبر داد.
میشل عون گفت: موافقت ما با توافق مرزبندی دریایی پس از مشورت با نخست وزیر و رئیس پارلمان و نیز موافقت اسرائیل انجام گرفت.
رئیس جمهور لبنان افزود: این توافق، با مطالبات لبنان همخوانی دارد و حافظ حقوق این کشور است.
وی اضافه کرد، لبنان هیچگونه عقب نشینی از مطالبات اصلی خود نکرده و همه حقوق خود را نیز گرفته است.
عون همچنین گفت: ما میدان نفتی قانا را به صورت کامل به دست آوردیم. لبنان با این توافق به هیچ عنوان وارد مسیر عادیسازی نشده است.
رئیس جمهور لبنان افزود: ما تضمینهایی از آمریکا و فرانسه برای از سرگیری فعالیتهای نفتی در آبهای لبنان دریافت کردیم.
کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه با حضور نخستوزیر موقت این رژیم تشکیل و پیشنویس توافق ترسیم مرز دریایی میان فلسطین اشغالی و لبنان را تائید کرد.
**آرژانتین مجوز خروج ۵ خدمه باقیمانده هواپیمای ونزوئلایی را نیز صادر کرد؛ ۳ ایرانی، ۲ ونزوئلایی
با گذشت بیش از ۴ ماه از توقیف غیرقانونی هواپیمای باری ونزوئلایی در آرژانتین، دادگاه این کشور با اذعان به اینکه شواهد کافی برای محاکمه افراد بازداشتی وجود نداشت، مجوز خروج پنج خدمه باقیمانده هواپیمای «امتراسور» ونزوئلا ( ۳ ایرانی و ۲ ونزوئلایی) را نیز صادر کرد.
«فدریکو ویِنا» قاضی فدرال، صدور مجوز خروج پنج خدمه باقیمانده هواپیمای متعلق به شرکت امتراسور ونزوئلا را تایید کرد.
این قاضی آرژانتینی تاکید کرد: من باید تصمیم میگرفتم، چرا که دادگاه فدرال لا پلاتا (در بوئنوس آیرس) به من زمان معینی برای حل این وضعیت، مهلت داد و شواهد کافی برای محاکمه این افراد نداشت.
وی اذعان کرد که شواهد و مدارک کافی برای بازداشت و پیگرد قضایی علیه خدمه هواپیمای امتراسور به جرم تامین مالی فعالیتهای تروریستی وجود نداشته است.
خلبان غلامرضا قاسمی، عبدالباسط محمدی، سعید ولیزاده، ویکتور مانوئل پرز و ماریو آراگا اوردانتا اسامی پنج نفر آخر از فهرست ۱۹ نفرهای است (۱۴ ونزوئلایی و پنج ایرانی) که برای ماهها (از ششم ژوئن/ ۱۶ خرداد) و به دلیل اتهامی بی اساس در آرژانتین بازداشت بودند.
در مرحله نخست، ۱۲ نفر از خدمه آزاد شده، ۱۶ سپتامبر (۲۵ شهریور) به ونزوئلا وارد شدند و دو نفر دیگر در میانه درخواستها مبنی بر آزادی سایر افراد بازداشت شده، در ۳۰ سپتامبر (هشتم مهر) آزاد شدند.
فدریکو ویِنا افزود: توجه داشته باشید که حکم عدم استحقاق تعقیب به منزله ختم پرونده و تحقیقات نیست. این حکم به قاضی اجازه میدهد تا به کار تحقیقاتی ادامه دهد. این بدان معناست که چنانچه پس از این، شواهدی وجود داشته باشد، درخواست بینالمللی دستگیری صادر میشود تا مظنونان دوباره مورد تحقیق قرار گیرند.
این هواپیما که تا یک سال پیش به شرکت ماهان ایر ایران تعلق داشت، در ۶ ژوئن (۱۶ خرداد ماه) با ۱۴ خدمه ونزوئلایی و پنج خدمه ایرانی از مکزیک وارد آرژانتین شد، اما دو روز بعد اروگوئه از دادن مجوز به آن برای ورود به آسمان خود جلوگیری کرد و هواپیما وادار به بازگشت به آرژانتین شد و تاکنون در آنجا باقی مانده است.
ایران و ونزوئلا تلاشهای دیپلماتیک و قضایی گستردهای را برای آزادی شهروندان خود انجام داده و هر دو از دولت آرژانتین خواستند که آزادی شهروندانشان را تسهیل کند و در این مورد تسلیم فشارهای آمریکا نشود.
«نیکلاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا پیشتر در گفتوگو با برنامه رادیویی آرژانتینی (Radio۱۰) در مورد توقیف هواپیمای باری بوئینگ ۷۴۷ شرکت «امتراسور» (Emtrasur) متعلق به این کشور در فرودگاه بوئنوس آیرس گفت: این هواپیما ربوده شده و به طور غیرقانونی توقیف شده است.
«ماریو آرراگا» مدیر بخش اداری هواپیمایی «امتراسور» ونزوئلا نیز در مصاحبهای اختصاصی با شبکه لبنانی المیادین گفت: آمریکا در راس موضوع توقیف یک فروند هواپیمای ونزوئلایی در آرژانتین قرار دارد و دنبال کوچکترین چیزها هستند تا با آن به ما اتهام بزنند.
**قطر: موضوع هسته ای ایران نباید تحت تاثیر بحران اوکراین قرار گیرد
وزیر امور خارجه قطر گفت که کشورش نمی خواهد که موضوع هسته ای ایران تحت تاثیر بحران اوکراین قرار گیرد.
شیخ محمد بن عبد الرحمن آل ثانی وزیر خارجه قطر در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با داود چاوش اوغلو همتای ترکیه ای خود در استانبول گفت: ما نمی خواهیم پرونده هسته ای ایران و مسائل سوریه و لیبی از تشدید تنش در اوکراین تاثیر پذیرد.
وی همچنین تشدید روزانه اقدامات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها و نقض حقوق ملت فلسطین در کرانه باختری را محکوم و از امضای اعلامیه الجزایر بین گروههای فلسطینی در زمینه برقراری آشتی داخلی استقبال کرد.
وزیر خارجه قطر همچنین بر "اهمیت وحدت سرزمینی لیبی و پایان شکاف و دو دستگی و برگزاری انتخابات در این کشور" تاکید کرد.
وی همچنین درباره سوریه نیز گفت: امیدواریم که به یک راه حل سیاسی عملی برای پایان مشکلات ملت سوریه دست یافته شود.
وزیر خارجه قطر همچنین اشاره کرد که کشورش با ترکیه برای تقویت روابط دوجانبه بویژه در زمینه اقتصادی و تجاری توافق کرده است.
**شیخ نعیم قاسم: مقاومت شریف ترین عنوان وحدت است
معاون دبیرکل حزب الله لبنان تاکید کرد که مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی شریف ترین عنوان وحدت است زیرا میان مسلمان و مسیحی تفاوتی قائل نمی شود.
شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان در سخنرانی خود در کنفرانس وحدت اسلامی در شهر صیدا در جنوب لبنان تصریح کرد: امروز شریف ترین عنوان وحدت، مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی است.
وی گفت: این مقاومت در منطقه ما میان مسلمان و مسیحی تفاوت قائل نیست بلکه عنوان وحدت حقیقی است.
وی همچنین به موضع یکپارچه ارتش، ملت و مقاومت لبنان در خصوص توافق ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی اشاره کرد و این توافق را با اهمیت دانست.
شیخ نعیم قاسم در سخنرانی خود تمام احزاب سیاسی لبنان را به بحث وگفت وگو درخصوص ویژگی های رئیس جمهور آینده این کشور دعوت کرد.
معاون دبیرکل حزب الله لبنان با تاکید بر اینکه هیچ کس با به چالش کشیدن دیگران و اقدامات تحریک آمیز نمی تواند به پست ریاست جمهوری لبنان برسد؛ حتی اگر تمام دنیا از او حمایت کند، گفت: ما در لبنان باید به دنبال یافتن اشتراکات باشیم تا یک رئیس جمهور قابل اعتماد انتخاب کنیم که از کشورهای خارجی تبعیت نکند.
«نبیه بری» رئیس مجلس لبنان پنجشنبه گذشته به دلیل به حد نصاب نرسیدن، جلسه انتخاب رئیس جمهور را به ۲۰ اکتبر (پنجشنبه هفته جاری) موکول کرد. رئیس مجلس لبنان همچنین خواستار تشکیل جلسه برای انتخاب کمیسیون های مجلس در ۱۸ اکتبر ( ۲۶ مهر) شد.
در ۲۹ سپتامبر گذشته (۷ مهر) نیز مجلس لبنان پس از آنکه هیچ نامزدی نتوانست دو سوم آرای نمایندگان را به دست آورد، نتوانست رئیس جمهور را انتخاب کند. ۱۲۲ نماینده از ۱۲۸ نماینده پارلمان در این رای گیری شرکت کردند که از این تعداد ۶۳ نماینده رای سفید دادند.
در این رای گیری میشل معوض ۳۶ رای و سلیم اده ۱۱ رای به دست آورده و ۱۲ رای هم باطله اعلام شد.
نامزدهای ریاست جمهوری لبنان برای تصدی پست ریاست جمهوری باید رای مثبت دو سوم نمایندگان مجلس ۱۲۸ نفره را در دور اول رای گیری به دست آورند.
دوره شش ساله ریاست جمهوری فعلی میشل عون ۸۸ ساله، ۳۱ اکتبر به پایان می رسد.
به دلیل اختلافات، نجیب میقاتی نخستوزیر مکلف به تشکیل دولت از زمان انتخابات پارلمانی که در اواسط ماه مه برگزار شد، نتوانسته دولت خود را تشکیل دهد.
**آزمایش موفق سامانه شلیک موشک زیردریایی توسط هند
هند روز یک موفق شد یک موشک بالستیک را توسط زیردریایی هسته ای «آیاناس آریهانت» شلیک کرد. این موشک با دقت بالا به هدف خود اصابت کرد.
وزارت دفاع هند در بیانیه ای اعلام کرد این موشک در یک محدوده از پیش تعیین شده مورد آزمایش قرار گرفته است و منطقه ای در خلیج بنگال را با دقت بسیار بالا مورد اصابت قرار داده است.
این بیانیه می افزاید: تمام پارامترهای عملیاتی و فن آوری سیستم سلاح مورد تائید قرار گرفته است.
وزارت دفاع هند افزود: انجام این عملیات نشان دهنده قابلیت بازدارندگی هسته ای این کشور به شمار می آید.
نیروی دریایی ژاپن ۲۳ شهریور سال جاری اعلام کرد رزمایشی دریایی با نیروی دریایی هند در آبهای سواحل شرقی هند را همزمان با افزایش نگرانیها از نفوذ چین در منطقه هند-اقیانوسیه آغاز کرده است.
به گزارش کیودو، بالگردهای حمل کننده ایزومو و ناوشکن تاکانامی ژاپن به ناوشکن هندی رانویجی و ناوچه ساهیادری در رزمایش یک هفتهای که از دریای آندامان تا خلیج استراتژیک و مهم بنگال در دریای هند برگزار شد، پیوستند. هند همچنین جنگندههای خود را در این رزمایش اعزام کرد.
به استناد گزارشهای خبری، این رزمایشها با هدف نمایش قدرت در برابر ارتش چین و روسیه است درحالی که روسیه اوایل ماه جاری میلادی رزمایشهایی را اطراف دریای ژاپن طراحی کرد که چین نیز در آن شرکت کرد.
**رئیس جمهور قرقیزستان بر اهمیت گفتگوی سیاسی روسیه و آسیای مرکزی تاکید کرد
رئیس جمهور قرقیزستان در نخستین اجلاس مشترک آسیای مرکزی و روسیه در آستانه بر اهمیت گفتگوی سیاسی میان دو طرف تاکید کرد.
صدیر جپاروف رییس جمهوری قرقیزستان تصریح کرد این کشور علاقه مند به افزایش تدریجی همکاری در قالب طرح «اسیای مرکزی-روسیه» با هدف توسعه همکاریهای مشترک در زمینه تجارت، اقتصاد، حمل و نقل، انرژی، کشاورزی، فرهنگی، فعالیتهای بشردوستانه و امور مهاجرتی است.
رییس جمهور قرقیزستان همچنین بر لزوم حفظ یک گفتگوی سیاسی و یافتن راههای قابل قبول متقابل برای حل مسایل فوری و توسعه منافع به صورت تلفیقی در سازمانهای بین المللی و منطقه ای اشاره کرد. وی همچنین بر ضرورت حل مساله افغانستان تاکید کرد که در سطوح بین المللی و منطقه ای در حال بررسی است.
جپاروف خاطرنشان کرد: افغانستان با یک بحران عمیق اجتماعی، اقتصادی و انسانی روبرو است. از این رو جامعه جهانی مسئول است از تکرار تجربه تلخ گذشته در افغانستان جلوگیری کند و اقدامات لازم برای پایان دادن به درگیری های نظامی خونین را در این کشور انجام دهد.
وی افزود:"قرقیزستان به طور سنتی با افغانستان روابط دوستانه ای بر اساس اصل عدم دخالت در امور داخلی این کشور برخوردار است.
رئیس جمهور قرقیزستان تصریح کرد: ما همیشه تلاش خود را برای برقراری صلح در افغانستان انجام داده ایم و این روند را در آینده ادامه خواهیم داد. ما به طور منظم با مقامات فعلی افغانستان در تماس هستیم و به تعامل خود ادامه می دهیم. برای جامعه بین المللی مهم است که اقتصاد افغانستان را احیا و تقویت کند و در مشارکت خود در فرایندهای اقتصادی بین منطقه ای کمک کند.
رزا اوتونبایوا، دیپلمات و سیاستمدار پیشین قرقیزستانی را به عنوان نماینده ویژه جدید خود برای افغانستان و رئیس هیات نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) منصوب کرده است. دفتر «یوناما» هماهنگی میان نهادهای فعال بین المللی از جمله نهادهای وابسته به سازمان ملل و گفتگوها با حکومت طالبان را برعهده دارد.
جپاروف با اشاره به انتصاب «رزا اوتونبایوا»، دیپلمات و سیاستمدار پیشین قرقیزستانی به عنوان رئیس هیات نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) ابراز امیدواری کرد این انتخاب تاثیر مثبتی بر روند بازگرداندن صلح و ثبات در افغانستان داشته باشد.
https://irna.ir/xjKLpC
**انتخابات میاندورهای آمریکا/ نگرانی دموکرات ها از تهدید و آزار و اذیت کارکنان انتخاباتی
گروهی از سناتورهای دموکرات در نامهای به دولت فدرال ضمن هشدار نسبت به کمبود کارکنان انتخاباتی در آستانه برگزاری انتخابات میاندورهای ماه نوامبر و تعطیلی برخی مراکز رایگیری، تهدید و آزار و اذیت را مانعی برای این امر عنوان کردند.
گروهی از دموکراتهای مجلس سنای آمریکا در آستانه انتخابات میاندورهای ۸ نوامبر (۱۷ آبان)، زنگ خطر کمبود کارکنان انتخاباتی را به صدا درآورده و تهدید و آزار و اذیت را مانعی برای استخدام کارکنان عنوان کردند.
رویترز در ادامه می افزاید: ۱۳ نماینده دموکرات مجلس سنا و دو نماینده مستقل همسو با دموکرات ها نامه ای را در تاریخ ۶ اکتبر (۱۴ مهر) به کمیسیون کمک به انتخابات آمریکا از دولت فدرال فرستادند و از این نهاد خواستند تا تلاش برای حمایت از ایالت ها در جذب کارمندان مورد نیاز برای برگزاری انتخابات میان دوره ای ماه آینده را افزایش دهد.
در این انتخابات، رای دهندگان قرار است علاوه بر نمایندگان کنگره، فرمانداران و بسیاری دیگر از مناصب ایالتی و محلی دیگر را هم انتخاب می کنند. جمهوری خواهان در این دوره به در دست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان و حتی سنا، که در حال حاضر در دست اکثریت دموکرات است، خوش بین هستند.
در این نامه به دولت فدرال ۱۵ سناتور مزبور خاطرنشان کرده اند که تلاشهای جذب نیرو به دلیل افزایش تهدیدها و آزار و اذیت کارکنان انتخاباتی با مشکل مواجه شده است. این گروه از نمایندگان سنای آمریکا خطاب به مقام های فدرال نوشته اند: «ما از شما میخواهیم اقدامات بیشتری انجام دهید تا اطمینان حاصل شود که مقام های انتخاباتی، اطلاعات و منابع لازم را برای رسیدگی به کمبودهای موجود دارند».
در این نامه همچنین به ایالت هایی مانند تگزاس اشاره شده که به دلیل کمبود کارکنان مجبور به تعطیلی مراکز رای گیری شده اند.
تهدیدها علیه کارکنان مراکز انتخاباتی از زمان رای گیری ریاست جمهوری ۲۰۲۰، زمانی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا شروع به طرح ادعاهای بی اساس درباره تقلب گسترده در انتخابات کرد، به شدت افزایش یافته است. هرچند این ادعاها در همان زمان از سوی نهادهای مستقل و وزارت دادگستری دولت ترامپ رد شد.
در حال حاضر گفته می شود دستکم ۱۰ ایالت به دلیل مواجهه مدیران انتخاباتی با کارزارهای رعب و وحشت الهام گرفته از ادعاهای بی اساس ترامپ، از حفاظت های سختگیرانه تری برخوردار شده اند.
این خبرگزاری در پایان آورده است که بیش از ۸۵۰ تهدید و پیام خصمانه فرستاده شده به کارکنان و مقام های انتخاباتی سراسر آمریکا را در یک رشته گزارش های تحقیقاتی مستند کرده است.
**الاخبار: نمایندگان حماس با رئیس جمهور سوریه دیدار می کنند
روزنامه الاخبار لبنان گزارش داد: نمایندگان جنبش حماس در قالب هیاتی از گروههای فلسطینی ظرف چند روز آینده رهسپار دمشق می شود و این هیات با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار و گفت وگو خواهد کرد. بدین ترتیب می توان گفت نخستین گام برای حل اختلاف بین حماس و دمشق برداشته خواهد شد.
روزنامه الاخبار لبنان امروز شنبه به نقل از منابع خود در جنبش حماس نوشت: به اطلاع حماس رسانده شد که بشار اسد در صدد دیدار با گروههای فلسطینی است و از حماس نیز برای این دیدار دعوت شده و حماس نیز به این دعوت پاسخ مثبت داده است.
این منابع خاطرنشان کردند که خلیل الحیه مسئول روابط عربی اسلامی حماس در راس هیاتی در این دیدار حضور خواهند داشت.
بر اساس این گزارش، هنوز زمان دیدار رئیس جمهور سوریه با گروههای فلسطینی مشخص نشده است. این در حالی است که گروههای یاد شده خواستار به تاخیر افتادن این دیدار تا پایان یافتن نشست آشتی فلسطین در پایتخت الجزایر شده بودند.
منابع آگاه در گفت وگو با الاخبار فاش کردند: تدابیری برای برگزاری دیداری دوجانبه و جداگانه بین نمایندگان حماس و بشار اسد در حاشیه نشست فراگیر با گروههای فلسطینی در جریان است.
منابع یاد شده توضیح دادند : در این دیدار جداگانه مشکلات پیش آمده بر سر راه روابط دو جانبه و راه های برطرف کردن آنها مورد بحث و گفت وگو قرار گیرد. علاوه بر آن قرار است دو طرف چالش های فراروی سوریه و آرمان فلسطین و امکان برپایی دفتر حماس در دمشق را مورد بررسی قرار دهند؛ هرچند این امر با موانع متعددی از سوی دو طرف مواجه است.
برپایه این گزارش، علیرغم موارد یاد شده پیش بینی می شود که این دیدار در جهت ازسرگیری روابط تاثیر بسزایی خواهد داشته باشد.
در همین رابطه روزنامه الوطن سوریه دوشنبه گذشته گزارش داد که نمایندگانی از جنبش حماس در چارچوب هیاتی از گروههای مقاومت فلسطین بزودی به سوریه سفر می کنند.
جنبش حماس ۲۴ شهریورماه سال جاری با اعلام قدردانی از حمایتهای سوریه از مردم فلسطین و آرمان آنها، از ازسرگیری روابط این جنبش با سوریه خبر داد.
حماس در بیانیه ای بر رویکرد ثابت خود در لزوم پیشبرد و تقویت روابط با جهان عرب و کشورهای اسلامی و همه حمایت کنندگان از آرمان فلسطین و حرکت خود در مسیر ایجاد و بهبود روابط مستحکم با جمهوری عربی سوریه تاکید و اعلام کرد که با هدف خدمت به آرمان فلسطین به ویژه با توجه به تحولات سریع منطقهای و بین المللی پیرامونی، روابط خود را با کشور برادر سوریه از سر میگیرد.
**کشته شدن چند داعشی در درعای سوریه
منابع سوری از درگیری بین نیروهای امنیتی سوریه و بقایای گروه تروریستی داعش در شهر "جاسم" در استان درعا در جنوب سوریه و کشته شدن چند نفر از عناصر این گروه خبر دادند.
طرف های ذیربط در سوریه با همکاری مجموعه های محلی و حمایت ارتش این کشور طی عملیاتی امنیتی در شهر جاسم در ریف شمالی استان درعا، تعدادی از تروریست های داعشی را به هلاکت رساندند.
یک منبع امنیتی در گفت وگو با سانا تاکید کرد که طی این عملیات امنیتی تاکنون چند تروریست داعشی کشته و چند عنصر دیگر مجروح شدند.
گفته می شود که ایوب فاضل جباوی ملقب به ابومجاهد و ایهم فیصل الحلقی ملقب به ایهم الفیصل از جمله کشته شدگان داعشی هستند.
این منبع در ادامه خاطرنشان کرد که حمایت های ارتش برای هدف قرار دادن تحرکات داعش در منطقه ادامه دارد.
وی گفت که درگیری همچنان ادامه دارد و در شهر جاسم منع آمد و شد اعلام شده است.
همچنین برخی از مجموعه های محلی از شهر حوران عازم منطقه درگیری شدند تا با عناصر داعشی مقابله کنند.
**واشنگتنپست: ۸۲ درصد آمریکا با خشکسالی بیسابقه دست و پنجه نرم میکند
براساس گزارش نهاد فدرال ناظر بر خشکسالی، نزدیک به ۸۲ درصد آمریکا با خشکسالی بیسابقه روبرو بوده و این وضعیت به ویژه در غرب آمریکا در یک هزار و ۲۰۰ سال گذشته نادر عنوان شده است.
براساس آخرین به روز رسانی آژانس فدرال ناظر بر خشکسالی، داده های جدید نشان می دهد نزدیک به ۸۲ درصد از این کشور با شرایط خشکسالی غیرعادی روبرو هستند که بالاترین میزان از زمان راه اندازی مرکز نظارت بر خشکسالی در سال ۲۰۰۰ بشمار می رود.
گزارش ها حاکی است شرایط خشکسالی شدید در غرب آمریکا به گونه ای است که در یک هزار و ۲۰۰ سال گذشته بی سابقه عنوان شده است. اما این وضعیت تنها به غرب محدود نمی شود و خشکسالی غیر معمول تا بخش هایی از شمال شرق و غرب میانه هم گسترش یافته است.
براساس مطلبی که در این روزنامه آمریکایی درج شده، غرب آمریکا که شامل ایالت های مونتانا، نیومکزیکو، آریزونا، یوتا، آیداهو، واشنگتن، اورگان، نوادا و کالیفرنیا می شود شرایط خشکسالی استثنائی را تجربه می کنند.
به نوشته این روزنامه، ایالت کالیفرنیا مرکز اصلی خشکسالی در غرب است و کل این ایالت در بهترین حالت از شرایط خشکسالی متوسط رنج می برد. هرچند براساس برآورد کارشناسان "طوفان کی" که در نیمه اول ماه سپتامبر سبب باران های سیل آسا در این ایالت شد، توانست کالیفرنیا را از خشکسالی شدید نجات دهد.
با این وجود بیش از ۴۰ درصد کالیفرنیا در حال دست و پنجه نرم کردن با خشکسالی شدید است که از منطقه "لوس آنجلس" تا "اورگان جنوبی" را در برمی گیرد. به گفته کارشناسان سه سال آبی گذشته که از ۱ اکتبر (۹ مهر) هر سال تا ۳۰ سپتامبر (۸ مهر) سال بعد به طول می انجامد، خشک ترین سال در تاریخ کالیفرنیا بوده است.
چندین ایالت غربی دیگر از جمله آریزونا، نوادا، واشنگتن، آیداهو و یوتا نیز در حال تجربه شرایط خشکسالی کامل هستند. بر اساس گزارشهای محلی، در یوتا بیش از ۵۱ درصد مناطق شرایط خشکسالی شدیدی را تجربه میکنند که باعث شده سطح آب "دریاچه نمک یوتا" برای دومین سال متوالی به پایینترین حد خود برسد.
در ایالت نبراسکا نیز بیش از ۹۸ درصد مناطق شرایط خشکسالی متوسطی را تجربه می کنند. کارشناسان اذعان کرده اند که در سه ماه گذشته، درصد ایالت های آمریکا در معرض خشکسالی نزدیک به دو برابر شده است.
در ایالت کانزاس، ۲۷ درصد مناطق تحت تاثیر خشکسالی بی سابقه قرار دارد و این در حالی است که سه ماه قبل تنها خشکسالی یک درصد ایالت متاثر از شرایط بی آبی بود.
در جنوب آمریکا که شامل تگزاس، اوکلاهما، آرکانزاس، لوئیزیانا، می سی سی پی و تنسی می باشد، شرایط خشکسالی در سال گذشته به طور قابل توجهی وخیم تر شده است. براساس گزارش نهاد فدرال ناظر خشکسالی، یک سال پیش کمتر از نیمی از منطقه تحت تاثیر خشکسالی قرار داشت، اما اکنون ۹۴ درصد مناطق با خشکی بی سابقه دست و پنجه نرم می کند.
به گفته کارشناسان، بدترین خشکسالی قسمت جنوبی کشور مربوط به ایالت اوکلاهاما است که نزدیک به ۱۰۰ درصد از آن خشکسالی شدید را تجربه می کند. شرایط آب و هوایی در این ایالت به گونه ای است که روز سهشنبه هفته گذشته، «کوین استیت» فرماندار اوکلاهاما دستوری اجرایی صادر کرد تا به کشاورزان برای ادامه فعالیت های اقتصادی کمک کند.
کارشناسان هشدار داده اند که خشکسالی در آمریکا با سرعت چشمگیری در حال گسترش است؛ به گونه ای که خشکسالی غیرعادی در ایالت جورجیا از نزدیک به ۵۰ درصد در این هفته عبور کرد و در آلاباما در مدت مشابه از ۶۴ درصد به ۹۸ درصد رسیده است.
تحقیقاتی که پیش از این نیز انجام شده بود حاکی از تسریع گسترش شرایط خشکسالی در بخش های وسیعی از آمریکا بوده که دلیل اصلی آن فعالیت های انسانی منجر به گرمایش زمین ذکر شده است. دانشمندان که پیش از این زنگ خطر را برای تشدید شرایط خشکسالی به صدا در آورده اند، ابراز امیدواری کرده اند که گزارش های کنونی بتواند آمادگی مقامات را برای حوادث ناشی از خشکسالی در آینده بیشتر کند.
**بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین ۲۴ مهر برگزار میشود
بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین فردا یکشنبه (۲۴ مهرماه) در پکن به عنوان یکی از بزرگ ترین رویدادهای سیاسی این کشور و نیز یکی از مهمترین رویدادهای جهان، در پکن برگزار می شود و تصمیمات مهمی برای ادامه روند توسعه چین در این کنگره اتخاذ خواهد شد.
این اجلاس بزرگ داخلی چین هر پنج سال یک بار برگزار می شود و یکی از مهم ترین تصمیم هایی که در آن اتخاذ می شود، درباره انتخاب دبیرکل جدید حزب کمونیست چین به عنوان حزب حاکم این کشور است .
با توجه به پیشرفت ها و توسعه چشمگیر چین به ویژه در سال های اخیر در زمینه های گوناگون، به نظر می رسد در بیستمین کنگره حزب کمونیست چین، شی جین پینگ رئیس جمهوری کنونی و نیز دبیرکل حزب کمونیست به عنوان حزب حاکم این کشور، بار دیگر به عنوان دبیرکل این حزب انتخاب شود و برای سومین دوره پنج ساله متوالی، به عنوان رئیس حزب حاکم و رئیس جمهوری، سکان هدایت کشورش را بدست گیرد.
برگزاری اجلاس کنگره حزب کمونیست چین یکی از مهم ترین رویدادهای جهان در این روزها به شمار می رود و به دلیل اهمیت آن، کشورهای مختلف جهان از جمله غربی ها با حساسیت و دقت بالایی این رویداد مهم و اخبار مرتبط با آن را دبنال می کنند.
رسانه های بین المللی از چند روز قبل ، بیش از پیش نگاه خود را به سمت چین با محوریت کنگره حزب کمونیست متمرکز کرده اند و منتظر مخابره اخبار مرتبط با تصمیم ها و اتفاق های مهمی هستند که قرار است در این کنگره رخ دهد.
رسانه های غربی که به عنوان بازوی تبلیغاتی دولت های متبوع خود، همواره به دنبال انعکاس چهره ای منفی از چین برای مخاطبان با هدف مقابله با چین و مانع تراشی در مسیر توسعه برق آسای این کشور هستند، این روزها نیز از زاویه های خاص ، به موضوع بیستمین کنگره حزب کمونیست می پردازند.
با توجه به شرایط کنونی جهان ، جنگ اوکراین و سایه سنگین تبعات سیاسی، اقتصادی ، غذایی، انرژی و ... آن بر جهان و نیز نقش چین به عنوان یکی از محوری ترین کشورها در حوزه اقتصاد و فناوری جهان، جلسه بیستمین کنگره حزب کمونیست جهان از اهمیت بیشتری نسبت به دوره های قبل برخوردار است.
**دور دوم انتخابات برزیل؛ پیشتازی شکننده «لولا داسیلوا» در نظرسنجیها
سناریویی که نتایج نظرسنجیهای پیش از دور نخست انتخابات ریاست جمهوری برزیل مبنی بر پیروزی قاطع «لولا داسیلوا» رئیسجمهوری سابق در دور نخست ترسیم کرده بود، محقق نشد و باید دید برتری پنج امتیازی این کاندیدای چپگرا در نظرسنجی جدید، پیشبینی درستی از تصاحب کرسی ریاست جمهوری برزیل خواهد بود یا خیر.
دستکم گرفتن «ژائیر بولسونارو» رئیسجمهوری فعلی برزیل و رقابت شانه به شانه او با «لولا داسیلوا رئیسجمهوری سابق در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری این کشور با وجود نتایج برخی از نظرسنجیها مبنی بر پیروزی قاطع داسیلوا در دور نخست سبب شده تا نظرسنجیهای جدید در آستانه دور دوم با نگاهی تردیدآمیز نگریسته شوند، با این حال، لولا داسیلوا همچنانبا اختلاف کم پیشتاز است.
به گزارش خبرگزاری پرنسا لاتینا، حدود دو هفته تا برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری برزیل (۳۰ اکتبر/ هشتم آبان) باقی مانده است و جدیدترین نتایج نظرسنجی موسسه «دیتا فولها» (Datafolha) از پیشتازی لولا داسیلوا و برتری پنج امتیازی این کاندیدای چپگرا نسبت به رئیسجمهوری راست افراطی خبر میدهد.
بر اساس دادههای این نظرسنجی جدید، لولا داسیلوا و ژائیر بولسونارو به ترتیب از حمایت ۴۹ درصدی و ۴۴ درصدی مردم برزیل برخوردارند.
این نظرسنجی با حاشیه خطای دو درصدی در روزهای ۱۳ و ۱۴ اکتبر (پنجشنبه و جمعه گذشته) با جمعآوری آرای دو هزار و ۸۹۸ شهروند برزیلی انجام شده است.
چنان که نتایج برخی نظرسنجیهای پیش از انتخابات مبنی بر پیروزی قطعی «لولا داسیلوا» رئیسجمهوری سابق برزیل در دور نخست و دستیابی به آرای بیش از ۵۰ درصدی تحقق نیافت، نتایج نزدیک انتخابات دوم اکتبر (۱۰ مهر) نشان داد که شاهد رقابت شانه به شانه داسیلوا و «ژائیر بولسونارو» رئیسجمهوری فعلی خواهیم بود. درحالی که نامزد چپگرا و رئیسجمهوری راست افراطی با دو دیدگاه سیاسی متضاد، به ترتیب ۴۸.۴ درصد و ۴۳.۲ درصد آرا را از آن خود کردند، دور تازه رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری برزیل از سر گرفته شده و برزیلیها میبایست در این فضای دو قطبی، دست به انتخاب بزنند.
به این ترتیب، سناریویی که نتایج نظرسنجیهای پیش از دور نخست انتخابات ترسیم کرد، درست از آب در نیامد و نتایج نظرسنجیهای جدید نیز ممکن است برای پیروزی قطعی لولا کافی نبوده و چندان مورد اطمینان نباشند.
به دنبال برگزاری انتخابات، سناتور «سیمون تِبِت» که در دور اول با کسب ۴.۲ درصد آرا سوم شد، با بیان اینکه دیگر نمیتوان «بیطرف» ماند، حمایت رسمی خود از لولا داسیلوا را اعلام کرد.
«سیرو گومس» نامزد چهارم دور نخست انتخابات، یکی دیگر از کسانی است که به حزب داسیلوا پیوسته است.
پیوستن این دو نامزد به کارزار لولا داسیلوا به معنای بیش از هفت درصد آرا (حدود هشت میلیون رای) است که میتواند پیروزی این رئیسجمهوری سابق را تضمین کند. با این حال، اختلافها در میان طیفهای سیاسی مختلف برزیل به اندازهای است که با وجود اظهارات تبت و گومس، احزاب سیاسی آنها هیچدستورالعملی به حامیان و رایدهندگان خود ارائه نکردهاند. همچنین در بدنه این احزاب مطرح برزیل، اعضایی وجود دارند که حمایت بی قید و شرط خود از بولسونارو را اعلام کردهاند.
**مسئول امارتی: عربستان را به آمریکا ترجیح می دهیم
یک مسئول اماراتی گفت که اگر کشورش بخواهد بین عربستان و آمریکا یکی را انتخاب کند، قطعا عربستان را انتخاب خواهد کرد.
سپهبد "وضاحی خلفان" معاون رئیس پلیس دُبی و از چهره های مشهور اماراتی در رسانه ها در پاسخ به فردی که گفته بود امارات مخالفت خود با تصمیم ائتلاف اوپک پلاس برای کاهش دو میلیون بشکه ای نفت در روز را به آگاهی آمریکا رساند، در توییتی گفت: اگر ابوظبی بین ریاض و واشنگتن مخیر شود که یکی را انتخاب کند، ابوظبی در کنار ریاض خواهد ایستاد.
وی نوشت: اگر امارات را مخیر کنند، این کشور بدون شک در کنار عربستان خواهد ایستاد و نه آمریکا. ابوظبی موضع خود را در قبال عربستان پنهان نمی کند. موضع امارات علنی است و همه آن را می دانند.
سازمان اوپک پلاس چهارشنبه گذشته اعلام کرد که تولید نفت خود را ۲ میلیون بشکه در روز کاهش میدهد و این اقدام که بزرگترین کاهش از زمان همه گیری کرونا محسوب میشود؛ با واکنش تند مقامهای آمریکایی روبه رو شد که نگران افزایش قیمت بنزین و آن هم پیش از انتخابات میان دورهای کنگره هستند.
آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا پنجشنبه شب گفت که کشورش پیامدهای تصمیم اوپک پلاس به رهبری عربستان برای کاهش تولید نفت را بر روابط دو کشور بازنگری میکند.
کاخ سفید تصمیم اوپک پلاس را حمایت مادی و معنوی از عملیات نظامی روسیه در اوکراین دانسته است.
این درحالی است که عربستان اتهامات آمریکا را با انگیزه سیاسی خوانده و آن را رد کرده است.
وزارت امورخارجه عربستان در بیانیهای در واکنش به خشم آمریکا از همراهی دولت ریاض با روسیه برای کاهش تولید نفت اعلام کرد: ریاض هیچ دیکته و رفتاری را نمیپذیرد که با هدف منحرف کردن تلاشها برای حمایت از اقتصاد جهانی انجام میشود.
وزارت امورخارجه عربستان اعلام کرد، دولت ریاض سخنانی در قبال این کشور و پس از تصمیم اوپک پلاس دریافت کرده که گویا این تصمیم به عنوان جانبداری سعودی از درگیریهای جهانی و یک تصمیم با انگیزه سیاسی علیه ایالات متحده آمریکا بوده است.
این بیانیه تاکید کرد: دولت عربستان مخالفت کامل خود را با این اظهارات بی اساس اعلام میکند، این اظهارات به دنبال آن است که تصمیم اوپک پلاس را به خارج از چارچوب اقتصادی محض آن سوق دهد، این درحالی است که این تصمیم با اجماع کامل و توسط تمام کشورهای عضو اوپک پلاس گرفته شد.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی نیز خطاب به عربستان گفت: وزارت خارجه سعودی میتواند در جهت وارونه کردن مسائل تلاش کنند اما حقایق ساده هستند.
این مقام کاخ سفید اظهار داشت: در هفتههای اخیر عربستان سعودی بصورت خصوصی و علنی پیام داد قصد دارد تولید نفت خود را کاهش دهد. کاری که میدانستند نفع روسیه را افزایش داده و تاثیر تحریمها را کاهش میدهد. این مسیر اشتباه است.
https://irna.ir/xjKLtQ
**هاآرتص: چاره ای جز موافقت با توافق ترسیم مرزهای آبی با لبنان نداشتیم
روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" نوشت که مقامات این رژیم هیچ چاره ای جز موافقت با توافق ترسیم مرزهای دریایی بین فلسطین اشغالی و لبنان نداشتند.
بین فلسطین اشغالی و لبنان گفت: حتی آنهایی که مخالف امتیاز دادن یائیر لاپید نخست وزیر اسرائیل به لبنان هستند و حتی آنهایی که معتقدند امکان بستن توافقی بهتر وجود داشت، بعد از شنیدن داده ها و برآوردهای اطلاعاتی به دادن رای مخالف به توافق (در جلسه کابینه امنیتی) فکر نکردند.
این روزنامه نوشت: نفتالی بنت و همچنین یواز هندل وزیر ارتباطات که به فکر دادن رای مخالف بود و در نهایت رای ممتنع داد، گزینه دیگری نداشتند.
کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه با حضور نخستوزیر موقت این رژیم تشکیل و پیشنویس توافق ترسیم مرز دریایی میان فلسطین اشغالی و لبنان را تائید کرد.
پیش از این الیاس بوصعب نائب رئیس پارلمان لبنان در گفت وگو با شبکه تلویزیونی "یورو نیوز" درخصوص امضای توافق ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی تصریح کرد که بر اساس مکانیزم ایجاد شده قرار است نامه های امضا شده از سوی دو طرف در آخرین هفته از ماه اکتبر آینده تحویل داده شوند.
بوصعب خاطرنشان کرد: برای اولین بار سخن در مورد حد ومرز میان دو طرف دشمن مطرح می شود. ما اسرائیل را دشمن خود می دانیم که خاک لبنان را غصب کرده است و همواره اخبار منتشر شده در خصوص اسرائیل و لبنان درمورد جنگ است. ما بدون شراکتی سیاسی و یا عادی سازی روابط به یک توافق رسیدیم؛ توافقی که دو طرف ثبات و آرامش می دهد. منفعت همه طرف ها امروز در این است که به این توافق احترام بگذارند و توافق اجرا شود زیرا جایگزین آن نابسامانی خواهد بود.
رئیس جمهور لبنان پنجشنبه شب از موافقت این کشور با نسخه نهایی توافق مرزبندی دریایی با رژیم صهیونیستی خبر داد.
میشل عون گفت: موافقت ما با توافق مرزبندی دریایی پس از مشورت با نخست وزیر و رئیس پارلمان و نیز موافقت اسرائیل انجام گرفت.
رئیس جمهور لبنان افزود: این توافق، با مطالبات لبنان همخوانی دارد و حافظ حقوق این کشور است.
وی اضافه کرد، لبنان هیچگونه عقب نشینی از مطالبات اصلی خود نکرده و همه حقوق خود را نیز گرفته است.
عون همچنین گفت: ما میدان نفتی قانا را به صورت کامل به دست آوردیم. لبنان با این توافق به هیچ عنوان وارد مسیر عادیسازی نشده است.
رئیس جمهور لبنان افزود: ما تضمینهایی از آمریکا و فرانسه برای از سرگیری فعالیتهای نفتی در آبهای لبنان دریافت کردیم.
**شخصیت فلسطینی: گروههای تروریستی ابزار استکبار و صهیونیسم جهانی هستند
شیخ "علی ابوجابر" از شخصیت های فرهنگی فلسطین، گروههای تروریستی را ابزار دست استکبار و صهیونیسم جهانی توصیف کرد و گفت: مسلمانان با وحدت کلمه به طور حتم بر دشمنان خود پیروز خواهند شد.
شیخ علی در حاشیه مراسم جشن گرامیداشت سالروز میلاد مسعود خاتم الانبیاء (ص) و امام جعفر صادق (ع) در حرم حضرت زینب (س) در دمشق در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) نماد وحدت میان مسلمانان است.
وی گفت : من اینجا آمده ام تا در این روز بزرگ روز میلاد فخر انبیاء و اولیاء حضرت محمد (ص) در کنار برادران ایرانی و شیعی و سنی خود وحدت و یکپارچگی مسلمانان در برابر دشمنان اسلام را به نمایش بگذارم.
این شخصیت برجسته فلسطینی هدف دشمنان اسلام از تلاش برای ایجاد شکاف در صفوف به هم فشرده مسلمانان و تضعیف جهان اسلام را تسلط یافتن بر کشورهای اسلامی و منابع ثروت موجود در آنها برشمرد.
شیخ علی از تسلط بخشیدن تروریست ها بر کشورهای مسلمان به عنوان یکی دیگر از اهداف استکبار جهانی یاد و خاطرنشان کرد: تروریست ها هیچ بویی از اسلام و مسلمانی نبرده اند زیرا اسلام می فرماید: "هر کس مسلمانی را بفریبد ، مسلمان نیست." تا چه رسد به آنکه مسلمانی را به ناحق به قتل برساند .
وی افزود: تروریست هایی که مسلمانان را به قتل می رسانند، به هیج وجه مسلمان نیستند و به هیچ وجه نمی توان آنها را جزو امت اسلامی برشمرد.
ابوجابر به حضور تروریست ها در سوریه با نام های گوناگون اشاره کرد که سعی داشته اند تحت عنوان دین، به اهداف شوم خود تحقق ببخشند.
شیخ علی همچنین از گروهک های تروریستی به عنوان " ابزار استکبار و صهیونیسم جهانی و شیطان بزرگ و غده سرطانی صهیونیست در جهان اسلام" یاد کرده و تاکید کرد: مسلمانان با وحدت کلمه به طور حتم بر دشمنان خود پیروز خواهند شد و زندگی شرافتمندانه ای خواهند داشت و در عزت و کرامت و مجد و افتخار بسر خواهند برد.
**کانادا: جنگ اوکراین یکی از بزرگترین تهدیدهای اقتصاد جهانی است
معاون نخست وزیر کانادا اعلام کرد که جنگ بین روسیه و اوکراین یکی از بزرگترین تهدیدهای اقتصاد جهانی است.
کریستیا فریلند که به عنوان وزیر دارایی نیز در دولت جاستین ترودو خدمت میکند همچنین جان مردم اوکراین و حرمت نظم بینالمللی قانون محور را در معرض خطر جنگ اوکراین دانست.
معاون ترودو روز جمعه به خبرنگاران در واشنگتن گفت که وقوع یک مساله ساده میتواند اقتصاد جهانی را بسیار امنتر کند و آن خروج روسیه از اوکراین است.
صندوق بینالمللی پول روز سهشنبه اعلام کرد که جنگ در اوکراین یکی از محرکهای کاهش رشد اقتصاد جهانی برای سال ۲۰۲۳ پیش بینی شده است. در گزارش این نهاد جهانی قیمتهای بالای غذا و انرژی، تورم و نرخهای بالای بهره به عنوان عوامل دیگر کاهش رشد اقتصادی عنوان شدند.
این صندوق گفت که رشد تولید ناخالص داخلی جهانی در مقایسه با پیش بینی ۲.۹ درصدی در ماه ژوئیه، سال آینده ۲.۷ درصد کاهش پیدا خواهد کرد. این درحالی است که اروپا با قیمتهای بالای گاز دست و پنجه نرم میکند و نرخهای بالای بهره، رشد اقتصادی آمریکا را کند کرده است.
**مینسک: سربازان روسی برای پیوستن به نیروی مشترک وارد بلاروس شدند
وزارت دفاع بلاروس روز شنبه اعلام کرد که نخستین کاروان از سربازان روسیه برای حضور در نیروی مشترک منطقهای که با توافق مسکو و مینسک ایجاد شده، وارد خاک بلاروس شدند.
وزارت دفاع بلاروس با اعلام این خبر افزود که عملیات آنها به صورت انحصاری تقویت حفاظت و دفاع از مرز است.
الکساندر لوکاشنکو رییس جمهوری بلاروس هفته گذشته گفت که نیروهای این کشور همراه با نظامیان روسیه به نزدیکی مرز اوکراین- بلاروس اعزام خواهند شد. لوکاشنکو مدعی شده بود که اوکراین قصد حمله به خاک بلاروس را دارد.
رییس جمهوری بلاروس روز دوشنبه گذشته در یک جلسه با نیروهای امنیتی و نظامی کشورش بیان کرد که پس از نشست غیر رسمی کشورهای مستقل مشترک المنافع در سن پترزبورگ، با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه دیداری دو جانبه داشته است که با توجه به تشدید تنش ها در مرزهای غربی، دو کشور بر سر استقرار یک گروه منطقهای از نیروهای فدراسیون روسیه و جمهوری بلاروس توافق کردند.
**مقام رسمی پاکستان: ریاکاری غرب در قبال رویدادهای ایران غیرقابل قبول است
وزیر دفاع پاکستان در واکنش به حوادث اخیر در ایران، رسانههای غربی را به تشدید اوضاع و دامن زدن به تحولات داخلی سایر کشورها متهم کرد و افزود: غرب همواره رویکرد دوگانه دارد و این ریاکاری از نظر ما غیرقابل قبول است.
«خواجه محمد آصف» طی سخنرانی در یک رویداد رسانهای در اسلامآباد در پاسخ به پرسشی درباره ایران اظهار داشت: تحولات اخیر اساسا یک موضوع داخلی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود و ما معتقدیم حکومت ایران قادر به رسیدگی به امورات خود است.
وی با سرزنش نسبت به نگاه دوگانه دولتهای غربی و رسانههای آنان در قابل کشورهای منطقه به ویژه جوامع اسلامی، افزود: رسانههای غربی نباید با جهت گیری خاصی تحولات اخیر را دنبال کنند که منجر به واکنشهای جنجالی از سوی شخصیتهای تلویزیونی شود، در واقع رسانههای غربی نباید اوضاع را تشدید کنند.
وزیر دفاع پاکستان گفت: برخی هنجارها در کشورها اعمال شده که برای قرنها ثابت شده که شامل اصول اسلامی و اخلاقی میشود لذا تثبیت این هنجارها کار دولت است.
وی افزود: اگر مسئله ای در ایران وجود داشته باشد، فکر می کنم مقامات این کشور می توانند در چارچوب موازین اسلامی و قانون اساسی خود به آن رسیدگی کنند.
پس اظهارات مداخله جویانه کشورهای غربی درباره آشوبهای اخیر در ایران که با حمایت آمریکا و متحدان آن همراه است، وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه ایران سرزمین کودتای مخملی یا رنگین نیست، به اروپایی ها توصیه کرد با رویکردی واقع بینانه به موضوعات بنگرند.
حسین امیرعبداللهیان روز گذشته طی گفتوگوی تلفنی با نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص تحولات جاری کشور گفت: مرگ مرحومه مهسا امینی مایه تاسف همه ماست. در این خصوص گزارش دقیق و علمی پزشکی قانونی از سوی تعداد قابل توجهی از پزشکان فوق تخصص و افراد خبره ارائه شده است. همچنین اقدامات قضایی نیز در جریان است، البته این موضوع برای برخی مقامات غربی فقط یک بهانه است. پرسش این است که غرب در خصوص صدها پرونده قتل عمد زنان و کودکان در کانادا و آمریکا بویژه بدست پلیس چه کرده است!؟ نمی شود در اروپا خشن ترین مقابله با اغتشاش، عملی خوب و پسندیده باشد، اما همان کار در چارچوب قانونی در ایران سرکوب قلمداد شود.
**مسئول صهیونیست: عربستان هم پیمان قابل اعتمادی نیست
یک مسئول رژیم صهیونیستی با انتقاد شدید از اقدام عربستان در کاهش تولید نفت در چارچوب ائتلاف "اوپک پلاس" گفت که ریاض هم پیمان قابل اعتمادی نیست.
الون بنکاس سرکنسول پیشین رژیم صهیونیستی در نیویورک در مقاله ای که در روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" منتشر شد، از تصمیم عربستان در کاهش تولید نفت انتقاد و آن را "اهانت علنی" به آمریکا توصیف کرد و گفت که ریاض هم پیمان قابل اعتمادی نیست.
وی نوشت: بعد از ۲۰ سال بحث و بررسی درخصوص مساله هم پیمانی سست با عربستان، این نتیجه حاصل شد که عربستان اصلا هم پیمان نیست.
این مسئول صهیونیست با اشاره به مخالفت ریاض با سیاست خارجی آمریکا در برهه اخیر نوشت: هم پیمانی که با سیاست های خارجی تو مخالفت کند و از مخالفان این سیاست حمایت مالی کند و تو را به جنگ مسلحانه منطقه ای که خود، بکشاند (جنگ علیه یمن) و همچنین بطور علنی با بزرگترین دشمنت که جنگ مستقیم با تو دارد، همکاری کند ( پوتین و جنگ اوکراین) و با خواسته هایت مخالفت کند و تولید نفت را کاهش دهد و تو را به کنفرانس جده دعوت کند تا علنی به تو اهانت کند، هم پیمان قابل اعتمادی نیست.
وی خاطرنشان کرد: واشنگتن باید از عربستان به خاطر این وضوح و شفافیت تشکر کند زیرا این کشور به طور علنی اعلام کرد که هم پیمان آمریکا نیست.
این مسئول صهیونیست در ادامه نوشت: برخی در آمریکا نسبت به پاسخ انتقامی آمریکا هشدار می دهند و برخی دیگر معتقدند که وزنه ژئوپلتیک عربستان و اهمیت این کشور از سه دهه پیش به پایان رسیده است و برخی هم بر این باورند که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان یک سیاستمدار باهوش است که تلاش می کند کشورش را خارج از منظومه شمسی آمریکا قرار دهد. ویژگی مشترک همه این باورها، انکار یک واقعیت ساده است که این هم پیمانیِ سست (بین ریاض و واشنگتن)، درحال پایان یافتن است.
سازمان اوپک پلاس چهارشنبه گذشته اعلام کرد که تولید نفت خود را ۲ میلیون بشکه در روز کاهش میدهد و این اقدام که بزرگترین کاهش از زمان همه گیری کرونا محسوب میشود؛ با واکنش تند مقامهای آمریکایی روبه رو شد که نگران افزایش قیمت بنزین و آن هم پیش از انتخابات میان دورهای کنگره هستند.
آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا پنجشنبه شب گفت که کشورش پیامدهای تصمیم اوپک پلاس به رهبری عربستان برای کاهش تولید نفت را بر روابط دو کشور بازنگری میکند.
کاخ سفید تصمیم اوپک پلاس را حمایت مادی و معنوی از عملیات نظامی روسیه در اوکراین دانسته است.
این درحالی است که عربستان اتهامات آمریکا را با انگیزه سیاسی خوانده و آن را رد کرده است.
وزارت امورخارجه عربستان در بیانیهای در واکنش به خشم آمریکا از همراهی دولت ریاض با روسیه برای کاهش تولید نفت اعلام کرد: ریاض هیچ دیکته و رفتاری را نمیپذیرد که با هدف منحرف کردن تلاشها برای حمایت از اقتصاد جهانی انجام میشود.
وزارت امورخارجه عربستان اعلام کرد، دولت ریاض سخنانی در قبال این کشور و پس از تصمیم اوپک پلاس دریافت کرده که گویا این تصمیم به عنوان جانبداری سعودی از درگیریهای جهانی و یک تصمیم با انگیزه سیاسی علیه ایالات متحده آمریکا بوده است.
این بیانیه تاکید کرد: دولت عربستان مخالفت کامل خود را با این اظهارات بی اساس اعلام میکند، این اظهارات به دنبال آن است که تصمیم اوپک پلاس را به خارج از چارچوب اقتصادی محض آن سوق دهد، این درحالی است که این تصمیم با اجماع کامل و توسط تمام کشورهای عضو اوپک پلاس گرفته شد.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی نیز خطاب به عربستان گفت: وزارت خارجه سعودی میتواند در جهت وارونه کردن مسائل تلاش کنند اما حقایق ساده هستند.
این مقام کاخ سفید اظهار داشت: در هفتههای اخیر عربستان سعودی بصورت خصوصی و علنی پیام داد قصد دارد تولید نفت خود را کاهش دهد. کاری که میدانستند نفع روسیه را افزایش داده و تاثیر تحریمها را کاهش میدهد. این مسیر اشتباه است.
**خطر جدی خشکسالی در کمین انگلیس
دانشمندان انگلیس با وجود آغاز بارندگی های زمستانی در این کشور، نسبت به تکرار ویرانهای که گرمای جهنمی تابستان برجای گذاشت، هشدار میدهند.
بر اساس آخرین گزارش ماهانه وضعیت آب انگلیس، سطح بارندگی در این کشور اواخر شهریورماه امسال برای اولین بار در شش ماه گذشته به حد میانگین بازگشت. با این وجود تغییری در سطح مخازن آبی مکانهایی که ماهها خشک مانده مشاهده نشده و بیشتر مناطق کشور با خطر خشکسالی مواجه است.
اعضای گروه ملی خشکسالی انگلیس هشدار دادهاند که میزان بارندگی در زمستان برای جلوگیری از خشکسالی در بهار سال آینده کافی نخواهد بود. این درحالیست که اگر میزان بارندگی امسال کمتر از حد متوسط باشد، شرکت های آب خشکسالی قریب الوقوعی را برای سال آینده پیش بینی کرده اند.
بر اساس مطالعات صورت گرفته، مناطق جنوب غربی، جنوب شرقی، شرق، یورکشایر و میدلندز شرقی بیشترین خشکسالی را تجربه خواهند کرد.
گرمای هوا در انگلیس امسال برای نخستین بار از مرز ۴۰ درجه سانتیگراد عبور کرد. سازمان هواشناسی اعلام کرد که در ۳۴ رصدخانه مستقر در سراسر کشور، بالاترین رکورد گرمای هوا ثبت شده است.
مرکز ملی آمار انگلیس دو هفته پیش با انتشار گزارشی از مرگ بیش از ۳ هزار شهروند این کشور در تابستان امسال خبر داد. بر اساس آمار منتشر شده در بازه زمانی ژوئن تا اگوست امسال ۳ هزار و ۲۷۱ فوتی بیشتر از میانگین پنج سال گذشته ثبت شده که یک آمار بیسابقه است. طبق این گزارش بیشتر قربانیان که بالای ۶۵ سال سن داشتند در گرمترین روزهای تابستان امسال از دنیا رفتهاند.
دمای استثنایی علاوه بر اخلال گسترده در سیستم حمل و نقل کشور، باعث آتشسوزی دهها ساختمان در پایتخت و چندین شهر انگلیس شد. صادق خان شهردار لندن ۲۹ تیرماه اوضاع را بحرانی توصیف و فشار روی نیروهای آتشنشانی را با جنگ جهانی مقایسه کرد.
«جیمز بیوان» مدیر اجرایی آژانس محیط زیست انگلیس طی جلسه ای که چندی پیش در لندن برگزار شد گفت: «زندگی، معیشت و طبیعت ما همه به یک چیز بستگی دارد - آب.»
وی افزود: «تغییرات اقلیمی و رشد جمعیت به این معنی است که ما باید از هم اکنون اطمینان حاصل کنیم که برای دهه های آینده منابع کافی برای مدیریت مصرف روزانه و خشکسالی شدیدتر در اختیار داریم.»
این درحالیست که یازده منطقه از چهارده منطقهای که آژانس محیط زیست فعالیت میکند در وضعیت خشکسالی قرار دارند. این مناطق عبارتند از: دوون و کورنوال، جزایر سیلی، آنگلیا شرقی، هرتفوردشایر و شمال لندن، کنت و جنوب لندن، لینکلن شایر و نورث همپتون شایر، میدلندز شرقی، میدلندز غربی، سولنت و ساوت داونز، تیمز. وسکس، یورکشایر. سه منطقه دیگری که به عنوان آب و هوای خشک طولانی طبقه بندی شده عبارتند از: منچستر بزرگ، مرسی ساید و چشایر، شمال شرق، کامبریا و لنکاوی.
ترودی هریسون، معاون وزیر محیط زیست، غذا و امور روستایی میگوید: گرمای استثنایی، بارندگی کم و خشکسالی گسترده ای که کشور در سال جاری تجربه کرد، بیانگر این واقعیت است که ما باید برای سازگاری با انعطاف پذیری و ایمن بودن منابع آبی در آینده مطمئن شویم.
تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که خشکسالی بر صنعت کشاورزی انگلیس هم تاثیر منفی گذاشته است. کمبود رطوبت خاک منجر به کاهش دسترسی کشاورزان به آب و محدودیت ذخیره سازی در زمستان شده است. این وضعیت همچنین تأثیر به سزایی بر جمعیت ماهی گذشته و ماهی ها به دلیل کاهش سطح رودخانه ها و آب های زیرزمینی نیاز به نجات دارند.
کارشناسان معتقدند که این کشور با تغییرات آبوهوایی و گرم شدن زمین، با واقعیت جدیدی روبرو خواهد بود. «جاناتان ترنر» کارشناس ارشد موسسه «تفکر اقتصادی جدید» در گفتوگو با شبکه خبری اسکای گفت: هیچ چیز عجیب در مورد گرمای هوا وجود ندارد. دانشمندان در این باره به ما هشدار داده بودند که هرچه گازهای گلخانهای وارد فضا شود جهان گرمتر میشود و حوادث شدید آبوهوایی رخ خواهد داد.
دانشمندان میگویند که انگلیس دیگر یک کشور سردسیر نیست و باید خود را برای مواجهه با تشدید گرمای هوا در سالهای آینده وفق دهد. آنها هشدار دادهاند که اگر این کشور تدابیر لازم را صورت ندهد هزاران شهروند این کشور با خطر مرگ روبرو خواهند شد و به زیرساختها خسارت های گسترده ای وارد خواهد شد.
**چهره نزدیک به صدر: در دولت آینده عراق شرکت نمی کنیم/ تعیین تکلیف کابینه ظرف ۲ هفته
مقتدا صدر رهبر جریان صدر عراق از زبان چهره نزدیک به خود، سکوتش درباره شرکت در روند سیاسی آینده این کشور را شکست تا اعلام کند که در دولت آینده «مستقیم یا غیرمستقیم» شرکت نخواهد کرد و این درحالی است که چارچوب هماهنگی شیعی می گوید که ظرف ۲ هفته، تکلیف کابینه جدید مشخص خواهد شد.
«صالح محمد العراقی»، معروف به «وزیر القائد»؛ شخصیت مجازی و مبهمی که از زبان مقتدا صدر، توییت می کند امروز شنبه، در توییتر خود از دولت محمد شیاع السودانی نخست وزیر مکلف عراق اظهار برائت کرد.
او به زعم خود دولت ائتلافی آینده عراق را «دنبال رو، شبه نظامی، امتحان پس داده، حکومت بنی عباس و در راستای منافع فاسدین» خواند و افزود: بر رد قاطع، صریح و آشکار مشارکت هر کدام از تابعین ما (جریان صدر) در دولت آینده تاکید می کنیم؛ چه آنهایی که در دولت های سابق بودند و چه آنهایی که در دولت فعلی حضور دارند و نیز خارج از آن، و همچنین آنهایی که از ما پیشتر جدا شدند یا در آینده جدا خواهند شد؛ چه در داخل عراق و خارج آن به صورت مستقیم و غیرمستقیم با هر عذر و دلیلی.
وی افزوده است: هرکس در وزارتخانه های آنها (دولت آینده) مشارکت کند ابدا نماینده ما (جریان صدر) نخواهد بود، بلکه تا روز قیامت از او ابراز برائت می کنیم و فورا از ما (آل الصدر) طرد خواهد شد.
این موضع در حالی ابراز می شود که پیش از این جریان صدر، بعد از مشارکت در انتخابات پارلمانی اکتبر ۲۰۲۱ عراق (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) حائز ۷۳ کرسی در پارلمان عراق شد اما پس از ائتلاف با جریان های اهل سنت و بخشی از کردها (ائتلاف سه گانه صدر، بارزانی، حلبوسی) در تشکیل دولت با آبستراکسیون پارلمانی سایر جریان های سیاسی عراق ناکام ماند و سپس هر ۷۳ نماینده خود را از پارلمان خارج کرد.
اما ورای این موضع مقتدا صدر در صحنه سیاسی عراق، روند سیاسی تشکیل دولت به نخست وزیری محمد شیاع السودانی، سرعت بیشتری نسبت به ماه های اخیر یافته است.
اخیرا ائتلافی فراگیر با عنوان «اداره دولت» برای پایان دادن به بن بست تقریبا یکساله تشکیل دولت در عراق تشکیل شد البته بدون مشارکت جریان صدر. این ائتلاف، بین چارچوب هماهنگی شیعی، دو حزب کردها (اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کردستان عراق)، ائتلاف های السیاده و العزم (اهل سنت) و فراکسیون مسیحی «بابلیون» به نتیجه رسید تا اولین ثمره آن، توافق کردها بر سر ریاست جمهوری «عبداللطیف رشید» باشد و سپس مکلف شدن «محمد شیاع السودانی» به تشکیل دولت جدید عراق.
امروز شنبه، «محمد حسن» یکی از نمایندگان چارچوب هماهنگی شیعی خبر داد که انتخاب وزرای کابینه السودانی و ارائه برنامه دولت او بیش از دو هفته طول نخواهد کشید.
از سوی دیگر، موضع مقتدا صدر درباره مشارکت نکردن در دولت آینده اما همچنان تردیدها درباره عملکرد دولت آینده و موانع فراروی آن را بیشتر می کند.
پس از خروج نمایندگان جریان صدر با دستور شخص مقتدا صدر از پارلمان، جریان صدر سطح مطالبات خود را تا حد تغییر نظام در عراق بالا برد و تلاش کرد به دنبال کردن مطالبات این بار در کف خیابان ها بپردازد و نیز سایر نیروهای عراقی مانند معترضان اکتبر ۲۰۱۹ را نیز با خود همراه کند. پیامد این خواست ها، اشغال منطقه سبز بغداد و پارلمان این کشور برای روزهای متوالی بود اما به باور ناظران، این اقدام، نتیجه قابل توجهی در پی نداشت زیرا منجر به صدور بیانیه ای از سوی «آیت الله کاظم حائری» یکی از مراجع دینی بارز عراق شد، بیانیه ای که در آن آیت الله حائری تلویحا با انتقاد از مقتدا صدر از مقام مرجعیت کنارهگیری کرد.
در بیانیه آیتالله حائری با انتقاد تلویحی از مقتدا صدر آمد: «هر کسی بخواهد با بهرهبردن از نام دو شهید صدر میان مردم عراق اختلاف بیندازد و در حالی که فاقد درجه اجتهاد و دیگر شرایط لازم است، بخواهد رهبری شرعی را بر عهده بگیرد، از صدریها نیست.»
در پی استعفای آیتالله حائری از مقام مرجعیت، مقتدا صدر نیز به این خواسته مرجعیت تمکین و اعلام کرد برای همیشه از سیاست کنار میرود.
تنها دقایقی پس از صدور این بیانیه، صدر در پیامی توییتری نوشت: «تصمیم گرفتم دیگر در امور سیاسی دخالت نکنم. بنابر این کنارهگیری خود از تمام امور سیاسی و تعطیلی تمام دفاتر (وابسته به خودم) به استثنای حرم شریف (مطهر) [پدرم محمد باقر صدر]، موزه مقدس و هیات موروثه خانواده صدر را اعلام میکنم.»
اما بلافاصله پس از انتشار این پیام، هزاران هوادار مقتدا صدر کاخ ریاست جمهوری در مرکز بغداد را اشغال کردند و در پی بالا گرفتن تنشها، ارتش در پایتخت، مقررات منع آمد و شد اعلام کرد.
یک سوال همچنان بی جواب مانده است: با وجود اعلام مقتدا صدر برای دخالت نکردن در امور سیاسی و با توجه به موضع گیری اخیر وی در مخالفت با دولت آینده، آیا او همچنان از برگه اپوزیسیون و تجمع های خیابانی استفاده خواهد کرد؟
**آتش بس مجانی در یمن در کار نیست/به بنادر و فرودگاههای ما حمله کنند؛ متقابلا پاسخ می دهیم
دبیر شورای عالی سیاسی یمن علت تمدید نشدن آتش بس در این کشور تاکنون را تشریح کرد و گفت: پایداری ملت یمن و پیروزی های گسترده آنها، نقشه ها و توطئه های دشمنان را به شکست کشانده و امروز معادله تغییر کرده است و در صورت حمله به بنادر و فرودگاه یمن، متقابلا بنادر و فرودگاههای دشمن را هدف قرار می دهیم.
"یاسر الحوری" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه بین الملل ایرنا افزود: ما با آتش بس برای آتش بس مخالفیم زیرا آتش بس را ابزاری برای پایان دادن به تجاوز و محاصره یمن و نه یک هدف می دانیم.
وی اضافه کرد: پیشنهادی که توسط فرستاده سازمان ملل متحد ارائه شد شامل موارد کلی بود و تعهدی درآن برای متجاوزان ذکر نشده بود، به همین خاطر از طرف صنعا پذیرفته نشد.
الحوری گفت: در این پیشنهاد هیچ تضمین واقعی درباره اجرای آن و یا افزایش مزایای آتش بس برای ملت یمن ارائه نشده بود؛ درحالی که همه بندهای مطرح شده درآتش بس و در راس آن ها پرداخت حقوق کارمندان از درآمدهای نفتی و گازی حق طبیعی ملت است.
وی تصریح کرد: گفت و گوها تا هر زمانی ادامه یابد، در صورتی که این شرایط محقق نشود، هیچ توافقی امضا نخواهد شد و صنعا سناریوهای مختلفی را آماده کرده است زیرا شورای عالی سیاسی فقط به دنبال تامین و تحقق منافع ملی است.
دبیر شورای عالی سیاسی یمن گفت: بدون تردید کشورهای متجاوز در چارچوب خواست آمریکا عمل می کنند و آن ها به دنبال دستاوردی مجانی از آتش بس جدید هستند.
الحوری بیان کرد: آن ها تلاش می کنند با سنگ اندازی در مسیر ورود کشتی های حامل مشتقات نفتی و جلوگیری از انجام پروازها در برخی مسیرها، افکار عمومی داخل یمن را علیه تصمیم مخالفت با تمدید آتش بس بدون فایده تحریک و صنعا را به مخالفت با تمدید آتش بس متهم کنند.
وی اضافه کرد: صنعا رفتار دشمن را زیر نظر دارد و اقدامات مناسب را در وقت آن انجام می دهد؛ بویژه که هشدارها بسیار روشن بود و ثروت ها و منابع یمن تازمانی که ملت یمن از آن بهره نبرد، خط قرمز ما است.
الحوری افزود: امروز معادله تغییر کرده است و بنادر و فرودگاه های دشمن در مقابل بنادر و فرودگاه های یمن هدف قرار خواهد گرفت و این یک هشدار واقعی است. به همین خاطر آتش بس سابق بدون توافق ادامه دارد زیرا طرف مقابل این هشدار را به خوبی درک کرده است.
وی تصریح کرد: ما خواستار صلح واقعی هستیم و این جدیت را ابتدا از طرف دشمن باید در پرونده انسانی مشاهده کنیم و این پرونده نیز شامل موضوعات مختلفی می شود.
دبیر شورای عالی سیاسی یمن بیان کرد: اگر دشمن در این زمینه صداقت به خرج ندهد، در پرونده سیاسی نیز صادق نخواهد بود زیرا طمع ورزی دشمن همچنان پابرجاست و آن ها خواستار صلح نیستند و فقط به دنبال توقف موقت جنگ تا زمان پایان جنگ روسیه و اوکراین هستند تا برنامه های خود را برای مرحله بعد تنظیم کنند.
الحوری افزود: هم اکنون اولویت دشمن، تسهیل عبور کشتی هایی است که از باب المندب عبور می کنند؛ به همین خاطر در یمن احتیاج به آرامشی موقت دارند زیرا هنوز به اهداف خود نرسیده اند و نخواهند رسید.
وی اضافه کرد: بدون تردید آن ها خواستار صلح نیستند بلکه می خواهند ملت یمن را وادار به تسلیم کنند اما پایداری ملت یمن و پیروزی های گسترده و توسعه توان موشکی، همه نقشه ها و توطئه های دشمنان را به شکست کشاند.
الحوری گفت: هدف دشمن تضعیف یمن و انتقال به مرحله نه جنگ و نه صلح است و این راهبرد می تواند شرایط را برای خروج ائتلاف متجاوزان به سرکردگی عربستان بدون پذیرفتن مسئولیت تجاوز به یمن و ویران کردن کشور فراهم کند.
وی اظهار داشت: امروز نسبت به سال ۲۰۱۵ بسیاری از امور تغییر کرده است و قیمومیت خارجی ها به غیر از مناطق و استان های جنوبی و شرقی که همچنان در اشغال است، به پایان رسیده است و به حضور و تسلط آن ها در این مناطق نیز به زودی پایان داده می شود.
دبیر شورای عالی سیاسی یمن گفت: جامعه یمن کاملا تغییر کرده و متحول شده است و امروز به خود و رهبران خود ایمان، اعتماد و اطمینان دارد و نسل های یمن به خوبی دشمن واقعی کشور، جهان عرب و اسلام را می شناسند.
الحوری افزود: رژه نظامی اخیر، تصویری روشن از یمن جدید و بیدار است که در چارچوب محور مقاومت عمل می کند و آمریکا، اسرائیل و مزدوران آن ها در منطقه را دشمن خود می داند.
وی اضافه کرد: امروز ملت یمن ایمان دارد که پایان سلطه آمریکا، صهیونیست ها، انگلیس و فرانسه در منطقه بسیار نزدیک است.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است، به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر بدون دستیابی به توافقی جدید پایان یافت.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
https://irna.ir/xjKKP۷
**گاردین: غرب در پی جلوگیری از هرج و مرج ناشی از بحران احتمالی هستهای است
روزنامه گاردین نوشت: بعید به نظر می رسد که روسیه از بمب هسته ای در جنگ اوکراین استفاده کند اما مقام های غربی به دنبال طرح هایی به منظور جلوگیری از هرج و مرج و رعب و وحشت ساکنان این کشورها در صورت بروز چنین بحرانی است.
گاردین افزود: مقامات غربی در پشت پرده، درگیر «برنامه ریزی محتاطانه» ای هستند تا از بروز هرج و مرج و وحشت در کشورهای خود در صورتی که روسیه بمب هسته ای را در اوکراین یا نزدیکی آن منفجر کند، جلوگیری کنند.
اگرچه بروز یک بحران هستهای بسیار بعید است، اما یکی از افراد آگاه از طرح های اروپا گفت که مقامات بینالمللی در حال تجدیدنظر در طرحهایی برای ارائه حمایت اضطراری و اطمینان بخشی به مردم وحشت زده از بحران هسته ای هستند.
یک مقام غربی آگاه از این طرح ها که خواست به دلایل امنیتی نامش فاش نشود در جلسه روز جمعه وقتی که از او رسیده شد «آیا اقداماتی برای جلوگیری از حرص خرید یا فرار مردم از شهرها به دلیل ترس از تشدید اوضاع پس از یک رویداد هسته ای وجود دارد یا خیر» پاسخ داد:
دولتهای غربی درگیر «برنامهریزی محتاطانه برای طیفی از سناریوهای احتمالی» هستند هر چند که تاکید دارند هرگونه استفاده از سلاح هستهای توسط روسیه در جنگ منفور خواهد بود.
کمپین های اطلاع رسانی عمومی و حتی تمرین های مدرسه ای درباره چگونگی زنده ماندن در جنگ هسته ای، از ویژگی های جنگ سرد بوده است. از جمله می توان به کمپین دهه ۱۹۵۰ در آمریکا، «محافظت و زنده ماندن» در بریتانیا در اواخر دهه ۱۹۷۰ و «همه یک شانس دارند» در آلمان غربی در اوایل دهه ۱۹۶۰ اشاره کرد.
این کمپینها به دلیل پیشنهادشان مبنی بر این که میتوان از یک درگیری هستهای همه جانبه جان سالم به در برد، مورد انتقاد قرار گرفته اند، اگرچه در شرایط فعلی قرار است تمرکز بر جلوگیری از وحشت عمومی به دلیل ترس از تشدید غیرقابل کنترل هستهای باشد که منجر به هدف قرار گرفتن شهرهای بزرگ می شود.
گاردین نوشت در حالی که مسکو از ماه سپتامبر در میدان نبرد در اوکراین مجبور به برخی عقب نشینی ها شده است ولادیمیر پوتین لفاظی های هسته ای را تشدید کرده و ماه گذشته گفت که از «همه ابزارهای موجود» برای دفاع از خاک روسیه استفاده خواهد کرد.
مقام غربی آگاه از طرح های غرب گفت اظهارات رئیس جمهور روسیه در مورد استفاده از هسته ای «عمیقاً غیرمسئولانه» است و هیچ کشور دیگری در مورد سلاح هسته ای صحبت نمی کند. مقامات کشورها گفته اندکه این سخنان پوتین را به عنوان یک بحران هسته ای قلمداد نمی کنند.
وی در تایید سخنان مقامات آمریکایی اظهار داشت «هر گونه استفاده از سلاح های هسته ای تابوشکنی خواهد بود که از سال ۱۹۴۵ سابقه نداشته است. این امر تبعات گسترده ای برای روسیه و هر کس دیگری خواهد داشت».
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا به تازگی گفت اگر روسیه از سلاح هسته ای استفاده کند «تبعات فاجعه باری» خواهد داشت.
غرب برای جلوگیری از بروز هر گونه ابهامات عمدی از تشریح واکنش خود در صورت بروز چنین بحرانی خودداری کرده اما انتظار می رود واکنش اولیه آن برای جلوگیری از وخامت سریع اوضاع، غیرهسته ای باشد.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه روز پنجشنبه اعلام کرد که در صورت وقوع حمله اتمی روسیه در اوکراین، دستور اقدام تلافی جویانه مشابهی را نخواهد داد.
رئیسجمهور فرانسه گفت: اگر مثلاً یک حمله هستهای بالستیک در اوکراین و در منطقه صورت بگیرد، منافع اساسی این کشور به هیچ وجه مستقیماً تحت تأثیر قرار نمیگیرد.
به تازگی «جرمی فلمینگ» رئیس آژانس جاسوسی بریتانیا ، گفت که هیچ نشانهای مبنی بر آماده شدن روسیه برای استفاده از سلاح هستهای تاکتیکی در اوکراین یا اطراف آن ندیده است.
سازمان متبوع او مسئولیت دارد که به نظارت بر تحرکات نظامی روسیه کمک کند و یا این موضوع را بررسی کند آیا ارتش این کشور در حال جفت و جور کردن یک کلاهک هسته ای با موشک عادی هست یا خیر.
کارشناسان به طور معمول بر این باورند که پوتین بلوف می زند و تلاش می کند در غرب بی ثباتی و ترس ایجاد کند تا از این طریق مطمئن شود که آمریکا یا ناتو به حمایت از اوکراین وارد جنگ نمی شوند.
**پاکستان سفیر آمریکا را به دلیل اظهارات بایدن احضار کرد
وزیر امور خارجه پاکستان اعلام کرد که وی امروز (شنبه ۲۳ مهرماه) سفیر آمریکا در اسلامآباد را بدنبال اظهارات جو بایدن رییس جمهور این کشور درباره ایمنی برنامه هستهای پاکستان احضار کرده است.
بیلاول بوتو زرداری با بیان اینکه از اظهارات رییس جمهور آمریکا شگفت زده شده، افزود: تا جایی که به موضوع امنیت و ایمنی داراییهای هستهای پاکستان مربوط میشود، ما به همه استانداردهای بینالمللی در تطابق با آژانس بینالمللی انرژی اتمی عمل کردهایم.
جو بایدن روز پنجشنبه در سخنرانی خود در کمیته کارزار انتخاباتی دموکرات کنگره مدعی شد: پاکستان ممکن است یکی از خطرناکترین کشورهای جهان باشد، زیرا این کشور سلاحهای هستهای بدون هیچ انسجام دارد.
متن پیاده شده اظهارات رییس جمهور آمریکا در این مراسم بر روی پایگاه اینترنتی کاخ سفید منتشر شده است.
بوتو زرداری در عین حال افزود: تصور نمیکنم که تصمیم برای احضار سفیر آمریکا تاثیری منفی بر روابط ما با آمریکا داشته باشد و مقامات ما میتوانند به نگرانیهای مشخص واشنگتن درباره برنامه هستهای پاکستان پاسخ دهند.
اظهارات تازه رئیس جمهور آمریکا علیه برنامههای هستهای پاکستان و خطرناک دانستن این کشور نگرانی دولتمردان اسلامآباد را درپی داشته و در اولین واکنشها به این اظهارات جوبایدن، وزیر انرژی پاکستان سخنان رئیس جمهوری آمریکا را اتهام سنگین دانسته و آن را بی اساس خواند.
«خرم دستگیر خان» اظهار داشت: اتهامات ضدپاکستانی رئیس جمهوری آمریکا هیچ اهمیتی ندارد و ما نسبت به امنیت تاسیسات هستهای خود مطمئن هستیم و این موضوع بارها از سوی نهادهای ناظر هستهای جهان مورد تایید قرار گرفته است.
منابع خبری در پاکستان گزارش دادند: مواضع جوبایدن بار دیگر روابط از قبل پرتنش میان دو کشور را در لبه پرتگاه قرار داده و انتظار میرود دولت پاکستان واکنش تندی به اتهامات واشنگتن نشان دهد.
**مقام روس: ناتو در اوکراین متحمل شکست شده است
معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که ائتلاف آتلانتیک شمالی(ناتو) متحمل شکست در اوکراین و فروپاشی پروژه غرب برای تبدیل کردن کی یف به ضد روسیه شده است.
الکساندر گروشکو به خبرگزاری تاس گفت: ناتو همین حالا هم در اوکراین شکست خورده است. این شکست با نابودی پروژه تبدیل اوکراین به کشوری ضد روسیه همراه است.
وی در ادامه تاکید کرد حوادث روی داده در ارتباط با خطوط لوله نورد استریم و نورد استریم ۲ و همچنین پل کریمه نشان می دهد که غرب از خط خطرناک عبور کرده است.
این مقام روس افزود: اگر ما در مورد حملاتی بر نورد استریم ۲ و پل کریمه سخن می گوییم، پس غرب به وضوح از خط بسیار خطرناک عبور کرده است.
گروشکو گفت هیچ کس در مورد پیروزی های ناتو نمی داند، اما همه از نتایج مداخلات نظامی این ائتلاف مطلع هستند.
وی ادامه داد: در مورد پیروزی های ناتو، من هیچ چیز نمی دانم، هیچ کس چیزی درمورد آن نمی داند، اما همه درمورد نتایج مهندسی ژئوپولیتیک و اجتماعی – سیاسی مداخلات نظامی ناتو می دانند.
تحقیقات درباره نشت ماه گذشته گاز طبیعی از خطوط لوله آسیب دیده نورد استریم یک و ۲ که برای انتقال گاز روسیه به آلمان از بستر دریای بالتیک ساخته شده، ادامه دارد و روسیه آن را با اشاره به غرب، تروریسم بین المللی دانسته و اتحادیه اروپا هم آنرا خرابکاری خوانده است. از هیچ یک از این خطوط لوله که بیش از یک هزار کیلومتر از آنها در زیر دریا قرار گرفته، در هنگام آسیب دیدن و شکافتگی، گاز منتقل نمی شده است.
در همین حال، به دنبال حمله تروریستی شنبه ۱۶ مهر ماه سرویس ویژه اوکراین به پل «کرچ» میان کریمه و خاک روسیه که نماد الحاق این شبه جزیره به روسیه تلقی میشود، این کشور حملات دقیق موشکی را علیه زیرساختهای اوکراین آغاز کرد.
آژیر هشدار حمله هوایی بامداد پنجشنبه در سراسر منطقه کییف هم زمان با شنیده شدن صدای چندین انفجار، به صدا درآمد و دفتر ولودیمیر زلنسکی رییسجمهوری اوکراین از انفجارهای متعدد در "زیرساختهای حیاتی" در منطقه کییف خبر داد.
روسیه در پی ابراز شادمانی برخی مقام های اوکراین از انفجار تروریستی و آسیب دیدن این پل، این رخداد را به اوکراین نسبت داده و تهدید به تلافی جویی کرد. اما کی یف مسئولیت آن را نپذیرفت و اینک سندی در تارنمای دولت روسیه بیانگر این است که مسکو بر بازسازی و تکمیل این پل تا ۲۰۲۳ تاکید دارد.
**گفتوگوی الکاظمی و حکیم درباره پرونده تشکیل دولت عراق
رهبر جریان حکمت ملی عراق و نخستوزیر پیشبرد امور این کشور امروز (شنبه) در دیدار با یکدیگر پرونده تشکیل دولت جدید عراق را مورد بررسی قرار دادند.
دفتر سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق در بیانیهای در این باره اعلام کرد: در دیدار امروز حکیم و مصطفی الکاظمی دو طرف تحولات سیاسی عراق و منطقه و همچنین پرونده تشکیل دولت آینده را مورد بررسی قرار دادند.
سید عمار حکیم در جریان این دیدار موفقیت پارلمان عراق در انتخاب رئیس جمهور و مکلف کردن محمد شیاع السودانی برای تشکیل دولت جدید را تبریک گفت و افزود: یکی از ویژگیهای نظام سیاسی عراق، انتقال مسالمت آمیز قدرت و انتقال مسئولیت از گروهی به گروه دیگر است.
وی در ادامه خواستار استفاده از تجربیات و تخصص وزرای دولتهای گذشته برای اولویتبندی خدمات و ایجاد فرصتهای شغلی در عراق شد.
«عبداللطیف رشید» رئیس جمهور جدید عراق که توسط مجلس این کشور به عنوان رئیس جمهور برگزیده شد، پنجشنبه «محمد شیاع السودانی» نامزد ائتلاف چارچوب هماهنگی را مامور تشکیل دولت کرد.
محمد شیاع السودانی نیز به نوبه خود گفت که اعضای دولت را در اسرع وقت به مجلس معرفی خواهد کرد.
محمد شیاع السودانی سوم مهرماه اولویتهای دولت خود را اعلام کرد. به نوشته سایت المعلومه عراق، السودانی سوم مهرماه در حاشیه دیدار با تعدادی از کارشناسان، نویسندگان و روزنامه نگاران گفت: برنامه دولت آینده شامل ۲۳ محور است ولی محورهای مربوط به برق، بهداشت و درمان، خدمات شهری و مسیرها و مبارزه با فساد در اولویت قرار خواهد داشت.
وی همچنین افزود که دولتش برای تأمین خدمات، بهبود وضعیت معیشت، ایجاد فرصت شغلی تلاش خواهد کرد و تأکید کرد که باید بخشهای اقتصادی مانند صنعت، کشاورزی و گردشگری فعال شود.
السودانی همچنین با بیان اینکه برنامههای وی شامل طرحهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خواهد بود، گفت که مسیر دولت را تصحیح و در صورت فساد وزرا آنان را مجازات خواهد کرد.
محمد شیاع السودانی چند روز قبل از آن نیز در سالن پارلمان عراق با جمعی از نمایندگان دیدار کرده و در این جلسه غیررسمی برنامه دولت خود را برای نمایندگان حاضر تشریح کرده بود.
انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد، اما گروهها و احزاب سیاسی و فراکسیونهای حاضر در پارلمان با وجود گذشت ۱۲ ماه از برگزاری این رویداد، به دلیل اختلافهای سیاسی تاکنون نتوانستهاند دولت جدید را تشکیل دهند.
**استقرار نظامیان روسیه در خاک بلاروس در واکنش به تهدید ناتو
اولین کاروان نظامیان روسیه برای تمرینهای نظامی و تقویت همکاری با بلاروس وارد خاک این کشور شدند.
وزارت دفاع بلاروس روز شنبه اعلام کرد اولین کاروان نظامیان روسی وارد خاک این کشور شده است. مسکو و مینسک در اوایل این هفته برای استقرار یک نیروی مشترک در پاسخ به افزایش فعالیت نظامی ناتو در مرز بلاروس توافق کردند.
این وزارتخانه با انتشار بیانیهای اعلام کرده است که هدف از تصمیم استقرار نیروهای روسیه در بلاروس تقویت اتحاد مشترک و دفاع از مرزهای دو کشور در مقابل تحرکات نظامی ناتو است.
اتحاد مشترک در سال ۱۹۹۹ بین روسیه و بلاروس برای بالا بردن تقویت همکاریهای دو کشور تاسیس شد.
پس از آن که الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس این هفته اعلام کرد که مسکو و مینسک برای استقرار نیروهای متحد در خاک بلاروس به توافق رسیده اند، نیروهای روسیه وارد این کشور همسایه شدند. او گفت که این اقدام در پاسخ به افزایش تهاجم کییف و غرب صورت گرفته است.
هفته گذشته بلاروس دولت اوکراین را به برنامهریزی برای حمله به این کشور متهم کرده بود. پیش از این نیز لوکاشنکو کییف را به تحریکات نظامی در مرزهای بلاروس و سازماندهی بیش از ۱۵هزار نظامی در مناطق مرزی متهم کرده بود.
**البرهان: دستیابی به توافق درباره سد النهضه ممکن است
رئیس شورای حاکمیتی سودان و نخستوزیر اتیوپی در دیداری تحولات پرونده سد النهضه را مورد بررسی قرار دادند.
عبد الفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیتی سودان در جریان دیدار با ابی احمد نخستوزیر اتیوپی با اشاره به تحولات سد النهضه در این باره گفت: درباره موضوع سد النهضه باید بگوییم که امکان توافق بر سر مسائل فنی سد وجود دارد.
نخست وزیر اتیوپی نیزخاطرنشان کرد که پروژه سد النهضه مزایای زیادی برای سودان به همراه خواهد داشت و و به ضرر آن نخواهد بود.
آبی احمد پیشنهادی را برای ایجاد سازوکاری یکپارچگی اقتصادی بین دو کشور ارائه کرد که مورد استقبال البرهان قرار گرفت.
مذاکرات سد النهضه از آوریل ۲۰۲۱ پس از ناتوانی مصر، سودان و اتیوپی از دستیابی به توافق قبل از مرحله دوم آبگیری این سد متوقف شد.
مصر و سودان با تلاش و خواست اتیوپی برای آبگیری کامل سد النهضه روی رودخانه نیل قبل از توافق سه جانبه مخالف هستند.
مصر و سودان نگران کاهش حجم آب ورودی رودخانه نیل پس از آبگیری و آغاز به کار کامل سد النهضه هستند.
عملیات اجرایی سد النهضه اتیوپی از سال ۲۰۱۱ به عنوان بزرگترین طرح تولید برق آبی در قاره آفریقا و با بودجه ای معادل چهار میلیارد دلار آغاز شد.
**حمایت رابرت مالی از آشوبها و طرح ادعای واهی علیه ایران
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران همچون دیگر مقامات دولت جو بایدن از برهم زنندگان نظم عمومی و آشوبگران در ایران بار دیگر حمایت و از برخورد با آنها ابراز نگرانی کرد.
رابرت مالی روز شنبه به وقت محلی در تداوم دخالت های آشکار آمریکا در امور داخلی ایران مدعی شد: با آنکه جای تعجب ندارد، اما متاسفانه دولت ایران به جای شنیدن معترضان مسالمتآمیز به تیراندازی به سوی آنها ادامه میدهد.
مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات رفع تحریم ها که این روزها همچون دیگر سیاستمداران آمریکایی، بر روی ناآرامی های ایران متمرکز شده است، مدعی شد که گفتگوهای ارزشمندی در این زمینه با فعالان حقوق بشر داشته است.
کامالا هریس معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز از نقش همه کسانی که در داخل و خارج ایران صدای معترضان باشند، قدر دانی کرد.
هریس تاکید کرد که دولت بایدن در کنار این زنان و شهروندان ایرانی می ماند.
نظر شما