«مجتبی یوسفی» در گفتوگو با ایرنا پیرامون سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی اظهار داشت: یکی از موضوعات خوبی که در شرایط کنونی میتوان به آن توجه کرد، دیپلماسی چند وجهی است. در اصطلاح میتوان اینگونه بیان کرد که به جای آنکه ما همه تخم مرغها را در یک سبد بگذاریم، مانند دیپلماسی لیبرال و غربگرایانهای که در دولت گذشته وجود داشت، در چند سبد و در چند جا سرمایهگذاری کنیم و در سبد آمریکا و چند کشور محدود اروپایی قرار ندهیم.
وی افزود: ما اهل مذاکره هستیم و برجام باید سر جای خودش صرف شود ولی همه موضوعات وزارت امور خارجه نباید مانند دولت قبل به برجام گره بخورد چرا که این موضوع هیچ خروجی برای مردم و همچنین کشور نداشته است.
یوسفی بیان کرد: توجه به دیپلماسی منطقهای یکی از اقدامات خوب دولت سیزدهم است که در حال حاضر در کشور در حال اجرا است. در حقیقت دولت و همچنین وزارت نفت و شرکتهای تابعه به جای آنکه همه امورات را به چند کشور محدود اروپایی و آمریکایی گره بزنند، از ظرفیت دیپلماسی منطقهای و فرامنطقهای استفاده کردهاند تا تحریم های نفتی بر کشور بیاثر شود. متأسفانه عدهای با حاشیه سازیهای اخیر سعی بر نادیده گرفتن این اقدامات مهم هستند.
این نماینده مجلس عنوان کرد: برخی کشورها مانند کشورهای حوزه آمریکای لاتین برای اکتشافات و راهاندازی پالایشگاههایشان دچار مشکل شدند و نیازمند خدمات فنی و مهندسی بودند. در این راستا تدبیر خوبی از سوی دولت و وزارت نفت صورت گرفت و خدمات فنی و مهندسی شرکت های دانش بنیان به آن کشورها صادر شد.
وی ادامه داد: یکی از دغدغههای شرکت های دانش بنیان و شرکت های فعال در صنایع هایتک و انرژی، عدم حمایت از آنها در داخل کشور بود که خوشبختانه در ماه های اخیر در مدت زمانی کوتاه وزرات نفت توانست از این نیروها و خدمات آنها نه تنها در داخل کشور بلکه در کشورهای دیگر استفاده و خدمات فنی و مهندسی آنها را به سایر کشورها صادر کند.
نماینده مردم اهواز ضمن اشاره به تحریم های تحمیلی علیه ایران در این چهل سال اخیر، یادآور شد: اولین قسمتی که بعد از انقلاب اسلامی، مورد تحریم قرار گرفت و خارجیها آن قسمت را رها کردند، صنعت ملی حفاری بود که به فرمان حضرت امام خمینی (ره)، این صنعت توسط متخصصین و پیشکسوتان شرکت نفت نه تنها حفظ بلکه ارتقاء یافت. در واقع حفر چاه های عمیق به روش های مختلف، محدود به برخی کشورهای آمریکایی بود اما اکنون ما در داخل کشور تمامی این حفاری ها را به زوایای مختلف انجام میدهیم.
یوسفی تأکید کرد: مسیر ما در حوزه انرژی، همان راه رهبرمان است که برای تحریم ها، دور زدن تحریم مهم نیست بلکه بیاثر کردن آن مهم است. قطعاً به هر میزانی که ما در سایر کشورها سرمایهگذاری کنیم و از خام فروشی و نیمه خام فروشی عبور کنیم، تحریمها بیاثرتر خواهیم کرد. به عنوان مثال اگر ما نفت و میعانات را با فرآورده ها تولید کنیم به هیچ عنوان تحریم پذیر نیست و در این بحران انرژی در غرب، میتوانیم برای خود بازار فروش ایجاد کنیم.
وی در ادامه گفت: در واقع با صدور خدمات فنی و مهندسی با سیاست سهامداری در پالایشگاه های فرا سرزمینی میتوانیم علاوه بر ایجاد بازار فروش، فروش نفت را برای کشورمان تضمین کنیم.
عضو کمیسیون عمران خاطرنشان کرد: کارهای مهمی در این یک سال اخیر از سوی دولت در حوزه انرژی انجام شده است. به عنوان مثال حضور در معاهداتی که تنها مختص کشورهای اروپایی نباشد مانند پیمان شانگهای و بستن توافقات با کشورهای همسایه برای مراودات مشترک و حذف دلار و... از جمله دستاورد های دولت در حوزه انرژی است که در بلند مدت تأثیر آن بیشتر مشخص میشود.
یوسفی پیرامون همکاری انرژی با کشورهای همسایه اظهار داشت: یکی از سیاستهای در حال اجرا در کشور این است که از ظرفیتها و مزیتهای کشورهای منطقه و همسایه استفاده شود. ۶۵۰ تا ۷۰۰ میلیون بازار در ۱۵ کشور همسایه وجود دارد که ما میتوانیم بخشی از نیازهایمان را از آنجا تأمین کنیم. در واقع این همکاری ها برای کشورها از جهات حمل ونقل و ... منفعت و درآمدهایی را به دنبال خواهد داشت.
نماینده اهواز در پایان گفت: انتظار ما این است که این بنیه فنی مهندسی را در کشور حفظ کنیم و شرکت های صنعتی و حفاری را وابسته به کشورهای خارجی نکنیم چرا که تجربه نشان داده است این کشورها در بزنگاه، میدان را خالی میگذارند و عملاً ما را دچار مشکل میکنند.
نظر شما