به گزارش روز یکشنبه ایرنا از نشریه واشنگتن اگزماینر، این اقدام بالقوه با سخنان بایدن درمورد چالش هایی که قدرت فناوری چین برای اقتصاد آمریکا و امنیت ملی این کشور در بحبوحه جنگ روسیه در اوکراین ایجاد می کند، مطابقت دارد.
به گفته «کلارک پاکارد» پژوهشگر موسسه آمریکایی کاتو، گزارش هایی مبنی بر اینکه کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا آماده ممنوع کردن خرید دستگاه های جدید هوآوی و زدتی ای است به دلیل آنچه تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده به واسطه وابستگی به حزب کمونیست چین تلقی می شود، بسیار غیرعادی است.
وزارت بازرگانی آمریکا هفته گذشته اعلام کرد فروش فناوری ریزتراشه های ایالات متحده به چین را بدون مجوز خاص ممنوع می کند.
از نظر پاکارد، موضع قبلی آمریکا را می توان اینطور تعریف کرد که ما سریعتر از چین عمل می کنیم.
وی در عین حال افزود: در اصل، سیاست در حال تغییر است. بله ما نیاز داریم که سریعتر بدویم، اما همچنین باید پیشرفت فناوری چین را متوقف کنیم.
امیلی کیلکریس مدیر برنامه انرژی، اقتصاد و امنیت در مرکز امنیت آمریکایی جدید به شرح نگرانی از هوآوی پرداخت و گفت: در گذشته، این مرکز مانع از اختصاص بودجه های فدرال برای خرید محصولات هوآوی شده است.
وی افزود: ما از بابت افزایش توان فناوری چین در تولید تراشه های پیشرفته و هوش مصنوعی پیشرفته هستیم. به همین دلیل صادرات را در کنترل داریم. همچنین نگران توانمندی آنها برای تبدیل شدن به یک بازیگر مسلط در بازار تجهیزات ارتباطاتی و ۵G هستیم.
به گفته کریس مزرول مدیر تحقیقات هوش مصنوعی موسسه بروکینگز و ابتکار فناوری نوظهور، ممنوعیت خرید محصولات هوآوی و زد تی ای از سوی کمیسیون ارتباطات فدرال پیش بینی شده است که تا حدی به دلیل ضرب الاجل قانون تجهیزات امن است.
این گزارش در ادامه حاکی است که اقدامات مربوطه در حالی انجام می شود که بررسی گسترده تر از پویایی ایالات متحده – چین در دستور کار قرار دارد.
اقدامات جدید بایدن در ارتباط با چین با تشدید درگیری روسیه و اوکراین همزمان شده است.
بایدن چندی پیش لایحه ۲۸۰ میلیارد دلاری را امضا کرد که هدف آن تقویت صنعت داخلی ساخت تراشه و تحقیقات علمی در در میانه رقابت با چین است.
این لایحه، بودجه مورد نیاز برای تقویت تولید داخلی تراشه های نیمه رسانا را که یک جزء حیاتی برای تقریباً هر دستگاه الکترونیکی در زمان حال است، تامین می کند.
هدف دیگر این لایحه جلوگیری از بحران های زنجیره تامین کالا در آینده و افزایش رقابت آمریکا با چین در زمینه تولید این کالاها است.
این لایحه که در اواخر ژوئیه با حمایت دو حزبی به تصویب کنگره رسید، ۵۲.۷ میلیارد دلار بودجه برای تولید نیمه رساناها در آمریکا و ۲۰۰ میلیارد دلار دیگر برای تحقیقات علمی، از جمله مدیریت فناوری در بنیاد ملی علوم به منظور تبدیل تحقیقات پایه ای به محصولات تجاری اختصاص می دهد.
نظر شما