خوانش روایت‌های زندگی پیامبر اکرم‌(ص) در «ایران عزیز»

تهران- ایرنا- یکی از کارشناسان حوزه کتاب و کتابخوانی در جشنواره «ایران عزیز» داستان‌هایی از زندگی پیامبر اکرم‌ (ص) را برای شهروندان، روایت و کتاب‌های مختلفی را در این زمینه معرفی می‌کند.

به گزارش ایرنا از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، یکی از بخش‌های جشنواره «ایران عزیز» در بخش صحنه (استیج)، معرفی و خوانش کتاب توسط فاطمه محمدی کارشناس حوزه کتاب و کتابخوانی است. با توجه به اینکه یکی از اهداف این جشنواره معرفی زندگی پیامبر اکرم (ص) و نگاه اسلام به حوزه خانواده است، هر شب برش‌هایی از یک کتاب با موضوع شناخت ابعاد زندگی حضرت محمد(ص) برای مخاطبان خوانش می‌شود.

فاطمه محمدی کارشناس حوزه کتاب درباره بخش معرفی کتاب در جشنواره «ایران عزیز» گفت: معرفی کتاب در این فضا کار بسیار سختی است به جهت اینکه مردم برای تماشای برنامه شاد و سرگرم‌کننده آمده‌اند و طبیعی است که در بخش‌های این چنینی با استقبال کمتری روبه رو باشیم اما در این شب‌ها بعد از اجرای برنامه معرفی کتاب به خصوص در بخش تلویزیونی با واکنش‌های بسیار خوبی از مخاطبان روبه رو شدیم و اغلب نام کتاب و نام ناشر را از من سوال می‌کردند تا کتاب را تهیه و مطالعه کنند. احساس می‌کنم که برنامه مخاطب خاص خود را پیدا کرده است.

وی افزود: در بخش انتخاب کتاب هم به سراغ کتاب‌هایی در حوزه عمومی رفتیم که قابل فهم‌تر هستند و قلم روان‌تری دارند. تلاش کردیم به صورت ویژه حوزه کودک و نوجوان را در معرفی آثار در نظر بگیریم تا تاثیر خوبی در میان مخاطبان داشته باشد.

محمدی بیان کرد: کتاب‌های مختلفی در حوزه دین اسلام و حضرت محمد(ص) انتخاب شده است که از جمله آنها می‌توان به آنک آن یتیم نظر کرده نوشته محمدرضا سرشار، راهبرد اقتصادی پیامبر(ص) نوشته حمید سبحانی صدر و آفتاب آخرین؛ برش‌هایی کوتاه از زندگی و زمانه حضرت محمد(ص) نوشته مهدی قزلی اشاره کرد که در شب‌های گذشته به شهروندان معرفی شده‌اند.

این کارشناس حوزه کتاب و کتابخوانی اظهارداشت: موضوع این کتاب‌ها درباره اقتصاد اسلامی و نگاه حضرت محمد(ص) به خانواده و بخش‌های مختلف زندگی پیامبر اکرم(ص) با رویکرد دین اسلام و دعوت مردم به دین اسلام و زمان تولد حضرت محمد(ص) است.

وی درباره برگزاری جشنواره اقوام گفت: خیلی روشن است که مردم در شرایط فعلی جامعه به نشاط نیاز دارند و این برنامه به احیای نشاط و شادی جمعی کمک کرد. حضور اقوام مختلف در کنار یکدیگر ایده بسیار خوبی بود و بر جذابیت برنامه افزود. انتخاب سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز به عنوان متولی این جشنواره اقدام مبارکی است.

خوانش روایت‌های زندگی پیامبر اکرم‌(ص) در «ایران عزیز»

چراغ محافل فرهنگی را روشن نگه دارید

محمدی درباره اجرای برنامه‌های حوزه کتاب در فرهنگسراهای تهران بیان کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا و مردم محور بودن فضای کتابخانه‌ها مدتی برنامه حوزه کتابخوانی به وقفه افتاد. مخاطبان، بیشتر به فضاها و بسترهای مجازی روی آوردند و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در این زمینه کارهای خوبی کرد اما مطالعه در فضای مجازی برای مدتی طولانی اثرات مخربی دارد چرا که آسیب‌هایی را به مغز و چشم وارد می‌کند. از سوی دیگر بسیاری از افراد تمایلی به استفاده از فضاهای الکترونیکی ندارند. این موارد سبب کاهش سرانه مطالعه در کشور شده است.

کارشناس حوزه کتاب و کتابخوانی ابراز امیدواری کرد که سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به عنوان یکی از متولیان حوزه کتاب، بستری را برای روشن نگه داشتن محافل فرهنگی فراهم کند و دورهم خوانی‌ها، نشست‌ها و جلسات معرفی کتاب و نقد و بررسی کتاب دوباره در فرهنگ‌سراها و مراکز فرهنگی آغاز شود و نویسندگان و علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی بتوانند از این فضا استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، جشنواره وحدت اقوام ایرانی با عنوان «ایران عزیز» به مناسبت هفته وحدت از روز چهارشنبه (۲۰ مهرماه) با برنامه‌های متنوع به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در مجموعه دریاچه شهدای خلیج فارس(چیتگر) در تهران، انتهای بزرگراه همت غرب آغاز به کار کرد و تا ۲۹ مهرماه هر روز از ساعت ۱۵ تا ۲۲ میزبان شهروندان است.

اقوام لر، کرد، آذری، بلوچ، ترکمن، گیلکی، مازنی، عرب، بختیاری، قشقایی و خطه جنوبی کشور در جشنواره حضور خواهند داشت که با توجه به پراکندگی اقوام ایرانی در سطح کشور، به نوعی همه استان‌های ایران در جشنواره «ایران عزیز» حاضر هستند و هر یک از روزهای جشنواره به یکی از اقوام ایرانی اختصاص خواهد داشت. 

بخش صحنه جشنواره «ایران عزیز» از ساعت ۱۸ تا ۲۲ با اجرای برنامه‌های متنوع میزبان مخاطبان کودک و بزرگسال است که از جمله این برنامه‌ها می‌توان به اجرای موسیقی اقوام، نمایش مستند کوتاه، برگزاری مسابقه برای حاضران و برنامه ویژه کودکان اشاره کرد. همچنین هر روز تعدادی از هنرمندان و خوانندگان مطرح کشور با حضور در جشنواره به اجرای موسیقی خواهند پرداخت.

در بخش میدانی نیز ۳۵۰ غرفه پیش‌بینی شده که محصولات فرهنگی و صنایع دستی، محصولات غذایی، پوشاک و به طور کلی آداب و رسوم اقوام گوناگون در آن به نمایش درمی‌آید و عرضه می‌شود و تلاش شده بهترین و باکیفیت‌ترین محصولات در اختیار شهروندان قرار گیرد. این غرفه‌ها هر روز از ساعت ۱۵ تا ۲۲ فعال خواهند بود و در مقابل برخی از آنها گروه‌های موسیقی اقوام به اجرای برنامه می‌پردازند. همچنین اطلاعات تکمیلی در پایگاه اینترنیتی جشنواره در دسترس علاقه‌مندان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha