به گزارش ایرنا حمید سلامتی روز دوشنبه در بازدید تولید نهال شمشاد در «قرن آباد» گرگان به خبرنگاران افزود: این تعداد نهال تولید شده برای توسعه فضای سبز، زراعت چوب، جنگل کاری و مرتع برنامهریزی شده است.
وی همچنین از برنامهریزی برای تولید چهار میلیون اصله نهال دیگر تا پایان سال جاری در نهالستانهای استان خبر داد و گفت: تولید نهال در استان با حمایت خوب دولت و در نهالستانهای شهرستانهایی از جمله گرگان، کلاله، آزادشهر صورت میگیرد.
هر ساله کار غرس نهال در فصل زمستان انجام میشود.
سلامتی در خصوص ذخیرهگاه جنگلی در گلستان افزود: اکنون در سطح ۲ هزار هکتار ذخیرهگاه جنگلی در این استان وجود دارد که مهمترین آن ذخیرهگاههای سرخدار در «افراتخته» و «سیاه رودبار» در علیآبادکتول و هر کدام به وسعت ۲۰۰ هکتار بوده و جزو بزرگترین ذخیرهگاه این گونه جنگلی در دنیا و ایران به شمار میرود.
تولید ۱۰ هزار اصله شمشاد
وی همچنین به ذخیرهگاه گونه جنگلی شمشاد در «قرنآباد» گرگان اشاره کرد و گفت: برای حفظ این گونه جنگلی اقدام خوبی از اداره کل با پشتیبانی سازمان پیگیری میشود که اکنون ۱۰ هزار اصله نهال شمشاد تولید شده از سوی «قنبر ملکشاهکویی» برای غرس آماده شده است.
وی ادامه داد: نهالهای شمشاد تولید شده از سوی این علاقمند در روستای «قرنآباد» خریداری و در مناطق رویشگاه آن غرس میشود.
تولید نهال شمشاد گلستان بیشتر از طریق بذر و قلمه زدن و نهال جدید مستقر در ذخیرهگاه شمشاد است.
در گلستان دو توده ذخیرهگاه شمشاد به وسعت ۴۵۰ هکتار در بندرگز و یک توده ۵ هکتاری در «قرن آباد» گرگان وجود دارد و هر ساله حفظ این گونه باارزش توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری علیه آفات اقدام میشود.
شمشاد هیرکانی درختی همیشه سبز و بومی جنگلهای هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونههای گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بینالمللی حفظ طبیعت قرار دارد.
این گونه درختی به عنوان پناهگاه حیات وحش و نماد میراث جنگلهای شمال ایران قلمداد شده و بهترین رویشگاه آن ارتفاع ۲۰ تا ۴۰۰ متری از سطح دریا است ولی تا ارتفاع حدود هزار و ۲۰۰ متری در مناطق مختلف جنگلی استانهای گیلان، مازندران و گلستان نیز میروید.
گونه شمشاد که بومی ایران بوده و به نام «بُوکسوس هیرکانا» معروف است، خواص دارویی داشته و اکنون از آن داروی ایدز و ضد سرطان تولید میشود.
استان مرزی و شمالی گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومترمربع وسعت دارای ۸۶۲ هزار و ۸۲۵ هکتار مرتع، ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار اراضی مستحدث و اراضی موات و ۲۰ هزار هکتار اراضی ساحلی است.
نظر شما