بیش از ۵۰ درصد منابع بانکی فارس در بانک های غیر عضو شورای هماهنگی استان است

شیراز- ایرنا- دبیر شورای هماهنگی بانک‌های استان فارس گفت: بیش از ۵۰ درصد منابع بانکی استان فارس در بانک های غیرعضو شورای هماهنگی بانک های این استان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دبیر شورای هماهنگی بانک‌های استان فارس شامگاه پنجشنبه در جلسه شورای هماهنگی بانک‌های استان فارس که با حضور رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی برگزار شد، گزارشی از عملکرد بانک‌های استان منتهی به شهریور ۱۴۰۱ ارایه کرد و افزود: از ۳۱ بانک و موسسه مالی مستقر در این استان ۲۰ بانک که اغلب شامل بانک‌های دولتی است، عضو شورای هماهنگی بانک های استان است.

کریم ریگی زادگان ادامه داد: از سهم ۴۶ درصدی سپرده‌های کشور به جز استان تهران، ۳ و ۹ دهم درصد آن در فارس قرار دارد که این استان رتبه سوم را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

ریگی زادگان عنوان کرد: در حال حاضر منابع بانکی این استان نسبت به پایان سال گذشته حدود ۱۹ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه ۶۰ درصد تسهیلات کشور در تهران و ۴۰ درصد دیگر در کل کشور پرداخت شده، اظهار داشت: در حوزه حجم تسهیلات ارایه شده نیز فارس رتبه سوم را در سطح کشور دارا است.

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های استان فارس گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه امسال ۲۲ هزار و ۳۹۲ فقره تسهیلات ازدواج و ۷ هزار و ۶۶۱ فقره تسهیلات اشتغالزایی توسط بانک های عضو این شورا در سطح استان پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور امسال تعداد ۲۴ هزار و ۷۴۶ فقره تسهیلات فرزند آوری توسط بانک های استان به ارزش نه میلیون و ۸۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیون ریال پرداخت شده است.

ریگی زادگان نسبت مصارف به منابع بانک های استان فارس که عضو شورای هماهنگی این استان قرار دارند را تا پایان شهریورماه امسال ۸۵ درصد اعلام کرد و گفت: این آمار شامل ۲۰ بانک عضو این شورا است که اغلب نیز دولتی است.

وی در پایان گفت: بیش از ۵۰ درصد منابع بانکی استان فارس در بانک های غیرعضو شورای هماهنگی بانک های این استان است.

گلایه از عملکرد بانک‌های خصوصی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز در این جلسه گفت: ۳۱ بانک و موسسه مالی با هزار و ۲۲۹ شعبه در سطح این استان فعال است.

محسن ربانی زاده افزود: وضعیت اغلب بانک های خصوصی این استان در حوزه پرداخت تسهیلات خوب نیست و مشکل اصلی بانکی در این استان عدم پرداخت تسهیلات و تناسب بین نسبت منابع به مصارف این بانک ها است.

وی ادامه داد: بانک های خصوصی این استان نه گزارش درستی از عملکرد خود ارایه می دهند و نه با تصمیات شورای هماهنگی بانک های استان هماهنگی دارند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: در پی دستور استاندار فارس که امروز پنجشنبه ۲۸ مهرماه ۱۴۰۱ صادر شده باید همه بانک های خصوصی و فعال در سطح این استان به عضویت شورای هماهنگی بانک های فارس در آیند.

وی عنوان کرد: یکی از بانک های خصوصی در این استان ۲۸ شعبه دارد اما سهم چندانی در پرداخت تسهیلات ندارد.

ربانی زاده نسبت منابع به مصارف بعضی بانک های خصوصی این استان ازجمله اقتصاد نوین، نور،گردشگری و سرمایه را در وضعیت مناسبی ندانست.

فرار ۳۰ درصدی منابع بانکی از فارس

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: مشکلات حوزه بانکداری بارها مطرح شده اما گوش شنوایی برای این فریادها نیست.

ابراهیم عزیزی افزود: آمارها نشان می دهد که بالغ بر ۳۰ درصد منابع بانکی این استان در خارج از فارس هزینه می شود که این رویه باید اصلاح شود.

وی ادامه داد: سهم بانک های خصوصی در توسعه استان فارس بسیار اندک است و رویه کنونی با عدالت همخوانی ندارد که اغلب منابع بانکی فارس روانه سایر استان‌ها شود.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی گفت: اغلب مدیران بانک های استان فارس اختیارات چندانی ندارند و مدیران شهرستانی در وضعیت بدتری قرار دارند که با رویکرد کنونی دولت بر تمرکز زدایی از پایتخت باید اختیارات بانکی به استان‌ها تفویض شود.

گلایه از تبعیض بانکی بین تهران و سایر استان‌ها
وی یکی از مشکلات اصلی کنونی واحدهای تولیدی فارس را عدم داشتن سرمایه درگردش عنوان کرد و افزود: با هدایت منابع بانک های فارس به سمت تولید و اشتغال این استان می توان بخش قابل توجهی از مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی این استان را رفع کرد.

عزیزی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: اختصاص ۶۰ درصد تسهیلات کشور به تهران و ۴۰ درصد به سایر استان های کشور نیز دور از عدالت است که باید این روند نیز اصلاح شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha