دکتر «حسین جوانشیری قاسم آبادی» روز جمعه به ایرنا افزود: برای سومین سال متوالی، «مؤسسه مندلی» وابسته به پایگاه انتشاراتی «الزویر» به همراه محققینی از دانشگاه استنفورد، فهرستی از پژوهشگران پراستناد جهان براساس دادههای پایگاه استنادی معتبر «اسکوپوس» که یکی از بزرگترین و معتبرترین پایگاههای اطلاعاتی جهان است، تهیه کرده که ۱۷ پژوهشگر دانشگاه رازی موفق شدهاند در این لیست قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه شرط ورود پژوهشگران به فرایند ارزیابی انتشار حداقل پنج مقاله در پایگاه استنادی اسکوپوس بوده است، گفت: محققین و پژوهشگران در ۲۲ حوزه موضوعی و ۱۷۶ رشته طبقهبندی شدهاند.
سرپرست مدیریت امور پژوهشی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه توضیح داد: مبنای اصلی این ارزیابی، شاخص استناد بوده است و تعداد استنادات به تولیدات علمی محققان، تعداد استنادات بدون خود استنادی، شاخص اچ پژوهشگران و استفاده از یک شاخص استنادی ترکیبی (که مجموعهای از ۶ شاخص استنادی مجزاست)، ملاکهای ارزیابی این مؤسسه جهت تعیین پژوهشگران پراستناد ۲ درصد برتر بوده است.
دکتر جوانشیری اظهار داشت: ۲ فهرست از پژوهشگران پراستناد تهیه شده است؛ در فهرست اول پژوهشگران پر استناد ۲ درصد برتر در تمامی رشتهها براساس تعداد استنادات تا پایان سال ۲۰۲۱ آنالیز شده که در این فهرست نام هشت نفر از پژوهشگران دانشگاه رازی به چشم میخورد.
وی افزود: در فهرست دوم که شامل پژوهشگران پر استناد ۲ درصد برتر بر اساس تعداد استنادات دریافتی در حوزههای موضوعی مربوطه است، علاوه بر هشت نفر برتر در تمام رشتهها، ۹ پژوهشگر دیگر از دانشگاه رازی در حوزههای تخصصی مربوطه نیز حضور دارند.
به گزارش ایرنا، دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا» آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲-۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشتههای فیزیک، شیمی، زیستشناسی و ریاضی شد.
این مرکز در سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت و در ادامه، با تاسیس «دانشکده پزشکی کرمانشاه»، «تربیت دبیر سنندج» و «دانشکده دامپروری ایلام» توسعه یافت.
با گسترش آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این دانشکدهها استقلال یافته و با عناوین «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، «دانشگاه کردستان» و «دانشگاه ایلام» به فعالیت خود ادامه دادند.
نظر شما