به گزارش روز جمعه ایرنا؛ رهبر معظم انقلاب بیستم مهرماه سال ۱۳۹۰ به استان کرمانشاه سفر کردند و یکی از رهاوردهای این سفر تاریخی و به یادماندنی تصویب و اجرای ۲ هزار و ۶۵۹ طرح برای آبادانی و پیشرفت این دیار بود.
مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۰، تعداد هزار و ۱۹۳ پروژه و مصوبه داشت که منتهی به اجرای ۲ هزار و ۶۵۹ پروژه و زیر پروژه شده است و ۴۶ دستگاه اجرایی مأموریت اجرای عملیات این پروژه ها را بر عهده داشتند.
مجموع اعتبارات مصوب برای اجرای این پروژه ها حدود هشت هزار میلیارد تومان در قالب تعهدات دستگاه های اجرایی از محل منابع مختلف اعم از منابع عمومی( ۶۹۴.۳ میلیارد تومان)، بودجه شرکت های دولتی و تسهیلات بانکی (۱۴۲۱ میلیارد تومان) و منابع صندوق توسعه ملی( پنج میلیارد دلار ) تعیین گردیده است.
میزان تعهدات اعتبارات عمرانی مصوب سفر رهبری مربوط به پروژه های عمرانی در سطح استان از محل ردیف سفر، مبلغ ۶۹۴.۳ میلیارد تومان بوده است که تاکنون ۱۰۰۹.۶میلیارد تومان آن ابلاغ شده است؛ به عبارت دیگر معادل ۴۵ درصد بیشتر از رقم تعهدات مصوبات سفر به استان است که این مهم حاصل پیگیری و تلاش های مستمر مسوولان استان است.
از تعداد کل پروژه های مصوب سفر مقام معظم رهبری ( ۱۱۹۳ پروژه مصوب ) تا پایان سال ۱۳۹۴ مبلغ ۲ هزار و ۷۳۱ میلیارد تومان از اعتبار ( طرح های اقتصادی و عمرانی) مصوبات سفر اختصاص یافته است.
«بهمن امیریمقدم» در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان افزود: سازمان برنامه و بودجه باید یک مسئول ویژه برای پیگیری مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب مشخص کند تا این اعتبارات هر چه سریعتر جذب شوند.
وی گفت: راه آهن کرمانشاه - خسروی و پالایشگاه آناهیتا ۲ پروژه شاخص استان است که با توجه به عنایت ویژه دفتر رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری ، باید برای تامین اعتبارات و اجرایی شدن آنها تلاش کرد.
برخورداری از سلامت مالی و قانون گرایی ویژگی مدیران دولت مردمی است
استاندار کرمانشاه در ادامه این جلسه تعامل دو سویه و همکاری متقابل میان دستگاه های اجرایی و دیوان محاسبات را بسترساز توسعه استان دانست و گفت: در روند اجرای پروژهها و برنامهها علاوه بر انجام کار جهادی باید سلامت مالی و قانون گرایی هم رعایت شود.
امیری مقدم اظهار کرد: دیوان محاسبات در طول سال الزامات قانونی و موضوعات مربوط به سلامت مالی را در نشست های دوجانبه به مدیران گوشزد کند و با نظارت سازنده و تذکرات به موقع از انحرافات و تخلفات ناخواسته و تشکیل پرونده جلوگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: باید هم روال قانونی رعایت شود و هم شتاب پروژه ها حفظ شود تا شاهد یک تحول اثرگذار در استان باشیم.
بازنگری در طرح هادی روستاها انجام شود
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش واقعی شدن آمار خانوارهای عشایری را بسترساز ارتقای کیفیت خدمات رسانی به این قشر تولید کننده دانست و گفت: آمار اعلام شده توسط اداره عشایری باید توسط فرمانداران هرچه سریع تر راستی آزمایی شود.
امیری مقدم همچنین تاکید کرد: بازنگری های طرح هادی باید به مهاجرت معکوس به روستا و افزایش جمعیت تولید کننده و کاهش حاشیه نشینی کمک کند.
پژوهش ها به کمک توسعه استان بیاید
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش هدف از انجام پژوهشهای دانشگاهی را کمک به توسعه استان دانست و گفت: متاسفانه طی این سالها روال انتخاب این پژوهشها، انتخاب مجریان و ناظران و تیم های داوری به گونه ای بوده که حاصل کار، تاثیر چندانی در بهبود وضعیت استان نداشته است.
وی افزود: برای انجام این پژوهش ها باید از ظرفیت تمامی دانشگاه ها استفاده شود و از ایجاد رانتهای خاص و حضور برخی افراد در چندین پژوهش، جلوگیری کرد.
امیری مقدم تاکید کرد: اگر اعتبارات برخی پژوهشها برگشت بخورد بهتر از این است که یک کار بیهوده انجام شود.
وی بر ضرورت انجام نیازسنجی بازار کار و تعیین ظرفیت پذیرش رشتههای دانشگاهی تاکید کرد و گفت: دانشگاهها باید با توجه به نیاز بازار کار نسبت به ایجاد رشتههای جدید و یا کاهش ظرفیت پذیرش رشته های موجود اقدام کنند.
امیری مقدم همچنین خاطرنشان کرد: بسیاری دانش آموختگان دانشگاهی به دلیل فقدان مهارت کافی، توانایی جذب در بازار کار را ندارند و دانشگاه باید در قالب یک برنامه منظم و با همکاری سازمان صمت و خانه صنعت، امکان فراگیری این مهارت ها را فراهم کند.
نظر شما