انجمن اولیا و مربیان مسیری روشن به سمت تعالی دانش آموزان

خرم‌آباد - ایرنا - انجمن اولیا و مربیان مسیری روشن به سمت تعالی دانش آموزان است و از طرفی ارتباط مستمر بین خانواده ها و مربیان باعث کاهش یا حتی مهار آسیب های اجتماعی می شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا انجمن‌های اولیا و مربیان ظرفیت های قابل توجهی برای پیشبرد اهداف نظام تعلیم و تربیت برای نسل آینده هستند چراکه همکاری متقابل ۲ نهاد خانه و مدرسه می‌تواند به رشد و شکوفایی بیشتر دانش آموزان این مرز و بوم کمک کند.

باتوجه به اینکه لازمه تربیت دانش آموزان در تراز جامعه اسلامی تعامل صحیح میان اولیا و مربیان است، ارتباط خانه با مدرسه از مهمترین نکات در نظام تعلیم و تربیت بوده که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز به آن پرداخته شده است.

مساله تعلیم و تربیت نسل آینده و نقش خانه و مدرسه به عنوان ۲ کانون مهم و مکمل یکدیگر در این موضوع، از گذشته مورد توجه دست اندرکاران نظام تعلیم و تربیت و کارشناسان این حوزه قرار داشت زیرا هیچ یک از این ۲ کانون به تنهایی نمی‌توانند در آموزش و پرورش کودکان امروز موفق شوند. 

در اساسنامه انجمن مرکزی اولیا و مربیان که در تاریخ  ۱۹ خرداد ۱۳۶۷ مصوب شد، شرح اهداف و وظایف خوبی برای این تشکل مردم نهاد پیش بینی شده است که شناخت و عمل صحیح به آنها می‌تواند بحث بسیار مهم تعلیم و تربیت دانش آموزان را در مسیر صحیح آن هدایت نماید.

آگاه‌تر ساختن پدران، مادران و مربیان به معارف اسلامی، تبیین مسوولیت‌ها و تقویت احساس آن در اولیا و مربیان نسبت به مسائل پرورشی فرزندان، ایجاد، تقویت و تحکیم رابطه صمیمی بین اولیا، مربیان و فرزندان، فراهم کردن موجبات تحکیم مبانی شخصیت و تقویت خودآگاهی در کودکان، نوجوانان و جوانان، مطالعه و بررسی علل ناسازگاری و یا عوامل مانع رشد بدنی و روانی کودکان، نوجوانان و جوانان، آشنا ساختن اولیا به مسائل اقتصادی خانواده و جامعه، ارایه تخصص‌های ضروری و مورد نیاز کشور جهت راهنمایی شغلی فرزندان از جمله اهداف و وظایفی است که مطابق اساسنامه انجمن مرکزی اولیا و مربیان جمهوری اسلامی برای این نهاد تعریف شد.

تحقق اهداف و عمل به وظایف تعیین شده برای انجمن اولیا و مربیان بدون همراهی خانواده دانش آموزان با مدیران و معلمان مدرسه امکان پذیر نیست زیرا به اعتقاد کارشناسان مساله تعلیم و تربیت فرآیندی پیچیده و عمیق است که تنها در سایه همراهی و همکاری ۲ نهاد اصلی خانه و مدرسه و حرکت در مسیر یک سیاست، بینش و هدف طراحی شده توسط نظام، حاکمیت و ارکان وزارت آموزش و پرورش محقق خواهد شد.

مهمترین وظیفه کارکردی انجمن اولیا و مربیان تعامل بین والدین و مدارس است

رییس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش لرستان گفت: انجمن اولیا و مربیان نهادی در درون آموزش و پرورش است که بیشترین وظیفه کارکردی آن ارتباط بین والدین و مدرسه است.

فرشاد بازگیری با بیان اینکه پس از تشکیل انجمن اولیا و مربیان در مدارس انتخاب بین اعضا برگزار می شود افزود: با برگزاری انتخابات انجمن اولیا و مربیان در نهایت یک نفر به عنوان نماینده انجمن اولیا و مربیان استان انتخاب خواهد شد و ساختار نهایی آن تشکیل و به وزارتخانه معرفی می شود.

وی با اشاره به اینکه در سطح کشور نیز پارلمان انجمن اولیا و مربیان  تشکیل می شود اظهار داشت: رسالت انجمن اولیا و مربیان در سطح مدارس همفکری و مشارکت در کنار تعلیم و تربیت است و مشکلات موجود در مدارس با کمک آنها بررسی و رفع می شود.

وی بیان کرد: اساسنامه کاری انجمن اولیا و مربیان در راستای حرکات مشارکتی درون مدارس است، هر تصمیم این انجمن قابل تصویب و پذیرش از طرف مدارس و لازم الاجرا است و حتی این انجمن ها می توانند بر مسایل مالی مدارس نظارت داشته باشند.

بازگیری با اشاره به لزوم مطالعات والدین در خصوص اساسنامه انجمن اولیا و مربیان ادامه داد: انجمن اولیا و مربیان در سال ۱۳۲۶ بعنوان انجمن خانه و مدرسه و سپس در سال ۱۳۴۶ بعنوان سازمان انجمن ملی اولیا مربیان در کنار آموزش و پرورش شکل گرفت که  پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، به عنوان نهادی درون آموزش و پرورش ایجاد شد.

انجمن اولیا و مربیان، پل ارتباطی مدارس با نهادهای بیرونی

بازگیری گفت: با تعامل اولیا و مربیان، مشکلات مدارس توسط اولیا پیگیری می شود بنابراین انجمن، بازوی کمکی مدارس جهت بررسی مشکلات و پیگیری برای رفع آنها است.

وی با بیان اینکه هیچگونه بودجه ای در سطح وزارت آموزش و پرورش برای انجمن اولیا و مربیان وجود ندارد اظهار داشت: از طرفی یکی از رسالت های مهم انجمن اولیا و مربیان جذب خیرین و گام برداشتن در مسیر جذب حمایت های مردمی و افراد نیکوکار است.

وی تصریح کرد: تصور تشکیل انجمن اولیا و مربیان در مدارس به منظور گرفتن کمک مالی، اشتباده و مردود است و امروزه این نگاه در سطح انجمن های اولیا و مربیان وجود ندارد چون کمک مالی به مدارس از طرف اولیا کاملا اختیاری است.

وی ادامه داد:: انجمن اولیا و مربیان در سطح کشور دارای انتشارات توانمندی است که کتاب های مفیدی در حوزه تعلیم و تربیت تهیه و چاپ می کند و می تواند در حوزه جذب مشارکت مردمی و فروش مجلات درآمدهایی جهت رفع مشکلات مدارس جذب کند.

بازگیری با اشاره به چاپ مجله مجله پیوند در انتشارات انجمن اولیا و مربیان افزود: این مجله در سطح فرهنگیان در اختیار مدارس قرار می گیرد که بسیار غنی و قابل ملاحظه است. 

انجمن اولیا و مربیان مسیری روشن به سمت تعالی دانش آموزان

آموزش خانواده، یکی از مهمترین رسالت های انجمن اولیا و مربیان است

رییس انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش لرستان گفت: این انجمن، متولی و مدرس آموزش خانواده ها است که مربیان توانمندی توسط این انجمن تحت آموزش قرار گرفته اند و گواهی پنج ساله به آنها اعطا شده است.

بازگیری با بیان اینکه ۱۲۰ مدرس آموزش خانواده در سطح استان تحت آموزش قرار گرفته اند و دارای مجوز هستند افزود: هر مدرسه ای در استان که بالای ۲۰۰ دانش آموز داشته باشد موظف به برگزاری پنج تا ۶ کارگاه آموزشی برای خانواده ها است.

وی اظهار داشت: سال گذشته حدود ۶ هزار کارگاه آموزش خانواده مطابق با سرفصل های موضوعی مشخص درحیطه مسایل تربیتی و فرزندپروری در استان برگزار شده است.

وی با تاکید بر اینکه مدرسان این کارگاه ها هر پنج سال یکبار باید مراحل آزمون کتبی و مصاحبه حضوری را طی کنند ادامه داد: تمام مدرسان این کارگاه ها از فرهنگیان استان و دارای تحصیلات متناسب با سرفصل های آموزش خانواده هستند چراکه این مهم به صورت جدی در دستور کار این انجمن قرار دارد.

برگزاری انتخابات انجمن اولیا و مربیان در بیش از سه هزار مدرسه لرستان 

رییس انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش لرستان گفت: فعالیت این انجمن به منظور برنامه ریزی راهبردی برای تعمیق روابط بین خانه و مدرسه است که امسال انتخابات انجمن اولیا و مربیان در سه هزار و ۲۶ مدرسه این استان برگزار شده است.

بازگیری با بیان اینکه در مواردی کارگاه های آموزشی انجمن با ایجاد تغییراتی در سطوح مختلف کارکنان و دانش آموزان نیز برگزار می شود عنوان کرد: انجمن اولیا  و مربیان نظارت بر کارگروه ماده ۱۸ و سرویس های مدارس را برعهده دارد اما مشکلات بسیاری در این موارد پیش روی برخی دانش آموزان است.

برپایی مراکز مشاوره خانواده یکی از دستاوردهای مهم انجمن اولیا و مربیان لرستان است

رییس انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش لرستان گفت: ایجاد مراکز مشاوره از اقدامات بسیار مهم و تخصصی این انجمن است که تاکنون هفت مرکز در این راستا در نواحی یک و ۲ خرم آباد، شهرستان های بروجرد، الیگودرز، ازنا و دورود راه اندازی شده است.

بازگیری افزود: این مراکز به شکل شیفت ( نوبت) مخالف مدارس با حضور تیم های متخصص به بررسی مشکلات و حتی تنش های درونی و خانوادگی می پردازند.

وی اظهار داشت:در این مراکز تلاش می شود مشکلات دانش آموزان و حتی خانواده ها مورد بررسی قرار گیرد و اقدامات کارشناسی و تخصصی، در راستای رفع آسیب ها و معضلات انجام شود.

وی با بیان اینکه مشاوران این مراکز اغلب افراد متخصص و توانمند در حوزه مشاوره خانواده هستند ادامه داد: تیم های مشاوره ای با تحصیلات عالی و مرتبط در این مراکز اقدامات بسیار قابل توجهی در راستای کمک به دانش آموزان و خانواده ها انجام داده اند.

تامین مشارکت فکری و فرهنگی،هدف مهم انجمن اولیا و مربیان 

بازگیری با بیان اینکه مهمترین کارکردهای انجمن اولیا و مربیان در حوزه ستادی است گفت: در بحث مدارس تامین مشارکت فکری، فرهنگی و آموزشی برای مربیان مدرسه دنبال می شود.

وی اظهار داشت: در این راستا با همکاری شورای مدرسه برای ایجاد روابط عمیق میان دانش آموزان و معلمان تلاش می شود و از طرفی در راستای جلب همکاری اولیا به منظور مشارکت در امور مدارس نیز گام های مهمی برداشته می شود.

وی ادامه داد:برنامه ریزی جلسات، کارگاه های آموزشی خانواده و دانش آموزان و مشارکت در برنامه های اجرایی مدارس توسط انجمن اولیا و مدارس انجام می شود و تصمیم گیری در خصوص وضعیت عمرانی مدارس نیز از حوزه وظایف این انجمن است.

بازگیری بیان کرد: همچنین برگزاری کلاس های فوق برنامه مدارس نیز باید مصوب انجمن اولیا و مربیان باشد و یا در حوزه های سبک زندگی و پرورشی نیز مدیر ملزم به برگزاری دوره های آموزشی می شود.

وی اظهار داشت: در این راستا مدیر مدرسه دانش آموزان نیازمند به آموزش مربوطه را شناسایی می کند و آنها را در قالب کلاس های آموزشی تحت پوشش قرار می دهد تا با این اقدامات از احتمال آسیب دانش آموزان پیشگیری شود.

به روز رسانی دانش والدین درقالب آموزش های انجمن اولیا و مربیان

رییس انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش لرستان گفت: در صورتیکه والدین نسبت به دانش روز عقب تر باشند آسیب پذیری بیشتر می شود که به همین منظور انجمن اولیا و مربیان لرستان با برگزاری کارگاه های آموزشی در خصوص ارایه دانش به روز مورد نیاز والدین و آگاه سازی آنها اقدام کرده است.

 بازگیری افزود: خانه، مدرسه اول و مدرسه خانه دوم است و اگر این ۲ کانون ارتباط قوی با یکدیگر نداشته باشند خروجی مورد انتظار در حوزه تربیتی، پرورشی و آموزشی حاصل نخواهد شد.

وی اظهار داشت: حضور والدین در مدارس احساس مسولیت برای دانش آموز به همراه دارد، تلاش بیشتری نسبت به یادگیری مسایل آموزشی خواهد داشت و از طرفی والدین نیز از روند تحصیل دانش آموز خود آگاه تر خواهند شد.

وی با انتقاد از اینکه برخی والدین استقبال چندانی از کارگاه های آموزشی ندارند تاکید کرد: حضور والدین در کارگاه های آموزشی مدارس بسیار مهم است که در صورت حضور پدر و مادر با هم در کنار دانش آموزان و مدارس، نتایج مضاعفی خواهد داشت.

وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی و بسترسازی در زمینه تعامل والدین در هر قشر و تحصیلاتی با معلمان مدارس عنوان کرد: دستیابی به اهداف متعالی آموزش و پرورش با همراهی و همکاری والدین دانش آموزان محقق خواهد شد.

انجمن اولیا و مربیان مسیری روشن به سمت تعالی دانش آموزان

تعامل انجمن اولیا و مربیان، بسترساز فضای مناسب برای تعالی دانش آموزان 

مسول انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش ناحیه یک خرم آباد نیز گفت: با توجه به رسالت های آموزشی و تربیتی انجمن اولیا و مربیان تلاش می شود ذهنیت های گذشته مردم در خصوص کمک های مالی این انجمن پاک شود چراکه از والدین انتظار کمک مالی انتظار نمی رود.

خسرو موسیوند افزود: حضور و همراهی والدین دانش آموزان در مدارس، امری لازم و اجباری است که در این راستا تلاش می شود بسترسازی مناسبی در فضای مدارس برای استفاده از تخصص و مهارت های والدین ایجاد شود.

وی با بیان اینکه جذب مهارت های والدین برای کمک به آموزش و پرورش بسیار مهم تر از کمک های مالی است ادامه داد: امر تعلیم و تربیت و ایجاد فضای مناسب برای تحصیل دانش آموزان بدون مشارکت والدین فراهم نمی شود.

وی عنوان کرد: اجبار حضور والدین در کنار مدارس به دلیل تربیت دانش آموزان است نه به منظور دریافت خدمات چراکه حضور و همراهی والدین باعث اعتماد به نفس و افزایش احساس مسولیت دانش آموزان خواهد شد.

موسیوند گفت: براساس تحقیقات انجام شده، کودکان از تولد تا ۱۶ سالگی حدود ۲۰ درصد در بستر آموزش رسمی و مدارس هستند و مابقی زمان در اختیار محیط و خانواده است که در این راستا تلاش می شود والدین را از محیط به مدارس وارد کنیم و آموزش و تربیت را در کنار هم قرار دهیم.

وی افزود: طی سالیان گذشته آموزش خانواده در اولویت اقدامات انجمن اولیا و مربیان قرار گرفته است که از مربیان متخصص و تحت آموزش برای برگزاری کارگاه های آموزشی استفاده می شود.

وی ادامه داد: آموزش خانواده بر اساس اساسنامه در مدارس اجباری است و حتی در بخش تخصصی نیز مدیران مدارس می توانند بیش از ۶ جلسه عمومی، جلسات تخصصی دیگری با حضور متخصصان معرفی شده به آموزش و پرورش استفاده کنند.

موسیوند عنوان کرد: کارگاه های آموزشی بر اساس سرفصل های مقاطع و جنسیت دانش آموزان برگزار می شود و مدرسان نیز نسبت به سرفصل ها برای دانش آموز، والدین و کادر مدارس آگاه هستند.

راه اندازی یک هزار و ۵۰۰  اتاق گفتگو در مدارس لرستان

مسول انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش ناحیه یک خرم آباد گفت: به دلیل عدم حضور مشاور در مقطع ابتدایی استان، اتاق گفتگو در حوزه انجمن اولیا و مربیان به منظور تعمیق ارتباط والدین با مربیان ایجاد شده است.

موسیوند با تاکید بر لزوم ایجاد ارتباط موثر و هدفمند میان اولیا و مربیان بیان کرد: ارتباطی سازنده و هدفمند است که والدین و کادر مدارس در فضایی مناسب با هم در ارتباط باشند، همچنین ارتباط میان والدین با همدیگر نیز تاثیر بسزایی در پیشبرد اهداف مدارس و تقویت انجمن اولیا و مربیان دارد.

وی با بیان اینکه انجمن اولیا و مربیان اقدام به برگزاری مراکز هدایت تحصیلی کرده است عنوان کرد: متاسفانه کارگاه هدایت تحصیلی رایگان برای والدین مورد استقبال چندانی قرار نمی گیرد.

وی با اشاره به اینکه بخشی از وظایف انجمن اولیا و مربیان تامین سرویس های مدارس و لباس فُرم دانش آموزان است افزود: علاوه بر مشکلات پیش روی این ۲ مقوله، حضور خیران برای رفع مشکلات دانش آموزان در این ۲ حوزه بسیار مهم است.

موسیوند بر ضرورت ارتباط هدفمند و درست والدین با انجمن تاکید کرد و گفت: در ارتباط هدفمند، اولیا، مربیان را جهت شناسایی هر چه بیشتر دانش آموزان یاری می کنند، امکان رشد شخصیتی و عاطفی فرزندان را مهیا می کنند و از طرفی باعث مهارت افزایی و استعدادیابی آنان می شوند.

وی با اشاره به مشکلات برخی دانش آموزان در جهت تامین و تهیه لباس فرم و سرویس مدارس عنوان کرد: مشکلات اقتصادی حتی در مرکز استان و سطح شهر خرم آباد باعث ترک تحصیل برخی از دانش آموزان می شود.

انجمن اولیا و مربیان مسیری روشن به سمت تعالی دانش آموزان

انجمن اولیا و مربیان، ۲ بال قدرتمند آموزش و پرورش 

مسول انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش ناحیه ۲ خرم آباد نیز گفت: انجمن اولیا و مربیان در تمام مدارس بالای ۱۰ نفر تشکیل شده است و اکنون انتخابات این انجمن در ۴۰۰ مدرسه ناحیه ۲ تشکیل شده است.

مراد کلاهی اظهار داشت: انجمن اولیا و مربیان قوی، توانا و علمی باعث رشد و تعالی مدارس و دانش آموزان می شود که این مهم بدون همراهی و همگامی والدین میسر نخواهد شد چراکه اولیا و مربیان ۲ عضو جدانشدنی و ۲ رکن اساسی آموزش و پرورش به شمار می روند.

وی با بیان اینکه مدارس دارای انجمن اولیای موفق و علمی از هرحیث موفق هستند عنوان کرد: مدارس ممتاز و نمونه حتما نیازمند انجمن اولیای موفق و توانمند می باشند.

راه اندازی مرکز یادگیری پیش از دبستان در لرستان

کلاهی گفت: مرکز یادگیری پیش از دبستان مختص والدین در هنرستان شهید سعیدی مستقر شده است که اولیا در این مرکز قبل از شروع به تحصیل فرزندان تحت آموزش نحوه تعامل با کادر مدارس و مربیان قرار می گیرند.

وی افزود: امسال برای نخستین بار در استان با مشارکت حوزه پیش دبستانی، والدین را تحت آموزش دوره ۲ ساعته با عنوان مهر اولی ها قرار دادیم که در صورت دریافت گواهی و شرکت در این کارگاه ها مجاز به ثبت نام نوآموزان شدند.

وی با بیان اینکه در این دوره حقوق دانش آموزان و والدین در تعامل با مربیان مدارس آموزش داده می شود ادامه داد: از طرفی سواد تعامل با مدرسه به والدین انتقال داده و یادآوری می شود.

کلاهی گفت: هدف انجمن اولیا و مربیان، تربیت دانش آموز به عنوان شهروند درجه یک با تعامل خانواده ها است چراکه برای داشتن جامعه ای سالم و با نشاط نیازمند شهروندان مسولیت پذیر هستیم که این مهم توسط والدین توانا و مدارس کارآمد امکان پذیر است.

وی افزود: ارتباط اولیا و مربیان، اهداف متعالی آموزش و پرورش را در تراز جامعه اسلامی محقق می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha