«سیدرسول معتمدی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مردادماه سال جاری ۲ تورنمنت سنگین (بازی های کشورهای اسلامی و مسابقات قهرمانی آسیا) را تجربه کردم و این به صلاحدید کادر فنی و فدراسیون بود. در منامه نتایج خوبی را کسب کردم اما من به این مسابقات به چشم یک رقابت تدارکاتی برای وزنهبرداری قهرمانی ۲۰۲۲ جهان نگاه میکردم. مردادماه در مسابقات وزنهبرداری بازیهای کشورهای اسلامی در دسته ۱۰۲ کیلوگرم به روی تخته رفتم. در منامه وزنم هم ۱۰۲ کیلوگرم بود اما در دسته ۱۰۹ کیلوگرم حضور داشتم و به مدال طلا و سکوی قهرمانی رسیدم. بدنم را در دسته ۱۰۹ کیلوگرم در چالش جدیدی قرار دادم. توانستم سه مدال طلا را کسب کنم و این یک رقابت جدید بود. در سه تورنمنت قبلی در دسته ۱۰۲ کیلوگرم وزنه زدم و وزن اصلی من هم ۱۰۲ است لذا باید برای مسابقات قهرمانی جهان این دسته آماده شوم.
دارنده مدال طلای مسابقات وزنهبرداری قهرمانی ۲۰۲۱ جهان ادامه داد: حضور در ۲ تورنمنت در فاصله زمانی کم، سخت است اما من برای موفقیت در آوردگاه جهانی و المپیک نیاز به کسب تجربه دارم. کادر فنی و فدراسیون نیز به همین خاطر من را در لیست اعزام قرار داد. مسابقات جهانی امسال سطح بسیار بالایی دارد، این رقابتها نخستین گزینشی المپیک است و باید در آن یک رکورد مجموع خوب را به ثبت برسانم. هدف اصلی من حضور مقتدرانه در دسته ۱۰۲ کیلوگرم است و باید عملکرد خوبی در گزینشیها داشته باشم تا کارم به اما و اگر در روزهای پایانی کشیده نشود. البته دسته ۱۰۲ کیلوگرم یکی از شلوغترین دستهها به شمار میرود و قهرمانان نامداری در آن حضور دارند.
معتمدی که اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در جدال با فارِسِ الباخ قطری به مدال طلای قهرمانی آسیا به عنوان قهرمانی رسید، گفت: حضور لسمن پارادز و فارِس الباخ در قهرمانی آسیا نشان از سطح این رقابتها دارد و در جهانی نیز این ۲ قهرمان حضور دارند زیرا آنان به دنبال کسب مدال طلای جهان و المپیک هستند. برای رقابت با این نفرات باید خودم را آماده کنم. البته برای رقابت نخست باید نقاط قوت و ضعف خود و رقیبانم را شناسایی کنم. قرار است این کار با حضور مسوولان فدراسیون و کادر فنی تیم ملی انجام شود. لسمن یک وزنهبردار یکضرب زن است که رکوردهای خوبی به ثبت رسانده است. او با ۱۸۷ کیلوگرم از رکورد سهراب مرادی عبور کرد. من رکوردهای دوضرب خوبی دارم و در المپیک مدال به مجموع خواهند داد. میتوانم در دوضرب و مجموع لسمن و فارس را به چالش بکشم.
دارنده مدال طلای وزنهبرداری بازی کشورهای اسلامی با اشاره به حضور نسل جوان در وزنهبرداری افزود: هنرنمایی جوانان در چند تورنمنت گذشته موجب شده تا همه انتظار تکرار نتایج بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن را داشته باشند اما باید واقعبین باشیم زیرا در آن زمان تیم وزنهبرداری با ۶ سهمیه به لندن اعزام شد اما اکنون هر کشور سه سهمیه دارد و معلوم نیست چند سهمیه به ایران میرسد. همچنین رقبایی که اکنون در سطح جهان و المپیک حضور دارند باید دیده شوند. با سه سهمیه المپیک امکان تکرار نتایج المپیک ۲۰۱۲ وجود ندارد. امیدوارم حمایت لازم از وزنهبرداری شود تا بتوانیم همچون گذشته کمک حال کاروان ایران در المپیک پاریس باشیم. وزنهبرداری از نخستین رشته های مدالآور المپیک برای ایران بوده است.
ملیپوش وزنهبرداری در خصوص شرایط جدید فدراسیون گفت: بسیاری از مشکلات اردو و تمرین برطرف شد اما هنوز مشکلاتی وجود دارد که از گذشته باقی مانده است. تیم جدید اقدامات بسیار خوبی انجام داده و توجه ویژه به این رشته و قهرمانان دارند.
مسابقات وزنهبرداری قهرمانی سال ۲۰۲۲ جهان از اواسط آذرماه در کشور کلمبیا برگزار خواهد شد. این رقابتها نخستین گزینشی المپیک ۲۰۲۴ پاریس است.
در سال ۲۰۱۲، ۶ وزنهبردار اعزامی ایران به بازیهای المپیک لندن موفق به کسب سه مدال طلا و ۲ نقره شدند. در آن دروه از المپیک بهداد سلیمی، نواب نصیرشلال و سعید محمدپور مدال طلا و کیانوش رستمی و سجاد انوشیروانی به مدال نقره رسیدند.
به دلیل آزمایش دوباره دوپینگ وزنهبرداران در بازیهای المپیک ۲۰۰۸ پکن و ۲۰۱۲ لندن، مدال نقره نواب نصیرشلال و برنز رستمی به ترتیب به طلا و نقره شد و محمدپور که پنجم شده بود نیز به مدال طلا دست یافت.
سهراب مرادی تنها وزنهبردار ایرانی بود که به دلیل اوت کردن در دسته ۸۵ کیلوگرم به مدال نرسید.
نظر شما