به گزارش روز یکشنبه ایرنا، تارنمای «ورلد اکونومیک فروم» نوشت: نظرسنجی محققان شرکت آیپسوس در مصاحبه با حدود ۲۰ هزار بزرگسال از ۲۹ کشور جهان، به ارزیابی باورهای عمومی درباره مهم ترین مسائل سیاسی و اجتماعی پرداخته است و نتایج این نظرسنجی نشان می دهد که از هر ۱۰ نفر از شرکت کنندگان ۴ نفر از آنها معتقدند تورم مهم ترین مساله ای است که در کشور آنها تاثیر دارد.
این نتایج نشان داده است که نگرانی درباره افزایش قیمت ها پیوسته ادامه دارد و در ۶ ماه گذشته دغدغه اول شرکت کنندگان در این نظرسنجی را تشکیل داده است. همچنین سطح نگرانی ها درباره تورم از آغاز سال ۲۰۲۲ دو برابر شده است.
ایپسوس در این نظرسنجی از کشورهایی مانند انگلیس و آلمان به عنوان کشورهایی که بیشترین نگرانی درباره افزایش تورم در آنها وجود دارد، نام برد.
برغم نگرانی از تورم، تصور مردم از اقتصاد کشورشان نسبت به نظرسنجی ماه قبل تغییری نکرده است. خود این موضوع ممکن است یک نگرانی توصیف شود، زیرا ۶۷ درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که اقتصاد کشورشان از نظر اقتصادی در وضعیت بدی قرار دارد. فقط ۳۳ درصد گفتند که اقتصاد کشورشان در وضعیت «مطلوب» قرار دارد.
ایپسوس در تحقیقات خود نشان داده که بعد از «نگرانی از تورم» مردم نگران فقر و نابرابری اجتماعی (۳۱ درصد)، فساد مالی یا سیاسی (۲۶ درصد)، بیکاری (۲۶ درصد) و جرم و خشونت (۲۶ درصد) هستند و این پنج مورد عوامل اصلی نگران کننده مردم جهان محسوب می شوند.
مساله تغییرات آب و هوایی دیگر عامل اصلی نگران کننده مردم جهان است و از هر پنج نفر یک نفر (۱۸ درصد) عنوان کردند که تغییرات آب و هوایی دغدغه بزرگ کشورشان است. در فرانسه ۳۴ درصد مردم بیشترین نگرانی را در این زمینه داشتند.
بسیاری از دولت ها در حال بکار بستن اقداماتی برای کاهش فشارهای تورمی و حل برخی از مسائل مهم دیگری هستند که مردم را نگران کرده است. با این حال، طبق نظرسنجی آیپسوس، بسیاری از پاسخ دهندگان متقاعد نشده اند که کشورشان رویکرد درستی را در پیش گرفته است.
همانطور که نمودار بالا نشان می دهد، تنها ۳۶ درصد از مجموع پاسخ دهندگان متقاعد شده اند که کشورشان در زمینه حل مسائل عمده نگران کننده در مسیر درستی حرکت می کند. عربستان سعودی (۹۵ درصد) و اندونزی (۸۱ درصد) بیشترین نگاه های مثبت را در بین جمعیت خود دارند. اما انگلیس و فرانسه بیشترین کاهش را در تعداد افرادی که معتقدند کشورشان به سمت روزهای بهتری پیش میرود، داشتهاند. در فرانسه ۷۴ درصد و در انگلیس ۷۷ درصد معتقدند که کشورشان در مسیر درستی حرکت نمی کند.
اما یکی از نگرانی هایی که به سرعت در حال فروکش است، تأثیر همه گیری بیماری کووید-۱۹ است. نگرانی در مورد ویروس کرونا از ابتدای سال جاری میلادی ۲۳ درصد کاهش یافته است.
نظر شما