به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد مهدی مجذوبی» روز یکشنبه در نشست اعضای کارگروه سلامت و امنیت غذایی همدان افزود: با توجه به محدودیت فضای فیزیکی برای درمان بیماران سرطانی، به منظور تسریع در اجرای طرح مرکز جامع سرطان یکسری کارها صورت گرفته است و یک مناقصه ۲ ماه پیش شروع و اوایل آبان نیز یک مناقصه ۳۰۰ میلیارد تومانی صورت گرفت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: در صورت تکمیل طرح مرکز جامع سرطان علاوه بر فعالیت درمانی، کارهای تحقیقاتی و پژوهشی مربوط به سرطان در این مرکز مستقر می شود و کار پیوند نیز در این مرکز شکل خواهد گرفت.
مجذوبی گفت: بیشترین میزان مبتلایان به سرطان مربوط به شهرستان کبودرآهنگ با آمار ۲۴۸ نفر به ازای یک صد هزار نفر جمعیت است و این آمار در شهرستان همدان ۱۷۴ نفر، تویسرکان ۱۶۸ نفر، نهاوند ۱۳۷ و ملایر ۱۳۲ نفر به ازای یک صد هزار نفر جمعیت است.
وی با بیان اینکه باید همه کارکنان باید پرونده سلامت داشته باشند اظهار داشت: در سند بیماری های غیر واگیر برای تمامی ادارات و سازمان ها تکالیف مشخصی تعیین شده است.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سرطان سومین عامل مرگ در این استان است که اقدامات پیشگیرانه تاثیر بسزایی در کاهش این بیماری غیر واگیر دارد.
راضیه سادات میرمعینی افزود: سرطان پوست بالاترین درصد بیماری را در مردان تشکیل می دهد و سرطان های پروستات، معده، مثانه و روده بزرگ در رتبه های بعدی قرار دارند همچنین در بین زنان، سرطان پستان بیشترین میزان را دارد و با اختلاف فاحش سرطان های روده بزرگ، پوست، معده و تیروئید در رتبه های بعدی هستند.
وی با بیان اینکه سال ۱۳۹۸ حدود سه هزار بیمار جدید مبتلا به سرطان در همدان شناسایی شده است اظهار داشت: عوامل بروز خطر شامل افزایش سن، ژنتیک و سوابق خانوادگی است و ابتلا به سرطان با افزایش سن امری طبیعی است.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: مصرف دخانیات و الکل از دیگر عوامل ابتلا به سرطان به شمار می رود که در این باره استان همدان جزو استان های پیشتاز در مصرف دخانیات است.
میر معینی گفت: رژیم غذایی، بی تحرکی و کم تحرکی به خصوص در زمان شیوع کرونا، ایستادن نور خورشید در زمان نامناسب و بدون استفاده از کرم ضد آفتاب و کلاه و آلودگی هوا از دیگر علل روز سرطان به شمار می رود.
وی بیان کرد: به دنبال بررسی وضعیت شیوه زندگی افراد بالای ۱۸ سال در استان همدان مشخص شد که ۲۴.۱ درصد جمعیت چاق، ۵۰.۳ درصد حداقل فعالیت بدنی، ۴۳.۷ درصد مصرف میوه حداقل ۲ بار در هفته، ۸.۷ درصد مصرف سه بار سبزیجات در هفته، ۲۱.۳ درصد سابقه مصرف مواد دخانی و ۶.۵ درصد سابقه مصرف نوشیدنی های الکلی هستند.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان مهمترین برنامه معاونت بهداشتی در زمینه پیشگیری و کنترل سرطان را اجرای برنامه ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت با جمع آوری داده های بیماران سرطانی در ۵۵ مرکز دولتی و خصوصی دانست.
میرمعینی افزود: شهرستان فامنین آزمونه (پایلوت) و مجری برنامه غربالگری فشار خون و سرطان ها شده است و اجرای برنامه تشخیص سرطان علاوه بر فامنین در سایر شهرستان ها نیز آغاز می شود.
نظر شما