«عبدالحسین محمدی» روز یکشنبه در حاشیه بازدید از کویر میقان اراک در گفت و گو با ایرنا، افزود: ۶۰۰ هکتار کانون فرسایش بادی شدید در سالهای اخیر به دلیل خشک سالیهای اخیر در حاشیه جنوبی کویر میقان اراک به وجود آمده که ایجاد بادشکنهای غیر زنده برای مقابله با حرکت شنهای روان در این منطقه در دستور کار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: پنج کیلومتر بادشکن غیر زنده از سرشاخههای گیاهان آتریپلکس که به سن دیر زیستی رسیدهاند برای مقابله با حرکت شنهای روان در این منطقه اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: اجرای بادشکنهای غیر زنده در منطقه جنوبی کویر میقان اراک تاثیر بسزایی در کنترل و تثبیت شنهای روان داشته و نیاز است با تخصیص اعتبار نسبت به اجرای طرحهای کشت نهال با بذرپاشی در پشت این بادشکنها اقدام شود.
محمدی گفت: تاکنون نهال کاری در ۱۰۰ هکتار از اراضی این منطقه برای تثبیت شنهای روان انجام شده و با تخصیص اعتبارات زمینه توسعه و آبیاری این نهال ها در سالهای آینده در دستور کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به قرار گرفتن شرکت شهرک های صنعتی و فرودگاه اراک در حاشیه کویر میقان اراک نیاز است این شرکتها برای تثبیت شن های روان و اجرای طرح بادشکن غیر زنده در مناطق حساس و با فرسایش بالا همکاری لازم را با این اداره کل داشته باشند.
کویر میقان اراک دارای ۵۰ هزار هکتار وسعت است که درشمال شرقی این شهر واقع شده است و به گفته کارشناسان نقاط بحرانی موجود در آن کانون طوفانهای گرد و غبار محلی است که تأثیر مستقیم بر آلایندگی هوای اراک دارد.
نظر شما