روایت یکسویه رسانه‌های غربی از حوادث اوکراین

تهران - ایرنا - " واسیلی پوشکوف " مدیر بخش روابط بین‌الملل خبرگزاری راسیا سیودنیا (روسیه امروز) روز سه شنبه با انتقاد از رسانه‌ های غربی نحوه پوشش خبرهای مربوط به حوادث اوکراین را توسط آنها یک‌سویه و جهت‌ دار خواند.

پوشکوف در حاشیه هجدهمین اجلاس سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) مهم‌ترین مشکل رسانه‌های غربی را در پوشش خبرهای مربوط به رویدادهای اوکراین زاویه دید سیاه و سفید آن‌ها برشمرد.

وی تاکید کرد، این رسانه‌ها حوادث جاری را به صورت یک‌سویه روایت می‌کنند، رنگ و لعاب مدنظر خود را به آن‌ها می‌دهند و همین موضوع صحت و بی‌طرفی خبرهای رسانه‌های غربی را با مشکل مواجه می‌کند.

هجدهمین اجلاس دو روزه مجمع عمومی اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) روز گذشته (دوشنبه) طی مراسمی با حضور دکتر محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور مدیران، روسای خبرگزاری‌ها و فعالان رسانه‌ای کشورهای عضو در تهران به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آغاز شد و امروز با صدور اعلامیه تهران به کار خود پایان می دهد.

اطلاع کم مردم ایران و روسیه از هم

مدیر بخش روابط بین‌الملل خبرگزاری روسیه امروز در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص نقش سازمان اوآنا در ایجاد ارتباط بیشتر میان کشورهای عضو و افزایش شناخت ملت‌های منطقه از یکدیگر، اطلاعات مردم ایران و روسیه را از هم کم خواند.

وی در همین راستا نقش رسانه‌های ایران و روسیه را در معرفی مردم هر دو کشور به یکدیگر و مخاطبان خود بسیار مهم دانست.

باورهای اشتباه از ایران 

پوشکوف با اشاره به همگرایی استراتژیک کشورهای عضو اوآنا عنوان کرد که با وجود بیش از هفت سال همکاری با رسانه‌های ایرانی تا پیش از اولین سفر به ایران نگاه ها و باورهای اشتباهی درباره ایران داشته است.

مدیر رسانه‌ای ارشد روس برگزاری نشست‌هایی مانند اوآنا را در مقابله با خبرهای جعلی به عنوان یکی از چالش‌های خبری امروز حائز اهمیت قلمداد کرد چرا که در بستر چنین رویدادهایی همکاری و اعتماد متقابل میان نمایندگان رسانه‌ها شکل می‌‎گیرد و به این ترتیب خبرنگاران خبرگزاری‌ها می‌توانند خبرهای خود را مرتباً با منابع محلی کنترل کرده تا از انتشار خبرهای جعلی جلوگیری شود.

پوشکوف با تاکید بر این که همگرایی میان رسانه‌ها در چنین نشست‌هایی به ارائه تصویر درستی از کشورهای عضو سازمان برای مخاطبان خود کمک می‌کند، گفت، همکاری‌ مشترک بین خبرگزاری‌های عضو سازمان اوآنا منجر به تبادل خبرهای دست اول بین کشورها می‌شود و این موضوع نیز از اهمیتی حیاتی در شرایط کنونی برخوردار است.

ضرورت تبادل خبری بین رسانه های اوآنا

وی یکی از متداول‌ترین روش‌های تقویت همکاری‌های رسانه‌ای میان کشورهای عضو اوآنا را تبادل فرآورده‌های خبری دانست که به خبرنگاران هر رسانه اجازه می‌دهد تا از کار همکاران خود در خبرگزاری‌های دیگر که در محل رویداد حضور دارند، مطلع شوند.

مدیر بخش روابط بین‌الملل خبرگزاری روسیه امروز با اشاره به شروع دوره سه ساله ریاست ایرنا در سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه نسبت به استفاده از تجارب منحصر به فرد ایرنا در همکاری رسانه‌ای و مقابله با خبرهای جعلی ابراز امیدواری کرد.

در حال حاضر ۴۳ خبرگزاری از ۳۵ کشور قاره آسیا و اقیانوسیه در این سازمان عضویت دارند و جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که سه خبرگزاری آن شامل خبرگزاری های ایرنا، فارس و مهر در اوآنا عضو هستند.

«اوآنا» (OANA) نام اختصاری و مخفف سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه(The Organization of Asia-Pacific News Agencies)است که در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۱ (۱ دی ۱۳۴۰) با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تاسیس شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha