۳ آبان ۱۴۰۱، ۱:۵۵
کد خبرنگار: 2445
کد خبر: 84922464
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ترکیه: ۱۱۳ کشتی حامل غلات اوکراین در انتظار بازرسی هستند

تهران- ایرنا-مرکز هماهنگی مشترک در استانبول دوشنبه شب از تأخیر در بازرسی کشتی‌های شرکت کننده در ابتکار عمل انتقال غلات اوکراین از دریای سیاه خبر داد و اعلام کرد که هم اکنون ۱۱۳ کشتی در صف انتظار برای بازرسی هستند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری "اسپوتنیک" روسیه، در بیانیه این مرکز آمده است: همچنین  ۶۰ کشتی دیگر نیز در انتظار پیوستن به ابتکار عمل طرح انتقال غلات از دریای سیاه در آب های منطقه‌ای ترکیه هستند.

در ادامه این بیانیه آمده است: مرکز هماهنگی مشترک نگران است، چرا که تأخیر در بازرسی کشتی‌ها شاید موج هرج و مرج در روند واردات و فعالیت بنادر شود و در روزهای اخیر، مرکز هماهنگی بار دیگر اقدام به ثبت نام کشتی‌های جدید برای پیوستن به این طرح کرده است.

 وزارت دفاع ترکیه شنبه شب اعلام کرد که ۴ کشتی حامل محصولات کشاورزی بنادر اوکراین را ترک کردند.

"الکساندر کوباکوف" وزیر زیرساخت اوکراین ۲۵ مهرماه گفت که کشورش در سه ماه اخیر، بیش از هفت میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی صادر کرده است.

کوباکوف افزود: بیش از ۷.۷ میلیون تن محصولات کشاورزی از زمان راه اندازی اجرای ابتکار غلات صادر شده که موجب تثبیت قیمت مواد غذایی و مقابله با تهدید گرسنگی جهانی شده است.

توافقنامه صادرات غلات از اوکراین ۳۱ تیرماه سال جاری توسط نمایندگان اوکراین، روسیه، ترکیه و سازمان ملل متحد در استانبول امضاء شد.

بر اساس این توافقنامه، کنترل بندرهای «اودسا»، «چرنومورسک» و «یوژنی» که محل صادرات غلات خواهند بود در اختیار طرف اوکراینی است.

علاوه براین، هیچ کشتی دیگری به جز کشتی های حامل محصولات غذایی و کود اجازه حضور در این بنادر را نخواهد داشت.

روسیه و اوکراین تقریباً تأمین یک سوم گندم جهان را در اختیار دارند، درحالی که روسیه صادرکننده اصلی کود شیمیایی و اوکراین صادرکننده بزرگ ذرت و روغن آفتابگردان در جهان هستند.

کشورهای غربی بارها مسکو را برای بستن بنادر اوکراین و عدم امکان ارسال غلات اوکراین سرزنش کرده اند. مسکو نیز پاسخ داده است، اگر کی‌یف بنادر خود را از مین پاک کند، عبور امن محموله های غلات را تضمین خواهد کرد.

کشورهای غربی قصد داشتند تا با اعزام کشتی‌های نظامی به دریای سیاه، انتقال غلات از اوکراین را ضمانت کنند.

 آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد این توافقنامه را نور امید، آرامش و یک فرصت دانست و گفت که سند یادشده، «به جلوگیری از فاجعه کمبود مواد غذایی برای میلیون ها نفر در سراسر جهان کمک خواهد کرد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha