به گزارش روز سه شنبه ایرنا، مظفر روستا پیش از این رییس بخش غلات این موسسه بود و از این پس نقش پشتیبانی فنی در طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور را نیز بر عهده می گیرد.
این موسسه به واسطه پشتیبانی فنی و تامین بذر، مشارکت فعال در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور دارد و همین موضوع بر اهمیت این موسسه در سالهای اخیر افزوده است؛ طرحی که افزایش بهرهوری تمام محصولات زراعی دیم و همچنین افزایش سطح زیرِکشت دیم برخی محصولات نظیر گیاهان علوفهای و دانهها روغنی دیم در تمام مناطق دیمکاری کشور با توجه به امکانات و شرایط موجود را دنبال می کند و اکنون در سومین سال اجرا قرار دارد.
طی نخستین سال اجرای این طرح متوسط تولید گندم دیم در کشور یکهزار و ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار بود و این میزان در سال پنجم اجرای طرح جهش تولید به یکهزار و ۴۵۰ کیلوگرم در هکتار افزایش مییابد.
این در حالی است که در هدفگذاری و برآورد میزان افزایش تولید در واحد سطح، حداقلها در نظر گرفته شد و امکان تولید گندم دیم به میزان بیش از یکهزار و ۴۵۰ کیلوگرم در هکتار نیز با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها وجود دارد.
در طرح «جهش تولید در دیمزارها» برای گندم و نخود فقط افزایش بهرهوری در نظر گرفته شد و با اجرای آن سطح زیرکشت فعلی گندم به میزان چهار میلیون و ۱۰ هزار هکتار و نخود به میزان ۵۵۰ هزار هکتار افزایش نخواهد یافت.
همچنین ۹۵۰ هزار هکتار سطح زیر کشت جو در نخستین سال اجرای طرح بود که در پنجمین سال اجرای طرح از محل اراضی آیش کشور به میزان ۵۰۰ هزار هکتار افزایش مییابد و متوسط تولید نیز از یکهزار و ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار در زمان حاضر به یکهزار و ۴۵۰ افزایش خواهد یافت.
به عقیده کارشناسان این موسسه بالا بودن سهم غلات در کشت دیم کشور از عوامل فرسایش خاک و گسترش آفتهاست و به همین دلیل سهم کشت غلات در اراضی دیم کشور ۷۰ درصد بوده و این میزان در سال پنجم اجرای طرح جهش تولید به ۶۰ درصد کاهش مییابد.
به گزارش ایرنا پیش از این خشنود علیزاده ریاست موسسه را بر عهده داشت.
نظر شما