به گزارش ایرنا، در بیانیه ای که روز چهارشنبه توسط تعدادی از تشکل های دانشجویی دانشگاه اصفهان منتشر شد با اشاره به ناآرامی های ناشی از فضاسازی معاندین، آمده است: " همانطور که در وقایع سطح شهر، معاندین با ایجاد تخریب و آشوب، مخل نظم و امنیت جانی و روانی جامعه شدند، در دانشگاه هم عدهای دانشجونما ضمن هنجارشکنی، تخریب و فحاشی، باعث سلب امنیت و آرامش سایر دانشجویان شدهاند".
در ادامه این بیانیه آمده است: " دانشگاه محلی برای کسب علم و فضیلت، بیان اندیشهها و شکل گرفتن گفتوگوی نخبگانی است و اعتراض دانشجو نیز میبایست در چارچوب قوانین و با رعایت ادب و حرمت دانشگاه باشد.
در این بیانیه افزوده شده که کسانی که از حقوق و آزادی حرف میزنند، براساس کدام حق و قانون فضای علمی و فرهنگی دانشگاه را با انجام اعمال حرمتشکنانه و منافی اخلاق، بر هم زده و به سمت بینظمی و آشوب میکشند و به حقوق دانشجویانی که خواستار تحصیل و آرامش در محیط دانشگاه هستند، تعرض میکنند، چگونه کسانی که خود را دانشجو و مدافع آزادی میدانند، اینگونه زبان به فحاشی و بیاحترامی به سایرین میگشایند".
در بیانیه تشکل های دانشجویی دانشگاه اصفهان تصریح شده است: " حتی اگر قوانین دانشگاه را هم کنار بگذاریم، آیا حداقل شرط دموکراسی و آزادیخواهی مورد ادعای معترضان، احترام به خواست اکثریت دانشجویانی نیست که برای تحصیل علم به دانشگاه آمدهاند، با کدام قاعدهای میتوان پذیرفت در دانشگاهی با قریب ۲۰ هزار دانشجو و هیات علمی، تعدادی محدود برای کل دانشگاه و دانشجویان تصمیم بگیرند، روزی برگزاری کلاس ها را تحریم نمایند و روزی دیگر تصمیم بگیرند اقدام به بیهنجاری و بی نظمی در سالن پذیرایی "اختران بی نشان" که مزین به نام مبارک شهدای عزیز است، بکنند، این تحمیل نظر اقلیت بر اکثریت و شکستن مکرر حریم قانون، اگر استبداد و دیکتاتوری نیست، چیست".
در ادامه بیانیه مذکور آمده است: " در این فضای ناآرام، عموم دانشجویان از اساتید و مسئولان دانشگاه توقع دارند براساس قانون و با جدیت با حرمتشکنان برخورد کنند تا حریم مقدس دانشگاه حفظ شود ولی متاسفانه تا امروز استادان و مسئولان که در امور آموزشیِ کلاسهایشان صحبت از اجرای قانون میکنند و در سخنان و بیانیههایشان از اصل اعتراض حمایت کرده و آن را مطابق قانون میدانند، در رابطه با این حرکات غیرقانونی و غیر اخلاقی به صورت منفعلانه عمل کرده و حتی کوچکترین واکنشی نشان ندادهاند که همین هم باعث به وجود آمدن چنین فضایی در دانشگاه شده است؛ نمیشود در امور آموزشی صحبت از قانون کرد لکن در امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با سکوت و عدم واکنش از بیقانونی حمایت کرد".
تشکلهای دانشجویی دانشگاه اصفهان در این بیانیه با محکوم کردن حرمتشکنیها از استادان و مسوولان این دانشگاه درخواست کردند که " با توجه به اینکه دانشجویان، خواهان یک فضای آرام برای تحصیل هستند، در چارچوب قوانین دانشگاه با برهم زنندگان نظم و آرامش دانشجویان برخورد سخت و جدی نمایند".
بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان، جامعه اسلامی دانشگاههای اصفهان و علومپزشکی و انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان امضاکنندگان این بیانیه هستند.
انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز امروز چهارشنبه در این زمینه بیانیه ای منتشر کرد که در بخشی از آن آمده است: " ماهیت آنچه پیرامون موضوعات سلف در دانشگاهها در این روز میگذرد بیش از آنکه یک کنش احساسی برداشت شود ریشه در چیزی با قدمت چندین ساله، نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان دارد، آنچه میبینیم یک نافرمانی مدنی است".
در ادامه این بیانیه آمده است: " ساده انگارانه است که با نگاهی تقلیلگرایانه جایگاه آن را به صرف وعده ناهار به صورت مختلط فروکاهیم چرا که دانشجویان چه در دانشگاه و چه در جامعه با جنس مخالف خود ارتباط دارند و معاشرت میکنند، آنان خود را در مقابل سازوکاری میبینند که سالیان متمادی بدون توجه به خواست آنان تصمیمگیری کرده است؛ در این فرایند شفاف نبوده است و در قبال نتایج تصمیمگیریهایش پاسخی نداده است".
در بخش دیگری از این بیانیه با تاکید بر پرهیز از برخوردهای امنیتی و لزوم عمل به قانون، تصریح شده است: " دانشگاه در فضایی امنیتی پای خود برای پیمودن مسیر رشد و بالندگی را از دست میدهد".
لازم است به ذکر است که دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان باهم در یک مجموعه آموزشی در محدوده میدان آزادی (دروازه شیراز) و خیابان هزار جریب مستقر هستند.
دانشگاه اصفهان حدود ۱۷ هزار دانشجو و ۶۶۰ عضو هیات علمی و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز حدود ۱۰ هزار دانشجو و یکهزار عضو هیات علمی دارد.
دانشگاه صنعتی اصفهان نیز حدود ۱۰ هزار دانشجو و ۵۰۰ عضو هیات علمی دارد.
نظر شما