از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

تهران-ایرنا- صدور روزانه ۱۵۰ تن نارنگی مازندران به کشورهای منطقه، تحریم برخی نهادها و اشخاص اتحادیه اروپا از سوی وزارت امور خارجه، بازداشت ۶۰ کارمند بدلیل فساد اداری در عربستان و خوشبین نبودن به آینده جوانان در آمریکا، مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**روزانه ۱۵۰تن نارنگی مازندران به کشورهای منطقه صادر می‌شود

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران گفت: فعالیت سیستم حمل‌ونقلی مناسب، توسعه روابط تجاری و اخذ مجوزهای لازم با دیپلماسی اقتصادی فعال دولت سیزدهم ، زمینه صادرات روزانه ۱۰ کانتینر ۱۵ تنی نارنگی از مازندران به کشورهای اورآسیا را فراهم کرده است.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

عبدالله مهاجر دارابی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ۱۰ روز گذشته حدود ۱۰۰ کانتینر نارنگی زودرس ژاپنی از مازندران به کشورهای منطقه صادر شد که به طور حتم این روند در ماه های آینده با برداشت پرتقال هم ادامه می یابد.
وی خاطر نشان کرد: اکنون در کنار روسیه نارنگی ژاپنی مازندران به کشور ازبکستان و دیگر کشورهای منطقه صادر می شود و کشورهای حاشیه خلیج فارس هم خواستار واردات این میوه استان هستند.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران با بیان این که در سال‌های گذشته به طور متوسط ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار تن انواع مرکبات از مازندران به کشورهای مختلف جهان صادر شده است، گفت: پیش بینی می شود که در سال جاری جهش قابل توجهی در صادرات این قلم میوه داشته باشیم.
مهاجر دارابی با اشاره به فراهم شدن زیرساخت ها برای صادرات مرکبات استان تا سقف یک میلیارد دلار به کشور چین، بیان کرد: صادرکنندگان استان با پشتیبانی وزارت جهاد کشاورزی خود را برای اجرای این ماموریت مهم صادراتی کشور آماده کنند.
وی گفت: تعداد سورتینگ  و مراکز بسته بندی مرکبات در استان در ماه‌های گذشته از ۲۰۰ به ۸۰۰ واحد افزایش یافت تا زنجیره صادرات تکمیل شود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
برداشت مرکبات مازندران با ارقام زودرس نارنگی از اول مهر آغاز شد و اکنون باغداران در حال آماده شدن برداشت پرتقال هستند.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی  و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن محصولات کشاورزی تولید می کند که  ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰  تا ۴۰ تن محصول برداشت می شود.
صادرات کالاهای غیرنفتی استان در چهار ماهه امسال با ۳۴ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳۰۰ میلیون دلار رسید.
مرکبات مازندران پس از برنج دومین محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان است؛ محصولی که تولید مازاد بر مصرف داخلی با نگاه اقتصادی دولت سیزدهم و با تعیین استانداردهای صادراتی از سوی طرف مقابل این روزها تاییدیه کشورهای اوراسیا و حتی چین را هم اخذ کرده و تولیدکنندگان و تجار مازندرانی برای تحقق این امر به صف شدند.

https://irna.ir/xjKRbB

**وزارت امور خارجه برخی نهادها و اشخاص اتحادیه اروپا را تحریم کرد

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قواعد مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، نهادها و اشخاصی را در حوزه اتحادیه اروپا را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت از تروریسم و گروه های تروریستی، تحریم کرد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران وفق مصوبات مراجع ذیربط و در چارچوب قواعد مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، نهادها و اشخاص زیر در حوزه اتحادیه اروپا را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت از تروریسم و گروه های تروریستی، ترویج و تحریک به تروریسم و خشونت و نفرت پراکنی که موجب اغتشاش، خشونت، اقدامات تروریستی و نقض حقوق بشر علیه ملت ایران گردیده، تحت تحریم قرار می دهد:          

نهادهای زیر تحت تحریم قرار می‌گیرند:

- گروه به اصطلاح "دوستان ایران آزاد" (Friends of Free Iran) و اعضای آن در پارلمان اروپا؛

- کمیته بین‌المللی جستجوی عدالت (The International Committee in Search of Justice, ISJ) و اعضا؛

- سازمان Stop the Bomb؛

- شبکه دویچه وله فارسی آلمان (Deutsche Welle Persian)؛

- شبکه ار اف ای فارسی فرانسه (RFI Persian)؛

- لیگ بین‌المللی ضد نژادپرستی و یهود ستیزی فرانسه (LICRA)؛

- شرکت کارل کولب (Karl Kolb Co.) آلمان، تحویل دهنده سلاح شیمیایی به رژیم صدام حسین؛

- شرکت راین بایرن فاهرزگبائو (Rhein Bayern Fahrzeugbau Co.) آلمان، تحویل دهنده گازهای شیمیایی به رژیم صدام حسین.

اشخاص زیر تحت تحریم قرار می گیرند:

- آلخو ویدال کوادراس (Aljo Vidal Quadras)، رئیس کمیته بین‌المللی جستجوی عدالت؛

- خاویر زارزالخوس (Javier Zarazlejos)، رئیس مشترک گروه به اصطلاح دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا؛

- میلان آزور (Milan Azver)، رئیس مشترک گروه به اصطلاح دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا؛

- شارلیه وایمرز (Charlier Weimers)، نماینده پارلمان اروپا؛

- یان زهرادیل (Jan Zahradil)، نماینده پارلمان اروپا؛

- هلموت گئوکینگ (Helmot Geuking) نماینده پارلمان اروپا؛

- هرمان ترتچ (Hermann Tertsch) نماینده پارلمان اروپا؛

- مایر حبیب (Meyer Habib)، نماینده مجلس ملی فرانسه؛

- مارتین والتون (Matine Valleton)، شهردار ویلپنت فرانسه؛

- ژان فرانسوا لگارت (Jean Francois Legaret)، شهردار سابق منطقه یک پاریس؛

- یوهاند بویی (Johanned Boie)، مدیر مسئول روزنامه بیلد آلمان؛

- الکساندرا وورزباخ (Alexandra Wurzbach)، مدیر مسئول روزنامه بیلد آلمان؛

تحریم های یاد شده شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود اشخاص فوق به جمهوری اسلامی ایران و توقیف اموال و دارایی آنان در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران است. کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

جمهوری اسلامی ایران با یادآوری تعهدات اتحادیه اروپا و دولت های متبوع اشخاص و نهادهای فوق،  حمایت، تسهیل و نیز قصور از مقابله با اقدامات این اشخاص و نهادها را نقض تعهدات بین المللی اتحادیه اروپا و دولتهای عضو دانسته و آنان را مسئول و پاسخگو می داند. بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، مجددا، اقدام شورای اتحادیه اروپا مورخ ۱۷ اکتبر ۲۰۲۲ در اِعمال تدابیر غیرقانونی محدود کننده علیه اشخاص و نهادهای ایرانی، مبتنی بر اتهامات بی اساس که مصداق بارز دخالت در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران است را قویا رد و محکوم می کند.

شورای اتحادیه اروپا ۲۸ مهر ماه سه شخصیت حقیقی و یک شخصیت حقوقی ایرانی را به اتهام واهی "دخالت در تحویل پهپاد به روسیه" تحریم کرد. دولت انگلیس نیز در ادامه فضاسازهای غرب علیه ایران تحریم‌های جدیدی را وضع کرده است؛ در واکنش به این اقدامات، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که اشخاص و نهادهای اروپایی را به فهرست تحریم های خود اضافه می کند.

https://irna.ir/xjKRdj

**ورود قایق‌های فرانسوی به ناوگان نیروی دریایی عربستان سعودی

مقام‌های عربستان سعودی سه‌شنبه شب اعلام کردند، سری اول از قایق‌های تندرو ساخت فرانسه وارد ناوگان نیروی دریایی این کشور شده است.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

فرماندهی منطقه غربی نیروی دریایی عربستان سعودی قایق‌های گشت زنی تندرو از نوع کواچ (Couach) فرانسوی را به خدمت گرفته است.

یحیی العسیری فرمانده ناوگان منطقه غربی نیروی دریایی عربستان از گروه اول این قایق‌های ساخت فرانسه رونمایی کرد.

این مقام نظامی سعودی اشاره‌ای به تعداد این قایق‌ها نکرده است.

فرمانده ناوگان منطقه غربی عربستان گفت: این قایق‌ها بر توانمندی‌های نیروی دریایی عربستان و ارتقای سطح آمادگی نظامی و امنیتی آن کمک می‌کنند.

به گفته خبرگزاری واس، قایق‌های کواچ با موتورهای پر سرعت در عملیات‌های دریایی دارای انعطاف پذیری بالایی است.

بر اساس این گزارش، این قایق‌ها دارای یک سامانه توپخانه‌ای است که ۳۶۰ درجه را پوشش می‌دهد و یک سیستم مدرن و پیشرفته برای موشک‌های با دقت بالا در هدف گیری و اصابت است و برای انجام مأموریت‌هایی از جمله واکنش سریع، حفظ امنیت دریایی و حفاظت از تاسیسات دریایی استفاده می‌شود.

نیروی دریایی عربستان دو سال پیش نیز قایق‌های رهگیر تندروی فرانسوی از نوع" اچ اس آی ۳۲" (HSI۳۲) از فرانسه خریداری و به کار گرفته بود.

عربستان سعودی یکی از خریداران مهم تسلیحات فرانسوی است که این موضوع همواره از سوی گروه‌های حقوق بشری مورد انتقاد قرار گرفته است.

بر مبنای آمار منتشر شده، عربستان سعودی از سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ دومین خریدار بزرگ تسلیحات فرانسوی بوده است که ارزش تسلیحات فروخته‌شده در مجموع به بیش از ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو می‌رسد.

https://irna.ir/xjKR۴V

**مغرب میزبان نشست عربی- صهیونیستی - آمریکایی خواهد بود

رسانه‌های صهیونیستی سه‌شنبه شب گزارش دادند، مغرب ژانویه آینده میزبان نشستی با مشارکت وزیران خارجه آمریکا، رژیم صهیونیستی، مصر، امارات متحده عربی و بحرین خواهد بود.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

«شبکه تلویزیونی «i۲۴» رژیم صهیونیستی به نقل از منابع آگاه مغربی گزارش داد که این کشور در ژانویه آینده در شهر «الداخله» واقع در منطقه صحرای غربی میزبان نشست «النقب ۲» با مشارکت وزیران خارجه آمریکا، رژیم صهیونیستی، مصر، امارات، اردن و بحرین خواهد بود.

بر اساس این گزارش، مغرب آماده میزبانی کارگروه‌هایی است که هدف آن پیشبرد پروژه‌هایی در زمینه امنیت منطقه‌ای، امنیت غذایی، آبی، انرژی، بهداشت، آموزش و گردشگری است و این نشست مقدمه‌ای برای نشست «النقب ۲» خواهد بود.

این منابع اعلام کردند که مغرب برای متقاعد کردن تشکیلات خودگردان فلسطین جهت مشارکت در این نشست تلاش می‌کند.

این گزارش می‌افزاید، «ناصر بوریطه» وزیر خارجه مغرب در نشست النقب که ماه مارس گذشته برگزار شد، گفته بود: امیدوارم در صحرای دیگری (مقصود صحرای مورد مناقشه غربی) با یکدیگر ملاقات کنیم.

منطقه صحرای غربی به عنوان مستعمره سابق اسپانیا، در سال ۱۹۷۵ به کنترل مغرب و موریتانی درآمد.

یک سال بعد، جبهه پولیساریو (یک جنبش ملی‌گرای محلی) جمهوری دموکراتیک عربی صحرا را در قلمرو صحرای غربی اعلام کرد.

از آن زمان، جبهه پولیساریو با نیروهای مراکشی بر سر کنترل این منطقه می جنگد. در حال حاضر، مراکش حدود ۸۰ درصد از صحرای غربی را تحت کنترل دارد و ۲۰ درصد آن تحت کنترل جبهه پولیساریو است.

توافق آتش بس با میانجیگری سازمان ملل در سال ۱۹۹۱ حاصل شد و شورای امنیت سازمان ملل به برگزاری همه پرسی برای تعیین وضعیت این سرزمین رأی مثبت داد.

با این حال، مقامات مغرب از آن زمان با هر رأیی که شامل استقلال به عنوان یک گزینه باشد، مخالفت کرده و تنها از ایده خودمختاری محدود در منطقه صحرای غربی حمایت می‌کنند.

https://irna.ir/xjKR۵۷

**سفیر پیشین آمریکا در روسیه: پوتین تا فتح کامل مناطق مد نظر صلح نمی‌کند

سفیر پیشین آمریکا در روسیه معتقد است که تماس‌های اخیر برای یافتن راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای مناقشه این کشور با اوکراین احتمالاً بی‌فایده است چرا که به اعتقاد او تا زمانی که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه چهار سرزمینی را که به تازگی به کشورش ضمیمه کرده است فتح نکند، صلح نمی‌کند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

مایکل مک‌فول پژوهشگر دانشگاهی و دیپلمات ارشد آمریکا در روسیه در اواخر دولت باراک اوباما در توییتی هرگونه امکان حل دیپلماتیک جنگ که پس از تهاجم روسیه در اسفند ماه آغاز شد را مورد تردید قرار داد.

مک‌فول نوشت: پوتین در حال حاضر نمی‌خواهد مذاکره کند. او می‌خواهد ۴ قلمرو اوکراین را که در مراسمی در کرملین به کشورش ضمیمه کرده است فتح کند. پوتین تا زمانی که در میدان نبرد متوقف نشود، به تهاجم خود پایان نخواهد داد. اینها حقایق واقعی غم انگیز هستند.

این اظهارات در پی اقدام روز دوشنبه گروهی از دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا منتشر شد. دموکرات‌ها می‌خواستند جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا را تشویق کنند تا مذاکرات مستقیم با دولت روسیه را برای میانجی‌گری آتش‌بس بین دو کشور دنبال کند.

اما این گروه پس از محکومیت شدید از سوی محافظه‌کاران و لیبرال‌ها که این نامه را قبول تهاجم روسیه در اروپای شرقی و ایجاد شکاف‌های غیرضروری در حمایت از بایدن در کنگره تحت کنترل دموکرات‌ها می‌دانستند، روز سه‌شنبه اعلام کردند که نامه خود را به بایدن پس می‌گیرند.

در حالی که اختلافات شدیدی بین دو حزب رقیب اصلی آمریکا در مورد ارائه کمک به اوکراین وجود دارد، کوین مک کارتی رهبر اقلیت مجلس نمایندگان هفته گذشته به یک روزنامه آمریکایی گفت که اکثریت جمهوری خواه در کنگره بعدی می‌تواند در میزان کمکی که آمریکا قصد ارائه آن به اوکراین را دارد، تجدید نظر کند.

روز سه‌شنبه، مؤسسه مطالعات جنگ گزارشی منتشر کرد مبنی بر اینکه بعید است نیروهای نظامی اوکراین تا پایان سال کنترل منطقه خرسون تحت اشغال روسیه را بازپس بگیرند. بر اساس گزارش رسانه‌ها، پوتین تا به امروز قراردادهای صلحی را که شامل الحاق چهار منطقه تحت اشغال روسیه در بخش شرقی کشور نمی‌شود، رد کرده است.

فیونا هیل کارشناس مسائل روسیه در این خصوص به پولیتیکو گفت: «این یک درگیری بین قدرت‌های بزرگ است، سومین درگیری قدرت‌های بزرگ در فضای اروپا در یک قرن اخیر. این پایان نظم جهانی موجود است. دنیای ما مانند قبل نخواهد بود.»

https://irna.ir/xjKR۵۸

**کمک ۱۸میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به اوکراین

اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا گفت: اتحادیه اروپا قصد دارد سال آینده ۱۸ میلیارد یورو (۱۷.۸ میلیارد دلار) به اوکراین کمک مالی کند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

فون در لاین سه‌شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در برلین گفت: اتحادیه اروپا باید مکانیسم قابل اعتمادی برای کمک‌ مالی به اوکراین ایجاد کند.

رئیس کمیسیون اروپا افزود: اتحادیه اروپا در حال برنامه‌ریزی برای پوشش حدود یک‌سوم نیازهای بودجه اوکراین در سال ۲۰۲۳ است و مابقی بودجه این کشور نیز توسط شرکای بین‌المللی که حمایت مالی از کی‌یف را بر عهده گرفته‌اند، تامین خواهد شد.

فون در لاین تأکید کرد: اتحادیه اروپا باید حدود یک سوم بودجه اوکراین را تامین کند، بنابراین در سال پیش رو باید ماهانه ۱.۵ میلیارد یورو به این کشور کمک مالی کنیم.

https://irna.ir/xjKR۵b

**سوناک آخرین تحولات بین‌المللی را با بایدن و زلنسکی بررسی کرد

ریشی سوناک نخست وزیر جدید انگلیس ساعاتی پس از آنکه سکان دولت لندن را به‌دست گرفت با رهبران آمریکا و اوکراین درباره آخرین تحولات بین‌المللی گفت‌وگو کرد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

دفتر نخست وزیر انگلیس بامداد چهارشنبه با صدور دو بیانیه به گفت وگوهای صورت گرفته میان ریشی سوناک با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین پرداخت.

بر اساس این بیانیه‌، بایدن انتصاب نخست وزیر انگلیس را تبریک گفت و رهبران  دو کشور مشتاقانه منتظر همکاری نزدیک با یکدیگر هستند. بایدن در این تماس تلفنی تصریح کرد که انگلیس همچنان نزدیک‌ترین متحد آمریکاست و سوناک نیز بر اهمیت این رابطه تاکید کرد.

 دو طرف همچنین در مورد همکاری‌های دوجانبه و چند جانبه از جمله پیمان امنیتی اکوس بحث و تبادل نظر کردند. جنگ اوکراین از دیگر موضوعاتی بود که سوناک و بایدن درباره آن گفت‌وگو و دو طرف پیرامون چگونگی «تضمین شکست پوتین»  رایزنی کردند. 

 پیشتر سوناک با زلنسکی رئیس جمهور اوکراین نیز بصورت تلفنی گفت‌وگو کرد تا «بر حمایت پایدار انگلیس از اوکراین تأکید کند.»

بر اساس گزارش دفتر نخست وزیر انگلیس، سوناک تصریح کرد که حمایت لندن از اوکراین در زمان نخست‌وزیری او مانند همیشه قوی خواهد بود و رئیس‌جمهور زلنسکی می‌تواند روی لندن برای ادامه همبستگی با کی‌یف حساب کند.

 نخست وزیر انگلیس همچنین بر اهمیت کار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اوکراین برای تضمین ایمنی هسته‌ای و ایجاد شفافیت در مورد هرگونه اطلاعات نادرست تاکید کرد.

 سوناک و زلنسکی همچنین بر لزوم ادامه اعمال فشار بر مسکو از طریق ادامه تحریم‌های اقتصادی تاکید کردند.

سوناک روز دوشنبه به عنوان رهبر جدید حزب محافظه‌کار معرفی شد. او ساعاتی پیش با پادشاه انگلیس دیدار کرد و رسما به‌ عنوان نخست وزیر جدید انگلیس منصوب شد.

https://irna.ir/xjKR۵d
**روسیه خواستار دو نشست اضطراری شورای امنیت درباره موضوعات مرتبط با اوکراین

نمایندگی روسیه در سازمان ملل متجد خواستار برگزاری دو نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره مسائل و موضوعات مرتبط با اوکراین در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه شده است.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

دیمیتری پولیانسکی معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل روز سه‌ شنبه به وقت محلی اعلام کرد مسکو خواستار برگزاری دو نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی موضوعات مرتبط با اوکراین است.

معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل گفت: روز چهارشنبه با توجه به درخواست انجام تحقیقات در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ در مورد انطباق این موضوع با منشور سازمان ملل گفتگو خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: روز پنجشنبه نیز درخواست نشستی بر اساس ماده ششم کنوانسیون منع سلاحهای بیولوژیک خواهیم داشت. معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل هشدار داد سازمان ملل باید به آزمایشگاههای بیولوژیکی در اوکراین توجه کرده و نسبت به آنها حساسیت ویژه‌ای داشته باشد.

معاون سفیر روسیه در سازمان ملل همچنین به خبرنگاران گفت که از اینکه آگاهی را نسبت به بمب کثیف بالا بردیم، راضی هستیم.

وی تصریح کرد شاید عده‌ای بگویند اگر این حادثه رخ ندهد روسیه اشک تمساح خواهد ریخت، اشکالی ندارد چرا که این مساله می‌تواند فاجعه‌ای تمام عیار برای سراسر کره زمین باشد.

در نشست روز چهارشنبه انتظار می رود درباره اتهامات کشورهای غربی علیه روسیه و ایران در خصوص استفاده از پهپادها در جنگ اوکراین پرداخته شود که خواستار تحقیقاتی در این زمینه شده اند. کشورهای غربی از مجمع عمومی سازمان ملل درخواست کرده‌اند تا تحقیقاتی در این زمینه انجام شود.

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک تاکید کرد، کشورهای غربی تلاش می کنند براساس تفاسیر نادرست و گمراه کننده بین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و استفاده از پهپادها در جنگ اوکراین ارتباط ساختگی برقرار کنند، درحالیکه قطعنامه ۲۲۳۱ نه صادرات سلاح را منع کرده و نه به دبیرخانه سازمان ملل دستور العمل و ظرفیت لازم را برای انجام این تحقیقات داده است.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با ارسال نامه ای مستدل به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و نیز رئیس شورای امنیت این سازمان که رونوشت آن به تسهیل کننده قطعنامه ۲۲۳۱ ( ایرلند) نیز ارسال شده است، مواضع صریح جمهوری اسلامی ایران در مورد اتهامات و ادعاهای بی اساس وارد شده از سوی تروئیکای اتحادیه اروپا (آلمان ،انگلیس،فرانسه) وآمریکا در مورد استفاده از پهپادهای متعلق به ایران در جنگ اوکراین را تشریح کرد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در این نامه تصریح کرد که طعنه آمیز است که آمریکا و سه کشور اروپایی در نامه های خود ایران را به نقض بند خاصی از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متهم می کنند، در حالیکه آنها خود به نقض فاحش همه تعهدات حقوقی تحت همان قطعنامه ادامه می دهند. مثال بارز این نقض تعهد، خروج غیر قانونی ایالات متحده از توافق هسته ای و تداوم این نقض تعهد در زمان حال به عنوان اهرمی برای چانه زنی می باشد. اقدامی که نقض آشکار و فاحش قواعد آمره حقوق بین الملل، منشور ملل متحد و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت محسوب می شود .

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در این نامه تاکید کرد: آمریکا و تروئیکای اروپا تلاش کرده اند تا از طریق انتشار اطلاعات نادرست ، مطالب غیرمستند ،گمانه زنی های نادرست و تفاسیر گمراه کننده، خود سرانه و ناقص از قطعنامه ۲۲۳۱شورای امنیت سازمان ملل، بین این قطعنامه و استفاده از پهپادها در درگیری اوکراین ارتباط ساختگی برقرار کرده تا از این طریق ادهای بی أساس خود را علیه جمهوری اسلامی ایران را توجیه کنند.

روسیه در پی اعلام احتمال استفاده اوکراین از بمب کثیف، همچنین خواستار نشست شورای امنیت درباره آزمایشگاههای بیولوژیکی در این کشور شده است. به گزارش ایرنا، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امورخارجه روسیه پیشتر (اردیبهشت ماه) در نشست کمیسیون شورای فدراسیون این کشور گفت: آزمایشگاه‌های بیولوژیک اوکراین بخشی از برنامه گسترده واشنگتن در سراسر جهان است.

وی اظهار کرد، فعالیت‌های جنگ بیولوژیکی اوکراین که با کمک واشنگتن انجام می‌شود، بی‌سابقه نیست بلکه بخشی از برنامه‌های تسلیحات بیولوژیک ایالات متحده است.

ریابکوف در نشست کمیسیون شورای فدراسیون روسیه که در مورد آزمایشگاه‌های تحت حمایت ایالات متحده در اوکراین تحقیق می‌کند، گفت: آزمایش‌های بیولوژیک در اوکراین از سوی شرکت‌های آمریکایی و پنتاگون چیز تازه‌ای نیست و از سال‌ها پیش راه‌اندازی شده است.

وی افزود: آزمایش‌های اوکراین بخشی از برنامه چند ساله واشنگتن در سراسر جهان است که هدف آنها توسعه برنامه‌های جنگ بیولوژیک در جهان است. این دیپلمات ارشد روسی افزود: چنین برنامه‌هایی در جمهوری‌های شوروی بیشترین توجه روسیه را به خود جلب کرده است.

پیش از این، ایگور کریلوف رئیس نیروهای حفاظت از تشعشع، مواد شیمیایی و بیولوژیک روسیه گفته بود شرکت‌های آمریکایی فایزر و مدرنا در آزمایش‌های بیولوژیک پنتاگون مشارکت فعال دارند.

این مقام روسیه خاطر نشان کرد: رهبران حزب دموکرات ایدئولوژیست‌های اصلی فعالیت‌های نظامی و بیولوژیکی آمریکا در اوکراین هستند که به طور مستقیم از بودجه‌های دولتی برای آزمایش‌های مخفی بیولوژیک در اوکراین استفاده می‌کنند.

https://irna.ir/xjKR۵g

**یورش نظامیان صهیونیست به کرانه باختری و قدس اشغالی

منابع خبری بامداد چهارشنبه از یورش نظامیان صهیونیست به تظاهرات کنندگان فلسطینی در مناطقی در جنوب کرانه باختری و قدس اشغالی خبر دادند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

نظامیان صهیونیست به معترضان فلسطینی علیه اشغالگری و تجاوزات این رژیم در منطقه «بیت امر» واقع در شمال الخلیل حمله کردند.

بر اساس این گزارش، نظامیان صهیونیست با پرتاب گاز اشک آور و شلیک گلوله سعی کردند تا معترضان را پراکنده کنند.

منابع محلی گزارش دادند، شماری از فلسطینیان بر اثر استنشاق گاز اشک آور و ضرب و شتم نظامیان صهیونیست آسیب دیدند.

در همین حال در شهرک «الطور» واقع در قدس اشغالی نیز درگیری شدیدی میان معترضان و نظامیان صهیونیست گزارش شده است.

بنابراین گزارش، نظامیان صهیونیست به این شهرک یورش بردند که با مقاومت جوانان فلسطینی مواجه شدند.

وزارت بهداشت فلسطین صبح سه‌شنبه از به شهادت رسیدن ۶ فلسطینی به نام‌های حمدی محمد صبری شرف (۳۵ ساله)، حمدی صبیح رمزی قیم (۳۰ ساله)، ودیع صبیح الحوح (۳۱ ساله)، علی خالد عمر عنتر (۲۶ ساله)، مشعل زاهی أحمد بغدادی (۲۷ ساله)، قصی محمود التمیمی (۲۰ ساله) و زخمی شدن ۲۱ تن دیگر در طی یورش نظامی صهیونیست‌ها به دو شهر نابلس و رام الله در کرانه باختری خبر داد.

شرایط این روزهای سرزمین‌های اشغالی به ویژه در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیله‌ای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیست‌ها را می‌دهند و همین امر شرایط ویژه‌ای را برای صهیونیست‌های غاصب رقم زده است.

تا پیش از این صهیونیست‌ها فقط در جنوب سرزمین‌های اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینی‌ها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیست‌های بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.

https://irna.ir/xjKR۵f

**انتقاد سفیر ایران از سکوت شورای امنیت در قبال تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی به سوریه

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، از سکوت شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی به سوریه انتقاد کرد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک، هدف قرار دادن غیر نظامیان و زیرساخت‌های اساسی در سوریه را نقض اشکارحقوق بین الملل و حقوق بشر دوستانه از سوی رژیم صهیونیستی دانست و تاکید کرد سکوت شورای امنیت باعث تشجیع این رژیم و گسترده تر شدن تجاوز آن شده است.

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران که روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل در خصوص تحولات سوریه سخن می گفت، افزود: حضور و تحرک گروههای تروریستی در خاک سوریه، حاکمیت ملی این کشور و صلح و امنیت منطقه ای را در معرض خطر قرار داده و باید هرچه سریعتر پایان یابد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل توجهات را به وضعیت مردم سوریه جلب کرد و گفت: شرایط انسانی در این کشور هنوز سخت است و رنج وسختی زندگی باعث تاثیرات مهم بر روی مردم سوریه شده و ضرورت دارد نیازهای مردم در بسیاری از مناطق مورد توجه قرار گیرد.

سفیر ایران در سازمان ملل تامین کمک های انساندوستانه را ضروری دانست وافزود: تضمین دسترسی بدون مانع، سریع وامن برای کمک به نیازمندان در سراسر سوریه باید در اولویت باشد. نماینده دائم ایران در سازمان ملل بر لزوم حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تاکید و اضافه کرد: این مهم می تواند با پایان یافتن تهاجم خارجی علیه سوریه و اشغال این کشور تحقق یابد.

وی همچنین ضرورت رفع تهدیدات تروریستی و برداشتن تحریمهای ظالمانه و غیر قانونی علیه مردم سوریه را یادآور شد. دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل خاطر نشان کرد: ما از همکاری کامل حکومت سوریه با سازمان ملل متحد و سازمان‌های انساندوستانه ،حمایت می کنیم و در این چارچوب، ایران تلاش‌های دولت سوریه برای بهبود شرایط انسانی در سوریه راتحسین می‌کند.

ایروانی اضافه کرد: همچنین تلاش‌های جاری برای اجرای موثر قطعنامه ۲۶۴۲ باید ارتقا یابد و انجام پروژه‌های ضروری برای مردم از قبیل برق، آب، بهداشت، سلامت، آموزش و سرپناه تسریع شود.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تنها راه بهبود شرایط در سوریه را راه حل سیاسی دانست که از طریق پروسه سیاسی به رهبری خود سوری ها وبا تسهیل گری سازمان ملل انجام می‌شود.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: ایران از تشکیل جلسه آتی کمیته قانون اساسی و تعامل سازنده طرفها با فرستاده ویژه در امور سیاسی برای حل وفصل موثر اختلافات از طریق تشکیل کمیته قانون اساسی حمایت می کند. سفیر ایران در سازمان ملل همچنین اظهار داشت: تحرکات آزاد گروههای ترویستی و حضور نیروهای خارجی بصورت غیر قانونی در داخل این کشور، حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و صلح و امنیت منطقه ای را در معرض خطر قرار می‌دهد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل با بیان اینکه جنگ علیه تروریسم نباید تمامیت ارضی وحاکمیت سوریه را نقض کند، گفت: ایران خواستار پایان حضور غیر قانونی نیروهای خارجی در بخش‌هایی از خاک سوریه که منجر به فعالیت های تروریستی در این بخش‌ها شده است.

ایروانی اضافه کرد: به رغم درخواست‌های مکرر از سوی جمهوری عربی سوریه برای محکومیت رژیم صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل، تجاوز بی وقفه رژیم صهیونیستی علیه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه ادامه دارد.

وی تاکید کرد: سکوت شورای امنیت سازمان ملل باعث تشجیع رژیم صهیونیستی در جهت اجرای تجاوز وجنایت بصورت آشکارتر و گسترده تر شده که از جمله این جنایات هدف قرار دادن غیر نظامیان و زیرساخت های اساسی در سوریه است که نقض اشکارحقوق بین الملل و حقوق انساندوستانه محسوب می‎‌شود.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل از شورای امنیت خواست، استفاده از استاندارد دوگانه در موضوع سوریه را متوقف و تجاوز رژیم صهیونیستی را محکوم کند و این رژیم را بخاطر جنایت‌ها و به خطر انداختن صلح و امنیت منطقه مورد مواخذه قرار دهد.

https://irna.ir/xjKR۵h

**نگرانی دولت بایدن از شکست دموکرات‌ها در انتخابات میان دوره‌ای

گزارش‌ها از نگرانی شدید کاخ سفید از احتمال شکست دموکرات‌ها در انتخابات میان دوره‌ای مجلس نمایندگان آمریکا حکایت دارد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

هرچه به زمان برگزاری انتخابات میان دوره‌ای مجلس نمایندگان آمریکا نزدیکتر می‌شویم، کاخ سفید و در راس آن دولت جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا نگران است که حزب دموکرات‌، مجلس نمایندگان و سنا را از دست بدهد.

رویترز در گزارشی نوشت به دنبال انتشار نتایج برخی تحقیقات درباره نتایج احتمالی انتخابات میان دوره‌ای مجلس نمایندگان آمریکا، خوش بینی دولت بایدن کم رنگ تر شده است.

بر اساس آمار «پروژه انتخابات آمریکا»، حزب جمهوری‌خواه احتمالا اکثریت کرسی‌های مجلس نمایندگان آمریکا را از آن خود خواهد کرد.

در این گزارش آمده است که کاخ سفید اکنون شانس دموکرات‌ها را برای حفظ کنترل سنا ۵۰ - ۵۰ می‌داند.

با این حال، بایدن همچنان معتقد است که دموکرات‌ها برای حفظ کنترل کنگره شانس بالایی دارند و به همین علت دولت علناً ابراز خوشبینی می‌کند.

پس از آنکه کوین مک کارتی رهبر کنونی اقلیت جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، قول داد اگر این حزب در انتخابات میان دوره‌ای اکثریت را به دست آورد از دادن چک سفید امضا به کی‌یف جلوگیری می‌کند، بایدن ابراز نگرانی کرد که جمهوری‌خواهان ممکن است روند اعطای کمک‌های آتی به اوکراین را به مخاطره بیندازند.

در این گزارش آمده است همچنین ممکن است جمهوری‌خواهان، در صورت به دست گرفتن کنترل کنگره، بایدن را استیضاح و تحقیقاتی در مورد معاملات پسرش «هانتر بایدن» آغاز کنند.

دموکرات‌ها سعی برآن دارند بتوانند کنترل بر هر دو مجلس کنگره را حفظ کنند.

در هفته‌های اخیر، بایدن برنامه سفرهای خود را به ایالت‌های مختلف آمریکا افزایش داده است تا عملکرد دموکرات‌ها را در کنگره طی دو سال گذشته تشریح و تبیین کند.

https://irna.ir/xjKR۵n

**آغاز کنفرانس آژانس بین المللی انرژی اتمی در واشنگتن در غیاب روسیه

کنفرانس سه روزه آژانس بین المللی انرژی اتمی با موضوع "انرژی هسته‌ای در قرن بیست و یکم" از امروز در حالی در واشنگتن آغاز بکار می‌کند که کارشکنی‌های دولت آمریکا مانع از آن شد که نمایندگان و مقام‌های روسیه در این نشست بین المللی مهم حضور یابند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

دولت آمریکا از صدور روادید برای هیات روس خودداری کرده است.

بنابر اعلام تارنمای آژانس بین المللی انرژی اتمی، در این نشست، وزرا، سیاستگذاران، مقامات عالی رتبه و کارشناسان کشورهای عضو درباره نقش انرژی هسته‌ای در گذار به منابع انرژی پاک و سهم آن در توسعه پایدار و کاهش تغییرات آب و هوایی بحث و تبادل نظر خواهند کرد.

شرکت کنندگان همچنین در مورد موضوعات کلیدی مربوط به توسعه و بهره گیری از انرژی هسته‌ای از جمله قابلیت اطمینان و انعطاف پذیری صنعت هسته‌ای در طول بحران همه گیری کرونا در جهان و سهم این صنعت در بهبود اوضاع اقتصادی در شرایط کنونی جهان بحث خواهند کرد.

ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه با انتقاد از دولت آمریکا، صادر نشدن روادید هیات روس را ناپذیرفتنی خواند.

https://irna.ir/xjKR۵q

**قصد لهستان برای دیوار کشی در مرز روسیه

لهستان قصد دارد در مرز خود با روسیه به طول ۲۰۰ کیلومتر دیواری بنا کند که به حسگرهای حرکتی و دوربین مجهز خواهد بود. روسیه می‌گوید، ساخت چنین دیواری "حماقت" است.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

لهستان در حال بررسی ساخت دیواری در امتداد مرز خود با روسیه برای جلوگیری از ورود مهاجران آفریقایی و آسیایی است. ورشو ممکن است در کمپین «جنگ ترکیبی» روسیه از آنها استفاده کند.

جنگ آمیخته یا جنگ ترکیبی (Hybrid warfare) به راهبرد نظامی گفته می‌شود که آمیخته‌ای از جنگ‌های سیاسی، کلاسیک، نامنظم، مجازی، خبر رسانی جعلی، دیپلماسی، دادگاهی، مداخله در انتخابات کشورهای خارجی، برهم زدن بافت جمعیتی، مهاجرپذیری، یورش فرهنگی، ایجاد تضاد دینی و اینگونه موارد است.

با بالا گرفتن تنش‌ها بر سر جنگ در اوکراین، لهستان از تکرار بحران ۲۰۲۱ می‌ترسد. این بحران زمانی رخ داد که هزاران مهاجر آفریقایی و خاورمیانه‌ای سعی کردند از مرز بلاروس عبور کنند.

کریستوف سوبولفسکی مقام ارشد لهستانی که دبیرکل حزب حاکم قانون و عدالت است گفت که آنها در حال بررسی ساخت دیواری در مرز با استان کالینینگراد در شرق روسیه هستند. مشابه این دیوار در مرز بلاروس ساخته شده است.

سوبولفسکی افزود، انتظار می‌رود مهاجران بیشتری از کالینینگراد در آینده تلاش کنند به لهستان بروند.

از سوی دیگر، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین، ساخت موانع را "حماقت" توصیف کرد.

وی در یک نشست خبری در مسکو گفت: تاریخ، حماقت تصمیم‌گیری برای ساختن دیوارها را هر بار ثابت می‌کند، زیرا در طول سال‌ها یا دهه‌ها، همه دیوارها فرو می‌ریزند.

لهستان پیش‌تر مانع فولادی با ارتفاع ۵.۵ متر مجهز به حسگرهای حرکتی و دوربین‌ ساخت که حدود ۱۸۷ کیلومتر در مرز بلاروس امتداد دارد.

گارد مرزی لهستان اعلام کرد تا اوایل آذر شرکتی را برای ساخت دیوار کالینینگراد انتخاب خواهد کرد.

به نوشته یک خبرگزاری دولتی لهستانی، این سامانه در سه ماهه اول سال آینده میلادی ساخته خواهد شد و حدود ۲۰۰ کیلومتر از مرز را پوشش خواهد داد.

https://irna.ir/xjKR۵v

**هشدار دیپلمات پیشین انگلیس به غرب: برجام را فدای موضع‌گیری‌های سیاسی در جنگ اوکراین نکنید

سفیر پیشین انگلیس در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تلاش سه کشور اروپایی برای ارائه تفسیر گمراه کننده از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و ارتباط آن با ادعای نقش پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین را زیر سوال برد و تصریح کرد که توافق سال ۹۴ نباید فدای موضع‌گیری‌های سیاسی غرب شود.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

«پیتر جنکینز» که در سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ میلادی نماینده دائم انگلیس در آژانس بین المللی انرژی اتمی بود یادآور شد که الزامات تسلیحاتی مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ منقضی شده و اگر محدودیت‌های دیگری هم در این زمینه وجود داشته باشد مشمول  صادر کننده ادعایی (ایران) نمی‌شود.

او روز چهارشنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا در لندن گفت که البته من هرگز به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تسلط نداشتم. این سند برای من بسیار طولانی، پیچیده و قانونی است اما تا آنجا که با محتوای آن آشنا هستم، تصور من این است قسمتی که به سوال شما مربوط می‌شود در بند ۶ ضمیمه ب توضیح داده شده است: کلیه دولت‌ها تدابیر لازم را اتخاذ خواهند کرد که تا پنج سال بعد از روز قبول توافق برجام، یا تا تاریخ ارائه گزارشی در تائید «نتیجه‌گیری گسترده‌تر» توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هرکدام که زودتر باشد، به استثنای مواردی که شورای امنیت از قبل و به صورت مورد به مورد تصمیم‌گیری دیگری اتخاذ کرده باشد، مانع از عرضه، فروش، یا انتقال تسلیحات یا تجهیزات مرتبط از مبدا ایران، توسط اتباع یا کشتی‌ها و هواپیماهای تحت پرچم خود شوند، فارغ از اینکه مبدا آنها قلمرو ایران باشد یا خیر.

وی افزود: از آنجایی که روز قبول توافق برجام، اگر اشتباه نکنم ۹۰ روز پس از تاریخ تصویب قطعنامه ۲۲۳۱، یعنی ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵ رخ داد من با شما موافقم که الزام برای جلوگیری از انتقال تسلیحات از ایران قطعاً باید در اکتبر ۲۰۲۰ منقضی شده باشد.

این دیپلمات پیشین انگلیس اضافه کرد: حتی اگر این شرط منقضی نشده باشد، اطمینان ندارم که طرف متخلف ایران باشد؟ چون به نظرم در این بند، شورای امنیت همه کشورها غیر از ایران را مورد خطاب قرار داده و می‌خواهد که نسبت به (عرضه، فروش، یا انتقال تسلیحات، یا تجهیزات مرتبط از مبدا ایران) مانع شوند نه اینکه جلوگیری کنند.

سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان با تکرار اتهام استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین اعلام کردند که سازمان ملل باید در مورد این اتهام تحقیق کند.

برخی مقامات اروپایی ادعا کرده‌اند که باید مشخص شود این اقدام روسیه و ایران نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است یا خیر. تروئیکای اروپایی در نامه‌ای عنوان کردند: ما از تحقیقات توسط تیم سازمان ملل مسئول نظارت بر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت استقبال می‌کنیم و آماده‌ایم از هرگونه تحقیقات فنی و بی‌طرفانه در این راستا حمایت کنیم.

این درحالیست که جمهوری اسلامی ایران از ابتدای جنگ همواره سیاست اصولی و روشن خود را مبتنی بر بیطرفی فعال و مخالفت با جنگ و لزوم حل و فصل سیاسی اختلافات دو طرف و به دور از خشونت اعلام کرده‌ است، اما طرف‌های غربی با ارسال گسترده تسلیحات نظامی مخرب، شعله‌های آتش جنگی را که آغاز کرده‌اند، شعله ورتر می‌کنند.

«امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل از وی خواست از سوءاستفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص جنگ اوکراین و ادعاهای بی اساس در مورد ایران جلوگیری کند.

با این حال برخی رسانه‌های غربی و فارسی‌زبان معاند اصرار دارند که اقدام تروئیکا را تهدیدی برای فعال شدن مکانیسم ماشه در جهت بازگرداندن تحریم‌ها و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد معرفی کنند.

مکانیسم ماشه ارتباطی به مسائل غیر هسته‌ای ندارد

«پیتر جنکینز» در این باره تصریح کرد که مکانیسم ماشه برای «مفاد اصلی برجام (شفافیت برنامه هسته‌ای ایران، محدودیت‌های غنی‌سازی و غیره) تعبیه شده و نه در مورد برخی از ممنوعیت‌هایی که به سختی با انتقال تسلیحات مرتبط و در یک ضمیمه پنهان شده است.»

وی خاطر نشان کرد: «برجام یک توافق بسیار ارزشمند در حوزه منع اشاعه تسلیحات اتمی است که نباید آن را به واسطه موضع‌گیری سیاسی غرب در مورد جنگ اوکراین قربانی کرد.»

جمهوری اسلامی ایران اقدامات سه کشور اروپایی را غیرمسئولانه، مخرب و غیرقانونی برای ایجاد فضای مسموم سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران تلقی کرده که تلاش می‌کنند از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل یک تفسیر گمراه کننده ارائه کرده و بین ادعاهای بی اساس خود و قطعنامه۲۲۳۱ ارتباط برقرار کنند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره گفت: موضوعات حول درگیری جاری در اوکراین با قطعنامه ۲۲۳۱ در موضوع و محتوا کاملا بی ارتباط است. جمهوری اسلامی ایران رویکردهای تحریک‌آمیز جاری اتحادیه اروپا و انگلیس را بخشی از یک سناریوی هدفمند سیاسی و مغایر با ادعاهای پوچ و توأم با نفاق آنها برای کمک به صلح و ثبات پایدار در جهان می‌داند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با مخرب توصیف کردن تحرکات اتحادیه اروپا طی روزهای گذشته تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای حمایت از منافع ملی و تأمین حقوق حقه مردم شریف ایران، حق پاسخگویی نسبت به هرگونه اقدام غیرمسئولانه را برای خود محفوظ می‌داند و در دفاع از منافع ملت ایران اندکی تردید به خود راه نخواهد داد.

 https://irna.ir/xjKR۳g

**حملات ائتلاف سعودی به الحدیده یمن

منابع خبری بامداد چهارشنبه گزارش دادند، حملات ائتلاف سعودی به استان الحدیده یمن همچنان ادامه دارد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

اتاق عملیات ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در استان الحدیده اعلام کرد، پهپادهای شناسایی و جاسوسی ائتلاف سعودی وارد آسمان منطقه الجبلیه و حیس شده و به گشت زنی پرداختند.

بر اساس این گزارش، حملات راکتی ائتلاف سعودی نیز در مناطق مختلفی از استان الحدیده ادامه داشته است و واحد توپخانه ائتلاف سعودی نیز مناطقی را در حیس و الجبلیه استان الحدیده هدف قرار دادند.

این گزارش می افزاید، پهپادهای شناسایی و مسلح ائتلاف سعودی همچنین منطقه ای را در حیس هدف قرار دادند.

این حملات در حالی صورت گرفته که آتش بس یمن روز ۱۰ مهر به پایان رسید و تمدید نشده است.

پیش‌تر «محمد عبدالسلام» رئیس هیات مذاکره کننده یمن گفته بود که هیات مذاکره کننده یمن بر حق ملت یمن تاکید می‌کند و کشورهای متجاوز را مسئول شکست آتش بس می‌داند.

وی افزود: بر موضع خود مبنی بر ضرورت پرداخت حقوق همه کارمندان و مستمری بازنشستگان و برداشته شدن محاصره ظالمانه بندر الحدیده و فرودگاه صنعا تاکید کردیم.

عبدالسلام اضافه کرد: کشورهای متجاوز مسئول شکست آتش بس و افزایش رنج‌های ملت عزیز یمن هستند.

آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنی‌های سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر پایان یافت.

همچنین «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتش‌بس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.

این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساخت‌های این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آن‌ها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.

این آتش بس که تاکنون ۶ ماه به طول انجامیده هزاران بار توسط متجاوزان نقض شده است و از اجرای برخی از بندهای آن خودداری کرده‌اند.

https://irna.ir/xjKR۵B

**روسیه بی توجهی سازمان ملل به حملات اسرائیل به سوریه را محکوم کرد

دولت روسیه بی توجهی سازمان ملل متحد به حملات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی به خاک سوریه را محکوم کرد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

دیمتری بولیانسکی معاون نماینده روسیه در سازمان ملل متحد گفت که مسکو عدم واکنش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نسبت به حملات اسرائیل به خاک سوریه را امری غیرقابل قبول می داند.

وی در سخنان خود در نشست شورای امنیت تاکید کرد: یکی از عوامل برهم زننده ثبات سوریه، حملات اسرائیل است. تل آویو با "نقض برنامه ریزی شده حریم هوایی سوریه و کشورهای عربی همجوار، به اهداف غیرنظامی حمله می کند".

رژیم صهیونیستی تاکنون بارها با نقض حاکمیت سوریه، به این کشور حملات تجاوزگرانه موشکی و هوایی کرده و زیرساخت ها و غیرنظامیان را هدف قرار داده است.

دولت سوریه در نامه های خود به شورای امنیت و سازمان ملل خواستار اقدام آنها برای توقف تجاوزگری رژیم صهیونیستی و پاسخگو کردن این رژیم در برابر قوانین و موازین بین المللی شده است.

https://irna.ir/xjKR۶f

**نگرانی شبه نظامیان وابسته به آمریکا از عادی سازی روابط آنکارا و دمشق

یک سرکرده ارشد نظامی گروه موسوم به "نیروهای دموکراتیک سوریه" (قسد) وابسته به آمریکا نگرانی خود را از عادی‌سازی کامل روابط دمشق و آنکارا ابراز داشت.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

«مظلوم عبدی» از سرکردگان ارشد نظامی قسد به روزنامه سعودی الشرق الاوسط از عادی‌سازی کامل روابط میان آنکارا و دمشق ابراز نگرانی کرد و چنین اقدامی را به زعم خود "برای آینده مردم سوریه بسیار خطرناک" خواند.

این سرکرده ارشد قسد مدعی شد که عادی‌سازی کامل روابط، سوریه را از هرگونه راه‌حل سیاسی جدی دور می کند.

او افزود که تاکنون چند دور گفت‌ و گوی قسد با  دولت سوریه به نتایج ملموسی نرسیده است.

شبه‌نظامیان قسد وابسته به نظامیان آمریکایی هستند که در شرق و شمال شرق سوریه حضور دارند.

دولت سوریه بارها تاکید کرده است که این شبه‌نظامیان و آمریکا در شرق و شمال شرق این کشور هدفی جز غارت نفت ندارند و به حضور غیر قانونی آنان پایان خواهد داد.

در آخرین مورد، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل بامداد چهارشنبه در سخنانی بر ضرورت پایان هرگونه حضور غیر قانونی نظامی خارجی غیرقانونی در این کشور تاکید کرد.

بسام صباغ نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در جریان جلسه شورای امنیت تاکید کرد: هرگونه حضور غیرقانونی نظامی در خاک سوریه نقض منشور سازمان ملل و نقض قوانین بین‌المللی است و باید فورا پایان یابد.

این درحالی است که خبرگزاری رویترز ۲۴ شهریور گذشته به نقل از چهار منبع که نام شان را ذکر نکرد، گزارش داد که «هاکان ویدان» رئیس سازمان اطلاعات ملی ترکیه و «علی مملوک» رئیس اطلاعات سوریه هفته پیش از آن در دمشق دیدار کردند.

ویدان و مملوک در طی دیدارهای خود  طی چند هفته گذشته چگونگی دیدار وزرای خارجه دو کشور را ارزیابی کردند.

پیش تر نیز خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به نقل از منابعی گزارش داده بود که ترکیه برای گروه موسوم به ائتلاف معارضان سوریه ضرب الاجلی برای خروج از خاک این کشور تعیین کرده است.

منابع خبری نیز فاش کرده بودند که رئیس دستگاه اطلاعات ترکیه و رئیس دفتر امنیت ملی سوریه زیر نظر روسیه در مسکو با یکدیگر دیدار کرده‌اند؛ امری که منابع ترکیه‌ای آن را طبیعی و در راستای امکان ترمیم روابط دو طرف توصیف می‌کنند.

طرف سوری در این دیدار خواهان تعیین جدولی زمانی برای عقب نشینی نظامیان ترکیه از سوریه، احترام به حق حاکمیت سوریه، توقف حمایت از گروهک جدایی ‌طلب و کنترل دگر باره سوریه بر گذرگاه مرزی "باب الهوی" واقع در مرز استان ادلب سوریه با ترکیه و نیز کنترل دوباره دمشق بر منطقه ادلبِ تحت کنترل گروه‌های مسلح مورد حمایت آنکارا به همراه بازگشایی جاده مهم " M ۴" شده است که دریای مدیترانه را به منطقه مرزی عراق مرتبط می‌کند.

در این دیدار مطالبات دیگر سوریه نظیر کمک به این کشور برای دور زدن تحریم‌های غرب و بازگشت این کشور به اتحادیه عرب و کمک به روند بازسازی سوریه و کنترل دوباره دمشق بر منابع نفتی و گازی خود در منطقه شرق فرات نیز مطرح شده است.

روابط سوریه و ترکیه هنوز به سطح سیاسی نرسیده است اما دوطرف در اظهار نظر مقامات خود به نوعی برای از سرگیری روابط سیاسی ابراز تمایل کرده اند؛ هرچند هنوز برگزاری دیداری در این سطح از سوی دو طرف تایید نشده است.

سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه چندی پیش به انتشار برخی خبرها درباره احتمال دیداری بین "رجب طیب اردوغان" و "بشار اسد" روسای جمهور ترکیه و سوریه واکنش نشان نداد و گفت: اکنون زمینه سیاسی برای انجام این دیدار وجود ندارد و ترکیه نیز تلاش هایی در این خصوص ندارد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه پیشتر  ر خصوص دیدارش با بشار اسد همتای سوری‌اش گفته بود که شاید زمان آن فرا برسد، با وی دیدار کنم.

این اظهار نظر اردوغان پس از آن بیان شد که روزنامه "حریت" ترکیه از اعلام تمایل رئیس جمهوری ترکیه برای دیدار با اسد در صورت شرکت در اجلاس سران شانگهای خبر داده بود.

اما "اوزغور بورصلی" دبیرکل حزب اپوزیسیون "الوطن" ترکیه ۱۱ مهرماه به نسخه ترکی روزنامه "ایندیپندنت" از عزم رهبر و تعداد دیگری از اعضای ارشد این حزب برای سفر قریب الوقوع به دمشق خبر داده و گفته بود: تعیین تاریخ سفر به دلیل مشغله های کاری دو طرف دشوار است، ولی قطعا این دیدار در آینده بسیار نزدیک انجام خواهد شد

وی توضیح داد که هیئت اعزامی به دمشق  شامل دوگو پیرینجک، رئیس حزب «الوطن»، هیثم سنجق تاجر و عضو سابق حزب عدالت و توسعه و تعدادی از چهره های متنفذ از جمله وزیران و مقامات سابق ترکیه خواهد بود.

به گفته برخی تحلیلگران سیاسی، اردوغان برای اینکه بتواند در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری رای لازم را کسب کند، نیاز دارد تا با دولت سوریه وارد گفت وگو شده و زمینه بازگشت دو میلیون آواره سوری از ترکیه به کشورشان را فراهم کند؛ بویژه که ترکیه با شرایط دشوار اقتصادی روبرو است و این امر بر سطح نارضایتی مردم از دولت و حزب حاکم عدالت و توسعه افزوده است.

https://irna.ir/xjKR۶H

**السودانی خواهان جلسه فردای پارلمان عراق برای رأی اعتماد شد/ انتشار اسامی احتمالی وزرای کابینه

نخست‌ وزیر مأمور تشکیل دولت در نامه‌ای به پارلمان این کشور، خواهان برگزاری جلسه رأی اعتماد به اعضای دولت خود در فردا پنج‌شنبه شد و همزمان برخی رسانه ها اسامی نامزدهای احتمالی تصدی پست های وزارتی را منتشر کردند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

سند منتشر شده در رسانه‌های عراقی نشان می دهد که «محمد شیاع السودانی» با ارسال نامه‌ای به پارلمان تاکید کرده که آماده ارائه لیست وزرا و برنامه دولت خود است و از پارلمان خواسته که فردا پنج‌شنبه برای این منظور تشکیل جلسه دهد.

همزمان «وائل الرکابی» عضو ائتلاف دولت قانون عراق خبر داد که السودانی فردا پنج‌شنبه اعضای دولت خود را به صورت کامل معرفی خواهد کرد.

برپایه این گزارش، در ساعات پایانی سه شنبه شب برخی رسانه‌ها لیست احتمالی وزرای کابینه السودانی را منتشر کردند که هنوز به طور رسمی تایید نشده است.

سایت السیاسة نیوز در این ارتباط نوشت: لیث الشاهر نامزد وزارت نفت، صالح الحسناوی نامزد وزارت بهداشت، نعیم العبودی نامزد وزارت آموزش عالی، رزاق محیبس نامزد وزارت حمل و نقل، فؤاد حسین نامزد وزارت خارجه، خالد شوانی نامزد وزارت دادگستری و عبدالامیر الشمری نامزد وزارت کشور هستند.

به نوشته السیاسیه نیوز، هیام الیاسری برای وزارت ارتباطات، محمد تمیم برای وزارت آموزش و پرورش، عبدالخالق العزاوی برای وزارت تجارت، صباح مهدی برای وزارت جوانان، عباس العلیاوی برای وزارت کشاورزی، طیف سامی برای وزارت دارایی، بنگین ریکانی برای وزارت امور شهرداری ها و احمد الاسدی برای وزارت کار معرفی شده اند.

به نوشته این رسانه عراقی، شنیده ها حاکی از آن است که بر سر وزرای سهمیه شیعیان و وزرای سهمیه کُردها در دولت توافق شده است. بنابر گفته ها، وزارت خارجه و شهرداری‌ها برای حزب دموکرات کردستان عراق و وزارت دادگستری و محیط زیست برای اتحادیه میهنی کردستان عراق  است. گفتنی است فقط بر سر وزرای سهمیه اهل سنت هنوز توافق نهایی نشده است.

عبداللطیف رشید رئیس جمهور عراق ۱۳ اکتبر ۲۰۲۲ السودانی را به تشکیل دولت جدید این کشور مامور کرد.

https://irna.ir/xjKR۶T

**نمایشگاه آثار قرآنی و خوشنویسی با حضور هنرمندان ایرانی در پاکستان گشایش یافت

نمایشگاه آثار قرآنی، خوشنویسی و تذهیب با حضور هنرمندان اعزامی از جمهوری اسلامی ایران به اهتمام خانه فرهنگ کشورمان در شهر «راولپندی» پاکستان گشایش یافت.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

مراسم افتتاحیه نمایشگاه آثار قرآنی و خوشنویسی با حضور هنرمندان ایرانی، رئیس خانه فرهنگ ایران در راولپندی، شماری از شخصیت‌های برجسته پاکستانی و تعداد زیادی از علاقه مندان به فرهنگ ایران زمین در شورای هنری شهر راولپندی گشایش یافت.  

این ‌نمایشگاه با عنوان مبارک نبی کریم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلم روز گذشته به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ‌ایران در شهر «راولپندی» با هدف افزایش آگاهی در مورد آثار قرآنی و هنر اسلامی با حضور شخصیت ها، هنرمندان، فعالان رسانه و علاقمندان و دوستداران ‌هنر برگزار شد.

قرار است طی امروز و فردا (چهارشنبه و پنجشنبه) نمایشگاه اختصاصی آثار هنرمندان کشورمان شامل مهدی ایرانی و رضا مدنی در خانه فرهنگ کشورمان و دانشگاه فاطمه جناح برگزار شود.  

در مراسم افتتاحیه نمایشگاه «فرامرز رحمان زاد» رئیس خانه فرهنگ ایران، "وقار احمد" مدیر شورای هنری ‌راولپندی و برخی از چهره‌های هنری و اجتماعی حضور داشتند. 

گفتنی است طی سال‌های اخیر هنرمندان ایرانی در حوزه‌های مختلف به شورای هنری شهر راولپندی دعوت شده‌اند که طی آن آثار هنری آنان در مراکز هنری از جمله دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی پاکستان به ‌نمایش گذاشته شده است.

https://irna.ir/xjKR۶X

**ادعای زلنسکی: کریمه را آزاد خواهیم کرد

ولودمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در جریان نشست روسای مجالس ده ها کشور جهان که در کرواسی برگزار شد، ادعا کرد اوکراین شبه جزیره کریمه را آزاد می کند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

تارنمای خبری هیل با انتشار این خبر نوشت:رئیس‌جمهور اوکراین روز سه‌شنبه (شب گذشته به وقت محلی) در جریان  نشست روسای پارلمان در کرواسی که به منظور ایجاد هماهنگی به واکنش بین‌المللی به اقدام روسیه در منطقه برگزار شده بود، وعده بازپس‌گیری شبه جزیر کریمه را داد.

بنابراین گزارش زلنسکی که در این نشست به صورت مجازی شرکت کرده بود، گفت: قطعا کریمه را آزاد خواهیم ساخت، ما نه تنها این بخش از کشورمان را به تمامیت ارضی اوکراین بلکه به  تمامیت اروپا بازخواهیم گرداند.

روسای مجالس ده ها کشور جهان این هفته در کرواسی گردهم آمدند تا نخستین بستر پارلمانی  در مورد «پلتفرم کرمیه» را برگزار کنند، دراین میان نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و «جری کنلی» (Gerry Connolly (D-Va.)) نماینده دموکرات حزب دموکرات از ایالت ویرجینیا نیز بعنوان  رئیس مجمع پارلمانی ناتو دراین نشست حضور داشتند.

زلنسکی گفت که بازپس گیری کریمه و بازگرداندن آن به اوکراین کار «آسانی نیست» و افزود: بر افراشته شدن پرچم اوکراین بر فراز کریمه در واقع بازگشت به حالت عادی است که برای تمامی اروپا امری  شناخته شده است.

شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ میلادی و به دنبال بروز ناآرامی های داخلی که با هدایت غرب به سرکردگی آمریکا در اوکراین رخ داد، از سوی کرملین به فدراسیون روسیه الحاق شد.

https://irna.ir/xjKR۷D

**پروازهای مسافری چین به نقاط مختلف جهان افزایش می یابد

اگرچه چین هنوز محدودیت های کرونایی را بطور کامل برنداشته است، صنعت هواپیمایی چین نشانه هایی پیرامون از سرگیری سفرهای جهانی منظم نشان داده است.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

خطوط هواپیمایی چین اعلام کردند تعداد برنامه های پروازهای بین المللی به زودی افزایش خواهد یافت. خطوط هوایی «ایسترن چاینا» که یکی از ۳ خطوط هواپیمایی مهم و بزرگ این کشور است اعلام کرد از پایان ماه اکتبر سال جاری میلادی  تعدادی از پروازهای بین المللی خود را از سرخواهد گرفت. از جمله این پروازها می توان به پروازهای میان شانگهای و بانکوک، هانگژو و توکیو، شینگدائو و ئول و شینگدائو و دوبی اشاره کرد.  

طی زمستان و بهار پیش رو «ایسترن چاینا» در نظر دارد ۱۰۸ برنامه پرواز بین المللی را در ۴۲ مسیر هوایی هرهفته برنامه ریزی کند.  

براساس اطلاعات «واری فلایت» که  ارائه دهنده خدمات داده های هوایی چین است از ۱۰ تا ۱۶ اکتبر این شرکت ۶۴ پرواز بین المللی انجام داده است. در ماه سپتامبر نیز ۲۳۴ پرواز بین المللی با این خطوط هوایی انجام شده است.  

«چاینا سادرن» یکی دیگر از خطوط هوایی مهم چین نیز هفته گذشته اعلام کرد پروازهای بین المللی خود را تا پایان ماه جاری میلادی از سرخواهد گرفت. این پروازها شامل مسیرهای گوآنگژو-جاکارتا، دالیان-توکیو، گوآنگژو- دوبی و گوآنگژو- میلان خواهد بود. پس از این تغییرات قرار است این شرکت هواپیمایی ۸۶ پرواز بین المللی هر هفته انجام دهد. در حال حاضر هر هفته ۷۱ پرواز بین المللی در این خطوط هواپیمایی انجام می شود.  

همچنین شرکت هواپیمایی چاینا سادِرن(China Southern Airlines) روز دوشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد فعالیت مجدد در مسیر پروازی تهران – شهر ارومچی چین از سر گرفته می شود.

در بیانیه این شرکت هواپیمایی آمده است که خطوط هوایی جنوبی چین در نظر دارد پروازها به تهران و ارومچی را از ۹ اکتبر(۱۷ مهر ماه امسال) از سر گیرد و در شروع فعالیت، هفته ای یک پرواز رفت و برگشت از سوی این شرکت هواپیمایی چینی بین تهران و ارومچی انجام خواهد شد.

دفتر نمایندگی این شرکت هواپیمایی چین در تهران نیز ضمن تایید این خبر، اعلام کرد که این شرکت چینی با هفته ای یک پرواز بین تهران و ارومچی، فعالیت خود در مسیر ایران را از سر خواهد گرفت و در آینده ممکن است تعداد این پروازها و نیز تعداد مقصدها افزایش یابد.

به منظور جلوگیری از شیوع کرونا، همه مسافران ملزم هستند پنج روز قبل از سوار شدن در هواپیما، قرنطینه شوند.

از زمان شیوع کرونا پروازهای بین ایران و چین به حداقل رسیده است. در مدت شیوع کرونا فقط شرکت هواپیمایی ماهان هفته ای یک پرواز بین ایران و چین داشته است.

بخش هواپیمایی مسافربری چین فصل جدید زمستان و بهار خود را از ۳۰ اکتبر سال میلادی جاری آغاز خواهد کرد.  

پیش از شروع همه گیری ویروس کرونا حدود ۱۰ درصد مسافران هواپیماهای چینی مسافران خارجی بودند که حدود ۳۰ درصد در صنعت هوایی این کشور مشارکت داشتند.  

بدین ترتیب دولت چین بر روی همکاری همزمان مکانیسم جلوگیری و کنترل و از سرگیری پروازها کار می کند. همچنین به نظر می رسد بهینه سازی اقدامات کنترل و جلوگیری از همه گیری موفقیت آمیز بوده است و می توان به افزایش از سرگیری پروازهای خارجی پرداخت.  

https://irna.ir/xjKR۷M

**رسانه صهیونیست: اسرائیل از انتخاب "سوناک" خوشحال است

یک رسانه رژیم صهیونیستی از انتخاب "ریشی سوناک" به نخست وزیری انگلیس ابراز خوشحالی و شادمانی کرد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

روزنامه صهیونیستی "اسرائیل الیوم" با اشاره به انتخاب ریشی سوناک به عنوان نخست وزیر جدید انگلیس نوشت: اسرائیل از انتخاب ریشی سوناک به نخست وزیری انگلیس خرسند است زیرا او به خصومت و دشمنی با جنبش تحریم «BDS« مشهور است و همچنین اعتقاد راسخ دارد که (قدس) پایتخت تاریخی (رژیم جعلی) اسرائیل است و ممکن است که سفارت انگلیس را به این شهر منتقل کند.

کمپین بایکوت و عدم سرمایه‌گذاری و تحریم رژیم اسرائیل (Boycott, Divestment and Sanctions (BDS)) جنبشی جهانی است که هدف آن تحت فشار قرار دادن این رژیم با اهرم‌های اقتصادی جهت پایان اشغال سرزمین فلسطین، رفع تبعیض و به رسمیت شناختن حق بازگشت میلیونها آواره فلسطینی به کشور خودشان است.

سوناک روز دوشنبه به عنوان رهبر جدید حزب محافظه‌کار معرفی شد. او ساعاتی پیش با پادشاه انگلیس دیدار کرد و رسما به‌ عنوان نخست وزیر جدید انگلیس منصوب شد.

https://irna.ir/xjKR۸b

**پیچ سرنوشت ساز لبنان و نقش مخرب سعودی – آمریکایی

پارلمان لبنان برای بار چهارم در یک ماه گذشته در انتخاب رئیس جمهور جدید ناکام ماند، سایه اختلافات فراکسیون های سیاسی در انتخاب رئیس جمهور همچنان بر فضای پارلمان این کشور سنگینی می کند گرچه برخی معتقدند که هنوز اول ماجراست.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

ساختار سیاسی لبنان توافق برای انتخاب رئیس جمهور را اجتناب ناپذیر می کند و اغلب به دست آمدن این توافق در لبنان روند بسیار طولانی را طی می کند و در اینجا نباید از نقش مخرب برخی کشورهای منطقه ای و بین المللی در این روند غافل شد.

https://irna.ir/xjKR۷H

**معمای «بمب کثیف»

طی روزهای گذشته دو کشور اوکراین و روسیه یکدیگر را به تلاش برای استفاده از «بمب کثیف» در جنگ متهم کرده اند. حال این پرسش به ذهن می رسد که مختصات بمب کثیف چیست و چه تفاوتی با بمب اتم دارد؟

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

حدود هشت ماه از آغاز جنگ روسیه و اوکراین می گذرد و در این مدت، همواره موضوعات جنجالی مختلف مطرح شده است که تازه ترین آن به موضوع استفاده احتمالی اوکراین از بمب کثیف برمی گردد.

«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد به تازگی در نامه‌ای از «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت این سازمان خواست تا هر آنچه که ممکن است را برای «جلوگیری از وقوع چنین جنایت فجیعی» انجام دهند. در نامه نبنزیا آمده است: «ما استفاده بمب کثیف توسط رژیم کی‌یف را رفتار تروریسم هسته‌ای تلقی می‌کنیم.»

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس اتمی هم اعلام کرد که بازرسان این سازمان برای بررسی ادعای روسیه درباره احتمال توسل اوکراین به بمب رادیواکتیو از دو تأسیسات این کشور سرکشی خواهند کرد.

این درحالی است که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین چنین ادعاهایی را رد می‌کند و خود انگشت اتهام را به سوی روسیه نشانه می‌گیرد. او در ویدئو شبانه خود مدعی شد: «اگر روسیه بگوید که اوکراین در حال آماده‌سازی چنین چیزی است، این بدین معناست که روسیه خود آن را از پیش آماده کرده است.»

تفاوت بمب کثیف با بمب اتم

اگرچه اشاره به بمب کثیف می‌تواند تصور بمب هسته‌ای را به ذهن متبادر کند اما بمب کثیف بسیار متفاوت از بمب هسته‌ای است.

روزنامه «نشنال» در گزارشی درباره بمب کثیف نوشت: « بمب کثیف می‌تواند مواد رادیولوژیک را در ترکیب با مواد منفجره در یک منطقه گسترده پخش و زمین را آلوده کند و همچنین خطر تشعشع طولانی مدت رادیواکتیو تا سال‌ها پس از حادثه را به همراه خواهد داشت.»

براساس گزارش‌ها، در بمب هسته‌ای ما شاهد فشرده‌سازی‌ اورانیوم یا پلوتونیوم با شدت غنای زیاد تا سر حد انفجار هسته‌ای هستیم اما در بمب کثیف چنین فرایندی صورت نمی‌گیرد.

همچنین دانش و روش تولید بمب هسته‌ای مستلزم چندین دهه تحقیق علمی است که تاکنون به‌ صورت رسمی در اختیار کشورهای معدود از جمله آمریکا، روسیه، پاکستان، کره‌ شمالی، هند، چین و فرانسه است ولی آن گونه که نشنال گزارش داده، تولید یک بمب کثیف، بسیار آسان‌تر از سلاح‌های هسته‌ای است و فرایند علمی پیچیده‌ای مانند رسیدن به سطح انفجار هسته‌ای ندارد.

همچنین گفته شده که یک بمب کثیف می‌تواند مناطق وسیعی را غیرقابل سکونت کند و خطر ابتلا به سرطان و سایر بیماری‌های مرتبط با تشعشعات رادیواکتیو را افزایش دهد.

با این حال، مطالعات اخیر روی بمب‌های کثیف می‌گویند که خطر آنها در مقایسه با انفجار هسته‌ای بسیار ناچیز است. در زمان انفجار بمب هسته‌ای، دمای چند میلیون درجه سانتیگرادی در مرکز انفجار و چند هزار درجه در مناطق نزدیک به انفجار ایجاد می‌شود اما این شرایط در زمان انفجار بمب کثیف ایجاد نمی‌شود.

طبقه بندی بمب های کثیف

در عین حال از نظر دسته بندی، بمب‌های کثیف جزو همان تسلیحات کشتار جمعی طبقه بندی می‌شوند.

در سال ۲۰۰۲ در جلسات کارشناسی کنگره آمریکا پس از حادثه ۱۱سپتامبر که با هدف بررسی خطرات و تهدیدات ناشی از حملات تروریستی برگزار شد، «ریچارد مزرو» کارشناس هسته‌ای گفت: «اگر قرار باشد بمبی کثیف در مرکز واشنگتن منفجر و یا در اقدامی مشابه یک قوطی پودر حاوی رادیواکتیو با خلوص بالا از یک پشت بام در مرکز شهر تخلیه شود، ده‌ها نفر جان خود را از دست خواهند داد.»

این کارشناس آمریکایی همچنین گفت که اگرچه این رویداد آن قدرها هم که برخی تصور دارند، فاجعه‌بار نخواهد بود اما تأثیر روانی فاجعه‌باری را بر شهروندان خواهد داشت و بدتر از آن، شهر را آن چنان آلوده می‌کند که احتمالاً مردم ناگزیر به تخلیه آن خواهند بود.

از جنبه حقوقی نیز لازم به یادآوری است که هم‌ اکنون هیچ معاهده و چارچوب حقوقی مبنی بر ممنوعیت استفاده از بمب‌های کثیف وجود ندارد، اما استفاده از آنها به‌ دلیل خطری که برای غیرنظامیان در پی خواهد داشت، غیرقانونی است. همچنین ممکن است استفاده از این گونه بمب‌ها، تحت معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای قرار گیرد.

تلاش غرب برای انداختن توپ در زمین مسکو

حمایت سیاسی، مالی و نظامی غرب از کی یف بر کسی پوشیده نیست و با وجود اینکه هنوز اطلاعات دقیق و مستندی از کاربرد بمب در جریان بحران اوکراین کثیف به دست نیامده است، اما بازیگران غربی انگشت اتهام خود را به سمت مسکو نشانه گرفته اند.

وزارت خارجه انگلیس، چنین ادعایی را «بهانه‌ای برای تشدید تنش» از سوی مسکو دانسته است و «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، نیز ادعای مسکو درباره استفاده از بمب کثیف توسط اوکراین را «بهانه جویی» توصیف کرد.

همزمان «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «ما با روسیه نسبت به پیامدهای جدی در خصوص استفاده از تسلیحات هسته‌ای، بسیار صریح بوده‌ایم. اگر روسیه چه از بمب کثیف و چه از بمب هسته‌ای استفاده کند، پیامدهایی را در پی خواهد داشت.»

در مجموع، گمانه زنی درباره جنگ اتم دستکم با سلاح های هسته ای تاکتیکی که طی هفته های گذشته مطرح بود، اینک جای خود را به کاربرد احتمالی بمب کثیف داده است. این فرضیه اگرچه تا کنون اثبات نشده و بمب کثیف نیز در همسنجی با بمب اتم، قدرت تخریب ناچیزی دارد، اما در صورت اثبات استفاده آن، معادلات بحران پیچیده تر و برون رفت از آن دشوارتر خواهد شد.

https://irna.ir/xjKR۶V

**صنعت رسانه در ایران فعال و پویاست

مدیرکل همکاری های بین المللی گروه روسیا سگودنیا، صنعت رسانه در ایران را صنعتی فعال و پویا توصیف کرد و بر ضرورت ادامه و تقویت همکاری های رسانه  ای کشورش با جمهوری اسلامی ایران و نیز همکاری ها میان همه اعضای اوآنا به ویژه در شرایط کنونی بین الملل تاکید کرد .

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

واسیلی پوشکوف( Vasily Pushkov )که برای شرکت در هجدهمین اجلاس مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) به تهران سفر کرده  بود، دیروز در آخرین روز این اجلاس و در حاشیه آن در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اخبار خارجی ایرنا به همکاری های رسانه های تحت پوشش این گروه رسانه ای روسی با رسانه های ایران اشاره کرد وگفت ،مدت طولانی است که با رسانه های ایرانی همکاری داریم و بصورت منظم مشورت ها و جلسات حضوری یا مجازی با هم برگزار می کنیم .

وی با اشاره به اینکه در کنار جنگ اوکراین، یک جنگ رسانه ای گسترده نیز علیه روسیه در جریان است، تاکید کرد که سازمان خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسیه(اوآنا) می تواند با مصاف خبری و انعکاس واقعیت ها، نقشی مهم در این جنگ رسانه ای ایفا کند.

پوشکوف اظهار داشت: شاهد جنگ رسانه ای با تمرکز برموقعیت جغرافیایی جنگ اوکراین هستیم و رسانه های متعدد جبهه مقابل روسیه با انعکاس اخبار جعلی و غیرواقعی، تمام تلاش خود را برای تضعیف روسیه بکار گرفته اند.

رسانه های مهم روسیه از جمله ریانووستی و اسپوتنیک از جمله زیرمجموعه های گروه رسانه ای روسیا سگودنیا هستند.

وی افزود: رسانه های حوزه آسیا و اقیانوسیه به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، از مرزهای جغرافیایی این جنگ فاصله دارند و عمدتا رویکردی معقول و متعادل نسبت به این رویداد دارند. بنابراین، این رسانه ها می توانند با انعکاس واقعیت ها، نقشی غیرقابل انکار در جنگ رسانه غرب علیه روسیه و خنثی کردن تلاش رسانه های غرب برای تضعیف روسیه ایفا کنند.

هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) روز (دوشنبه ) گذشته طی مراسمی با سخنان دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور علی نادری مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و هیون جون کیم مدیر اجرایی خبرگزاری یونهاپ امروز در تهران آغاز به کار کرد.

در این اجلاس دو روزه که دیروز پایان یافت، ۶۰ نفر از روسا، مدیران و سردبیران ارشد از ۳۵ کشور عضو اوآنا حضور داشتند.

«اوآنا» (OANA) نام اختصاری The Organization of Asia-Pacific News Agencies است که در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۱ (۱ دی ۱۳۴۰) با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تاسیس شد.

https://irna.ir/xjKQjc

**آمریکایی‌ها کمتر از هر زمانی به آینده جوانان خوش‌بین هستند

تازه ترین نظرسنجی موسسه گالوپ نشان می دهد که خوش‌بینی آمریکایی‌ها به آینده جوانان به پایین‌ترین حد خود طی سه دهه گذشته رسیده است.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

تارنمای خبری «واشنگتن تایمز» با انتشار این خبر نوشت: بنابر نتایج نظرسنجی موسسه گالوپ، خوش‌بینی آمریکایی‌ها در مورد موفقیت مادی نسل جوان  در پایین ترین سطح خود طی نزدیک به سه دهه گذشته است.

بنابراین گزارش،فقط ۴۲ درصد از آمریکایی های معتقدند که جوانان، امروزه از سطح استاندارد زندگی ، مسکن و تحصیلات بهتری برخودارند، نتایج این تحقیق ۱۸ درصد نسبت به آنچه در سال ۲۰۱۹ به عمل آمده بود، کاهش نشان می هد و حتی از نظرسنجی که در سال ۲۰۱۱ میلادی ۴۴ درصد دراین زمینه نظر مثبتی داشتند؛ دو درصد کاهش یافته است.

این گزارش می افزاید: از  ۴۲ درصد آمار فوق در این نظرسنجی تنها ۱۳درصد  نسبت به آینده جوانان آمریکایی خوش بین بودند. این میزان خوش بینی در مقایسه با ۱۱درصد اظهار خوش بینی به وضعیت آینده  نسل جوان که در سال ۱۹۹۵میلادی توسط «نیویورک تایمز» و «سی‌بی‌اس نیوز » به عمل آمده بود، تنها دو درصد افزایش نشان می دهد.

دیگر نتایج نظرسنجی گالوپ حاکی است،  ۲۸ درصد از بزرگسالان آمریکایی  بعید می دانند که قشر جوان بتوانند زندگی بهتری از والدینشان داشته باشند.

این گزارش می افزاید دراین نظرسنجی  افراد با در آمد سالانه کم تر، اظهار خوش بینی بیشتری به آینده جوانان دارند تا نسبت به افرادی که از در آمد بالا برخوردار هستند.

افراد با در آمد سالانه ۴۰ هزار دلار حدود ۵۲ درصد بشدت ابراز خوش بینی برای آینده جوان داشته در حالی که افراد با در آمدبالای یکصد هزار دلار در سال تنهادر مجموع ۳۹درصد در این زمینه برای جوانان آینده ای خوش بینانه‌ای دارند.

https://irna.ir/xjKR۹۹

**طالبان افغانستان: از مقاومت فلسطین حمایت می کنیم

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان افغانستان در دیدار با اسماعیل هنیه مسئول دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد که طالبان از مقاومت فلسطین و مردم آن حمایت می کند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

ذبیح الله مجاهد در صفحه توئیتر خود با انتشار عکسی از این ملاقات نوشت که دو طرف درباره وضعیت کنونی فلسطین و افغانستان گفت و کردند.

وی تاکید کرد که حکومت طالبان افغانستان قضیه فلسطین را قضیه تمام امت اسلامی دانسته از فلسطینی ها حمایت می کند.

 این مقام طالبان در توئیت خود به محل برگزاری این ملاقات اشاره نکرده است. اما با توجه به سفر اخیر وی به ترکیه، به نظر می رسد این ملاقات در ترکیه انجام شده باشد.

این دیدار و اعلام حمایت مقام طالبان از فلسطین درحالی انجام شده است که چند روز پیش برخی رسانه های رژیم صهیونیستی ادعا کرده بودند بخشی از شخصیت های حکومت طالبان ، خواستار بررسی موضوع برقراری روابط با اسرائیل هستند.

دیدار اخیر سخنگوی طالبان با مسئول دفتر سیاسی جنبش حماس، عملا خط بطلان بر ادعاهای دروغین مطرح شده از سوی رسانه های صهیونیستی است.

https://irna.ir/xjKR۹D

**خبرنگار عمانی: رسانه ها باید فرهنگ صلح را ترویج کنند

«سیف علی الیعربی» سردبیر خبرگزاری عمان با تاکید بر ضرورت گسترش و ترویج فرهنگ صلح و گذشت از سوی رسانه ها گفت: ما باید دیدگاه ها و تفکرات دیگران را بشنویم و آنها را نیز به پذیرش فرهنگ خود تشویق کنیم.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

الیعربی در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا در حاشیه هجدهمین اجلاس مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوانا) در تهران، گفت وگو، نشستن بر سر میز مذاکره و بحث در مورد موضوعات مورد اختلاف را اثر گذارترین راه برای حل اختلاف ها دانست.

وی گفت: بدون شک رسانه ها نقش تعیین کننده ای در تشدید یا کاهش بحران ها دارند. رسانه ها در هر صورت باید به حریم خصوصی هر کشور احترام بگذارند و انتشار اخبار باید به دور از هرگونه غرض ورزی های سیاسی یا منافع شخصی باشد.

این شخصیت رسانه ای عمانی در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه همکاری کشورهای منطقه برای جلوگیری از مداخلات خارجی که موجب افزایش رنج مردم منطقه می شود، گفت: ما براساس اصول سیاست خارجی خود برعدم مداخله در امور داخلی کشورها تاکید می کنیم و بنابر این ملزم به عملی کردن این اصل هستیم.

تلاش های ایرنا زمینه ساز همکاری بیشتر اعضای اوآنا 

الیعربی در خصوص انتظارات از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به عنوان رئیس سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) هم گفت: قطعا ایرنا در چارچوب اهداف اوآنا و در راستای خدمت به خبرگزاری های منطقه تلاش خواهد کرد و این انتظار می رود که باعث همکاری بیشتر خبرگزاری های منطقه با هم شود.

وی افزود: ایرنا رسانه ای ریشه دار، حرفه ای و با تجربه ای است و قطعا راهکارهای خوبی برای مقابله با جریان تحریف حقایق ارائه خواهد کرد.

این سردبیر عمانی در ادامه بر ضرورت تبادل تجربیات بین خبرگزاری های عضو اوآنا و هماهنگی مستمر بین آنها، تاکید کرد.

ضرورت بروزرسانی تفاهم نامه همکاری بین ایرنا و خبرگزاری عمان 

این شخصیت رسانه ای عمانی در خصوص همکاری های رسانه ای ایرنا و خبرگزاری عمان گفت: در حال حاضر به دنبال بروز رسانی تفاهم نامه همکاری بین دو خبرگزاری هستیم. نخستین بار ۲۲ سال پیش دو خبرگزاری یاداشت همکاری امضا کرده اند، طی این سال ها خدمات هر دو سازمان توسعه یافته است و اکنون فرصت‌های خوبی برای همکاری و تبادل اخبار بویژه اخبار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد.

وی ایرنا را اولین منبع اخبار ایران در خبرگزاری عمان دانست و گفت: ایرنا بسیار حرفه ای عمل می کند و برای مخاطبان عمانی اخبار فرهنگی و اجتماعی در کنار اخبار سیاسی ایران بسیار جذاب است.

ضرورت دریافت اطلاعات از منابع رسمی 

الیعربی درباره راه‌های مقابله با اخبار کذب و جعلی هم گفت، رسانه ها باید اطلاعات و اخبار را از منابع رسمی و معتبر بگیرند و به منابع خبری غیررسمی یا غیرمرتبط استناد نکنند.

وی شبکه های اجتماعی را غیرقابل استناد دانست و گفت، اخبار درست و نادرست زیادی در این شبکه ها وجود دارد و تشخیص حقیقت با مراجعه صرف به این شبکه ها بسیار دشوار است.

سفر شمار زیادی از عمانی ها برای درمان 

وی با اشاره به سفرهایی که در سال های اخیر به جمهوری اسلامی ایران داشته، ایران را کشوری زیبا توصیف و تاکید کرد که ایرانی ها مهمان نواز و اندیشمند هستند و با آغوش باز از خارجی ها استقبال می کنند.

الیعربی گفت: تعدادی از شهروندان عمانی در چارچوب گردشگری سلامت و همچنین استفاده از طبیعت زیبای ایران به شهرهای مختلف بویژه شهر شیراز و استان های شمالی سفر می کنند، همچنین سرمایه گذاران ایرانی نیز برای انجام فعالیت های اقتصادی از کشور عمان دیدن می کنند.

هجدهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) که دوم آبان با حضور مدیران، روسای خبرگزاری‌ها و فعالان رسانه‌ای کشورهای عضو در تهران به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آغاز به کار کرده بود، شب گذشته با صدور اعلامیه تهران به کار خود پایان داد.

این اتحادیه در سال ۱۹۶۱ تأسیس و امروزه ۴۳ خبرگزاری از ۳۵ کشور عضو آن می‌باشند. ایرنا در این اجلاسیه به مدت سه سال ریاست این اتحادیه را برعهده خواهد گرفت.

https://irna.ir/xjKR۸Y

**وعده کمک ژاپن به اوکراین برای عبور از زمستان سخت

«فومیو کشیدا» نخست وزیر ژاپن وعده داد تجهیزات گرمایشی را برای پشتیبانی اوکراین در مقابله با سرمای فصل زمستان برای این کشور تامین خواهد کرد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

نخست وزیر ژاپن در پیام ویدئویی در کنفرانسی بین المللی درباره کمک به اوکراین که در برلین برگزار شد اعلام کرد این کشور در ادامه فراهم کردن کمک به اوکراین برای مقابله با سرمای زمستان تجهیزات و وسایل لازم گرمایشی در ماه های پیش رو را فراهم خواهد کرد.  

علاوه بر این «فومیو کشیدا» در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد در راستای تلاش ها برای کمک به بازسازی اوکراین از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه در اواخر ماه فوریه سال میلادی توکیو تجربه های لازم برای استفاده مجدد از پسماندها که ژاپن در زمین لرزه و سونامی بزرگی که در مارس ۲۰۱۱ در مناطق شمالی این کشور تجربه کرده است را در اختیار کی یف قرار می دهد.  

وی تاکید کرد: «اوکراین می تواند از پسماندهایی که در نتیجه حمله روسیه در این کشور به جا مانده استفاده موثر کند.» 

این پیام برای کنفرانس کارشناسان بین الملل برای بازسازی و مدرن سازی اوکراین که به میزبانی آلمان و کمیسیون اروپا که شاخه ای از اتحادیه اروپاست برگزار شد، ارسال شده است.  

قرار است ژاپن ریاست دوره ای گروه ۷ را برای سال آینده به عهده بگیرد. کشورهای گروه ۷ شامل انگلیس، کانادا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، آلمان، آمریکا و اتحادیه اروپاست.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین که به صورت مجازی در این کنفرانس شرکت کرد، گفت حملات روسیه به حدود یک سوم بخش انرژی این کشور آسیب وارد کرده است. وی در ادامه افزود: «روسیه با نابود کردن همه چیز در صدد است تا کار را برای از سرگذراندن ما از این زمستان سخت تر کند.» 

اوکراین اعلام کرده است که در مجموع به ۷۵۰ میلیارد دلار برای بازسازی این کشور نیاز دارد و این رقم می تواند با طولانی تر شدن جنگ افزایش یابد.  

نخست وزیر ژاپن بار دیگر حملات موشکی روسیه به مردم عادی و غیرنظامیان در اوکراین و تهدیدهای هسته ای روسیه را به شدت محکوم کرد و افزود «ژاپن تمام تلاش خود را برای مشارکت مثبت و مذاکرات فعالانه درون جامعه بین الملل را برای بازگرداندن صلح و بازسازی اوکراین انجام خواهد داد. »

https://irna.ir/xjKR۹S

**روسیه: غرب با کمک به اوکراین به حامیان «تروریسم هسته‌ای» تبدیل می‌شوند

«آناتولی آنتانوف» سفیر روسیه در آمریکا با اشاره به طرح‌های کی‌یف برای استفاده از "بمب کثیف" گفت: واشنگتن و متحدانش با کمک نظامی و مالی خود به اوکراین در واقع به حامی و شریک تروریسم هسته ای تبدیل می شوند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

سفیر روسیه در واشنگتن در مصاحبه اختصاصی با هفته‌نامه نیوزویک خطرات فاجعه استفاده اوکراین از "بمب کثیف" را تشریح کرد؛ موضوعی که به استدلال وی، کی یف نقشه استفاده از آن را می کشد و مقامات آمریکایی و اوکراینی، آن را انکار می‌کنند.

نیوزویک نوشت: مقام های روسیه از ابتدای جنگ اوکراین، چنین طرح‌هایی را به اوکراین نسبت داده‌اند، به طوری که «کنستانتین گاوریلوف» که ریاست هیات کنترل تسلیحات روسیه در وین را بر عهده دارد، در ماه مارس تاکید کرد که استفاده اوکراین از «بمب کثیف» یکی از دلایلی بود که مسکو اقدام به «عملیات ویژه نظامی» علیه مسکو کرد.

نیوزویک افزود: در حالی که هیچ حمله و شواهدی مبنی بر استفاده اوکراین از بمب کثیف وجود ندارد، این اتهامات از روز یکشنبه که سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه دومین تماس تلفنی خود را  تنها در سه روز با لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا برقرار کرد، و با همتایان خود از فرانسه، ترکیه و انگلیس گفت و گوهایی انجام داد، فوریت جدیدی پیدا کرد. این اظهارات وزارت دفاع روسیه موجی از انکارها را از سوی مقامات آمریکایی و اوکراینی را به راه انداخت.

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه خطاب به خبرنگاران اظهارات روسیه درباره استفاده اوکراین از بمب کثیف را رد کرد.

مفهوم بمب کثیف اغلب برای توصیف ترکیبی از مواد منفجره معمولی و مواد رادیواکتیو و پراکنده کردن آن با هدف آسیب به مردم استفاده می شود.

آنتونوف گفت: استفاده از بمب کثیف چیزی فراتر از خرابکاری آماتوری است. انفجار یک وسیله انفجاری رادیولوژیکی ، قابل قیاس با انفجار یک سلاح هسته ای با قدرت انفجاری کمتر خواهد بود. موج انفجار، مواد رادیواکتیو را در مساحتی تا چند هزار متر مربع پراکنده می کند. مناطق آلوده برای ۳۰-۵۰ سال به منطقه ممنوعه تبدیل می شوند.

نیوزویک نوشت: در حالی که درباره انفجار بمب کثیف علیه مردم سابقه ای وجود ندارد، شواهد زیادی مبنی بر اثرات مضر تشعشعات خارج از استفاده از تسلیحات هسته‌ای، از جمله بدترین فاجعه های هسته‌ای که در تاریخ رخ داده است، وجود دارد. این دو حادثه در نیروگاه هسته ای چرنوبیل اوکراین در سال ۱۹۸۶ و نیروگاه هسته ای فوکوشیما دایچی ژاپن در سال ۲۰۱۱ به وقوع پیوست.

سفیر روسیه در آمریکا گفت: «نگرانی ما از این واقعیت است که کی یف دارای پایگاه تولیدی لازم و همچنین ظرفیت علمی و فنی است. اوکراین سه نیروگاه هسته‌ای فعال با ۹ استخر ذخیره سازی دارد که حاوی حداکثر ۱۵۰۰ تن اکسید اورانیوم غنی شده تا ۱.۵ درصد است.

وی افزود: در نیروگاه اتمی چرنوبیل مجموعه های سوخت حاوی اورانیوم ۲۳۸ به میزان ۲۲ هزار واحد و همچنین ذخایر اورانیوم ۲۳۵ و پلوتونیوم ۲۳۹ وجود دارد که جزء اصلی بار هسته ای هستند.

آنتونوف به نقل از وزارت دفاع روسیه گفت: وظیفه تولید بمب کثیف به دو سازمان اوکراینی واگذار شده است. وی بدون نام بردن از این سازمان ها گفت که کار در مرحله نهایی قرار دارد.

این مقام روس درباره ادعای آمریکا مبنی بر استفاده مسکو از راهبرد "پرچم دروغین" نیز گفت: هدف آمریکا، متهم کردن روسیه به استفاده از سلاح کشتار جمعی و راه اندازی کمپین اطلاعاتی بی سابقه علیه روسیه است.

راهبرد پرچم دروغین به عملیات‌هایی گفته می‌شود که توسط نهادهای نظامی، اطلاعاتی یا سیاسی به‌گونه‌ای انجام می‌شود که این تصور به‌وجود آید که گروه‌ها یا کشورهای دیگری این عملیات‌ها را انجام داده‌اند.

سفیر روسیه همچنین درباره «سناریوی خطرناک‌تری که کی یف در حال بررسی آن است» هشدار داد؛ طرحی که شامل اقدامات «تحریک آمیز در نیروگاه‌های هسته‌ای واقع در قلمرو تحت کنترل اوکراین و همچنین ایجاد وضعیت اضطراری ناشی از گلوله‌باران نیروگاه اتمی زاپاروژیا توسط نیروهای اوکراینی است».

آنتونوف افزود: این طرح ها می تواند منجر به حادثه ای مشابه با فجایع چرنوبیل و فوکوشیما شود که جهان گرفتار عواقب آن است.

آنتونوف از فقدان  اقداماتی از سوی مقامات غربی به ویژه آمریکا، برای جلوگیری از اجرای چنین طرح هایی ابراز ناامیدی کرد و گفت کمک های اقتصادی و نظامی غرب، به اوکراین کمک می کند.

سفیر روسیه گفت: واشنگتن و متحدانش به جای فشار بر اوکراینی ها که کاملاً عقل خود را از دست داده‌اند، به آنها کمک مالی و نظامی می‌کنند و در واقع به حامیان و شرکای تروریسم هسته‌ای تبدیل می‌شوند. آنها در جنون روسیه ‌هراسی از این فرمول پیروی می کنند که هر ابزاری حتی اگر کاملاً  جنون آمیز و غیرانسانی باشد، در صورت استفاده علیه کشور ما خوب است.

آنتونوف در اظهار نظر در مورد لفاظی‌های فزاینده هسته‌ای مسکو و واشنگتن درباره پیامدهای بالقوه گسترده‌تر رسیدن روابط دو کشور به پایین ترین سطح پس از بحران موشکی کوبا گفت  کرملین برنامه‌ای برای استفاده از تاکتیک‌های مشابه در این زمینه در اوکراین ندارد.

بحران موشکی کوبا تقابل سیزده روزه میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوری سابق بود که در پی استقرار موشک‌های بالستیک میان‌برد شوروی در خاک کوبا آغاز شد. از این بحران اغلب به عنوان واقعه‌ای یاد می‌شود که به‌طور بالقوه‌ای می‌توانست جنگ سرد را به یک جنگ هسته‌ای تمام عیار تبدیل کند.

آنتونوف در اظهارنظر در مورد لفاظی‌های فزاینده هسته‌ای مسکو و واشنگتن درباره پیامدهای بالقوه گسترده‌تر رسیدن روابط دو کشور به پایین ترین سطح پس از بحران موشکی کوبا گفت  کرملین برنامه‌ای برای استفاده از تاکتیک‌های مشابه در این زمینه در اوکراین ندارد.

بحران موشکی کوبا تقابل سیزده روزه میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوری سابق بود که در پی استقرار موشک‌های بالستیک میان‌برد شوروی در خاک کوبا آغاز شد. از این بحران اغلب به عنوان واقعه‌ای یاد می‌شود که به‌طور بالقوه‌ای می‌توانست جنگ سرد را به یک جنگ هسته‌ای تمام عیار تبدیل کند.

وی اظهار داشت ما بارها گفته ایم که روسیه قصد استفاده از سلاح هسته ای در اوکراین را ندارد و هرگز از این سلاح ها استفاده نکرده است. در هیچ شرایطی و هرگز رهبران سیاسی و نمایندگان نظامی ما اشاره به استفاده از سلاح کشتار جمعی نکرده اند.

در حالی که  بایدن شخصا درباره خطر «آرماگدون»(آخر الزمان) در جنگ اوکراین به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هشدار داده است، آنتونوف گفت که تقاضای ما برای تغییر دیدگاه ها در این زمینه با گوش های ناشنوای غرب مواجه شده است .

وی افزود: بنابراین ما به طور فزاینده ای مجبور هستیم به افکار عمومی مراجعه کنیم. رسانه‌ها و کارشناسان مستقل در واقع آخرین فرصت برای بازکردن دیدگان همگان به روی واقعیت ها هستند و خطر ماجراجویی‌های غرب را که منجر به عواقب جبران‌ناپذیر و کشتار جمعی غیرنظامیان بی‌گناه می‌شود، روشن کنند.

https://irna.ir/xjKRbW

**اذعان وزیر خزانه‌داری سابق آمریکا: در رکود اقتصادی به سر می‌بریم

وزیر خزانه داری سابق آمریکا امروز چهارشنبه در اظهاراتی با اذعان به ورود اقتصاد آمریکا به شرایط رکود تاکید کرد که این وضعیت ادامه دار خواهد بود.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

«استیون منوچین» در سخنانی در اجلاس سرمایه‌گذاری اف‌آی‌آی (FII) در ریاض افزود: به احتمال بسیار زیاد یک بیشینه ۴.۵ درصدی در نرخ تورم ۱۰ ساله آمریکا رخ خواهد داد.

وی با بیان اینکه تورم کنونی در آمریکا در نهایت قابل کنترل است، پیش بینی کرد: مهار تورم در ایالات متحده به یک دوره ۲ ساله نیاز دارد.

وزیر خزانه داری پیشین آمریکا در این اظهارات واشنگتن و پکن را به آموختن روش‌هایی برای هم‌زیستی ترغیب کرد و افزود: مسائل اقتصادی در آسیا به ویژه آسیای غربی باید به صورت درون منطقه‌ای مورد بررسی قرار گیرد.

این درحالی است که بلومبرگ نیز به تازگی در گزارشی وقوع رکود اقتصادی در آمریکا را در ۱۲ ماه آینده اجتناب ناپذیر دانسته بود.

در همین راستا،‌ موسسه تحقیقاتی فرانس بُرد آمریکا (Conference Board) روز گذشته در گزارشی شاخص سطح توقع مصرف کنندگان در آمریکا را که یکی از معیارهای مرتبط با تشخیص وضعیت رکود در اقتصاد است همچنان پایین‌تر از سطح ۸۰ تعیین و آن را نشانگر افزایش خطر بروز رکود اقصادی در آمریکا عنوان کرد.

در این میان، تازه ترین نظرسنجی موسسه افکارسنجی گالوپ نشان می دهد که خوش‌بینی آمریکایی‌ها به آینده جوانان به پایین‌ترین حد خود طی سه دهه گذشته رسیده است. 

ششمین اجلاس آینده سرمایه‌گذاری "اف‌آی‌آی" از روز گذشته به مدت دو روز با موضوع «سرمایه‌گذاری در انسان- تمکین نظام جدید جهانی» در ریاض آغاز شده است.

https://irna.ir/xjKRc۸

**هشدار آسه آن درباره افزایش خشونت در میانمار

رئیس کامبوجی اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی (آسه آن) در اظهارنظری پیش از برگزاری جلسه ویژه وزیران امورخارجه این سازمان در روز پنجشنبه که قرار است درباره بحران در این کشور گفت وگو کنند از افزایش خشونت در میانمار ابراز نگرانی کرد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

در بیانیه ای که از سوی رئیس اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی (آسه آن) منتشر شده آمده است: «ما درباره افزایش تلفات و زجر کشیدن انسان های معمولی و غیرنظامیان در میانمار بسیار نگران و ناراحتیم.»

وی همچنین خواستار خویشتن داری و توقف فوری نزاع در این کشور شد و تمامی طرفین را به گفتگو ترغیب کرد. 

ژنرال های میانماری از سال گذشته و هنگامی که ارتش قدرت را در این کشور در دست گرفت از حضور در جلسات اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی (آسه آن) منع شدند. حکومت نظامی میانمار هزاران فعال را پس از سرکوب خونین معترضان بازداشت کرد.

سخنگوی وزیرامور خارجه کامبوج نیز در مصاحبه با خبرنگاران گفت میانمار در جلسه روز پنجشنبه اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی (آسه آن) در جاکارتا شرکت نخواهد کرد. این جلسه با هدف یافتن راهکاری برای پیشبرد روند صلح در آستانه اجلاس ماه آینده آسه آن برگزار می شود. 

رئیس اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی (آسه آن) از شلیک بمب به بزرگترین زندان میانمار و حمله هوایی در ایالت کارن به عنوان نمونه هایی از افزایش خشونت های اخیر در میانمار یاد کرد. به گفته رسانه های محلی دستکم ۵۰ نفر در این حملات کشته شدند. 

در ادامه این بیانیه آمده است این درگیری ها  تنها به وخیم تر کردن شرایط انسانی منجر نشده است بلکه تمامی تلاش ها برای اجرای برنامه صلح آمیزی را که توافقی میان اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی ( آسه آن) و حکومت نظامی میانمار در سال گذشته بوده است را تضعیف می کند. علاوه بر این آسه آن در تلاش است تا رهبری تلاش های صلح آمیز را پیش برده و به اجماعی که در این سازمان درباره تعهدات حکومت نظامی میانمار عمل کند که آغاز کار ان توقف فوری خشونت و شروع مذاکرات پیرامون توافقنامه صلح است. 

«رتنو مرسودی» وزیر امورخارجه اندونزی نیز اعلام کرد اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی ( آسه آن) از نمایندگان غیرسیاسی میانمار دعوت کرده است تا در جلسه روز پنجشنبه شرکت کنند که تا کنون از سوی حکومت نظامی میانمار تلاشی در این باره صورت نگرفته است. 

اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی ( آسه آن) سیاستی درازمدت در مداخله نکردن در امور داخلی کشورهای عضو خود را دارد اما برخی اظهارنظرها نشان می دهد این سازمان خواستار اقداماتی جدی تر در برابر حکومت نظامی میانمار شده است.

https://irna.ir/xjKRc۹

**تداوم مذاکرات گازی ترکیه و روسیه/ آنکارا منتظر خبرهای خوب است

منابع آگاه در آنکارا ضمن سازنده خواندن مذاکرات گازی روسیه و ترکیه از ادامه گفت‌وگوها بدون هیچ‌گونه مانعی خبر داده و اعلام کردند منتظر خبرهای خوب از سمت مسکو هستند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

یک منبع آگاه در آنکارا امروز چهارشنبه به این خبرگزاری گفت، مذاکره ترکیه با روسیه بر سر بها و پرداخت گاز "سازنده" بوده و این گفت‌وگوها بدون هیچ مانعی در جریان است.

گفته می شود ترکیه درخواست تخفیف و تمدید مدت پرداخت را برای گاز روسیه تا سال ۲۰۲۴ ارائه کرده است.

«نورالدین نباتی» وزیر دارایی و خزانه داری ترکیه نیز روز گذشته گفت که آنکارا منتظر خبرهای خوب از سمت مسکو است.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه در تاریخ ۱۲ اکتبر (۲۰ مهر) گفت که مسکو می‌تواند ترانزیت گاز از خطوط لوله نورد استریم را که چندی پیش در اثر وقوع انفجار دچار خرابی شد و روسیه آن را اقدامی تروریستی خواند، به ترکیه تغییر مسیر دهد. روز بعد، پوتین این ایده را با «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه در نشست آستانه مطرح کرد.

دو روز بعد و در تاریخ ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) اردوغان گفت که دو رهبر به نهادهای مربوطه دو کشور دستور داده اند تا به سرعت کار بر روی طرح ایجاد یک قطب در ترکیه برای تامین گاز به اروپا را آغاز کنند.

https://irna.ir/xjKRfw

**سوریه: ایجاد نظام بین المللی جدید ضروری است/ سلطه استعماری باید پایان یابد

دولت سوریه با اشاره به اقدامات اشغالگران صهیونیست و جنایات این رژیم در سرزمین های اشغالی و عدم پایبندی کشورهای غربی به منشور ملل متحد،خواهان ایجاد یک نظام بین المللی جدید برای پایان دادن به سلطه استعماری و سیاست های تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی شد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

وزارت امور خارجه و اتباع خارجی سوریه در بیانیه‌ای به مناسبت روز سازمان ملل متحد اعلام کرد: عدم پایبندی کشورهای غربی به مبانی منشور سازمان ملل، اتخاذ سیاست های خصمانه و اعمال استانداردهای دوگانه آنها در قبال این تجاوزات، موجب شده ساختار موجود کارآیی خود را از دست بدهد، لذا برپایی یک نظام بین المللی جدید برای جلوگیری از این روند تجاوز ضروری است.

به گزارش پایگاه خبری النشره، این بیانیه می افزاید: سوریه مانند سایر کشورهای دنیا از زمان تشکیل این سازمان به عضویت آن درآمد و در تنظیم قوانین و معاهدات آن نیز تا حد امکان مشارکت و همیاری داشت. کشورهای جهان در دوره پس از جنگ جهانی دوم، در نتیجه جنایات نازیها و فاشیستها در طول جنگ، برای جلوگیری از تکرار جنگ وتجاوز، ممانعت از مداخله در امور داخلی کشورها و با هدف ایجاد جهانی مبتنی بر اصول عدالت و برابری برای همه به تدوین منشور پرداختند.

 وزارت خارجه سوریه ادامه داد: اما متأسفانه عدم پایبندی کشورهای غربی به اصول و اهداف منشور و درپیش گرفتن سیاست تجاوزکارانه، استعماری و استانداردهای دوگانه و غارت ثروت کشورهای در حال توسعه، این سازمان را از اهداف منشور و نقش قانونی خود دور کرده است.

این بیانیه می افزاید: سوریه بارها پیش از این خواستار ایجاد یک نظام بین المللی جدید با احترام به منشور سازمان ملل و پایان دادن به سیاست های سلطه گرانه و تجاوزگرانه اسرائیل و جنایات این رژیم در سرزمین های اشغالی عربی شده تا زمینه تحقق دنیایی تازه فراهم شود که در آن مردم از حقوق خود برخوردار بوده و دموکراسی بر روابط بین الملل و توسعه پایدار در سراسر جهان حاکم شود.

https://irna.ir/xjKRfz

**علمای محبوس در زندان‌های بحرین: امیدواریم پاپ سخن حق بگوید

علمای محبوس در زندان‌های رژیم بحرین در بیانیه‌ای خطاب به پاپ فرانسیس اعلام کردند که امیدوارند که او در سفر آتی خود به بحرین، سخن حقیقت را بر زبان جاری کند و به ندای ایمان پاسخ دهد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

علمای بازداشت شده بحرین در زندان‌های رژیم بحرین در ادامه بیانیه خود خطاب به پاپ فرانسیس که از سوم تا ششم نوامبر برای شرکت در نشست «گفت‌وگوی شرق و غرب» به بحرین سفر می‌کند، نوشتند: «از سفر جنابعالی به عنوان حافظ صلح و اصلاح و عدالت به بحرین استقبال می‌کنیم. بدان که شما در سرزمینی قدم خواهی گذاشت که در آن شعار تسامح و همزیستی جزء برای ملت این کشور مطرح شده و عدالت و احسان در آن توصیف شده است، اما ظلم و بی عدالتی در آن گسترش پیدا کرده است».

شیخ «عبدالجلیل المقداد»، شیخ «سعید النوری»، شیخ « محمد حبیب المقداد» و «شیخ علی سلمان»، روحانیون بازداشت شده سیاسی بحرینی هستند که این بیانیه به نام آن‌ها منتشر شده است.

در بیانیه این چهار زندان محبوس در زندان‌های آل خلیفه آمده است: «مردم این سرزمین از میان کشته شدگان، مادران داغدیده، مجروحان، زندانیان، افرادهای تحت تعقیب و تبعید شدگان از دیار و خانواده‌ای هستند که در سزمینشان صبورانه باقی ماندند. گزارش بسیونی و سایر سازمان‌های بین المللی حقوق بشری موارد نقض بسیاری را علیه مردم این زمین ثبت کرده‌اند».

علمای بازداشت شده خطاب به پاپ واتیکان افزودند: «اصلاح، عدالت و کرامت انسانی اهداف مشترک همه پیام‌های آسمانی هستند که ظلم به مردم و فساد در کشور را نمی پذیرند. اینها همه اهدافی است که مردم این کشور به دنبال رسیدن به آن بودند و فداکاری های بزرگی برای دستیابی به آنها انجام دادند».

این چهار روحانی بحرینی در پایان بیانیه خود ابراز امیدواری کردند که پاپ فرانسیس در سفر خود به بحرین سخن حق را بگوید و «به ندای ایمان و عقل سلیم پاسخ دهد. مردم بحرین همیشه همزیستی با اهل ادیان آسمانی و دیگران داشته است، چنانکه گذشته و حال آنها گواهی می دهد».

https://irna.ir/xjKRhm

**توافق همکاری ژاپن و اتحادیه اروپا با هدف تقابل با چین و روسیه

ژاپن و اتحادیه اروپا در گفت وگوهای اقتصادی توافق کردند که باید نظم اقتصادی آزاد و منصفانه را به عنوان شرکای استراتژیک در برابر دیگر کشورها یه ویژه چین و روسیه برقرار و حفظ کنند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

به گفته وزارت امور خارجه ژاپن، وزرای ژاپن و نمایندگان اروپایی در دومین نشست خود به صورت آنلاین در مورد موضوعات اقتصادی مانند تجارت، سرمایه گذاری و انرژی برگزار شد، اهمیت تامین انرژی پایدار و تامین مواد غذایی را که از زمان آغاز بحران جنگ روسیه علیه اوکراین روسیه در معرض تهدید قرار گرفته است را به اشتراک گذاشتند.

«یوشیماسا هایاشی»، وزیر امور خارجه و «یاسوتوشی نیشیمورا»، وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت از ژاپن در این نشست شرکت کردند، در حالی که مسئول تجارت «والدیس دامبروسکیس» و مسئول خدمات مالی «مایرید مک گینس» نماینده اتحادیه اروپا بودند.

آنها توافق کردند که ژاپن و اتحادیه اروپا، به عنوان شرکای استراتژیک که بنیان های اساسی مشترک دارند و برای تجارت آزاد تلاش می کنند و مهم است در زمانی که نظم بین المللی به چالش کشیده شده است، نظم اقتصادی آزاد و عادلانه ای را در جامعه بین المللی رهبری کنند.

به گفته این وزارتخانه، یک منبع آگاه گفت: نیشیمورا در طول این گفتگوها بر اهمیت مقابله مشترک با «تلاش برای اجبار بر اساس قدرت اقتصادی برای تامین منافع خود» و پرداختن به «اقدامات مخرب بازار مانند ارایه یارانه های غیرشفاف صنعتی» به شیوه های اقتصادی پکن تاکید کرد.

هایاشی در انتقادی آشکار از آنچه وی سیاست «دیپلماسی تله بدهی» چین خواند، بر لزوم ترویج «تامین مالی توسعه شفاف و منصفانه» تاکید کرد.

آنها تأیید کردند که اقدامات مسکو علیه اوکراین که در فوریه آغاز شد غیرقابل تحمل است و حمایت از اوکراین باید با همکاری جامعه بین‌المللی از جمله سایر اعضای گروه هفت کشور صنعتی ادامه یابد.

اولین گفتگوی اقتصادی بین ژاپن و اتحادیه اروپا در اکتبر ۲۰۱۸ در توکیو برگزار شد و در مورد توافقنامه مشارکت اقتصادی آنها که در سال ۲۰۱۹ اجرایی شد بحث شد.

https://irna.ir/xjKRfr

**اروپا نگران تاثیر منفی احتمالی انتخابات آمریکا بر حمایت‌ها از اوکراین

یک روزنامه آمریکایی گزارش داد: کشورهای اروپایی از احتمال چرخش آمریکا در قبال جنگ اوکراین و اینکه با روشن شدن نتیجه انتخابات میان دوره‌ای در آن کشور ممکن است حمایت های واشنگتن از کی‌یف قطع شود، دچار نگرانی شده‌اند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

تارنمای خبری نشریه آمریکایی «واشنگتن پست» با اشاره به  نگرانی برخی از سیاستمداران در اروپا به این موضوع پرداخت و نوشت: متحدان آمریکا در  اروپا، نگران آن هستنند که با پیروزی حزب جمهوریخواه در انتخابات میان دوره ای، آنگاه جبهه واحدی که غرب در برابر تجاوز نظامی روسیه به اوکراین ایجاد کرده به سرعت از هم گسیخته شود و این موضوع باعث برتری ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در صحنه نبرد با اوکراین شود.

 این نگرانی بیشتر از آن جهت در میان متحدان اروپایی آمریکا شدت گرفته که «کوین مک کارتی» (Kevin McCarthy) نماینده حزب جمهوریخواه از ایالت کالیفرنیا و رهبر اقلیت این حزب در مجلس نمایندگان، اعلام کرد چنانچه (در انتخابات میان دوره‌ای) جمهوریخواهان کنترل کنگره را دراختیار گیرند، به دادن «چک سفید» برای اوکراین ادامه نخواهند داد.

واشنگتن پست افزود: اکنون کشورهای اروپای غربی  و از جمله اوکراین متعجب از آن هستند که تا چه اندازه می توان بر روی آمریکا در این جنگ حساب کرد و بر ادامه کمک های نظامی و اقتصادی واشنگتن متکی ماند.

بصدا در آمدن زنگ های خطر در اروپا

این گزارش می افزاید: البته هنوز مشخص نیست جمهوریخواهان در صورت تسلط بر کنگره تا چه اندازه تهدید خود را برای کاستن از حمایت های مالی و نظامی از اوکراین عملی کنند؛ هرچند «میچ مک کانل» رهبر اقلیت حزب جمهوریخواه در سنا مدعی شده که جمهوریخواهان بر تسلیحات مورد نیاز  و دیگر کمک ها به اوکراین متمرکز خواهند بود و برخی نظرسنجی های به عمل آمده حاکی از حمایت افکار عمومی در آمریکا مبنی بر ادامه حمایت  از اوکراین است اما تنها کافی است اشاره  شود که آمریکا ممکن است از حمایت های خود در قبال کی‌یف پا پس کشد و آنگاه زنگ های هشدار در اروپا به صدا در آیند.

«توبیاس الوود» (Tobias Ellwood)  رئیس کمیته دفاعی مجلس عوام انگلیس به این نشریه آمریکایی دراین خصوص گفت: از فوریه گذشته چنانچه حجم عظیمی از تسلیحات آمریکا به کی‌یف اعزام نمی شد، اوکراین قادر به عقب راندن قوای روسیه نمی بود و هرگونه تعلل  در این زمینه می تواند ورق را دراین جنگ به نفع ورسیه برگرداند.

رئیس کمیته دفاعی مجلس عوام انگلیس افزود: اگر آمریکا درحمایت خود از اوکراین عدول کند، آنگاه شما بازیچه دست پوتین خواهید بود چرا که وی پیروز از یک شکست حتمی خواهد بود.

ناتوانی در عمل کردن به تعهد ۱۱میلیارد یورویی اروپا

«کاترین کالور اشبروک» (Cathryn Culver-Ashbrook) ، محقق علوم سیاسی آلمانی و نایب رئیس بنیاد «برتلزمن»  (Bertelsmann) مستقر در واشنگتن به این روزنامه آمریکایی گفت: کاهش کمک های آمریکا از جنگ اوکراین می‌تواند زنگ خطری برای بسیاری از کشورهای اروپایی باشد که هنوز در مورد انجام برخی تعهدات دفاعی و مالی برای کی‌یف در تکاپو هستند.

وی افزود: بطور مثال آلمان بدنبال حمله روسیه به اوکراین در فوریه گذشته؛  همچنان در صدد افزایش بودجه دفاعی خود است و اتحادیه اروپا که وعده  کمک مالی  ۱۱ میلیارد یورویی به اوکراین را داده، تاکنون  توانسته از این مبلغ تنها  سه میلیارد یوروی آنرا پرداخت کند.

«ناتالی توچی» (Nathalie Tocci) مدیر موسسه امور بین الملل مستقر در رم به این روزنامه چاپ پایتخت آمریکا گفت: در زمانه‌ای که بحران اقتصادی در سراسر اروپا عمیق تر می شود، این پرسش وجود داردکه آیا کشورهای اروپایی بدون تکیه بر آمریکا، قادر به تامین تعهدهای مالی خود در جنگ اوکراین هستند یا خیر.

https://irna.ir/xjKRgv

**هماهنگی رسانه ای میان اعضای اوآنا ضروری تر از هر زمانی است

مدیرعامل خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گفت : در شرایطی که فشار های زیادی بر رسانه های مستقل در جهان اعمال می شود، هماهنگی رسانه ای میان اعضای سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) بیش از هر زمانی ضرورت دارد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

ایاد ونوس مدیرعامل خبرگزاری سوریه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در حاشیه هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) برضرورت تقویت همکاری های رسانه ای میان کشورهای عضو این سازمان در چارچوب یک برنامه و تولیدات مشترک تاکید کرد.

ونوس خواستار تقویت بیش از پیش تبادل رسانه ای خبرگزاری های سوریه "سانا" و "ایرنا" با توجه به روابط مشترک فرهنگی بین مردم ایران و سوریه شد.

وی گفت: تقویت همکاری رسانه های کشورهای مستقل به روش های مختلف و از جمله برگزاری کارگاههای آموزشی مشترک ضروری است و اعضای اوآنا باید صدای مظلومان را به گوش جهانیان برسانند.

وی با اشاره به تاثیر اخبار کذب و دروغ در دامن زدن به اختلافات سیاسی بین کشورها و اقوام مختلف گفت: برای خنثی کردن توطئه های رسانه ای و پایان دادن به انحصار رسانه ای که به دنبال تحریف حقایق از طریق تروریسم رسانه ای است، باید اخبار صحیح را براساس واقعیت و اسناد در جهان منتشر کنیم.

هجدهمین نشست مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) از دو روز پیش در تهران آغاز شد و تا دیروز سه شنبه ادامه داشت.

این نشست به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) برگزار شد و ۶۰ نفر از مدیران، و روسای خبرگزاری ها از ۳۵ کشور عضو آوانا شرکت داشتند.

ایرنا دیروز سه شنبه رسماً ریاست سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (OANA)  را طی سه سال  آینده برعهده گرفت.

https://irna.ir/xjKRcD

**شکست طرح آمریکا علیه کاراکاس و ناامیدی از رهبر مخالفان در ونزوئلا

روزنامه آمریکایی به نقل از یک منبع آگاه در کاخ سفید نوشت: ایالات متحده در نزاع رهبری در اپوزیسیون ونزوئلا دخالتی نمی کند؛ موضوعی که نشان می دهد خوان گوایدو رهبر اپوزیسیون این کشور حمایت خود را از واشنگتن از دست داده است.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

میامی هرالد به نقل از منبع مذکور افزود: حمایت از گوایدو در بین احزاب سیاسی اپوزیسیون ونزوئلا در ماه های اخیر کاهش یافته است. این تصمیم ضربه مهلک دیگری به گوایدو است که از حمایت واشنگتن در دوره ای که رهبری قیام اپوزیسیون را برعهده داشت برخوردار بود.

به نوشته این رسانه آمریکایی، گوایدو از آن زمان تاکنون و همزمان با افزایش قدرت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا نفوذ خود را از دست داده است.

 هفته گذشته رسانه های آمریکایی گزارش دادند که اپوزیسیون ونزوئلا در نشست با نمایندگان وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که از «دولت موقت» گوایدو حمایت نمی کند.

گزارش ها در این زمینه نشان می دهد که اپوزیسیون ونزوئلا نیز تلاش میکند از گوایدو فاصله بگیرد و کاخ سفید نیز مخالف چنین تلاشی نیست.

میامی هرالد نوشت: حمایت از گوایدو در داخل حزب اپوزسیون کاهش یافته و رهبران اپوزیسیون از این که رئیس دولت موقت بتواند زمینه سرنگونی مادورو و انتقال دموکراتیک را فراهم کند ناامید شده اند. برخی از رهبران اپوزیسیون اکنون می گویند به راهبرد جدید نیاز هست.

منبع آمریکایی در کاخ سفید اشاره نکرد که آیا دولت آمریکا متعهد به به رسمیت شناختن دولت جدید موقت در ونزوئلا، صرف نظر از رهبری آن تا زمان برگزاری انتخابات جدید  هست یا خیر.

پیشتر مقام ارشد ائتلاف مخالفان دولت ونزوئلا در گفت‌وگو با روزنامه انگلیسی فایننشال‌تایمز گفته بود: احزاب مخالف در حال بررسی طرحی برای پایان دادن به دولت موقت تحت حمایت آمریکا به رهبری «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا هستند.

یکی از سخنگوهای گوایدو به فایننشال‌تایمز گفت: احزاب مخالف موضع روشنی درباره تداوم دولت موقت ندارند.

گوایدو و متحدانش، حزب حاکم به رهبری نیکلاس مادورو را به تقلب در انتخابات ۲۰۱۸ متهم کردند. اتهام تقلب مورد حمایت آمریکا قرار گرفت اما هرگز مورد تایید جامعه بین‌الملل یا نهادهای مردمی در ونزوئلا قرار نگرفت.

گویدو به عنوان رقیب مادورو یک دولت موازی در سال ۲۰۱۹ تشکیل داد اما این دولت به خاطر حمایت مردم از مادورو نتوانست وی را از قدرت برکنار کند.

ونزوئلا در سال ۲۰۱۸ شاهد تشدید طرح بی ثبات سازی کاراکاس در صحنه داخلی و بین المللی از سوی واشنگتن با هدف سرنگونی دولت مشروع مادورو بود. پس از آن که ملت ونزوئلا در انتخاباتی آزاد، شفاف و دموکراتیک مجددا نیکلاس مادورو را به عنوان رئیس جمهوری این کشور انتخاب کردند، دولت منتخب مردم با کارزاری به رهبری آمریکا و متحدانش روبرو شد که به دنبال بی اعتبار کردن دولت مشروع کاراکاس بودند. موضوعی که با نادیده گرفتن  اراده مردم سعی داشت با ایجاد موانع سخت برای حاکمیت دولت، برنامه کودتا را در این کشور پیش ببرد.

https://irna.ir/xjKRgN

**کاهش مصرف؛ رویکرد انگلیسی‌ها برای کاهش هزینه‌ انرژی

یک فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ در انگلیس اعلام کرد که مردم این کشور برای مقابله با بحران هزینه‌های زندگی، به خرید محصولات کم مصرف از جمله سرخ‌کن‌ بدون روغن و آرام‌پزها روی آورده‌اند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

گروه فروشگاهای ازدا (Asda)، یکی از بزرگترین مجموعه‌ فروشگاه‌های زنجیره‌ای در انگلیس در گزارش بررسی فروش ماهانه در سپتامبر (شهریور ماه) از افزایش ۳۲۰ درصدی فروش فروش سرخ‌کن بدون روغن نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته خبر داد.

همچنین در گزارش این فروشگاه آمده است که در این مدت فروش آرام پزها به بیش از دوبرابر افزایش یافته است.

این گزارش می‌افزاید: بنابر داده‌های ازدا که توسط مرکز تحقیقات اقتصاد و بازرگانی انگلیس (CEBR) گردآوری شده است، خانواده‌های انگلیسی در ماه پیش نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۱۴۱ پوند (۱۶۳ دلار) هزینه بیشتری متحمل شده اند که عمده آن به دلیل افزایش شدید بهای آب و برق بوده است.

بر این اساس قیمت گاز طبیعی در انگلیس نسبت به سال گذشته ۹۵.۷ درصد و بهای برق ۵۴ درصد افزایش یافته است.

در همین راستا، تازه‌ترین داده‌های مرکز ملی آمار انگلیس نیز نشانگر شیب صعودی قیمت مواد غذایی در بحبوحه بحران هزینه‌های زندگی است به طوریکه برخی اقلام مانند روغن نباتی و ماکارونی بیش از ۶۰ درصد در عرض یک سال گذشته افزایش قیمت داشته است.

این گزارش خاطر نشان می‌کند: مصرف کنندگان انگلیسی در حالی با افزایش نرخ تورم به ۱۰ درصد، مخارج خود را کاهش داده‌اند که جرمی هانت وزیر اقتصاد این کشور گفته است که کاهش مالیاتی را که پیشتر توسط لیز تراس نخست وزیر سابق انگلیس برنامه‌ریزی شده بود، لغو خواهد کرد.

بدین ترتیب، انگلیسی‌ها با چشم انداز فشار اقتصادی شدیدتر در سال آتی نیز روبرو هستند.

در گزارش ماهانه فروشگاه ازدا تاکید شده است که درآمد خانوارهای انگلیسی به شدت به نحوه واکنش دولت این کشور به بحران انرژی وابسته‌ است.

این در حالی است که مشکلات عمیق اقتصادی در انگلیس باعث تشدید بحران قدرت در این کشور شده و تاکنون دو نخست وزیر (بوریس جانسون و لیز تراس) در یک سال گذشته از مقام خود استعفا کرده‌اند.

«ریشی سوناک» نخست وزیر جدید انگلیس روز گذشته در نخستین نطق خود بعنوان نخست وزیر، رسیدگی به مشکلات اقتصادی کشور را اولویت اصلی دولت جدید معرفی کرد اما درباره تبعات تصمیمات سخت هشدار داد.

سوناک ۴۲ ساله روز دوشنبه بعنوان رهبر جدید حزب حاکم در انگلیس معرفی شد. او که سومین نخست وزیر این کشور در سال جاری میلادی بشمار می‌رود در شرایطی سکان دولت را به دست گرفته است که اوضاع اقتصادی، بشدت بغرنج و در بدترین شرایط نیم قرن گذشته قرار دارد.

https://irna.ir/xjKRhg

**پس‌لرزه مشکلات عمیق اقتصادی در انگلیس/متمم بودجه دولت سوناک به تعویق افتاد

دولت ریشی سوناک در پی مشکلات عمیق اقتصادی در انگلیس که رکورد شاخص های مالی در این کشور را معکوس کرده است تصمیم گرفت تا متمم بودجه را که قرار بود دوشنبه هفته آینده به مجلس ارائه شود، سه هفته به تعویق بیندازد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

این تصمیم روز چهارشنبه در نخستین جلسه اعضای دولت انگلیس اتخاذ و اعلام شد. در این جلسه ریشی سوناک بر اساس بیانیه‌ای که یک نسخه آن از سوی دفتر نخست وزیری منتشر شد گفت که ثبات اقتصادی و پایداری مالی در مرکز مأموریت دولت خواهد و این امر مستلزم تصمیمات بسیار دشواری است.

بر این اساس جرمی هانت وزیر دارایی و ریشی سوناک توافق کردند که با توجه به آشفتگی اوضاع مالی و اقتصادی کشور، ارائه متمم بودجه به ۱۷ نوامبر موکول شود.

وزیر دارایی انگلیس رسیدن به تصمیمات درست اقتصادی را مهم توصیف کرد و گفت که در این حد فاصل، زمان لازم برای تایید تصمیمات اقتصادی در کابینه وجود دارد. هانت با بیان اینکه دولت از تلاش بانک مرکزی انگلیس برای کاهش نرخ تورم حمایت می‌کند عنوان کرد که با رئیس بانک مرکزی درباره برنامه اقتصادی دولت رایزنی کرده است.

هانت هفته پیش با صدور بیانیه‌ای تصمیمات اقتصادی دولت سابق را که برپایه معیارهای بازار آزاد و نظام سرمایه‌داری اتخاذ و موجب بروز مشکلات عمیق اقتصادی شده بود را لغو کرد. او قرار بود سند کامل متمم بودجه را ۳۱ اکتبر ارائه دهد که با استعفای لیز تراس از مقام نخست وزیری و تصمیم امروز دولت جدید، به تاخیر افتاد.  

اوضاع اقتصادی انگلیس بر اثر پیامدهای ناشی از برگزیت، همه‌گیری کرونا و برنامه اقتصادی جنجالی دولت سابق در بدترین شرایط نیم قرن گذشته قرار دارد. شاخص تورم با افزایش پنج برابری به ۱۰.۱ درصد و ارزش پوند در برابر دلار آمریکا به پایین‌ترین حد در نزدیک به ۴ دهه گذشته رسیده است.

بانک مرکزی انگلیس با اعلام اینکه کشور احتمالا در شرایط رکود قرار دارد، برای جلوگیری از تشدید اوضاع، نرخ بهره بین بانکی را که ارتباط مستقیمی با اقساط وام مسکن میلیون‌ها خانوار در این کشور دارد افزایش داده و این وضعیت باعث بحران در بخش مسکن شده است.

با اینکه همه کشورهای اروپایی در بحران اقتصادی به سر می برند و تورم به شکل افسارگسیخته‌ای افزایش یافته است، اما آمار و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که انگلیس از هر نظر در بدترین وضعیت به نسبت تمام کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) قرار دارد.

ریشی سوناک نخست وزیر جدید انگلیس که دیروز رسما سکان دولت را به دست گرفت، در نخستین نطق خود اعلام کرد: در حال حاضر کشور با یک بحران اقتصادی عمیق مواجه است. عواقب همه گیری کرونا هنوز ادامه دارد. جنگ ولادیمیر پوتین در اوکراین باعث بی ثباتی بازارهای انرژی و زنجیره تامین در سراسر جهان شده است.

وی برنامه اقتصادی دولت قبل را اشتباه خواند و گفت کارها برای اصلاح امور در دولت او بلافاصله آغاز خواهد شد. سوناک افزود: من ثبات و اعتماد اقتصادی را در مرکز دستور کار این دولت قرار خواهم داد. اما این به معنای تصمیمات دشوار در آینده خواهد بود.

بر اساس این گزارش، جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس نیز در جریان جلسه امروز، اعضای دولت را در جریان آخرین وضعیت تحولات بین المللی قرار داد. همچنین وزیر کشور درباره اقدامات صورت گرفته برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی به انگلیس گزارشی را ارائه کرد.

https://irna.ir/xjKRkg

**هشدار «سوئدبانک»: زمستان سرد و دشوار اقتصادی در راه است

سوئدبانک یکی از بزرگترین بانک های سوئد با ارائه چشم‌اندازی وخیم از اقتصاد این کشور هشدار داد: زمستان سرد و سخت اقتصادی در راه است.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد، "سوئدبانک" پیشرفت اقتصادی برای خانوارها را «وخیم‌ترین از دهه نود» تاکنون توصیف کرد.

ماتیاس پرسون اقتصاددان ارشد این بانک پیش‌بینی کرد خطر «توقف کامل مصرف» وجود دارد زیرا انتظار می رود خانواده ها در فضای افزایش لجام گسیخته تورم و کاهش اشتغال، هزینه ها را کاهش دهند.

بر اساس این گزارش، از چشم انداز اقتصادی سوئد، رشد اقتصادی این کاهش و بیکاری افزایش یافته است. این بانک پیش بینی کرده که تولید ناخالص داخلی در سال آینده ۱.۱ درصد کاهش داشته باشد.همچنین  بیکاری به ۷.۶ درصد و تورم به ۷.۴ درصد برسد.

همزمان با تصمیم بانک مرکزی سوئد برای افزایش نرخ بهره انتظار می رود تورم افزایش بیشتری پیدا کند. سوئدبانک پیش‌بینی کرده که بانک مرکزی این کشور نرخ بهره را از ۱.۷۵ درصد در حال حاضر به ۳ درصد تا فوریه سال آینده افزایش دهد. این در مقابل به معنای هزینه بالاتر بهره برای کسانی است که وام مسکن بالاتری دارند.

این بانک افزود از آنجایی که افزایش قیمت ها فشار بیشتری بر مسائل مالی خانوار وارد می کند، کسب و کارها تمایل کمتری برای سرمایه گذاری نشان می دهند.

پرسون گفت زمستان سرد و دشوار اقتصادی در پیش است. قدرت خرید به دلیل تورم بالا و افزایش هزینه های بهره کاهش یافته است. بازار کار همچنان انعطاف‌پذیری نشان می‌دهد، اما انتظار می‌رود که وقتی صنایع پر اشتغال مانند خرده‌فروشی و ساخت‌وساز تحت تأثیر قرار گیرند، وضعیت بدتر شود.

پیش بینی سوئد بانک نشان می دهد افزایش نرخ بهره، تورم بالا و قیمت بالای انرژی مانع رشد اقتصادی کلی شده است، در حالی که رشد اقتصادی جهانی کند شده است.

در اوایل این ماه، لارس هایکنستن، رئیس سابق بانک مرکزی سوئد، گفت که تورم سوئد را فقیر خواهد کرد و هشدار داد که این کشور باید استانداردهای زندگی پایین‌تری را بپذیرد.

اقتصاد سوئد اکنون به دلیل تاثیر تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه به همراه بحران هزینه معاش و انرژی بیمار است. نرخ کلی تورم در این کشور در سپتامبر گذشته به رقم بی سابقه ۹.۷ رسید و قیمت کالاهای ارزان دو رقمی شد که در چند دهه گذشته بی سابقه بود.

این گزارش با اشاره به وضعیت نامعلوم عرضه برق در این کشور نوشت: مقامات درباره قطعی برق در زمستان امسال هشدار داده اند و حتی دولت سوسیال دمکرات سوئد تصدیق کرده که هزینه های بالای انرژی و مواد غذایی و افزایش نرخ بهره می تواند رشد اقتصادی را در سالهای پیش رو با مشکل مواجه کند و قدرت خریدخانوارها را تضعیف کند.

https://irna.ir/xjKRjz

**آلمان روابط با ایران را بازنگری می‌کند

دولت آلمان در ادامه رویکرد مداخله‌جویانه غرب در امور داخلی ایران و تلاش برای تنفس مصنوعی به اغتشاشگران، مسائل حقوق بشری را بهانه و اعلام کرد که در روابطش با جمهوری اسلامی ایران بازنگری می‌کند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

«آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان در بیانیه‌ای که یک نسخه آن در حساب رسمی توئیتری وزارت امور خارجه این کشور منتشر شد به پایین بودن سطح روابط دوجانبه میان دو کشور در سال های اخیر اشاره و با تکرار اتهامات حقوق بشری ادعا کرد، «اوضاع نمی‌تواند مانند سابق ادامه یابد، بنابراین ما رابطه خود را با شرایط تطبیق می دهیم.»

وی افزود: ما در حال آماده‌سازی تحریم‌های بیشتر حقوق بشری از سوی اتحادیه اروپا و بررسی فهرست اعضای خانواده افراد مسئول هستیم. در سطح ملی، ویزا را برای دارندگان پاسپورت رسمی محدود و مقررات ورود را برای اعضای سازمان‌هایی که در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارند تشدید خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه آلمان در ادامه این بیانیه مداخله‌جویانه اعلام کرد: ما برای یک جلسه ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد فشار می آوریم و از سازمان های غیردولتی که در زمینه مستندسازی جنایات فعالیت دارند، حمایت خواهیم کرد.

«آنالنا بائربوک» بر اساس بیانیه یادشده ادعا کرد که در حال تعلیق گفت‌وگوهای دوجانبه میان کشور است و «معدود ابزارهای باقی مانده در روابط تجاری و مالی را مورد بازنگری قرار می‌دهیم. همچنین حضور موسسات فرهنگی فعال آلمان در ایران را کاهش خواهیم داد.»

اتحادیه اروپا و سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه اخیرا به بهانه مسائل حقوق بشری و ادعای بی‌اساس مشارکت ایران در جنگ اوکراین تحریم‌های جدیدی را وضع کرده اند که با پاسخ متقابل ایران روبرو شده است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان امروز در سخنانی پیرامون مسیر غیر سازنده، تکراری و شکست خورده اروپایی‌ها هشدار داد و تصریح کرد: برای ما مشخص هست که چند رهبر اروپا نگاه شکست خورده نسبت به تحولات دارند.
وی همچنین در توئیتی خاطر نشان کرد که طرف‌های اروپایی « با اشتباه محاسباتی، طی اقدامی غیرسازنده که مبتنی بر انبوهی از اطلاعاتِ غلط بود، دوباره به ابزار نخ‌نما و بی‌اثر تحریم علیه ایرانیان متوسل شد. اغتشاش و تخریب اموال عمومی در هیچ‌جای جهان تحمل نمی‌شود و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.»

https://irna.ir/xjKRmw

**روزنامه صهیونیست: طرح مبادله اسرا با حماس به نتیجه نرسید

یک رسانه رژیم صهیونیستی فاش کرد که طرح مبادله نظامیان اسیر این رژیم در نزد مقاومت فلسطین در نوار غزه با اسیران فلسطینی به شکست انجامیده است.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

روزنامه صهیونیستی "یدیعوت آحارنوت" نوشت که جنبش حماس پیشنهاد با واسطه رژیم اسراییل برای تبادل نظامیان اسیر این رژیم در نزد مقاومت فلسطین در غزه با اسیران فلسطینی را نپذیرفته است و برخی مقامات های بلندپایه رژیم اسرائیل نیز به خاطر انتخابات پارلمانی پیش رو با این پیشنهاد مخالفت کرده اند.

محمود الزهار عضو دفتر سیاسی جنبش حماس پیش از این درباره پرونده تبادل اسرا گفته بود: هرگونه توافق برای تبادل اسیران باید بر اساس شرط هایی که مقاومت تعیین می کند، انجام شود.

وی افزوده بود: مقاومت این توانایی را دارد که در هر توافق جدیدی برای تبادل اسرا، اشغالگران را وادار به پذیرش خواسته های خود کند.

این رهبر ارشد حماس تاکید کرده بود: در هر توافق جدید، تبادل اسیران دارای محکومیت های بلند مدت، بیماران و سالخوردگان در اولویت است.

الزهارهمچنین گفته بود: رژیم صهیونیستی از برقراری توافق جدید برای تبادل اسیران طفره می رود.

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت امروز نوشت:  "یارون بلوم" هماهنگ کننده امور نظامیان اسیر و مفقود اسرائیلی که اخیراً از سمت خود استعفا داد، در ماه گذشته میلادی طرح پیشنهادی محرمانه یاد شده را به منظور مبادله اسرا را دنبال کرد.

این روزنامه صهیونیستی افزود: "بر اساس طرح، حماس جنازه دو تن از نیروهای اسرائیلی یعنی آورون شاؤول و هدار غولدن را تحویل تل آویو می داد و  افراهام منغستو و هشام السید دو نظامی دیگر اسرائیلی را آزاد می کرد."

این روزنامه نوشت: حماس این طرح پیشنهادی نپذیرفت. این در حالی است که برخی از مقامات بلندپایه کابینه اسراییل نیز به دلیل نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات پارلمانی که قرار است در اول نوامبر آینده برگزار شود، این طرح را نپذیرفتند.

یدیعوت آحارنوت با بیان اینکه " این طرح محرمانه با میانجیگری مصر و شماری از طرف های دیگر تقریبا یک ماه پیش شکل گرفت"، این ادعا را مطرح کرد که "جنبش حماس برای بهبود بخشیدن به اوضاع اقتصادی و اجتماعی شهروندان نوار غزه می خواهد پرونده اسرا و مفقودان را حل و فصل و مختومه کند."

رسانه‌های رژیم صهیونیستی پیش از این اعلام کردند که یارون بلوم هماهنگ کننده امور نظامیان اسیر و مفقود اسرائیلی با هماهنگی یائیر لاپید نخست‌وزیر این رژیم از سمتش استعفا کرد.

روزنامه صهیونیستی معاریو در این باره فاش کرده بود که یارون بلوم به دلیل شکست در بازگرداندن نظامیان اسیر رژیم اسرائیل در نوار غزه، از سمتش استعفا کرده است.

هم اکنون چهار نظامی رژیم صهیونیستی اسیر گروه های مقاومت فلسطینی در نوار غزه هستند و تلاش ها برای مبادله آن ها به خاطر خودداری این رژیم از پذیرش شرط های مقاومت بی نتیجه مانده است.

در سال ۲۰۱۱ در جریان آزادی گلعاد شالیت نظامی صهیونیست از زندان گروه های مقاومت، ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی از زندان های رژیم صهیونیستی آزاد شدند.

https://irna.ir/xjKRfG

**گسترش فساد در عربستان؛ ۶۰ نفر بازداشت شدند

در پی گسترش فساد در عربستان، ۶۰ شهروند سعودی از جمله تعدادی از کارکنان دولت به اتهام فساد طی یک ماه اخیر بازداشت شده‌اند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

در پی فسادهای گسترده در عربستان سعودی، مسئولان این کشور مجبور شدند در ظاهر هم که شده اقداماتی را برای جلوگیری از فساد که ریشه در خاندان حاکمه آل سعود دارد، انجام دهند.

به گزارش اسپوتنیک، سازمان نظارت و مبارزه با فساد اداری "نزاهه" عربستان امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای با اشاره تلویحی به گسترش فساد در این کشور اعلام کرد که در چارچوب ادامه تلاش‌ها برای مبارزه با فساد در ماه گذشته، درباره ۱۴۸ نفر به اتهام فساد تحقیق شد که از این تعداد  ۶۰ نفر بازداشت شدند.

این منبع با بیان اینکه تعدادی از بازداشت شدگان از جمله کارمندان وزارتخانه‌های دفاع، کشور، بهداشت، شهرداری و دهیاری‌ها و مسکن با قرار وثیقه آزاد شده‌اند، افزود: بازداشت شدگان به ارتشا و سوءاستفاده از مقام خود، اعمال نفوذ، سوء استفاده از قدرت و جعل متهم شده‌اند که در قوانین عربستان، مجازات‌های  شدیدی برای آنها تعیین شده است.

  سازمان نظارت و مبارزه با فساد اداری "نزاهه" پیش از این نیز، از صدور حکم زندان برای پنج قاضی، یک سفیر سابق و تعدادی از مقامات این کشور به اتهام فساد و سوء استفاده از قدرت خبر داده بود.

https://irna.ir/xjKRk۳

**انگلیس به گروه "بسیج نظامی" اتحادیه اروپا باز می‌گردد

کاجسا اولونگرن وزیر دفاع هلند در سفر به انگلیس از پیوستن دوباره این کشور به گروه "بسیج نظامی" اتحادیه اروپا استقبال و آن را به ویژه در بحبوحه جنگ اوکراین مهم ارزیابی کرد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

«کاجسا اولونگرن» وزیر دفاع هلند اعلام کرد که انگلیس به زودی توافق نامه ای را با اتحادیه اروپا  امضا می کند که بر اساس آن نیروها و تجهیزات امکان انتقال سریع تر را پیدا می کنند.

اولونگرن روز گذشته در جریان سفر خود به انگلیس در گفت‌وگو با روزنامه تایمز گفت: من واقعا خوشحالم که انگلیس دوباره به این توافق می پیوندد، زیرا در حال حاضر ما شاهد اهمیت این کشور هستیم. انگلیس یک شریک مهم در همکاری های نظامی برای کمک به اوکراین است.

وی در ادامه اظهاراتش خاطرنشان کرد که برنامه های انگلیس برای پیوستن دوباره به گروه "بسیج نظامی" اتحادیه اروپا که پس از برگزیت از آن خارج شده بود، با جنگ اوکراین مرتبط است. وزیر دفاع هلند سپس افزود: انتظار می رود وزرای هر دو طرف توافق نهایی را در ماه نوامبر (آبان) تایید کنند.

گروه پویایی نظامی، درواقع ابتکار اتحادیه اروپا به رهبری هلند برای بهبود تحرک نیروها، تجهیزات و دارایی های نظامی داخل و خارج از اتحادیه اروپا است و این امکان را به کشورهای عضو می دهد تا در موارد اضطراری آماده واکنش سریع به هرگونه تهدید باشند و نیرو تجهیزات را با سرعت بیشتر به خط مقدم اعزا کنند.  

از زمان حمله روسیه به اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰)، کشورهای غربی کمک های بشردوستانه، نظامی و مالی بسیاری به کی‌یف ارائه کرده اند. مسکو نیز در مقابل جریان ارائه تسلیحات از سوی متحدان غربی را به اوکراین محکوم کرده و گفته است که این اقدام به جنگ افروزی بیشتر ختم می شود و هشدار داده است که هرگونه محموله تسلیحاتی در خاک اوکراین هدف قانونی برای نیروهای روسیه است.

https://irna.ir/xjKRhp

**عراق: پرونده اردوگاه "الهول" سوریه باید بسته شود

مشاور امنیت ملی و وزیر خارجه عراق بر ضرورت بسته شدن پرونده اردوگاه آوارگان "الهول" در سوریه تاکید کردند که در آن شمار زیادی از آوارگان، خانواده های عناصر گروه تروریستی داعش و برخی عناصر تروریستی به طور مخفی زندگی می کنند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق در توییتی اعلام کرد: با فواد حسین وزیر امور خارجه پرونده‌های کنترل مرزها، جلوگیری از نفوذ به داخل مرزها و قاچاق مواد مخدر و همچنین راه‌های تقویت روابط با کشورهای همسایه را بررسی کردیم.

وی افزود: ما همچنین بر موضع قاطع عراق مبنی بر لزوم پایان دادن به اردوگاه الهول سوریه به منظور تقویت صلح و امنیت بین المللی تاکید کردیم.

مشاور امنیت ملی عراق روز سه شنبه نیز در این باره گفته بود که اردوگاه الهول سوریه به مرکز صدور تروریسم تبدیل شده است.

پیش از آن نیز وزیر خارجه عراق تصریح کرد: کشورهای اروپایی برای بازگرداندن اتباع داعشی خود از اردوگاه الهول جدی نیستند.

فواد حسین به شبکه فاکس نیوز گفت: حدود ۷۰ هزار خانواده از تروریست های داعش در سوریه هستند که خطری برای عراق به شمار می روند.

وی اضافه کرد: بار دیگر نسبت به خطر ایدئولوژیک داعش هشدار می دهم و این اندیشه در بخشی از جامعه عراق و سوریه وجود دارد و در صورتی این تروریست ها فعالیت خود را از سربگیرند، بسیار خطرناک خواهند بود.

فواد حسین گفت: شهروندان ۵۱ تا ۵۲ کشور در اردوگاه الهول هستند، این ها نه سوری و نه عراقی هستند بلکه بخشی از شبکه ای بین المللی اند.

وی تصریح کرد: این اردوگاه به یک پادگان برای آموزش براساس اندیشه داعش تبدیل می شود و حتی کودکانی که ۱۰ سال داشتند اکنون به سن ۱۶ یا ۱۷ سالگی رسیده اند و براساس ایدئولوژی داعش آموزش دیده اند و این بسیار خطرناک است.

فواد حسین افزود: این یک موضوع مخصوص عراق نیست بلکه این تروریست ها از کشورهای مختلفی از جمله کشورهای اروپایی آمده اند ولی این کشورها برای بازگرداندن داعشی های خود که خطری برای جامعه عراق و سوریه به شمار می روند، همکاری نمی کنند.

اردوگاه الهول جمعیت زیادی را در خود جای داده که در شمال شرق سوریه و در ۱۰ کیلومتری مرز عراق قرار دارد و اداره این اردوگاه را گروه مسلح موسوم به "نیروهای دمکراتیک سوریه" (قسد) وابسته به ارتش آمریکا بر عهده دارند.

https://irna.ir/xjKRpw

**دمشق: اطلاعی از خبرنگار آمریکایی نداریم

به دنبال اظهارات مدیرکل دستگاه امنیت عمومی لبنان مبنی بر میانجیگری میان آمریکا و سوریه در پرونده خبرنگار مفقود آمریکایی، دمشق هرگونه میانجیگری و مذاکره در این زمینه را تکذیب و تاکید کرد که هیچ اطلاعاتی درباره این خبرنگار ندارد.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

منابعی در وزارت خارجه سوریه در گفت وگو با روزنامه سوی "الوطن" در این باره اعلام کردند: ما از مطرح شدن دوباره صحبت‌ها درباره میانجیگری "عباس ابراهیم" مدیرکل دستگاه امنیت عمومی لبنان درباره "آستن تایس" خبرنگار آمریکایی تعجب می‌کنیم.

این منابع بار دیگر تاکید کردند: هیچ گونه مذاکرات یا میانجیگری از سوی هیچ طرفی درباره آستن تایس وجود ندارد و سوریه قبلا هم اعلام کرده است که هیچ اطلاعاتی درباره خبرنگار مذکور ندارد.

این اظهارات پس از آن بیان شد که عباس ابراهیم روز گذشته در سخنانی درباره روند بازگشت آوارگان سوری به کشورشان بار دیگر مسئله میانجیگری بیروت میان واشنگتن و دمشق درباره تعیین سرنوشت تایس را مطرح کرده بود.

وزارت خارجه سوریه پیش از این نیز در اختیار داشتن هرگونه اطلاعات درباره این خبرنگار آمریکایی را رد کرده بود.

جو بایدن رییس جمهوری آمریکا ۱۰ آگوست مدعی شده بود که واشنگتن اطمینان کامل دارد که تایسن توسط حکومت دمشق بازداشت شده است.

بایدن ادعا کرد: در دهمین سالگرد ربوده شدن تایس، از سوریه میخواهم به بازداشت وی پایان داده و به ما کمک کند که به وی به آمریکا بازگردد.

تایس ۱۲ آگوست ۲۰۱۲ به هنگام پوشش درگیری‌ها در ریف دمشق ناپدید شد.

وی پس از آن ۲۶ سپتامبر همان سال در فیلمی ویدویی دیده شد که توسط گروهی از مسلحانه ناشناس بازداشت شده بود.

تاکنون هیچ گروهی مسؤولیت بازداشت تایس را برعهده نگرفته است.

تایس به عنوان خبرنگار مستقل برای روزنامه واشنگتن پست، سی بی سی نیوز، الجزیره انگلیسی و خبرگزاری فرانسه فعالیت داشته است.

https://irna.ir/xjKRpV

**سفیر فلسطین: زمان پاسخگویی اسرائیل فرا رسیده است

نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در لندن با اشاره به حملات اخیر اشغالگران صهیونیستی در کرانه باختری، درباره تبعات تشدید اوضاع هشدار داد و تصریح کرد که زمان پاسخگویی رژیم صهیونیستی به دلیل جنایت هایی که علیه ملت مظلوم فلسطین مرتکب شده فرا رسیده است.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

حسام زملط با انتشار پیام ویدیویی در حساب توئیتری خود گفت: در کرانه باختری بی‌ظنمی و خشونت شدیدی جریان دارد. این خشونت‌ها از سوی عناصر افراطی اسرائیلی صورت می‌گیرد که انگار اجازه دارند به مردم حمله کرده و کشتار به راه‌ بیندازند. 

وی با بیان اینکه مهاجمان از حمایت کامل ارتش رژیم صهیونیستی برخوردار هستند افزود: دستکم ۱۰ فلسطینی از جمله ۶ کودک از ابتدای ماه اکتبر در نتیجه این حملات وحشیانه کشته شده‌ و این گواهی آشکار از رفتار وحشیانه و سرکوبگرایانه اسرائیل در قبال مردم فلسطین است.

نماینده فلسطین با طرح این پرسش که چرا با اشغالگران مطابق با قوانین مدنی رفتار اما با فلسطینی‌ها طبق قوانین نظامی برخورد می‌شود افزود: قوانین جداگانه برای اقشار مختلف مردم فقط یک معنا دارد: آپارتاید؛ شرایطی که قشری از مردم از حقوق بیشتری نسبت به دیگران برخوردار هستند. 

زملط گفت: این واقعیت اشغال‌گری اسرائیل در فلسطین است. آن‌ها با قدرت نظامی سرزمین ما را تصاحب کرده‌ و اراذل صهیونیستی جرات دارند که به مردم فلسطین حمله کنند.

وی با تاکید بر این واقعیت که ظلم پایدار نخواهد بود افزود:‌ ما فلسطینی‌ها به اندازه‌ کافی توسط اسرائیلی‌ها و بازیگران بین‌المللی که نمی‌توانند یا شاید تمایلی ندارند قوانین حقوق بشری را که خود تعیین‌کرده اعمال کنند، مورد تبعیض قرار گرفته‌ایم. اوضاع در حال رسیدن به نقطه غیر قابل بازگشت است و بعد از آن فقط خشونت و بی‌نظمی باقی می‌ماند. 

زملط خاطر نشان کرد: زمان آن رسیده که اسرائیل به دلیل جرائمی که مرتکب شده پاسخگو شناخته شود و جهان در حمایت از اجرای عدالت برای فلسطینیان جدی رفتار کند.

با افزایش عملیات شهادت‌طلبانه در کرانه باختری، تنش‌ها بین گروه‌های مسلح فلسطینی و نظامیان صهیونیست افزایش یافته است و در تازه‌ترین تحول با یورش اشغالگران به نابلس ده‌ها فلسطینی زخمی و کشته‌ شده‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با محکوم کردن حمله اشغالگران صهیونیستی، حمایت بی قید و شرط آمریکا و غرب از رژیم غاصب صهیونیستی را بزرگترین مصداق نقض حقوق بشر دانست. ناصر کنعانی دیروز (سه‌شنبه) با اشاره به تداوم جنایت‌ها و اقدامات تروریستی صهیونیستها در کرانه باختری از جمله محاصره و حمله به نابلس، خواستار اقدام جامعه بین المللی در توقف و محکومیت نسل کشی صهیونیستها در فلسطین شد.

کنعانی ضمن تجلیل از مقاومت شجاعانه مردم به ویژه جوانان فلسطینی در بیت المقدس، جنین و نابلس، خواستار حمایت ملت‌ها و دولت‌های جهان از مبارزات رهایی بخش مردم فلسطین تا پایان اشغال این سرزمین شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با انتقاد از مواضع ریاکارانه و دوگانه آمریکا و برخی از کشورهای غربی در قبال موضوعات حقوق بشری، تاکید کرد: حمایت بی قید و شرط آنها از رژیم غاصب صهیونیستی و جنایات روزمره این رژیم علیه ملت مظلوم فلسطین، بزرگترین مصداق نقض حقوق بشر است که طی دهه‌های متمادی در حال رخ دادن است.

https://irna.ir/xjKRq۸


**پوتین: اوکراین به ابزار سیاست خارجی آمریکا تبدیل شده است

ولادیمر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه گفت که اوکراین در واقع حق حاکمیت خود را از دست داده است و به صورت مستقیم توسط آمریکا راهبری می شود که از کی یف به عنوان اهرمی علیه روسیه و ائتلافش با جمهوری بلاروس، سازمان پیمان امنیت گروهی و در مجموع کشورهای مستقل مشترک المنافع استفاده می کند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

مقام های روسیه و فرماندهان ارشد ارتش این کشور به تازگی نگرانی های جدی در باره احتمال کاربرد بمب کثیف توسط کی یف در سرزمین اوکراین برای متهم کردن مسکو به تروریسم هسته ای، ابراز کرده اند که تهدید چنین حمله ای، بحران امنیتی هشت ساله اوکراین را به سطح  خطرناک و ناشناخته تازه ای افزایش می دهد.

پوتین در نشست رئیسان سازمان های امنیتی و خدمات ویژه سازمان کشورهای مستقل مشترک المنافع، با توصیف اوکراین کنونی به عنوان کشوری که به ابزار سیاست خارجی آمریکا تبدیل شده، افزود: رویکرد واقعی واشنگتن نسبت به هم پیمانانش، آشکارا در مورد اوکراین نشان داده شده  و سرزمین آن در پی کودتای ۲۰۱۴ تقریبا فوری به عرصه تجربه های بیولوژیک نظامی، تبدیل شده است.

پوتین همچنین واشنگتن را به نادیده گرفتن سخنان کی یف در باره دستیابی به جنگ افزار هسته ای، ادعاهای نادرست مربوط به بمب کثیف و ادامه سرازیر کردن جنگ افزار سنگین به این کشور متهم کرد.

«آناتولی آنتانوف» سفیر روسیه در واشنگتن در گفتگو با هفته‌نامه نیوزویک، با اشاره به طرح‌های کی‌یف برای استفاده از "بمب کثیف" گفت: واشنگتن و متحدانش با کمک نظامی و مالی خود به اوکراین در واقع به حامی و شریک تروریسم هسته ای تبدیل می شوند.

آنتانوف خطرات فاجعه بار استفاده اوکراین از "بمب کثیف" را تشریح کرد که به گفته وی، کی یف نقشه استفاده از آن را می کشد، اما مقامات آمریکایی و اوکراینی، آن را انکار می‌کنند.

نیوزویک نوشت: مقام های روسیه از ابتدای جنگ اوکراین، چنین طرح‌هایی را به اوکراین نسبت داده‌اند، به طوری که «کنستانتین گاوریلوف» که ریاست هیات کنترل تسلیحات روسیه در وین را بر عهده دارد، در ماه مارس تاکید کرد که استفاده اوکراین از «بمب کثیف» یکی از دلایلی بود که مسکو اقدام به «عملیات ویژه نظامی» علیه مسکو کرد.

نیوزویک افزود: در حالی که هیچ حمله و شواهدی مبنی بر استفاده اوکراین از بمب کثیف وجود ندارد، این اتهامات از روز یکشنبه که سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه دومین تماس تلفنی خود را  تنها در سه روز با لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا برقرار کرد، و با همتایان خود از فرانسه، ترکیه و انگلیس گفت و گوهایی انجام داد، فوریت جدیدی پیدا کرد. این اظهارات وزارت دفاع روسیه موجی از انکارها را از سوی مقامات آمریکایی و اوکراینی به راه انداخت.

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه خطاب به خبرنگاران اظهارات روسیه درباره استفاده اوکراین از بمب کثیف را رد کرد.

مفهوم بمب کثیف اغلب برای توصیف ترکیبی از مواد منفجره معمولی و مواد رادیواکتیو و پراکنده کردن آن با هدف آسیب به مردم استفاده می شود.

آنتونوف گفت: استفاده از بمب کثیف چیزی فراتر از خرابکاری آماتوری است. انفجار یک وسیله انفجاری رادیولوژیکی، قابل قیاس با انفجار یک سلاح هسته ای با قدرت انفجاری کمتر خواهد بود. موج انفجار، مواد رادیواکتیو را در مساحتی تا چند هزار متر مربع پراکنده می کند. مناطق آلوده برای ۳۰-۵۰ سال به منطقه ممنوعه تبدیل می شوند.

نیوزویک نوشت: در حالی که درباره انفجار بمب کثیف علیه مردم سابقه ای وجود ندارد، شواهد زیادی مبنی بر اثرات مضر تشعشعات خارج از استفاده از تسلیحات هسته‌ای، از جمله بدترین فاجعه های هسته‌ای که در تاریخ رخ داده است، وجود دارد. این دو حادثه در نیروگاه هسته ای چرنوبیل اوکراین در سال ۱۹۸۶ و نیروگاه هسته ای فوکوشیما دایچی ژاپن در سال ۲۰۱۱ به وقوع پیوست.

سفیر روسیه در آمریکا گفت: «نگرانی ما از این واقعیت است که کی یف دارای پایگاه تولیدی لازم و همچنین ظرفیت علمی و فنی است. اوکراین سه نیروگاه هسته‌ای فعال با ۹ استخر ذخیره سازی دارد که حاوی حداکثر ۱۵۰۰ تن اکسید اورانیوم غنی شده تا ۱.۵ درصد است.

وی افزود: در نیروگاه اتمی چرنوبیل مجموعه های سوخت حاوی اورانیوم ۲۳۸ به میزان ۲۲ هزار واحد و همچنین ذخایر اورانیوم ۲۳۵ و پلوتونیوم ۲۳۹ وجود دارد که جزء اصلی بار هسته ای هستند.

آنتونوف به نقل از وزارت دفاع روسیه گفت: وظیفه تولید بمب کثیف به دو سازمان اوکراینی واگذار شده است. وی بدون نام بردن از این سازمان ها گفت که کار در مرحله نهایی قرار دارد.

این مقام روس درباره ادعای آمریکا مبنی بر استفاده مسکو از راهبرد "پرچم دروغین" نیز گفت: هدف آمریکا، متهم کردن روسیه به استفاده از سلاح کشتار جمعی و راه اندازی کمپین اطلاعاتی بی سابقه علیه روسیه است.

راهبرد پرچم دروغین به عملیات‌هایی گفته می‌شود که توسط نهادهای نظامی، اطلاعاتی یا سیاسی به‌گونه‌ای انجام می‌شود که این تصور به‌وجود آید که گروه‌ها یا کشورهای دیگری این عملیات‌ها را انجام داده‌اند.

سفیر روسیه همچنین درباره «سناریوی خطرناک‌تری که کی یف در حال بررسی آن است» هشدار داد؛ طرحی که شامل اقدامات «تحریک آمیز در نیروگاه‌های هسته‌ای واقع در قلمرو تحت کنترل اوکراین و همچنین ایجاد وضعیت اضطراری ناشی از گلوله‌باران نیروگاه اتمی زاپاروژیا توسط نیروهای اوکراینی است».

آنتونوف افزود: این طرح ها می تواند منجر به حادثه ای مشابه با فجایع چرنوبیل و فوکوشیما شود که جهان گرفتار عواقب آن است.

آنتونوف از فقدان  اقداماتی از سوی مقامات غربی به ویژه آمریکا، برای جلوگیری از اجرای چنین طرح هایی ابراز ناامیدی کرد و گفت کمک های اقتصادی و نظامی غرب، به اوکراین کمک می کند.

سفیر روسیه گفت: واشنگتن و متحدانش به جای فشار بر اوکراینی ها که کاملاً عقل خود را از دست داده‌اند، به آنها کمک مالی و نظامی می‌کنند و در واقع به حامیان و شرکای تروریسم هسته‌ای تبدیل می‌شوند. آنها در جنون روسیه ‌هراسی از این فرمول پیروی می کنند که هر ابزاری حتی اگر کاملاً  جنون آمیز و غیرانسانی باشد، در صورت استفاده علیه کشور ما خوب است.

آنتونوف در اظهار نظر در مورد لفاظی‌های فزاینده هسته‌ای مسکو و واشنگتن درباره پیامدهای بالقوه گسترده‌تر رسیدن روابط دو کشور به پایین ترین سطح پس از بحران موشکی کوبا گفت که کرملین برنامه‌ای برای استفاده از تاکتیک‌های مشابه در این زمینه در اوکراین ندارد.

بحران موشکی کوبا تقابل سیزده روزه میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوری سابق بود که در پی استقرار موشک‌های بالستیک میان‌برد شوروی در خاک کوبا آغاز شد. از این بحران اغلب به عنوان واقعه‌ای یاد می‌شود که به‌طور بالقوه‌ای می‌توانست جنگ سرد را به یک جنگ هسته‌ای تمام عیار تبدیل کند.

وی اظهار داشت ما بارها گفته ایم که روسیه قصد استفاده از سلاح هسته ای در اوکراین را ندارد و هرگز از این سلاح ها استفاده نکرده است. در هیچ شرایطی و هرگز رهبران سیاسی و نمایندگان نظامی ما اشاره به استفاده از سلاح کشتار جمعی نکرده اند.

در حالی که  بایدن شخصا درباره خطر «آرماگدون» (آخر الزمان) در جنگ اوکراین به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هشدار داده است، آنتونوف گفت که تقاضای ما برای تغییر دیدگاه ها در این زمینه با گوش های ناشنوای غرب مواجه شده است.

وی افزود: بنابراین ما به طور فزاینده ای مجبور هستیم به افکار عمومی مراجعه کنیم. رسانه‌ها و کارشناسان مستقل در واقع آخرین فرصت برای بازکردن دیدگان همگان به روی واقعیت ها هستند و خطر ماجراجویی‌های غرب را که منجر به عواقب جبران‌ناپذیر و کشتار جمعی غیرنظامیان بی‌گناه می‌شود، روشن کنند.

https://irna.ir/xjKRq۶

**اختلاف در اردوگاه لاپید و گانتس/احتمال بازگشت نتانیاهو به قدرت قوت گرفت

داغ شدن دعوای سران رژیم صهیونیستی برای نخست‌وزیر شدن و اختلافات شدید میان وزیر جنگ و نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی، شانس آنها برای رقابت بر سر پست نخست وزیری را کاهش داده در مقابل به همین اندازه به احتمال بازگشت دوباره رئیس حزب لیکود به قدرت قوت بخشیده است.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

روزنامه العربی الجدید در گزارشی درباره رقابت میان سران رژیم صهیونیستی برای تصدی پست نخست وزیری این رژیم کمتر از یک هفته مانده به انتخابات کنست نوشت که علی رغم دستیابی حزب "یش عتید" به رهبری یائیر لاپید نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی به ۲۷ کرسی کنست در مقابل ۳۱ کرسی حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو طبق نظرسنجی شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل، اما اختلافات میان لاپید و بینی گانتس وزیر جنگ این رژیم و رئیس حزب "اردوگاه رسمی" و رقابت میان آنها برای تصدی پست نخست وزیری شانس لاپید برای موفقیت در دستیابی به این هدف و موفقیت در انتخابات سه‌شنبه هفته آتی را کاهش داده است.

برپایه این گزارش، گانتس طی روزهای اخیر کمپین رسانه‌ای را به راه انداخته است که هدف آن دستیابی به آراء به ضرر  لاپید است و وی معتقد است که لاپید شانسی برای تشکیل دولت علیه نتانیاهو ندارد و تنها کسی که می‌تواند به جای نتانیاهو دولت تشکیل دهد، خود گانتس است.

همچنین گانتس سه شنبه در سخنانی اعلام کرده بود که درصدد جذب احزاب حریدی به خود در راستای تشکیل دولت است.

علاوه بر این، گانتس و وزرای حزب او اخیراً تاکید کردند که "اردوگاه رسمی" به هیچ وجه در دولتی که لاپید ممکن است تشکیل دهد شرکت نخواهد کرد، زیرا تنها سناریو این است که لاپید یک دولت جایگزین برای دولتی به ریاست نتانیاهو تشکیل دهد و این تنها در صورتی اتفاق خواهد افتاد که حزب کمونیست و حزب عربی التغییر با رهبری ایمن عوده با وی متحد شوند که در این صورت گانتس در این ائتلاف نخواهد بود.

طبق این گزارش تحولات اخیر در اراضی اشغالی و اختلافات میان گانتس و لاپید بار دیگر شانس نتانیاهو برای بازگشت به قدرت را تقویت کرده است.

حزب لیکود با رهبری نتانیاهو معتقد است حدود ۳۰۰ هزار حامی این حزب که در انتخابات گذشتا شرکت نکردند اگر در این انتخابات شرکت کنند نتانیاهو پیروز رقابت خواهد بود.

انتخابات پارلمان رژیم صهیونیستی اول نوامبر آینده برای انتخاب ۱۲۰ نماینده این رژیم برگزار می شود.

 براساس نظر سنجی انجام گرفته در سرزمین های اشغالی یک هفته مانده به برگزاری انتخابات پارلمانی رژیم اسرائیل، رقابت بین اردوگاه «بنیامین نتانیاهو» و اردوگاه «یائیر لاپید و بنی گانتس» پایاپای پیش می رود و کارشناسان معتقدند که با این وضعیت، بحران سیاسی این رژیم پس از انتخابات ادامه خواهد یافت.

این نظرسنجی نشان می دهد که اردوگاه نتانیاهو ۶۰ کرسی را کسب خواهد کرد و این درحالی است که حداقل به ۶۱ کرسی نیاز دارد تا بتواند کابینه ای شکننده تشکیل دهد. در مقابل، اردوگاه لاپید ۵۶ کرسی را کسب خواهد کرد. در حال حاضر چنانچه لیکود بر حسب ادعاهایش بتواند رای دهندگان سنتی را که در انتخابات گذشته شرکت نکردند، به شرکت در انتخابات ترغیب کند، اردوگاه نتانیاهو در آخرین هفته کارزار انتخاباتی این فرصت را خواهد داشت که یک رای مورد نیاز و نه بیشتر را به دست آورد.

https://irna.ir/xjKRqQ

**کارشناسان سعودی: تهدید به تصویب قانون نوپک اقدامی در راستای باج خواهی از عربستان است

کارشناسان سعودی تهدیدهای کنگره آمریکا درباره تصویب و اجرای قانون نوپک را اقدامی برای باج گیری از عربستان و سیطره و تحمیل سلطه واشنگتن بر جهان می دانند.

از صادرات ۱۵۰ تنی نارنگی از مازندران تا بدبینی  آمریکایی‌ها به آینده جوانانشان

کمیته سنای آمریکا در ماه مه این لایحه را تصویب کرد. اما برای تبدیل شدن به قانون، هنوز باید از سد سنا و مجلس نمایندگان عبور کند و توسط رئیس جمهور امضا شود.

تقریباً بلافاصله پس از تصمیم اوپک برای کاهش تولید نفت، کاخ سفید اعلام کرد که بایدن با کنگره درباره ابزارها و اختیارات بیشتری برای کاهش کنترل اوپک بر قیمت‌های انرژی مشورت خواهد کرد. این اظهارات به طور گسترده‌ به عنوان تهدیدی برای حمایت از لایحه مورد حمایت هر دو حزب از لایحه ضد اوپک موسوم به نوپک تفسیر شد که می‌تواند پایان کارتل اوپک باشد.

این لایحه کشورهای اوپک را در معرض قوانین ضد انحصار به منظور شکستن قیمت نفت از کنترل چند کشور قرار می‌دهد. در صورت تصویب، این لایحه مصونیت اعضای اوپک و شرکت‌های نفتی آنها را لغو می‌کند و از آنها به دلیل تبانی برای افزایش قیمت‌ها شکایت می‌کند.

کارشناسان اقدام عملی آمریکا در این باره را به خاطر تاثیرات منفی بر اقتصاد و شرکت های نفتی آمریکایی بعید می دانند.

کمیته اقتصادی سنا در ماه می اعلام کرد که این قانون می تواند به آمریکا کمک کند تا قوانین ضد انحصار را برای مقابله با کشورهای عضو اوپک اجرا کند.

کارشناسان اقدام عملی آمریکا در این باره را شلیک به خود تفسیر می کنند و اگر واشنگتن اقدام به این کار کند ممکن است کشورهای هدف، سرمایه های خود را از آمریکا خارج کنند.

جارح المرشدی استاد روابط عمومی بین المللی می گوید: تلاش کنگره برای تصویب قانون نوپک، نمودی از سیاست دائمی آمریکا است که در دولت های مختلف دنبال شده است.

وی در گفت و گو با اسپوتنیک افزود: واشنگتن به دنبال باجگیری از عربستان از طریق قانون جاستا بود.

المرشدی بیان کرد: قانون نوپک فقط یک ابزار فشار بر عربستان و برخی از کشورها به منظور دستیابی به برخی اهداف و تحمیل سیاست های آمریکا به دیگر کشورها از طریق قدرت نرم است.

وی گفت: عربستان ممکن است اوراق سرمایه خود در خزانه آمریکا را بفروشد هرچند که این کشور اوراق کم تری نسبت به چین و ژاپن دارد و این از تاثیرگذاری آن در بازار آمریکا می کاهد.

المرشدی اضافه کرد: اما تهدید عربستان به فروش اوراق خود منجر به افزایش نرخ سود در بازار مسکن می شود و این تاثیر آنی به ریاض این اجازه را می دهد که در این زمینه دست به مانور بزند.

وجدی اللقیطی تحلیلگر سیاسی و کارشناس منطقه و بین الملل نیز می گوید: کنگره از  دوره کلینتون برای تصویب قانون نوپک تلاش می کند و این در ادامه قانون شرمن است.

وی اضافه کرد: نمایندگان ایالت ها در کنگره برای تصویب آن تلاش می کنند و رئیس جمهور از حق وتو استفاده کرده و آن را لغو می کند.

اللقیطی افزود: این قانون فقط ابزار فشاری است که کنگره نسبت به اجرای آن تهدید می کند ولی نمی توانند آن را اجرایی کنند زیرا طرفی که بیشترین ضرر را خواهد کرد آمریکاست به این دلیل که کشورها سرمایه های خود را از آمریکا خارج می کنند.

احمد الظفیری نویسنده سعودی نیز گفت: بزرگترین شرکت های فعال در زمینه نفت، آمریکایی هستند و هر تحریمی پس از اوپک به این شرکت ها آسیب می زند.

وی یادآور شد: آمریکا بیش از ۲۰ سال است که می خواهد این قانون را تصویب و اجرا کند اما هربار ناکام می ماند.

گروه اوپک پلاس در آخرین نشست خود اعلام کرد که تولید نفت خود را ۲ میلیون بشکه در روز کاهش می‌دهد و این اقدام که بزرگترین کاهش از زمان همه گیری کرونا محسوب می‌شود؛ با واکنش تند مقام های آمریکایی مواجه شد که نگران افزایش قیمت بنزین در کشور خود هستند.

 این توافق با وجود فشار آمریکا و دیگر کشورها برای تولید بیشتر، حاصل شده و عرضه را در بازاری که هم اکنون نیز در تنگنا هست، محدودتر می‌کند.  

https://irna.ir/xjKRqN


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha