به گزارش ایرنا از خبرگزاری فلسطینی "سما" این روزنامه اسرائیلی روز چهارشنبه در مقاله ای افزود: عملیات بامداد سه شنبه نیروهای اسرائیلی در نابلس نشانه تغییر راهبرد ارتش رژیم صهیونیستی در مقابله با این چالش بی سابقه یعنی گروه های مقاومت نو تاسیس در کرانه باختری است.
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که به یک آزمایشگاه و کارگاه ساخت مواد منفجره متعلق به گروه "بیشه شیران" را در بخش قدیمی شهر نابلس حمله کرده و ودیع الحوح از فرماندهان این گروه را به شهادت رسانده است.
رژیم صهیونیستی دو روز پیش از آن نیز تامرالکیلانی یکی دیگر از فرماندهان این گروه نوپا را با انفجار یک موتورسیکلت بمب گذاری شده در نابلس به شهادت رسانده بود.
در این آزمایشگاه که در یک منزل در بخش قدیمی نابلس قرار داشت، هرچند مبارزان فلسطینی نتوانسته بودند بمب های قدرتمند مانند آنچه حماس برای انفجار اتوبوس ها در انتفاضه دوم بکار می برد بسازند ولی موفق به ساخت بمب هایی با هسته میخی شده بودند که بسیار خطرناک است.
هاآرتص می نویسد: ارتش اسرائیل تلاش برای مقابله با گروه بیشه شیران را به دو دلیل افزایش می دهد، نخستین عامل، افزایش مقبولیت این گروه در میان مردم و دوم پیشگیری از عملیات های جدید این گروه در سرزمین های اشغالی فلسطین است.
این روزنامه می افزاید: حتی اگر اعضای این گروه به گروه های مسلحی قدیمی تر ارتباطی نداشته باشند، کمک های مالی و مادی از همه گروه های مقاومت فلسطین دریافت می کنند و از تایید کامل نسل جوان در کرانه باختری برخوردار است.
ده ها مبارز در این گروه عضو هستند و صدها طرفدار در نابلس دارند و صفحات آن ها در شبکه های اجتماعی دنبال کننده های بسیاری دارد.
به عوامل تشدید حملات رژیم صهیونیستی به کرانه باختری باید نزدیک بودن انتخابات اسرائیل را نیز افزود زیرا حکومت اسرائیل نیاز دارد که نشان دهد با تهدیدهای جدید روبرو است و نظامیان ارتش و دستگاه امنیت داخلی موسوم به شاباک نیز نیاز دارند، کارآیی خود را به نمایش بگذارند.
هاآرتص اضافه کرد: از سوی دیگر بیشه شیران توانسته است با وجود کمی تعداد نیرو، از مقبولیت در میان ملت فلسطین برخوردار شود و هرگونه ادعا از سوی اسرائیل مبنی بر داشتن توانایی سرکوب آن، غیر واقعی است.زیرا این گروه ساختار مشخص و هرمی ندارد که بتوان با دستگیری یا ترور یک فرمانده، آن را سرکوب یا محدود کرد.
افزایش شمار شهدای فلسطینی در کرانه باختری به افزایش درخواست ها حتی در میان سران تشکیلات خودگردان برای کمک به مبارزه مردمی با اشغالگران منجر شده است.
درخواست ها برای قیام مردمی هنوز به نتیجه دلخواه آن ها نرسیده است ولی تصور رایج در اسرائیل این است که هرچه شمار شهدای فلسطینی افزایش یابد، احتمال شعله ور شده انتفاضه مردمی در سرزمین های اشغالی نیز افزایش می یابد.
بر همین اساس حکومت رژیم صهیونیستی و دستگاه های امنیتی آن تاکنون درخواست راست های تندرو برای یک عملیات گسترده در کرانه باختری مانند حمله سال ۲۰۰۶ به جنین را رد می کنند.
سران اسرائیل می گویند که اوضاع کنونی با زمان عملیات جنین بسیار متفاوت است و تنها راه حل کارآمد برای مقابله با مقاومت در کرانه باختری، عملیات دقیق و هدفمند به جای ارسال ده ها هزار نظامی به منظور تسلط بر منطقه است.
با این حال ممکن است با تغییر اعضای کابینه پس از انتخابات پیش رو، درخواست ها برای عملیات گسترده در کرانه باختری نیز افزایش یابد و این عملیات به یکی از گزینه های مطرح تبدیل شود.
نظر شما